Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا نقی زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه کوچ عشایر به طور معمول هرساله از آبانماه آغاز می شود و تا اردیبهشت سال بعد ادامه دارد، افزود: برخی عشایر برای تامین خوراک دام ها، باقیمانده محصولات چاه های کشاورزی و سفالی ها را اجاره و استفاده می کنند تا کمتر به کوچ روی آورند.

وی با اشاره به اینکه فاصله قیمتی نهاده دامی دولتی و آزاد بسیار زیاد است، ابراز داشت: خوراک دام تخصیص یافته به قیمت دولتی برای دامداران کفایت نمی کند و باید از نهاده دامی فروش آزاد با قیمت گران تامین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره امور عشایری شاهرود با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری پنج هزار تن نهاده دامی برای سهمیه عشایر این شهرستان توزیع شد، ادامه داد: این میزان نهاده دامی را سه هزار تن جو و ۲هزارتن خوراک کنسانتره تشکیل می داد.

 به گفته وی، خشکسالی‌های مداوم، کمبود نهاده دامی دولتی، ضعیف شدن دام ها، سقط جنین دام های مولد و تلفات دامی، از عوامل کاهش تولیدات عشایری بشمار می رود.

نقی زاده با بیان اینکه برخی عشایر با توجه به خشکسالی‌ها و گرانی نهاده دامی برای نگهداشت دام مولد خود به ناچار تعدادی از دام ها را به دلالان می فروشند، اظهار داشت: میانگین تولید شیر عشایر در شهرستان شاهرود یکهزار و ۳۹۳تن و تولید گوشت قرمز یکهزار و ۱۰۰ تن است که با بهبود وضعیت بارش ها و وضعیت صحراها این میزان تا سه برابر رشد خواهد داشت.

رییس اداره امور عشایری شاهرود ادامه داد: با توجه به نبود دسترسی آسان عشایر به نهاده دامی جو و نوسان قیمت، کنسانتره جایگزین بسیار مناسبی از نظر کمی و کیفی برای تامین خوراک دام محسوب می شود. 

وی اظهار داشت: طبق آخرین آمارگیری در سال ۸۷ جمعیت عشایری شهرستان شاهرود ۵۶۴ خانوار معادل ۲ هزار و ۶۷۴ تن است، ۹ طایفه عشایری شهرستان دارای ۱۴۱ هزار و ۲۲۵ راس دام سبک، بیش از یکهزار راس دام سنگین و یکهزار و ۷۰۹ نفر شتر هستند.

رییس اداره امور عشایری شاهرود با بیان اینکه برای به روزرسانی آمار عشایر در کشور سامانه ثبت مبنایی تعریف شده است، تاکید کرد: عشایر در این سامانه ثبت نام می شوند و پس از راستی آزمایی ها تا اوایل سال جدید اطلاعات دقیق از آن استخراج خواهد شد.

برچسب‌ها زندگی عشایری کم آبی شاهرود جامعه عشایری تولید داخلی دامپروری خشکسالی پروندهٔ خبری تولید و رونق اشتغال استان سمنان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زندگی عشایری کم آبی شاهرود زندگی عشایری کم آبی شاهرود جامعه عشایری تولید داخلی دامپروری خشکسالی نهاده دامی دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۵۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۵۶ ایل و طایفه مستقل در ایران زندگی کوچندگی دارند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل مهدی میزبان، در دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر که در جعفرآباد مغان برگزار شد، اظهار کرد: جمعیت عشایری کشور ۲۵۱ هزار خانوار با یک‌ میلیون ۱۰۰ هزار نفر است که این قشر زحمت کش، نقش بسیار تاثیرگذاری در تولید دارند.
وی افزود: عشایر با تشکیل ۱.۴ درصد جمعیت کشور، ۲۵ درصد گوشت‌ قرمز و ۳۵ درصد صنایع‌دستی کشور را تولید می‌کنند.معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر کشور عنوان کرد: سازمان امور عشایر ایران دو وظیفه اصلی خدمات‌رسانی به عشایر و هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی برای پیگیری مطالبات عشایر را انجام می‌دهد.

میزبان بیان کرد: باید به ظرفیت‌های فرهنگی، هنری، هویتی، اقتصادی و اجتماعی عشایر توجه شود و آنها را به ثبت برسانیم.وی با اشاره به اینکه این جشنواره طی دهه‌ها برگزاری به صورت ملی، تبدیل به یک جشنواره بین‌المللی شد و این دومین دوره بین المللی آن است، تصریح کرد: نیاز است در سال‌های آینده کنگره ملی عشایر و کنگره عشایر شاهسون در منطقه مغان برگزار شود.
میزبان گفت: برگزاری این جشنواره برای همکاری‌های بین دستگاهی و مدیریت کوچ عشایر طراحی شده و مجموعه‌ای از آداب و رسوم و فرهنگ و هنر عشایر در آن به نمایش گذاشته می‌شود که نقش ترویجی و هویتی برای جوانان نیز دارد.
وی ادامه داد: عشایر مغان به‌عنوان ممتازترین مرزداران در شمال غربی کشور هستند که متاسفانه مستندات فرهنگی قابل توجه‌ای در این حوزه انتشار داده نشده است.
معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر کشور اذعان کرد: برندهای زیادی در حوزه عشایر در کشور وجود دارد و لازم است برندهای پنیر در منطقه مغان که از طریق دام عشایر تهیه می‌شود با نام عشایر شاهسون برندسازی شود.
وی یادآور شد: شاهسون‌ها در حکومت صفوی که بعد از ساسانیان اولین حکومت ملی در ایران را بوجود آوردند، نفش ممتازی داشتند.میزبان افزود: مسکن عشایر شاهسون تحت عنوان "آلاچیق" در کشور مطرح است اما شاهسون‌شناسی در تحقیقات و پژوهش‌های دانشگاهی جایگاه چندانی ندارد که در این زمینه باید فرهنگ دوستان و محققین و علاقه‌مندان منطقه کار کنند.

دیگر خبرها

  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • ۶۵۶ ایل و طایفه مستقل در ایران زندگی کوچندگی دارند
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • محصولات تولیدی عشایر مغان برندسازی شود
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند