Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شفاف نبودن روابط مالی شرکت‌های نفتی و عمکرد آنها موجب شده است که سطح نظارت بر این شرکت‌ها توسط مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای متولی کاهش یابد.

در این بین بررسی صورت‌های مالی شرکت‌های تابعه وزارت نفت می‌تواند اطلاعات دقیقی را درباره وضعیت این شرکت‌ها و نقاط ضعف و قوت آنها آشکار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارش‌های قبلی صورت‌های مالی «شرکت مجتمع پارس جنوبی»، «شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت»، «شرکت ملی پخش فرآورده نفتی»، «شرکت نفت خزر»، «شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب»، «پالایشگاه نفت امام خمینی شازند» و «شرکت نفت فلات قاره» مورد بررسی قرار گرفت. در این گزارش به بررسی صورت مالی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران پرداخته می‌شود.

*زیان خالص شرکت نفت مناطق مرکزی در سال 98 و 99

فعالیت شرکت نفت مناطق مرکزی ایران عبارت است از انجام ماموریت‌ها و اجرای قراردادها در زمینه اکتشاف، توسعه، تولید نفت خام و گاز طبیعی و فرآورش و همچنین حمل‌ونقل نفت خام و فرآورده‌های نفتی به مخازن و بنادر مربوطه است. این شرکت به عنوان یک واحد مدیریت ستادی، نظارت بر تولید سه شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، شرق و غرب را به عهده دارد.

محدوده جغرافیایی عملیات شرکت محدوده تقریبی استان‌های لرستان، کردستان، کرمانشاه، مرکزی، قم، ایلام، خراسان، آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، فارس، بوشهر، هرمزگان و چهارمحال و بختیاری است.

بررسی صورت مالی شرکت نفت مناطق مرکزی در سال 99 نشان می‌دهد که این شرکت همانند سال 98 زیان‌ده است، به طوری طبق جدول 1 رقم زیان خالص آن 37 میلیون تومان به 1118 میلیون تومان در سال 99 رسیده است.

جدول 1

 

*صفر تا صد عملکرد تولیدی شرکت نفت مناطق مرکزی در سال 99

جدول 2 عملکرد شرکت نفت مناطق مرکزی طبق صورت مالی سال 99 را نشان می‌دهد. طبق این جدول، میزان تولید نفت از میادین تحت نفوذ این شرکت، حدود 160 هزار بشکه در روز در بودجه اصلاحی تعیین شده بود اما تولید واقعی این شرکت در سال 99 حدود 73 هزار بشکه در روز بوده است.

طبق ادعای صورت مالی شرکت نفت مناطق مرکزی، دلیل انحراف کاهشی تولید نفت خام نیز به علت تحریم‌های بین‌المللی و عدم راه‌اندازه میدان خشت عنوان شده است.

همچنین میزان تولید میعانات گازی این شرکت طبق بودجه اصلاحی حدود 18.5 میلیون بشکه در نظر گرفته شده بود و با احتساب میزان کاهش تکلیفی، تقریبا اهداف شرکت در این حوزه محقق شده است.

جدول 2

 

طبق صورت مالی شرکت نفت مناطق مرکزی در سال 99 در مجموع حدود 70 میلیارد متر مکعب (روزانه 191 میلیون متر مکعب) گاز از میادین مستقل گازی این شرکت تولید شده است که با احتساب کاهشِ تکلیفی، عملکرد این شرکت یک درصد از برنامه بیشتر بوده است.

نکته چهارم ناظر به عملکرد این شرکت در سوزاندن گاز همراه نفت کمتر از میزان تعیین شده است. طبق گزارش صورت مالی شرکت نفت مناطق مرکزی، 40 درصد گاز همراه نفت کمتری در این بخش هدررفته است که البته بخشی از آن به دلیل افت تولید نفت رخ داده است. همچنین میزان گاز همراه نفت مصرفی نیز به میزان 11 درصد افزایش یافته است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: گاز شرکت نفت مناطق مرکزی شرکت ملی نفت صورت مالی شرکت نفت مناطق مرکزی در سال تولید نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۸۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، نشست فعالان جهادی و مردمی عرصه آبادانی و پیشرفت به همت دفتر مردمی‌سازی معاونت علمی و با حضور مدیران ۵۰ گروه‌ جهادی و مردمی برگزار شد. حمیدرضا شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در امر مردمی سازی و مدیر برنامه ملی آبادیران در ابتدای این نشست به نقش آفرینی گروه‌های جهادی و مردمی در جهش تولید با مشارکت مردم پرداخت.

وی ظرفیت عظیم گروه‌های جهادی و مردمی را در جهش تولید دارای اهمیت مضاعف دانست و اشاره کرد: این گروه ها با توجه به تعددشان و پوشش دهی مناسب مناطق کمتر برخوردار به عنوان حلقه های میانی می توانند نقش آفرینی جدی برای مشارکت مردم در تولید با توجه به ظرفیت های بومی داشته باشند.

شکری، همچنین به توانمندی های شرکت های دانش بنیان به عنوان پشتیبانی کننده در جهش تولید و ایجاد اشتغال پایدار تاکید و بیان کرد: تعامل دو گروه بزرگ مردمی یعنی شرکت های دانش بنیان و گروه های جهادی امر مهم و ضروری برای جهش تولید است.

مدیر برنامه ملی آبادیران همچنین «معرفی شرکت‌های دانش بنیان به گروه‌های جهادی و مردمی»، «تعامل با گروه‌های جهادی و مردمی و کمک به احصای ظرفیت‌های بومی» و «بسترسازی به همرسانی شرکت های دانش بنیان و گروه های مردمی» را نقش برنامه ملی آبادیران در جهش تولید با مشارکت مردم دانست.

وی در ادامه بر سهم و جایگاه گروه های جهادی در دومین دوره نمایشگاه ملی آبادیران متمرکز شد و گفت: در این نمایشگاه، دو طرف عرضه و تقاضا وجود دارد که طرف عرضه ظرفیت شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور و طرف تقاضا نیازمندی‌ها و ظرفیت مناطق کمتر برخوردار هدف گروه های جهادی و مردمی است.

از این رو، به گفته او، حضور گروه های جهادی و مردمی در نمایشگاه ملی آبادیران بستر مناسبی را برای اعلام و رفع نیاز مناطق کمتر برخوردار فراهم آورده است.

شکری در ادامه به شرایط ثبت‌نام و حضور گروه‌های جهادی در دومین نمایشگاه ملی آبادیران پرداخت و افزود: گروه‌های جهادی و مردمی به شرط احصاء و اعلام دقیق چالش‌ها و ظرفیت‌های دقیق مناطق کمتربرخوردار می‌توانند به صورت رایگان در نمایشگاه غرفه داشته باشند.

مدیر برنامه ملی آبادیران در پایان به نمونه هایی از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و فناور اشاره کرد که از آن جمله می توان به تصفیه و سالم سازی آب شرب روستاها و مناطق کمتر برخوردار با دستگاه تصفیه آب پرتابل، الگوهای تدوین اسناد پیشرفت منطقه ای مبتنی بر ظرفیت گروه‌های جهادی و مردمی، ایجاد اشتغال پایدار و کوچک مقیاس و ایجاد اقامتگاه‌های سریع در بحران‌های طبیعی، ساخت سریع و ارزان سکونت‌گاه و ساخت مدارس مناطق روستایی اشاره کرد.

همچنین رضا غلامزاده، جانشین معاونت سازندگی سازمان بسیج دانشجویی ضمن بیان اهمیت بهم‌رسانی گروه های جهادی و مردمی و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: ایجاد بستر مناسب و تخصصی که از ظرفیت و توانمندی گروه‌های جهادی و شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور به صورت همزمان آگاهی و اطلاع دارد در محقق شدن اهداف برنامه ملی آبادیران نقش اساسی ایفا می کند.

وی در پایان آمادگی خود را برای ارائه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های سازمان بسیج دانشجویی برای تسهیل و هموارسازی این مسیر اعلام کرد.

کد خبر 6094090 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم
  • دانشکده علوم پزشکی چابهار از نظر مالی مستقل شد
  • تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها
  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • تولید بنزین از پتروشیمی‌ها کلید خورد
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون