Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروژه‌های صنعتی و دانش بنیان ایرانی با استقبال قطر مواجه شد و با توجه به مذاکرات انجام شده،هیات سرمایه‌گذاری این کشور برای بازدید از برخی پروژه‌ها به ایران سفر می‌کنند. ایران جزء اولین کشور‌هایی بود که پس از استقلال، دولت قطر را برسمیت شناخت. روابط دیپلماتیک ایران و قطر رسماً از تاریخ ۲۴ مهرماه ۱۳۵۰ (با گذشت یک ماه از استقلال آن) در سطح سفیر آغاز شد و تا پیروزی انقلاب اسلامی ایران ادامه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران روابط سیاسی دو کشور تا سال ۱۳۶۶ در سطح کاردار و از این سال به بعد، به سطح سفیر ارتقاء یافته است.

قطر کشوری در حاشیه خلیج فارس است که با وجود کوچکی وسعت، نقش فعالی در معادلات منطقه‌ای دارد.

پروژه‌های صنعتی و دانش بنیان ایرانی با استقبال قطر مواجه شد و با توجه به مذاکرات انجام شده، هیات سرمایه‌گذاری این کشور برای بازدید از برخی پروژه‌ها به ایران سفر می‌کنند.

علیرضا پیمان پاک که رئیس جمهور و وزیر صمت را در سفر قطر همراهی می‌کند، با اشاره به دیدار‌هایی که با مقامات دولتی قطر برگزار شده است، اظهار داشت: در دیدار با وزیر صنعت و تجارت قطر در خصوص ایجاد مرکز تجاری ایران در این کشور به منظور مدیریت و پیگیری مسائل و مشکلات تجار و برنامه ریزی برای ارتباط صحیح تاجران برتر دو کشور گفتگو و مقرر شد مرکز تجاری با همکاری طرف قطری ایجاد گردد.

وی افزود: در این دیدار‌ها همچنین ضمن بررسی مسائل مربوط به پهلوگیری کشتی‌های ایرانی مقرر گردید با توجه به تفاهم نامه میان وزیر راه و شهرسازی ایران با وزیر همتای خود در قطر، تسهیل سازی در این زمینه صورت گیرد.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به نقش ویزه ایران در ترانزیت گفت: ظرفیت ایران به عنوان پل ارتباطی میان کشور‌های حاشیه خزر و روسیه با قطر، هند و کشور‌های آفریقایی به منظور صادرات مجدد و ترانسشیپ منت بررسی و مورد استقبال طرف قطری قرار گرفت و وزات صمت مسئولیت پیگیری و انجام آن را عهده دار شد.

پیمان پاک ادامه داد: مسائل بانکی، مالی و پولی و همچنین ضمانت‌ها و فعال سازی صندوق ضمانت صادرات در قطر نیز مورد بحث و بررسی جدی قرار گرفت.

وی اضافه کرد: مشارکت قطر در توسعه ظرفیت برخی صنایع مانند تجهیزات پزشکی، صنایع غذایی و دارویی در ایران بررسی و مورد استقبال قرار گرفت.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: در خصوص صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران به کشور‌های مختلف مانند عراق، جنوب​شرق آسیا و آفریقا بحث و گفتگو شد و طرف قطری به منظور همکاری در این زمینه ابراز علاقمندی کرد.

پیمان پاک با اشاره به نزدیک شدن جام جهانی فوتبال که در کشور قطر برگزار می‌شود، گفت: یکی از موضوعات مهم که در این دیدار‌ها مورد مذاکره قرار گرفت، راه اندازی کارگو و حمل هوایی بار به قطر بود و مقرر شد طی هفته‌های آتی با توافقات صورت گرفته اولین پرواز کارگو آغاز شود.

وی افزود: مسائل مرتبط با گردشگری نیز بررسی شد تا از ظرفیت بازدید کنندگان و مسافرینی که به منظور دیدار از رویداد جام جهانی به قطر سفر می‌کنند، برای بازدید و برگزاری تور‌های مختلف در ایران برنامه ریزی شود و این موضوع نیز از طریق وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دنبال خواهد شد.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه سخنان خود به جلسات با بخش خصوصی اشاره کرد و اظهار داشت: نشستی با رئیس اتاق بازرگانی قطر و با حضور اعضای اتاق مشترک ایران و قطر برگزار خواهد شد تا در خصوص ارتباط اتاق‌های بازرگانی و همچنین اصلاح آئین نامه اتاق مشترک ایران و قطر برای فعال‌تر شدن این اتاق گفتگو و تبادل نظر صورت گیرد.

پیمان پاک اضافه کرد: نشست‌هایی با سرمایه گذاران قطری و به ویژه شرکت‌هایی که امنیت غذایی قطر را بر عهده داشتند برگزار و مقرر شد در زمینه کشت فراسرزمینی برای تأمین اقلام مورد نیاز اقدام کرده و در قالب مشارکت تولید و تجارت نیز برای برخی محصولات حوزه‌های دارای مزیت ایران مذاکرات جدی انجام شود.

وی در پایان گفت: برخی از پروژه‌ها مانند تجاری سازی حوزه‌های دانش بنیان در قطر و در ایران مورد بحث قرار گرفت و پس از معرفی فهرستی از پروژها، با اعلام آمادگی برخی از سرمایه گذاران قطری، تعدادی از آن‌ها مورد موافقت اولیه قرار گرفت و مقرر شد طی یک ماه آینده هیات‌های سرمایه گذاری قطری جهت بازدید با کشورمان سفر کنند و این شیوه از همکاری با تأمین منابع مالی از سوی قطر در گام نخست برای پروژه‌های کوچک و متوسط آغاز گردد.
سیاست ایران بر اساس تعمیق روابط و حسن همجواری بوده و تلاش کرده است تا با کشور‌های منطقه روابط دوستانه داشته باشد، اما برخی سیاست‌های رژیم‌های حاکم در منطقه باعث شده تا روابط به سردی بگراید و حتی قطع شود.

عربستان به خاطر نفوذ و قدرت مالی، سعی کرده تا کشور‌های منطقه خلیج فارس را تحت سیطره خود داشته باشد و همین امر باعث شده تا روابط دیگر کشور‌های عربی به نوع سیاست سعودی‌ها بستگی داشته باشد.

تبعیت برخی از کشور‌های منطقه همچون امارات، بحرین و تا حدودی کویت باعث شد تا روابط آن‌ها نیز با ایران کاهش یابد، اما در این میان قطر از سیاست‌ها و خواسته‌های عربستان تبعیت نکرد و با واکنش سعودی‌ها روبرو شد.

ریاض، قطر را تحریم کرد و در این میان، ایران به کمک دولت و ملت قطر شتافت و اجازه نداد تحریم‌های عربستان که با همراهی دیگر کشور‌های عربی منطقه بود، بر شرایط و اوضاع معیشتی این کشور تاثیری داشته باشد.

در میان کشور‌های عربی و مسلمان منطقه، قطر توانسته است سیاست مستقل خود را داشته باشد و تحت تاثیر عربستان قرار نگیرد به همین خاطر است که روابط «دوحه» و «تهران» در سطح بالایی بوده و همواره تلاش بر آن بوده تا گسترش یابد.

سفر رئیس جمهور کشورمان به قطر و استقبالی که از او با حضور امیر این کشور در فرودگاه دوحه شد، نشان دهنده سطح بالای مناسبات دو کشور است.

گسترش روابط دو کشور ایران و قطر می‌تواند زمینه ساز روند بهبود مناسبات کشور‌های منطقه خلیج فارس با ایران باشد.

هم اکنون ایران و عربستان در حال مذاکره هستند و حتی اگر روابط دو کشور دوباره برقرار نشود، دیگر کشور‌های منطقه مجبور خواهند بود تا از مسیر سیاست اشتباهی که سعودی‌ها در منطقه و در قبال ایران در پیش گرفته است، خارج شوند و به ریل اصلی باز گردند.

اگر کشور‌های خلیج فارس همچون کویت، امارات و بحرین سعی کنند استقلال سیاسی داشته باشند قطعاً اتفاقات مثبتی در مناسبات منطقه‌ای خواهد افتاد که بر روند صلح و امنیت کشور‌ها نیز تاثیر گذار خواهد بود.

قدر مسلم سفر رئیس جمهور به قطر با توجه ویژه دیگر کشور‌های عربی منطقه روبرو خواهد شد و همین امر باعث می‌شود تا آن‌ها نیز برای جبران اشتباهات گذشته خود که در قبال ایران داشتند، دست به کار شده و تغییراتی را در سیاست خارجی خود ایجاد کنند.

ایران به دنبال ایجاد روابط با کشور‌های همسایه است و این سیاست در پی استقلال منطقه‌ای است تا کشور‌های منطقه خود در پی ایجاد امنیت و تقویت صلح باشند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: سازمان توسعه تجارت ایران کشور های منطقه دیگر کشور کشور های عربی قرار گرفت ایران و قطر خلیج فارس پیمان پاک مقرر شد پروژه ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۶۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علاقه‌مند به توسعه روابط با ایران در تمامی حوزه‌ها هستیم

بن الطوق الماری ضمن استقبال از سرمایه گذاری در ایران گفت: روابط دو کشور باید در تمامی حوزه‌ها توسعه پیدا کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بن الطوق الماری وزیر اقتصاد و رئیس طرف اماراتی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات گفت: تعداد زیادی از شرکت‌های ایرانی در امارات مشغول فعالیت هستند؛ امارات از سرمایه گذاری در ایران استقبال می‌کند.

وزیر اقتصاد امارات جلسه امروز را نشانی از عزم ایران و امارات برای توسعه روابط به همت دولت‌های دو کشور دانست و افزود: در ایام گذشته روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور به خوبی توسعه پیدا کرده بود، اما باید روابط در تمامی حوزه‌ها توسعه پیدا کند.

بن الطوق الماری تصریح کرد: کشور امارات در بین شرکای تجاری خود بعد از چین بالاترین میزان روابط تجاری را با ایران دارد که سال گذشته هم این میزان ۱۷ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: حجم تجارت و صادرات از امارات به ایران در سال گذشته به ۲۷ میلیارد دلار رسیده است که نشان می‌دهد طرفین علاقه‌مند به توسعه روابط در تمامی حوزه‌ها هستند.

بن الطوق الماری گفت: تعداد زیادی از شرکت‌های ایرانی در امارات مشغول فعالیت هستند و امارات از سرمایه گذاری در ایران استقبال می‌کند.

دیگر خبرها

  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • علاقه‌مند به توسعه روابط با ایران در تمامی حوزه‌ها هستیم
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود