Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه گفت: تصمیم داریم با نگاه جدید علمی و عملی حرکت کنیم تا اقداماتی برای حل مشکلات قوه قضائیه داشته باشیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام هادی، رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه در آیین اختتامیه دومین جشنواره شهید بهشتی با بیان اینکه مسئله تقدیر و ارج نهادن به افراد و پژوهش برتر مثل رأی، کتاب و رساله، یک عمل نیکو و انسانی است که موجب ارتقای علمی مجموعه خواهد شد، گفت: در این جشنواره مجموعه آثاری دریافت شد و جدا از این، هدف این است که از برگزیدگان تقدیر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای خود ما وقتی آثار را دیدیم، منافع و مزایای فراوانی داشت که یکی از آنها آسیب‌شناسی این حوزه بود و تحلیل وضع موجود آثاری که مرتبط با قوه قضائیه است می‌توان برنامه‌های مفیدتری برای سال‌های بعد انجام داد.

وی افزود: از نظر ادبیات قرآنی و روایی اهمیتی که به موضوع علم و پژوهش داده شده، ما در برخی آیات قرآن با واژه مانند «احسن» مواجه می‌شویم مثل آیه 2 سوره ملک وقتی به عمل می‌رسد، از واژه احسن استفاده می‌کند. در سوره نور هم از این واژه استفاده شده است و چیزی که در آنها مورد توجه قرار گرفته، عمل نیکوتر و عمل احسن است. در حالی که کسی کار پژوهشی انجام می‌دهد کار و عمل احسن هر مورد تقدیر قرار می‌گیرد.

هادی ادامه داد: در سیستم قضائی با عدالت و دادگستری مواجه هستیم و آیات و روایات زیادی درباره عدالت داریم، اما در آیات و روایات در خصوص پژوهش در عدالت تأکید شده است.‌ تعریف عدالت که در ادبیات دینی و مفهوم جهانی شناخت شده، این است: به هر کسی حقش را اعطا کنید یا هر چیزی را در جای خودش قرار دهید. حالا از کجا باید تشخیص داد که کسی چه حقی دارد؟ از کجا موضع شیء را باید دانست که در جای خودش قرار داد؟ آیا عدالت و دادگستری می‌تواند به این سؤال پاسخ دهد؟ پاسخ، منفی است و عدالت توان این را ندارد که بگوید ذی‌حق کیست. 

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه ادامه داد: به نظر می‌رسد یکی از راهکارها برای دستیابی به مفهوم و تعریف عدالت به این معنا که نقطه عدالت کجاست و ذی‌حق کیست، کار پژوهشی و علمی است. علم و دانش و پژوهش می‌تواند جایگاه اشیا را بشناساند و حق و ذی‌حق را به ما معرفی کند که مقدمه‌ای است که به عدالت برسیم و آن مقدمه، رسیدن به تقواست.

هادی در پایان اظهار کرد: پژوهشگاه تصمیم دارد با نگاه جدید علمی و عملی حرکت کند تا اقداماتی  برای حل مشکلات قوه قضائیه داشته باشد و دوم اینکه نگاهی به آینده داشته باشیم. این دو نکته معیار اصلی کار ما در پژوهشگاه قوه قضائیه خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پژوهشگاه قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۷۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام

ایسنا/فارس رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز بر اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی و عملیاتی در جهان اسلام تاکید کرد.

سیدوحید حسینی امروز، ۸ اردیبهشت در دیدار با رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، با اشاره به اهمیت توسعه پژوهش در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: فعالیت‌های تحقیقاتی و مستندسازی پژوهشی با توجه به تحریم‌ها و چالش‌های مختلف موجود، توسعه یافته است.

وی، اقدامات عملیاتی و کاربردی در حوزه پژوهشی و فناوری را در پیشبرد اهداف این حوزه ضروری خواند و با تاکید بر اهمیت گام برداشتن در مسیر توسعه دانش  و مقالات علمی، از روند افزایشی تعداد مقالات و تحقیقات علمی در مجموعه سلامت فارس با شیب معناداری خبر داد.

رئیس موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام  (ISC) نیز در این نشست، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشگاه شیراز را ریشه تنومند حوزه علمی استان و کشور معرفی و بر تلاش برای افزایش همکاری و اقدامات مشترک این موسسه با مجموعه سلامت فارس تاکید کرد.

سید احمد فاضل‌زاده از برگزاری ۱۵ نشست مشترک مسئولان موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام  (ISC) با مراکز عالی علمی در استان‌های مختلف کشور خبر داد و بر تداوم نشست مشترک با محوریت مشارکت داده‌ها و تبادل تجربه‌ها، دانش و علم تاکید کرد.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون فعالیت در این حوزه، گزارشی از معرفی فعالیت‌های موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC) با محوریت رصد و پایش وضعیت علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی و همچنین دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی استان فارس ارائه داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • توسعه متوازن و عدالت‌محور، نگاه شورای ششم به مسائل شهری
  • هم اندیشی مسئله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند