Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@17:13:24 GMT

دیوان محاسبات نیازمند تعامل با جامعه رسانه ای است

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۳۸۵۵۳

دیوان محاسبات نیازمند تعامل با جامعه رسانه ای است

محمدرضا کردلو روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، نبود شناخت عمومی از دیوان محاسبات را یکی از مشکلات پیشروی این سازمان برشمرد و افزود: متاسفانه تاکنون در حوزه اطلاع رسانی عمومی از کارکردها، ماموریت ها و اهداف و محورهای فعالیت دیوان محاسبات در سطح عموم جامعه آگاهی رسانی دقیقی نشده است که در این رابطه رسانه های گروهی می توانند با انتشار اخبار و تهیه گزارش های مختلف زمینه های شناخت مردم از سازمان را فراهم سازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: توجه به جهاد تبیین یکی از اولویت های اصلی دیوان محاسبات آذربایجان شرقی در دوره جدید مدیریتی است تا بدین وسیله ضمن عمل به وظایف ذاتی، قانونی و شرعی خود نسبت به ارایه گزارش های عملکرد و شفاف سازی در حیطه کاری برای عموم مردم اقدام شود.

کردلو اصول ۵۴ و ۵۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی را موید ارزش، جایگاه و اهمیت دیوان محاسبات در سیستم اداری و سالم سازی محیط های سازمانی دانست و یادآور شد: در این مفاد مهم قانونی، در دسترس آحاد مردم بودن گزارش های دیوان محاسبات مورد تصریح گرفته که متاسفانه این مهم تاکنون در سطح جامعه محقق نشده است.

وی اهمیت قانونی و حوزه فعالیت دیوان محاسبات را بسیار وسیع خواند و ادامه داد: پاسداری از بیت المال جزو وظایف و ماموریت های محوری ماست که در این رابطه صیانت از اموال عمومی همواره در دستور کار فعالیت های مجموعه قرار دارد.

وی ادامه داد: برای رسیدن به اهداف مورد نظر نیازمند همکاری و تعامل نزدیک با رسانه ها، مدیران اجرایی، استادان دانشگاه ها، نویسندگان و سازمان های ملی و بین المللی هستیم چون معتقدیم بدون همراهی این افراد نمی توان به اهداف سازمانی دست یافت.

کردلو روی کار آمدن دولت سیزدهم و شعار محوری آن مبنی بر مبارزه با انواع مفاسد اداری و اقتصادی را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: بر همین اساس رویکرد دیوان محاسبات نیز بر پیشگیری از هر گونه تخلفات اداری و زمینه سازی برای سالم سازی سیستم اداری است چون پیشگیری بسیار کم هزینه بوده و ضمن حفظ حیثیت اجتماعی نظام، موجب تقویت حاکمیت نیز می شود.

وی با تاکید بر شناسایی گلوگاه های فسادزا در ادارات، سازمان ها و نهادهایی که از بودجه دولتی ارتزاق می کنند، خواستار همکاری و کمک اهالی رسانه برای شناخت این گلوگاه ها شد و افزود: شاید موضوعی کم اهمیت برای جامعه خبری استان در این زمینه برای ما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار باشد که بر همین اساس تعاملات فی مابین می تواند کمک حال ما در انجام ماموریت های محوله باشد.

کردلو، شفاف سازی را یکی از رئوس مهم فعالیت های دیوان محاسبات آذربایجان شرقی بیان کرد و گفت: بر این اساس ما بیشتر به دنبال آنیم تا مدیران دولتی خودشان برای پاسخگوئی علاقه نشان دهند نه اینکه ما سراغ آنها رفته و حساب کشی کنیم، چون واحدهای اداری که بودجه دولتی دارند مکلف به پاسخگوئی هستند.

وی  نظارت همگانی را اصل مهم در سالم سازی مدیریت های دولتی  برشمرد و با بیان اینکه جامعه مطالبه گر موجبات سلامت اداری را فراهم می کند، اظهار داشت: در این زمینه باید فرهنگ سازی در سطح جامعه توسط رسانه های گروهی به انجام برسد.

کردلو با اشاره به کمبود نیروی انسانی دیوان محاسبات آذربایجان شرقی از فعالیت ۶۰ نفر در این مجموعه خبر داد که ۵۰ نفر آنها به صورت تخصصی به تعداد ۲۰۰ واحد اداری دولتی و نیمه دولتی رسیدگی می کنند.

وی یادآور شد: با توجه به  این موضوع آحاد مردم و به خصوص خبرنگاران در حقیقت بازوان پرتوان ما به شمار می روند تا مشکلات سازمان ها را احصاء کرده و نسبت به پیشگیری از وقوع انحرافات و تخلفات احتمالی اقدام کنیم.

مدیرکل دیوان محاسبات آذربایجان شرقی اعلام کرد: هر جا احساس کنیم بیت المال به خطر می افتد با کسی تعارف نداریم و با قدرت و توان قانونی خود وارد عمل خواهیم شد، چون خود را نماینده ۸۰ میلیون جمعیت کشور می دانیم و طی سال های اخیر نیز ثابت شده است هر کجا دیوان ورود پیدا کرده منجر به حاکمیت سلامت اداری شده است.

برچسب‌ها تبریز رسانه دیوان محاسبات کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تبریز رسانه دیوان محاسبات کشور تبریز رسانه دیوان محاسبات کشور دیوان محاسبات آذربایجان شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۸۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوان عدالت اداری پارسال ۱۶۶ مصوبه شوراهای کشور را باطل کرد

به گزارش قدس خراسان، حجت‌الاسلام محمد جعفر منتظری شامگاه پنجشنبه در همایش روز ملی شوراها در مشهد اظهار کرد: یکی از اشکالاتی که در شوراها شاهدیم مغایرت برخی مصوبات با موازین شرع و قانون است چنانچه گاهی برای رفع یک مشکل در شورا تصمیمی اتخاذ می‌شود که همه زوایای حقوقی و شرعی آن بررسی نمی‌شود.

رییس دیوان عالی کشور بیان کرد: برای رفع این نقص پیشنهاد می‌شود قبل از اینکه مصوبه‌ای در شورا به بحث گذاشته شود افراد یا کارشناسانی قبلا آن را از نظر تطبیق با شرع و قانون بررسی کنند، اگر نیاز است در این زمینه یا قانون اصلاح شود یا از عناصر حقوقدان و علما در کنار شوراها استفاده شود تا آسیب برطرف شود.

رییس دیوان عالی کشور همچنین بیان کرد: باید شوراها بتوانند مشکلات مردم را طی یک دوره برطرف کنند و یا حداقل کاهش دهند در همین راستا لازم است زمینه ارزیابی عملکرد شوراها فراهم شود و مثلا اعلام شود مشکلات یک منطقه زیر نظر شورا از ۵۰ درصد به ۴۰ درصد یا کمتر کاهش یافته است.

منتظری با یادآوری شعار جهش تولید با مشارکت مردم افزود: شوراهای اسلامی برخواسته از متن مردم هستند و در حوزه روستا، بخش و یا شهرستان از مدیران کشوری به مسائل محلی بیشتر آشنا هستند بنابراین در راستای مشارکت دادن مردم در امر جهش تولید، اطلاعات بیشتری دارند.

وی گفت: علاوه بر قوای سه گانه، شوراها نیز وظیفه دارند در تحقق شعار سال مطابق شاخصه‌هایی که رهبر انقلاب ذکر کرده‌اند با همه توان مردم را به میدان بیاورند، تحقق شعار سال کلید حل مشکلات کشور است.

رییس دیوان عالی کشور همچنین اظهار کرد: در برخی دستگاه‌ها موانع و سنگ اندازی‌هایی در برابر سرمایه گذاران وجود دارد به نحوی که گاهی آن‌ها از وارد شدن در عرصه سرمایه گذاری خسته می‌شوند.

منتظری افزود: هرچند این دولت در رفع این مساله اقدامات موفقی داشته است اما هنوز هم ادارات و بخش‌های مختلف موانع را پیش پای سرمایه گذار ایجاد می‌کنند که لازم است دولت و قوه قضائیه این موانع را از سر راه بردارند.

وی اضافه کرد: یکی از اقدامات دیوان عالی کشور این بود که اعلام کردیم هر پرونده حقوقی که به تولید و سرمایه گذاری افراد مربوط است در اولویت قرار گیرد تا فرد مولد مثلا یک سال پشت در دادگاه معطل نشود.

رییس دیوان عالی کشور گفت: ابلاغ کرده‌ایم هر پرونده‌ای که در این حوزه تشکیل می‌شود هر چند پرونده بزرگ و قطور و رسیدگی به آن زمان بر باشد، باید ظرف مدت یک تا دو ماه بررسی و تعیین تکلیف شود.

همایش روز ملی شوراها شامگاه پنجشنبه در محل نمایشگاه بین المللی مشهد با حضور ۲ هزار نفر از اعضای شوراهای اسلامی خراسان رضوی و با معرفی شوراهای برتر روستا، بخش، شهر و شهرستان برگزار شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بررسی ۲۶۶ شکایت علیه مصوبات شورا‌های شهر از سراسر کشور در دیوان عدالت اداری
  • دیوان عدالت اداری پارسال ۱۶۶ مصوبه شوراهای کشور را باطل کرد
  • ابطال بخشنامه مدیران میانی گمرک با رای دیوان عدالت اداری
  • ابطال بخشنامه گمرک با رای دیوان عدالت اداری همزمان با سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • اختصاص ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری به حوزه کار
  • اختصاص ۳۵ شعبه دیوان عالت اداری به حوزه کار
  • جذب به‌موقع و صحیح اعتبارات و تسهیلات تکلیفی لرستان
  • تعیین ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری برای احقاق حق کارگران
  • آخرین نهاد مسئول استیفای حقوق مردم دیوان عدالت اداری است
  • تعیین ۳۵ شعبه دیوان عالت اداری به حوزه کار + تصویر