Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله میرباقری می‌گوید غرب، تصویرسازی دروغین از آینده ارائه می‌دهد و قصد دارد جامعه‌ای مبتنی بر ضد ارزش‌ها ایجاد کند، مثل تمدن مادی امروز که مبتنی بر نظریه‌های مادی و ارزش‌های اجتماعی مادی است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ آیت‌الله محمدمهدی میرباقری، عضو مجلس خبرگان رهبری در همایش ملی "انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده" که در سالن همایش‌های حوزه هنری برگزار شد، گفت: انبیاء آینده مطلوب را مبتنی بر نبإ الهی ترسیم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اساس آن، توحید و ربوبیت الهی است. بر اساس آموزه‌های ادیان، وعده داده شدیم ذیل حقیقت توحید و ربویت حضرت حق، در همین عالم ارض، امتی ساخته شود. این الوهیت تبدیل به روابطی می‌شود که این روابط، از یک سو بر اساس ولایت و محبت و سرپرستی و فداکاری و در خط دیگری، روابط اخوت و محبت و ایثار است. امتی که در قالب حیات طیبه قرار می‌گیرند و ما آن را با عنوان جامعه عصر ظهور می‌شناسیم. جامعه‌ای که اخوت ایمانی محور است و روابط انسانها، رابطه ایمانی است.

وی افزود: بنابراین امت بر محور انبیا و اولیای معصوم است. ایشان از یک طرف خودشان عامل محبت الهی هستند و بعد جامعه را بر اساس ایثار و محبت، اداره می‌کنند. تفاوت اولیای الهی با فراعنه و مستکبرین در این است که انبیای الهی متصل به خزائن الهی هستند و از کرامت الهی برخودارند، به طوری که آمد و رفت ملت‌ها در آنها هیچ اثری ندارد، اما در عین حال، کریمانه برای امتشان هزینه می‌کنند و توقعی ندارند. اصل رابطه اخوت در جامعه ایمانی، مبتنی بر محوریت انبیا و اولیاست که مرتبط با خداوند هستند. خداوند وقتی امت حزب الله را در سوره مائده معرفی می‌کند، می‌فرماید «إِنَّما وَلِیُّکُمُ اللَّهُ وَرَسولُهُ وَالَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ یُقیمونَ الصَّلاةَ وَیُؤتونَ الزَّکاةَ وَهُم راکِعونَ»؛ امتی که به این مرحله می‌رسند، ولایتشان با خدا و رسول و با مؤمنینی است که اقامه صلات می‌کنند و زکات می‌دهند؛ همان‌ها که همواره در ارتباط با خداوند هستند، اما این ارتباطشان با خدا مانع ارتباطشان با امت نمی‌شود بلکه ارتباط امت با خداوند بر محور ولی‌الله شکل می‌گیرد. پس باید تلاش کنیم روابط اجتماعی ما بر اساس این نظام ولایی  شکل بگیرد. باید به این نکته بپردازیم که آیا ایمان، کارآمدیِ ایجاد امت تاریخی را دارد یا نه؟ آیا اخلاق الهی می‌تواند تبدیل به امت شود یا خیر؟ می‌شود بر مدار ایمان به الله  و ایمان به غیب،‌ امتی را ساخت که این امت، جامع باشد و حیات طیبه داشته باشد.

میرباقری گفت: برخی تصور می‌کنند ادیان می‌توانند ساختار عادلانه بسازند. اگر دین نتواند لایه‌های بنیادین یک امت را شکل بدهد،‌ توانایی ساختارسازی را نخواهد داشت. ساختارهای عدالت مبتنی بر بندگی خدا و توحید، تنها در جامعه‌ای ایجاد می‌شود که در آن، ایمان تبدیل به توسعه اختیار شده، عقلانیت شکل گرفته و مبتنی بر این عقلانیت، ساختار عادلانه‌ای شکل می‌گیرد.  

وی با اشاره به اینکه در مقابل انبیاء که اخبار صادقانه ارائه می‌دهند، نبأ فاسق قرار دارد، گفت: خداوند این مسئله را در سوره حجرات اشاره کرده است. آنها از آینده تصویرسازی دروغین ارائه می‌دهند. نبأ فاسق، به دنبال برهم زدن جامعه انبیاست. می‌خواهد جامعه‌ای مبتنی بر ضد ارزش‌ها ایجاد کند، مثل تمدن مادی امروز که مبتنی بر نظریه‌های مادی و ارزش‌های اجتماعی مادی است. در این راستا فناوری‌ها و ساختارهایی ایجاد کرده است. مناسبات اخلاقی در این جامعه، مناسبات اخلاقی الهی نیست. محبت و فداکاری و خشوع در آن نیست. جامعه بازار است که بر اساس رقابت و منفعت‌طلبی شکل می‌گیرد. این منفعت‌طلبی تبدیل به سلطه‌گری می‌شود. انرژی که در کل دستگاه توسعه مادی و ساخت تمدن‌های مادی جریان می‌یابد، حرص دنیا و انگیزه‌های مادی است. تعبیری که کانت دارد، این است که طبیعت می‌دانست در ما چه چیزی ایجاد کند. او اخلاقی شیطانی را با این عنوان یاد می‌کند.  

آیت الله میرباقری ادامه داد: آنچه در عصر ظهور واقع می‌شود،‌ تمدن نیست بلکه مسئله‌ای فراتمدنی است. نقطه مقابلش، جریانی است که قصد دارد برای خود آرمان‌شهری بسازد و یا دنبال توسعه اخلاق مادی است. گوهر ایجاد این تمدن، تغییر بافت انسانی بر محور پرستش دنیا و ارزش‌های مادی است. ما در مسیر درگیری با این تمدن هستیم. اینطور نیست که در یک خلأ می‌خواهیم تمدن بسازیم. انبیاء دائماً‌ در حال درگیری، امتی را شکل می‌دادند. اما ما افقی راستین داریم که بر اساس آن، جامعه‌ای بر محور روابط ایمانی، اخلاقی، اخوت، محبت و ایثار شکل می‌گیرد. انقلاب اسلامی هم یکی از مراحل این درگیری تمدن‌هاست. این انقلاب حرکتی از لایه‌های عمیق جامعه برای تغییر وضعیت فعلی است. انقلاب، انسدادی که در تاریخ ایجاد شده بود را قصد کرد بردارد و بشریت را به قله‌هایی که انبیاء تعریف کردند، برساند. هرچند با چالش‌هایی مواجه هستیم، اما طلیعه‌های رویش استعدادهای الهی و آینده نوین را شاهدیم.

وی افزود: ما اکنون برای رسیدن به آن جامعه ایمانی که مبتنی بر روابط اخوت و ایثار است، چکار کنیم؟ باید جامعه‌ای بر مبنای اخوت و با محور ولایت حقه‌ای که متجسم در ولایت فقیه است،‌ شکل بدهیم. محور کرامت و اخوت باید بر این مبنا باشد. علت اینکه جوامع بر محور انبیاء، روابط اخوت و ایثار را شکل می‌داد،‌ این است که خود انبیاء محور ایثار در جامعه بودند. پیامبر، خود صاحب خُلق عظیم بود که توانست جامعه‌ای توحیدی شکل دهد.

حجت‌الاسلام ایمانی‌پور: راهپیمایی اربعین زمینه‌ساز شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است

انتهای‌پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تمدن اسلامی تمدن اسلامی شکل می گیرد جامعه ای آیت الله بر اساس بر محور ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۷۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نابودی طاغوت وعده صادق الهی است

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن موسایی مسئول موقوفات، منابع پایدار، امور بین‌الملل حوزه علمیه هرمزگان و نایب رئیس مجمع فضلا و علمای استان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، در تبیین ویژگی‌های طاغوت، اظهار داشت: طاغوت در اسلام به معنای طغیان‌گر و تجاوز کننده از حدود الهی شناخته می‌شود، حدودی که سراسر منطبق با فطرت آدمی وضع شده است بنابراین افراد و قدرت‌هایی که بر خلاف فطرت رفتار کنند را باید طاغوت بدانیم.

وی افزود: بر اساس فطرت، همه ما از ظلم، قتل، دروغ، فحشاء، تزویر و ریا انزجار داریم؛ هیچکس را نمی‌توان پیدا کرد که بگوید از مورد ظلم واقع شدن لذت می‌برد یا دوست دارد به واسطه دروغ در معرض اطلاعات غلطی قرار بگیرد از این رو با توجه به اینکه این اعمالِ دارای منافات با سرشت آدمی، جامعه را از مسیر رستگاری دور می‌کند مؤمنین باید برای جلوگیری از انحرافات عمومی در مقابل طاغوت بایستند.

مسئول امور بین‌الملل حوزه علمیه هرمزگان، تأکید کرد: نتیجه سکوت در مقابل اعمال خلاف واقع، طاغوتیان رسیدن به موضعی است که جامعه اسلامی در سال ۶۱ هجران به آن رسید و در برابر سکوت عده‌ای و همراهی عده‌ای دیگر امام جامعه به بدترین شکل ممکن به شهادت رسید؛ شهادت رهبر جامعه مسلمین تاوان بی‌تفاوتی مسلمانان به اعمال ضد اسلامی و انحرافات بود و همین بی‌تفاوتی زمینه را برای جنایات بعدی هموار کرد.

موسایی عنوان‌کرد: شناختن منافق کار بسیار سختی است اما شناختن طاغوت سهل و دسترس پذیر است، کافیست به دقت به اطراف خود نگاه کنیم؛ امروز چه کسی کشورهای دنیا را به بهانه‌های واهی تحریم می‌کند؛ بازار اسلحه و سلاح‌های کشتار جمعی در دست چه کسانی است؟ چه کشوری قطعنامه‌ها را بر علیه رژیم منحوس صهیونیستی وتو می‌کند؛ حامی اصلی شبکه‌های دروغ‌پرداز معاند کدام کشور است؟ قطعاً پاسخ همه این سوالات ایالات متحده آمریکا است که امام امت به حق آن را شیطان بزرگ نامید.

نایب رئیس مجمع فضلا و علمای استان هرمزگان بیان‌کرد: رژیم منحوس صهیونیستی نیز مصداقی عینی برای طاغوت است که حافظ منافع شیطان بزرگ در غرب آسیا است اما این‌ها غافل هستند از اینکه خداوند وعده داده است ظالمین و طاغوت را نابود سازد.

وی ادامه داد: قرآن در آیه ۵۳ سوره ذاریات قوم حضرت نوح را پیرو طاغوت معرفی کرده، قومی که به بلای بد دچار شدند و صغیر و کبیرشان در طوفان الهی غرق شدند؛ وقتی به این ماجرا می‌نگریم می‌بینیم مقام و منزلت حیواناتی حضرت نوح علیه‌السلام جمع آوری کرد از انسان‌های پیرو طاغوت بالاتر بود چرا که آن‌ها لیاقت نجات پیدا کردند اما انسان‌های طغیان‌گر در سیل تعدی به حدود الهی غرق شدند.

استار حوزه و دانشگاه با اشاره به آیات ۲۱ و ۲۲ سوره نبا گفت: جهنم کمین‌گاهِ اهالی طاغوت است و پیروان طاغوت در واقع هم در این دنیا به جهنم کشیده خواهند شد و هم در آن دنیا چرا که نابودی طاغوت صادق‌ترین وعده الهی است و این نابودی با خار و خفیف شدن همراه خواهد بود چنانچه در هفتم اکتبر شاهد بودیم رژیم صهیونیستیِ مغرور و متکبر که به گنبد آهنینش می‌نازید در برابر یک گروه ساده از مقاومت فرو پاشید و جمهوری اسلامی ایران نیز در عملیات وعده صادق به همگان نشان داد که بُتی که از این رژیم در ذهن کشورهای جهان و منطقه ساخته‌اند حتی با یک هلُ در سیلاب جنایات خود و خون بی‌گناهان غرق خواهد شد.

کد خبر 6089460

دیگر خبرها

  • دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند
  • قدردانی جمعی از استادان و شخصیت‌های حوزوی از آیت‌الله جوادی آملی
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم
  • نابودی طاغوت وعده صادق الهی است
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • آیت‌الله خاتمی، خطیب نماز جمعه تهران: حجاب نباید جامعه را دو قطبی کند/ دشمنی با ایران بازی با دم شیر است/ دشمنان ما در هر نقطه جهان که هستند بدانند رژیم صهیونیستی نابود شدنی است
  • کارگر خالق و محور در امر تولید است