Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- خراسان‌جنوبی؛ حاشیه‌نشینی همیشه یکی از معضلات در شهرهای پرجمعیت و مرکز استان‌ها بوده که سرریز جمعیت شهرها و افرادی که اقدام به مهاجرت از روستاها به شهرها نموده‌اند را در خود جای می‌دهد.

بدون شک پدیده حاشیه‌نشینی علاوه بر اینکه چهره شهرها را نازیبا می‌سازد مشکلات دیگری را در پی دارد و همیشه کمبودهای زیرساختی در این نقاط به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاه ویژه دولت بر گسترش شهرها با توجه به افزوده شدن جمعیت و همچنین سیل مهاجرت در این راستا بسیار دارای اهمیت بوده که البته این گسترش خود نیازمند اعتبار برای تأمین زیرساخت‌های مختلف رفاهی، عمرانی، آموزشی، اجتماعی و غیره می‌باشد.

شهرستان بیرجند به عنوان مرکز استان خراسان‌جنوبی یکی مناطق مهاجرپذیر استان بوده که این امر در چند سال اخیر با توجه خشکسالی‌های پی در پی و کاهش وضعیت اقتصادی روستائیان افزایش یافته است.

در حال حاضر بسیاری از روستاهای اطراف بیرجند سرریز جمعیت مرکز استان را در خود جای داده و این موضوع با توجه به امکانات اندک در روستاها برای اهالی این نقاط مشکل‌ساز شده است.

یکی دیگر از معضلات مهم حاشیه‌نشینی معضلات اجتماعی بوده که مهم‌ترین آن اعتیاد و تعارضات فرهنگی افراد است.

دوری از مرکز و مراجعه هر روزه به شهر مشکل پیش‌روی ساکنان

هادی دهقانی، یکی از اهالی روستا در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند، اظهارداشت: بسیاری از افرادی که از روستاها به شهر مهاجرت کرده‌اند به دلیل نبود کسب و کار مناسب و مشکلات اقتصادی بوده است.

وی با بیان اینکه بعد از ۱۰ سال زندگی در روستا مجبور شدم به دلیل نداشتن شغل مناسب و همچنین عدم امکان تحصیل فرزندانم در روستا به شهر مهاجرت کنم، تصریح کرد: متأسفانه بودجه کافی برای خرید و یا اجاره منزل در داخل شهر را نداشتم به همین دلیل به اجبار مجبور شدم به روستای حاجی‌آباد آمده و در این منطقه سکونت نمایم.

دهقانی افزود: مشکلات فروانی پیش روی افرادی که در این منطقه سکونت دارند وجود دارد که یکی از آنها دوری از مرکز شهر بوده و مجبوریم برای کار هر روز مسافتی را طی تا به محل کار خود برسیم.

این شهروند روستای حاجی‌آباد یادآور شد: هر چند نسبت به چند سال گذشته امکانات در این روستا افزایش یافته اما در حال حاضر نیز مردم با مشکل کمبود فضای آموزشی و مشکلات اجتماعی از جمله اعتیاد و سرقت مواجه هستند.

نبود فضای آموزشی مورد نیاز در روستای حاجی‌آباد

کلثوم زنگویی نیز یکی دیگر از اهالی روستای حاجی‌آباد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: خوشبختانه در حال حاضر بیشتر امکانات از جمله آب، برق و گاز در این روستا فراهم شده اما مهم‌ترین مشکل نبود فضای آموزشی مناسب بوده و فرزندانمان مجبور هستند در دو شیفت به مدرسه بروند.

حمل و نقل عمومی در روستای دستگرد فعال‌تر شود

عصمت صحرایی که در روستای دستگرد بیرجند ساکن بوده در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: دوری از مرکز شهر برای مردم این منطقه دشوار بوده که هزینه زیادی را برای ساکنان این منطقه در پی دارد.

وی خواست تا وسایل حمل و نقل عمومی برای رفاه حال ساکنان این منطقه افزایش یابد و گفت: با توجه به اینکه خانواده‌های ساکن در این نقطه از استان برای بسیاری از خدمات باید به مرکز استان بروند و این موضوع مشکلاتی را برای ساکنان ایجاد کرده است.

افزایش هشت برابری جمعیت در روستای حاجی‌آباد نسبت به سال ۸۵

سید محمد دستگردی، دهیار روستای حاجی‌آباد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: براساس سرشماری سال ۵ جمعیت روستای حاجی‌آباد بیرجند یک‌هزار و ۸۲۱ نفر بوده ولی امروز براساس آمار مرکز بهداشت این روستا جمعیتی بالغ‌بر ۱۵ هزار نفر را در خود جای داده که نشان از ۸ برابر شدن جمعیت آن است.

وی تصریح کرد: خوشبختانه در این روستا به تناسب افزایش جمعیت زیرساخت‌های لازم در این روستا اجرا شده است، اضافه کرد: به طوری که در حال حاضر تمام معابری که دارای سکونت بوده جدول‌کشی، ۹۰ درصد خیابان‌های دارای سکونت این روستا آسفالت و حدود ۹۸ درصد مناطق دارای سکونت دارای تأسیسات آب، برق و گاز هستند.

مدرسه متوسطه دوم پسران در روستای حاجی‌آباد نیست

دهیار روستای حاجی‌آباد یکی از مشکلات اصلی این روستا را با توجه به افزایش جمعیت آن مربوط به کمبود فضای آموزشی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه این روستا دارای ۳ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز بوده تمامی مدارس آن در دوره ابتدایی و متوسطه اول دو شیفته بوده و مدرسه متوسط دوم پسرانه وجود ندارد.

دستگردی یکی دیگر از مشکلات زیرساختی این روستا را مربوط به تلفن ثابت دانست و افزود: با توجه به اینکه تمام شبکه‌های زیرساختی در این روستا ایجاد شده ولی شبکه مخابرات و تلفن ثابت این روستا از سال ۹۰ که تعداد مشترکان تلفن ثابت این روستا یک‌هزار و ۲۰۰ نفر بوده‌اند تغییری نکرده است.

وی ادامه داد: در این راستا براساس پیگیری‌های صورت گرفته این زیرساخت را باید شرکت اعتبارات زیرساخت اجرا کند که درخواست داده شده و قراراست با همکاری دهیاری در بحث حفاری اقدامات لازم در این خصوص انجام گیرد.

تعارضات فرهنگی از مشکلات روستای حاجی‌آباد

دهیار روستای حاجی‌آباد تعارضات فرهنگی با وجود مهاجرت‌پذیری این روستا از اقصا نقاط استان را یکی از مشکلات اصلی عنوان نمود ویادآور شد: در دو سال گذشته سازمان بسیج سپاه از طریق قرارگاه جواد الائمه اقداماتی خوبی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی انجام داده‌اند که باید بیشتر مدنظر قرار گیرد.

دستگردی اضافه کرد: همچنین یکی از اقداماتی که در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی در این روستا صورت گرفته ایجاد چهار مسجد در چهار نقطه روستا بوده تا با کمک ائمه جماعات این مباحث پیگیری شود.

وی ادامه داد: در راستای کاهش معضلات معیشتی نیز حدود ۲۵۰ خانوار در این روستا شناسایی شده که با کمک مؤسسه خیریه و خیران به این خانواده‌ها کمک می‌شود.

دهیار روستای حاجی‌آباد بیان داشت: در حال حاضر یک‌هزار و ۱۰۰ بسته آموزشی و غذایی توسط مؤسسه خیریه‌ای در این روستا در حال توزیع در بین دانش‌آموزان نیازمند است.

دستگردی خاطرنشان کرد: برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و در راستای فرهنگ‌سازی رسانه‌ها می‌توانند بسیار کمک‌کننده باشند.

وضعیت امکانات در روستاهای اطراف بیرجند نسبت به برخی از مناطق شهر بهتر است

مصطفوی، بخشدار مرکزی بیرجند نیز در ادامه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: پدیده حاشیه‌نشینی آنچنان که تعریف می‌شود در بیرجند و روستاهای اطراف آن وجود ندارد به طوری که روستاهای اطراف مرکز استان از نظر برخورداری از امکانات وضعیت بسیار بهتری نسبت به برخی از نقاط داخل شهر دارند.

وی با اشاره به اینکه افراد زیادی با رویکردهای اجتماعی مختلف در روستاهای اطراف بیرجند به ویژه حاجی‌آباد و دستگرد ساکن شده‌اند، تصریح کرد: وجود تعارضات فرهنگی متفاوت در این روستاها امری بدیهی است.

بخشدار مرکزی بیرجند ادامه داد: در راستای رفع این مشکل سعی شده تا با برگزاری دوره‌های آموزشی و جلسات تعاملی این فرهنگ‌ها به یکدیگر نزدیکتر شده و یکسان‌سازی صورت گیرد.

وی یادآور شد: رصد ایمنی و انتظامی به طور کامل در روستاهای اطراف بیرجند با کمک گشت‌های بسیج و نیروی انتظامی انجام تا حداقل آسیب‌های اجتماعی در این مناطق کنترل شود.

طرح ۴۸ هکتاری الحاق به روستای حاجی‌آباد به ۲۲۱ هکتار رسید

مصطفوی با اشاره به ساخت‌وسازهای غیرمجاز خارج از محدوده روستاهای حاشیه بیرجند گفت: متأسفانه برخی از افرادی که توانایی گرفتن پروانه ساختمانی ندارند اقدام به این کار می‌کنند که این مشکلات دهیاری‌ها را صد چندان می‌کنند.

وی ادامه داد: طرح ۴۸ هکتاری روستای حاجی‌آباد در سال ۸۵ با توجه به این مشکل به ۲۲۱ هکتار در حال حاضر رسیده است.

بخشدار مرکزی بیرجند در مورد مشکل کمبود فضای آموزشی در روستاهای حاشیه بیرجند خاطرنشان کرد: سرانه فضای آموزشی در این روستاها نسبت به برخی از نقاط شهر بهتر بوده است.

گفتنی است در پی پیگیری‌های فراوان برای ارتباط گیری با فرماندار بیرجند متأسفانه به دلیل حضور ایشان در جلسه خبرنگار فارس موفق به مصاحبه با ایشان نشد.

 و اما...

هر چند تلاش‌های خوبی برای ایجاد امکانات در روستاهای حاشیه‌ای مرکز استان صورت گرفته ولی بازهم کمبودهایی وجود دارد که نیاز بوده مدیریتی صحیح برای سروسامان دادن به سرریز جمعیتی این شهر در روستاهای حاشیه‌ای انجام گیرد.

انتهای پیام/۶۹۰۲۷/آ/

منبع: فارس

کلیدواژه: بیرجند خراسان جنوبی حاشیه نشینی مشکلات فضای آموزشی روستاهای اطراف بیرجند آسیب های اجتماعی روستاهای حاشیه تعارضات فرهنگی فضای آموزشی حاشیه نشینی حال حاضر مرکز استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۵۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی دانشگاه بیرجند

مطابق شاخص‌های نظام رتبه‌بندی وبومتریکس، دانشگاه بیرجند از میان ۳۲ هزار مؤسسه جهانی در رتبه ۲ هزار و ۷۳۸ قرار گرفته است و بدین ترتیب یک هزار و ۱۳۱ پله در سطح جهان ارتقا داشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند به نقل از روابط عمومی دانشگاه بیرجند، رتبه‌بندی وبومتریکس شاخصی برای رتبه‌بندی وب سایت‌های دانشگاه‌ها و مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی دنیا است، که توسط مؤسسه تحقیقاتی (CSIC) Consejo Superior de Investigaciones Cientificasدر کشور اسپانیا از سال 2004 مشغول به فعالیت است. این مؤسسه، هر شش ماه یکبار وب سایت‌های بیش از 32 هزار دانشگاه و مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی را از بین 200 کشور جهان مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد.

سه شاخص مهم و تأثیرگذار در این رتبه‌بندی وجود دارد، شاخص اول قابلیت مشاهده دیگران (Visibility) با وزن 50 درصد که شامل مجموع تعداد لینک‌ها و دامنه‌های ارجاع شده مربوط به این لینک‌ها از یک وب سایت خارجی به وب سایت دانشگاه، مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی است، و اطلاعات مربوط به این شاخص از دو پایگاه اطلاعاتی Majestic و Ahrefs استخراج می‌شود. شاخص دوم برتری (Excellence) با وزن 40 درصد نیز به معنای تعداد مقالات برتری است که جزء 10 درصد مقالات با بیشترین میزان ارجاعات در رشته‌های متفاوت است و این اطلاعات نیز از پایگاه سایماگو جمع‎ آوری می‌شود. شاخص سوم فایل‌های قابل دسترسی (Openness) با وزن 10 درصد است، که شامل تعداد استناد‌ها به نویسندگان برتر است و مرجع دریافت اطلاعات مورد نظر، موتور جستجوی Google Scholar Citations است.

بر اساس اعلام معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند، در جدیدترین نتایج رتبه‌بندی وبومتریکس (نسخه ژانویه 2024)، دانشگاه بیرجند رتبه 2 هزار و 738 را در بین 31 هزار و 702 دانشگاه و موسسه جهانی و رتبه 50 ملی را در میان 457 موسسه و دانشگاه ایرانی کسب کرد.

دانشگاه بیرجند نسبت به رتبه گذشته یک هزار و 131 پله در رتبه جهانی و 60 پله در رتبه ملی ارتقا یافته است. این رتبه‌بندی بر اساس شاخص‌هایی همچون تعداد مقالات پراستناد، تعداد ارجاعات به مقالات پژوهشگران در پایگاه Google Schoolar و تعداد لینک‌های دریافتی منتشر می‌شود.

از جمله اهداف این رتبه‌بندی، تشویق و ترغیب دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی به تولید و انتشار فعالیت‌های خود به صورت الکترونیکی در راستای ارتقای دسترس پذیری عمومی جامعه و ارتقای کیفیت تحقیقات پژوهشگران در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی است.

انتهای پیام/ 252

دیگر خبرها

  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی دانشگاه بیرجند
  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • تحلیف سربازان مرکز آموزشی امام رضای بیرجند و مراسم گرامیداشت روز معلم
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • کشف ۶۰ کیلوگرم تریاک در حاجی آباد
  • نابودی طبیعت اهالی روستای چنار رودخان را رنجیده خاطر کرد + فیلم و تصاویر
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • رنجش اهالی شهرک آ. اس. پ شهریار از کمبود امکانات رفاهی
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان