Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@08:47:53 GMT

حسابرسی از شهرداری‌ها چالشی برای دیوان محاسبات

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۴۰۳۱۹

حسابرسی از شهرداری‌ها چالشی برای دیوان محاسبات

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، محمدرضا کردلو چهارشنبه در جمع خبرنگاران با تأکید بر اینکه حفظ بیت المال و اموال عمومی وظیفه آحاد جامعه است، اظهار کرد: البته در این بین وظیفه تخصصی پاسداری از بیت المال و صیانت اموال عمومی به دیوان محاسبات محول شده و تلاش می‌کنیم با هر شخص و نهادی که در این مسیر نقش و تأثیری دارد، هم افزایی می‌کنیم چرا که متأسفانه امروز با اقدامات جدی برای یأس آفرینی در فضای عمومی و ناامیدی مردم در حال انجام است و بر همین اساس شفاف سازی و ارائه گزارش‌های درست از فرآیندها و روندهای مالی به ویژه در مورد دستگاه های دولتی و حکومتی به مردم می تواند با این رویه مبارزه کند و گامی برای امیدواری و مشارکت بیشتر مردم در برنامه های نظام باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به اینکه دولت جدید با اصول ۱۲ گانه نقشه ملی مبارزه با فساد روی کار آمده و وظیفه ذاتی دیوان محاسبات نیز سلامت اداری است، بنابراین در این مسیر پیشگیری را در اولویت فعالیت‌های خود قرار داده تیم چون هم کم هزینه‌تر و هم به هنگام‌تر است و بر همین اساس باید گلوگاه‌ها، زمینه‌ها و کانون‌های قدرت و ثروت را شناسایی و با استفاده از ابزار پیشگیری ا ز بروز فساد جلوگیری کنیم نه از طریق برخوردها و پرونده های دادرسی و قضایی.

مدیرکل دیوان محاسبات استان با تأکید بر ارتقا شفافیت و هدایت جامعه به سوی پاسخگویی به عنوان یکی از ارکان کاری این مجموعه گفت: باید هر مسئول و نهادی که از بودجه کشور استفاده می‌کند، خود را موظف به این پاسخگویی بداند تا پیش از حساب کشی از طریق ابزارهای قانونی، خود در مورد عملکردشان پاسخگو باشند چون عمومی کردن فرهنگ نظارت همگانی یک اصل جهانی است و جامعه‌ای با مطالبه‌گری عمومی و آگاهی از سیاست‌های مالی و پولی بالاتر جامعه سالم‌تری است.

وی خاطرنشان کرد: در کشور از منابع مرئی مانند مالیات و عوارض و جیب نامریی مردم که اموال بیت المال مانند نفت است، برداشت می‌کنیم و باید در هر دوی این حوزه‌ها عملکرد در هزینه کرد و میزان استفاده هر بخش از این منابع را به صورت شفاف و روشن به مردم گزارش دهیم و لشگر دیوان محاسبات استان با ۵۰ پرسنل به امور ۲۰۰ واحد استفاده کننده از بودجه دولتی رسیدگی می کنند که هرچند تناسبی بین تعداد نیروها و حجم کاری این اداره کل وجود ندارد اما با همین جمعیت محدود به وظیفه خود عمل کرده و هر جا احساس خطر در مورد سوء استفاده از بیت المال کنیم، عاشورایی وارد می شویم.

کردلو حوزه شهرداری‌ها را یکی از چالش‌های دیوان محاسبات دانست و افزود: بر اساس بندهای قانونی اجازه ورود به شهرداری‌ها را نمی‌دهند چون طبق نظر شورای نگهبان و ابلاغیه‌های نهاد ریاست جمهوری حدود ورود دیوان به حوزه شهرداری‌ها در حد بودجه این نهادهاست و با این عنوان که بیش از ۵۰ درصد بودجه شهرداری‌ها خارج از بودجه دولتی تأمین می‌شود.تنها در این حد اجاره ورود داریم.

وی ادامه داد: البته شخصا تا جایی که توانسته ام در امور داخلی ورود کرده ایم و طبق نامه مجلس تا زمان اصلاح قانون تنها در حد همین بودجه امکان رسیدگی داریم و در این مورد مشکلی با شهرداری نداریم اما در مورد منابع داخلی شهرداری در قالب عوارض و نظایر آنها محدودیت داریم که انتظار می رود و نیاز داریم نمایندگان در این خصوص به اصلاح قانون اقدام کنند اما این موضوع مانع از انجام وظیفه ما نمی شود و هرجا که تضییع بیت المال صورت گیرد ورود خواهیم کرد. 

وی تصریح کرد: البته باید توجه داشت که هر چند خود انضباطی عاملی مهم در کنترل داخلی و صیانت بیت المال است اما نباید این رویکرد به سمت خود تحریمی برود زیرا موجب عقب ماندگی یک بخش با وجود پیشرفت سایر حوزه ها می شود و بر همین اساس با تعامل با دستگاه ها و سازمان ها به سمت نظارت مالی می رویم اما تلاش می کنیم این امر مانع از توسعه استان نشود و هر جا تعارضی بین این دو حوزه به وجود می آید، با حرکت میانه راهکارهای ممکن را برای پیشبرد امور در هر بخش بکار می گیریم و به دستگاه ها و مسئولان مختلف گزارش می دهیم و تلاش می کنیم در حد وسع از تخلفات جلوگیری کنیم و بر همین اساس از رسانه ها انتظار داریم با نگاه امید آفرینی در جامعه، گلوگاه ها و جاهایی که مردم در سیستم اداری با مشکل مواجهند به ما انعکاس دهند.

انتهای پیام/۶۰۰۱۵

منبع: فارس

کلیدواژه: فارس تبریز عوارض دیوان محاسبات شورای نگهبان بودجه شهرداری تبریز بیت المال بر همین اساس دیوان محاسبات شهرداری ها بیت المال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۴۰۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح سوال از شهردار مشهد مقدس کلید خورد

به گزارش خبرنگار مهر، موسی الرضا حاجی بگلو ظهر شنبه در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت هفته شوراها اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ در حاشیه شهر ده خط اتوبوسرانی را رایگان کردیم اما نتوانستم این امر را به تمام خطوط شهر افزایش دهیم چرا که کمیته انطباق فرمانداری مشهد این موضوع را رد کردند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد افزود: تخلف در تفریغ بودجه شهرداری مشهد در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰ وجود دارد اما به هر حال بودجه در سه ساعت توسط اعضای شورای اسلامی شهر مصوب شد و برخی پرداختی‌ها به افراد نامعلوم بود اما آنچه که قانون تصمیم بگیرد را می‌پذیریم.

وی با اشاره به خروج سالانه ۱۰۰ میلیارد تومان از شهر مشهد مقدس بیان کرد: براساس مصوبه سال ۱۴۰۰ شورای اسلامی شهر سالانه ۱۰۰ میلیارد تومان به شهر زابل جهت رفع محرومیت اختصاص یابد.

حاجی بگلو در خصوص طرح سوال از شهردار مشهد تصریح کرد: در جلسه آینده شورای اسلامی شهر مشهد طرح سوال از شهردار مشهد مطرح است اما فکر نمی‌کنم منجر به استیضاح شود و موضوع بازنشستگی و بازداشت شهردار مشهد مطرح نیست.

رئیس شورای اسلامی خراسان رضوی با اشاره به طلب‌های پیمانکاران شهرداری مشهد ابراز کرد: پیمانکاران قلب تپنده شهرداری مشهد هستند و قطعاً در پرداخت صورت‌های مالی پیمانکاران مشکل وجود دارد و سعی می‌کنیم تا نیمه ابتدای سال جاری طلب تمام افراد پرداخت شود.

وی خاطرنشان کرد: قطعاً اگر طرح تفصیلی شهر مشهد به شکل کنونی باشد، شاهد کسری بودجه سال ۱۴۰۳ خواهیم بود و قانون‌های درآمدهای پایدار باید اصلاح شود و در تلاش هستیم تا کمیسیون ماده ۵ مانند شهرداری تهران در اختیار شهرداری مشهد قرار گیرد.

حاجی بگلو بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۲ هزار میلیارد تومان برای طرح‌های زود بازده شهری پیش بینی کردیم و هدف ما از این طرح‌ها مشارکت مردم در این زمینه هستیم و تخصیص بودجه به پروژه‌های زودبازده را نیز در سال ۱۴۰۴ نیز دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به انتقال مدیریت باشگاه ورزشی و فرهنگی پرسپولیس به بانک شهر گفت: به دلیل آنکه شهرداری مشهد سهامدار بانک شهر است آمادگی مدیریت باشگاه پرسپولیس هستیم و از این رو رایزنی‌هایی نیز صورت گرفته است.

کد خبر 6089993

دیگر خبرها

  • دیوان محاسبات گزارش «تفریغ بودجه» را به موقع به مجلس داده است
  • ۳۱ درصد منابع پیش‌بینی‌شده هدفمندی یارانه‌ها محقق نشده است
  • بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه در پیچ و خم شورای شهر
  • رشد ۷۰ درصدی بودجه منطقه ۷ اصفهان در ۱۴۰۳‏
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • چرا ‌حساب‌های شهرداری مشهد بسته شد؟
  • نظارت ویژه بر پرونده‌های اقتصادی در دستور کار است
  • طرح سوال از شهردار مشهد مقدس کلید خورد
  • نیاز امروز جامعه ما معنویت است
  • روز حسابرسی نزدیک است: ترس و لرز در منچسترسیتی!‏