Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: شعار‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی تاریخ مصرف ندارد و تمام‌شدنی نیست و این شعار‌ها با ذات انقلاب گره خورده است و هیچگاه کهنه نمی‌شوند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد شفیعی‌فر عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در برنامه فردای انقلاب با موضوع «انقلاب اسلامی و رسالت دانشجویان» که به‌صورت مجازی و به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی تهران برگزار شد، گفت: شعارها و آرمان‌های انقلاب اسلامی که بر پایه اخلاق، معنویت، عدالت، آزادی، استقلال، عقلانیت و عزت و برادری است تاریخ مصرف ندارد و تمام‌شدنی نیست و این شعارها با ذات انقلاب گره خورده است و هیچگاه کهنه نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تأکید بر نقش مهم دانشجویان برای ساختن ایران اسلامی، افزود: پس از گذشت بیش از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی مردم باز هم به خیابان‌ها آمده و از انقلاب اسلامی حمایت می‌کنند و این بیانگر آن است که این انقلاب هنوز هم زنده است.


شعارها و آرمان‌های انقلاب تاریخ مصرف ندارد و تمام‌شدنی نیست
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: در واقع شعارها و آرمان‌های انقلاب که همانا بر پایه اخلاق، معنویت، عدالت، آزادی، استقلال، عقلانیت و عزت و برادری در انقلاب اسلامی مطرح شد تاریخ مصرف ندارد و تمام‌شدنی نیست واین شعارها با ذات انقلاب گره خورده است و هیچگاه کهنه نمی‌شوند.


شفیعی‌فر ادامه داد: در حال حاضر هم برخی به حوزه عدالت اجتماعی احساس نگرانی دارند و بحث می‌کنند که وضعیت ما خوب نیست، اما همین موقعیت فعلی را اگر با پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مقایسه کنیم ۱۸۰ درجه متفاوت شده است، چون آرمان عدالت، آرمانی متعالی است و هیچگاه حد و حدودی ندارد و با فطرت بشر در ارتباط است.


انقلاب اسلامی بر ویرانه‌های رژیم فاسد طاغوت بنا شد
وی با اشاره به حمله صدام در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی به ایران خاطرنشان کرد: تمام اقشار مختلف مردم از زن و مرد همه در مقابل این دیوانه بسیج شدند و از آب و خاک این کشور دفاع کردند و این اتحاد وهمدلی از ثمرات مبارک پیروزی انقلاب اسلامی بود. تا هنگامی که در جمهوری اسلامی بر آرمان ها و شعارهای آن اصرار داشته باشیم مشکلی نخواهیم داشت.


عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: ایران پیش از انقلاب در واقع یکی از ایالت‌های آمریکا بود و حکومت پهلوی دوم نیز در چارچوب اجرای دقیق سیاست‌های خاورمیانه‌ای آمریکا تعریف و شکل گرفته بود. انقلاب اسلامی بر ویرانه‌های رژیم فاسد طاغوت بنا شده است، رژیم پهلوی علاوه‌بر وابستگی به رژیم‌های غربی و فساد و استبداد، نخستین رژیمی سلطنتی بود که توسط بیگانه‌ها بر سرکار آمد. چون پیش از آن برخی حکومت‌ها بودند مثل صفویان، افشاریان و زندیه که با زور و شمشیر و بدون وابستگی به بیگانگان قدرت را در ایران به دست گرفتند.


شفیعی‌فر یادآور شد: انقلاب اسلامی برای این اتفاق افتاد که هیچ ارتباطی بین حکومت و مردم نبود.


رضا شاه در دوران مشروطه مجلس را از کارکرد خود خارج کرد
وی با بیان این‌که رضا شاه در دوران مشروطه مجلس را از کارکرد خود خارج کرد، افزود: از مجلس ششم خود نمایندگان را مشخص می‌کرد و به مجلس می‌فرستاد و با یک چوب مثل مدرسه بالاسر آن‌ها بود.


عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادغام قوه مجریه در دربار را از مهم‌ترین مسایل حکومت پهلوی در ایران دانست و گفت: این در حالی است که حکومت یک ساختاری دارد و قوه مجریه در واقع باید بخشی از حکومت باشد و وزیر و نخست وزیر در زمان شاه انتصابی بودند و همه کارها در دست پادشاه بود.


شفیعی‌فر با یادآوری این‌که تأسیس سلسله پهلوی با یک کودتا و تثبیت آن نیز با کودتای دوم با همکاری آمریکا و انگلیس شکل گرفت، افزود: پس از کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ به‌تدریج قدرت انگلیس افول کرد و آمریکا پس از آن تا سال ۱۳۵۷ در ایران قدرت را در دست داشت.


وی با اشاره به دلایل تحت سیطره قرارگرفتن ایران توسط قدرت‌های نظام سرمایه‌داری گفت: این نظام یک سیستم است که یک قدرت هژمونی در آن نهفته است که در حال حاضر این قدرت در دست آمریکا است که پیش از آن نیز انگلیس و پیش از آن هم مدتی آلمان، فرانسه و حتی پرتغال و اسپانیا بودند.

محمد رضاشاه پس از کودتای ۲۸ مرداد به رضا شاه دوم تبدیل شد
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: محمد رضاشاه پس از کودتای ۲۸ مرداد به رضا شاه دوم تبدیل شد و همچون پدر خود نمایندگان مجلس را انتخاب می‌کرد.


شفیعی‌فر با یادآوری این‌که مجلس سنا نیز در پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ۶۰ نماینده داشت و ۳۰ نماینده از طرف شخص خود شاه انتخاب و ۳۰ نماینده انتخابی از سوی مردم بود، افزود: از تعداد ۳۰ نماینده مردم نیز ۱۵ نماینده مختص شهر تهران و ۱۵ نماینده اختصاص به شهرستان‌های مخلتف داشت که این ۳۰ نماینده را نیز غیرمستقیم خود انتخاب می‌کردند که رئیس مجلس سنا هم از سال ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۷ شریف امامی بود.


وی با تأکید بر این‌که در واقع شاه جزئی از سیاست خارجی آمریکا بود، تصریح کرد: هنگام مقایسه نظام جمهوری اسلامی با نظام درباری باید این نکته را در نظر بگیریم که در چه شرایطی نظام حکومتی تغییر کرد، ما سابقه صد ساله دموکراسی و مشارکت همچون انگلیس نداشته‌ایم که همه چیز روی روال و غلتک افتاده باشد.


ایران در واقع در ابعاد خارجی یکی از ایالت‌های آمریکا بود
این استاد دانشگاه تهران با بیان این‌که ایران در واقع در ابعاد خارجی یکی از ایالت‌های آمریکا بود و حکومت پهلوی دوم نیز در چارچوب سیاست‌های خاورمیانه‌ای آمریکا تعریف شده بود، افزود: از همین‌رو گاهاً با تغییر روسای جمهوری در آمریکا و تغییر دیدگاه‌ها نیز برخی اصلاحات اقتصادی یا اجتماعی مانند انقلاب سفید و حرکت به سمت دروازه‌های تمدن را تدارک می‌دیدند و متأسفانه بر همین اساس نیز به‌تدریج سیستم اقتصادی و کشاورزی ایران را نابود کردند.


شفیعی‌فر خاطرنشان کرد: رضا شاه ایلات و عشایر، علما و روحانیت را سرکوب کرد و محمدرضا پهاوب نیز مالکان را سرکوب کرد و با سرکوب این سه طبقه در واقع نظام اجتماعی ما سرگردان و روی هوا رفت، در حالی‌که نظام اجتماعی و حکومت بر ضمیر و پایه یک سری ریشه‌ها و جامعه برپاست اما در زمان محمدرضا شاه با حذف سه گروه عمده اجتماعی که پشتوانه سلطنت بودند نظام اجتماعی کشور را با مشکل مواجه کرد.


وی یادآور شد: البته در حال حاضر هم برخی مشکلات در حوزه انتخابات کشور وجود دارد که این را رد نمی‌کنیم و بخشی از این مسأله مربوط به فرهنگ سیاسی جامعه خودمان است و اصلاح این مسأله به طور حتم نیازمند ارتقای هرچه بیشتر فرهنگ سیاسی کشور است.



منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انقلاب اسلامی شعارهای انقلاب دانشگاه تهران جهاد دانشگاهی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران آرمان های انقلاب پیروزی انقلاب اسلامی ۳۰ نماینده شفیعی فر رضا شاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۷۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماشاالله قصاب کیست و کجاست؟ (+عکس)

ماشاالله قصاب از جمله نام‌هایی است که با ماجرای اشغال سفارت آمریکا گره خورده و پس از فعالیت‌های پر حرف و حدیثی در ابتدای انقلاب به یکباره کمرنگ و ناپدید شد. برخی خبرها حاکی از درگذشت او در دهه‌ی نود است.

مهدی یزدانی خرم، نویسنده، در صفحه‌ی اینستاگرام خود نوشت:

یک لُمپنِ مرموز گم شده… به ماشاالله قصاب مشهور بود. مردی که نه کسی از گذشته‌اش خبر داشت نه فهمید چه به سر او آمد. اما در خاطرات آدم‌های اول انقلاب ۵۷ بعید است نام‌اش نیامده باشد.

به گزارش انصاف نیوز، یکی از مرموزترین چهره‌هایی که کمتر از یک سال بر میل خود راند و بعد گم شد!. می‌گویند فریدون فروغی فقید آن ضدابتذالِ کبیر ترانه‌ی «حقه» یا همان «مشتی ماشالا» را درباره‌ی او خوانده که پر ‌ی‌راه هم به نظر نمی‌رسد. در غورم در تاریخ پی تمام گم‌شده‌ها می‌گردم. اما برخی از این گم‌شده‌ها چنان پررنگ بوده‌اند که شاید نباید گم می‌شده‌اند، نمونه‌اش همین جناب که عکس‌اش را کنار سالیوان آخرین سفیر آمریکا در ایران می‌بینید. ماشاالله کاشانی‌خواه.

در فضای وب چیز چندانی درباره‌اش وجود ندارد. همین‌که از ۲۵ بهمن تا اواخر تابستان سال ۵۸ مامور کمیته‌ی حفاظت از سفارت آمریکا می‌شود. در ماجرای دستگیری محمدرضا سعادتی که برای شوروی کار می‌کرد نقش ایفا می‌کند و بعد بیرون‌راندن‌اش از سفارت (با سالیوان خیلی دوست شده بوده)! به دستگاه خلخالی می‌رود در حوزه‌ی موادمخدر. اما ماشاالله خود اهل بخیه یا دقیق‌تر «بخیه‌ها» بوده. جوری که نوشته‌اند «خلخالی از دست او به تنگ آمده‌بود»!

او رقیب محمد گاوی‌نامی بوده که خود را به چریک‌های فدایی منتسب می‌کرده و می‌خواسته سفارت آمریکا را در ۲۵ بهمن ۵۷ فتح کند که یزدی دست‌به‌دامن قصاب می‌شود و خب قصاب گاو را زمین می‌زند و پیروز میدان می‌شود.

تاریخ پر است از آنان که از ناکجا آمدند اما حسابی اسب خود راندند. ماشاالله شد محبوب سفارت. پول می‌گرفت برای ویزاگرفتن. رشوه می‌گرفت برای ردکردن کسانی‌که می‌خواستند از ایران بروند. او کاسب ترس، اضطراب و بی‌نظمی‌ای بود که درش می‌تازاند. جالب این‌که او «نفوذ» داشت و حتا وقتی ثابت شد در چند ماه قدرت چه‌ها کرده و بحث محاکمه‌اش پیش آمد، گم شد.

مثل «زهرا خانم» آن زن انقلابی عاشق قطب‌زاده که ناگهان غیب شد. قصاب مرموز بود. چون از سویی صرفن عربده‌کش نبود و از سویی دیگر اهل آرمان و ایده‌ئولوژی. تشنه‌‌ی دیده‌شدن بود. چهل‌و‌سه سال از گم شدن یا دقیق‌تر ناپدیدشدن‌اش می‌گذرد. مُرده؟ در گوشه‌ای کهنسال مشغول طی روزگار است؟ کشته شده؟ معلوم نیست و احتمالن معلوم هم نخواهدشد.

اما این مردِ زورمند با دارودسته‌اش در میانه‌ی تاریخِ ما چه می‌کرد؟ چگونه رابطی شد بین آمریکایی‌ها و روس‌ها؟ چه‌گونه توانست مشتی ماشالای نوبری شود که گاو زمین بزند و بعدها از هر کس بپرسند بگوید «چیز چندانی از او نمی‌داند». قصاب‌ها تاریخ نمی‌سازند اما می‌توانند برده‌گانی شوند که تاریخ می‌خواهدشان…

محمد رحمانی، نویسنده در کامنتی برای این پست آقای یزدانی خرم نوشته است: مدتی در دهه‌ی شصت زندانی شده بود. هنگامی که در دهه‌ی نود به سراغش رفتم گفتند فوت شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سعیدی، امام جمعه قم: در اسرائیل تظاهر کنندگان تصویر رهبر معظم انقلاب را حمل کردند و شعار دادند ما را از دست نتانیاهو نجات دهید
  • مبارزه با استکبار در دنیا، صدور فرهنگ انقلاب ایران است
  • گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا فراگیر شده است
  • عملیات وعده صادق نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • استفاده از همه ظرفیت‌ها برای خدمت به مردم از وظایف جدی مسوولان
  • انقلاب اسلامی ایران در حال انتشار در جهان است
  • کارفرمایان از هرگونه تکبر در برابر کارگران خودداری و دوری کنند
  • رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه سرگردان و متزلزل شدند
  • ماشاالله قصاب کیست و کجاست؟ (+عکس)