Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@11:19:05 GMT

رونق گردشگری در شهرهای شمالی

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۴۰۹۸۷

رونق گردشگری در شهرهای شمالی

 آیا فقط برای خودتان باید به‌دنبال سرگرمی و آسایش بگردید؟ یا اینکه با سفر می‌توانید به زندگی دیگران هم کمک کنید؟ در اصل سفر یک عبارت چتری بسیار بزرگ است که بخش‌های مختلفی را شامل می‌شود. سفر باعث تبادل مالی می‌شود. با کمک سفر، اقشار مختلف جامعه به درآمد می‌رسند. همین موضوع بر اهمیت سفر می‌افزاید. به‌حدی که برخی کشورهای خارجی با کمک جذب توریست، اقتصاد خود را از وضعیت نابودی نجات دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال ما هم می‌توانیم با روش‌های مختلف از جمله اجاره ویلا ، به اقتصاد شهرهای شمالی کشورمان کمک کنیم.

گردش چرخ اقتصاد کشور با کمک سفر

صنعت توریست و سفر به چرخش چرخ اقتصاد کمک بسیاری می‌کند. این موضوع هم درباره گردشگران و مسافران داخلی و هم مسافران خارجی صدق می‌کند. در اصل وقتی که شما به سفر می‌روید، با خرج مبالغ مختلف در بخش‌های متفاوت، به صنعت آن منطقه کمک می‌کنید.

به همین خاطر است که اجاره ویلا شمال می‌تواند به صنعت و اقتصاد این منطقه کمک شایان توجهی بکند. اقتصاد به‌معنای گردش و مبادلات مالی است. وقتی که ثروت دست عده‌ای خاص بماند و گردشی نداشته باشد، رکود اقتصادی رخ می‌دهد. رکود اقتصادی باعث ضرر بسیاری از افراد و اقشار می‌شود. در عین حال رونق اقتصادی همراه با مبادلات مالی است. وقتی که شما به سفر می‌روید، پول خودتان را در منطقه دیگری خرج می‌کنید.

شاید در شهرهای بزرگ و اقتصادی همانند تهران، روش‌های مختلفی برای کسب درآمد وجود داشته باشد؛ اما در شهرهای دورافتاده شمالی کشور اینطور نیست. در اصل بسیاری از مردم شهرهای دورافتاده شمال کشور، چشم انتظار حضور مسافران هستند. مسافران عامل چرخش چرخ اقتصاد در این شهرها به حساب می‌آیند. به همین خاطر حتی با اجاره ویلا جنگی ساده در شمال، مبلغی را به اقتصاد یک شهر یا روستای کوچک تزریق خواهید کرد.

اجاره ویلا شمال بهترین روش کمک به اقتصاد

روش‌های مختلفی برای اقامت در شهرهای شمالی کشور وجود دارد. برای مثال برخی شهرهای معروف همانند رامسر یا بابلسر، دارای هتل‌های متعدد در شهر هستند. با وجود آنکه هتل‌ها نیز بخشی از اقتصاد به حساب می‌آیند؛ اما گاهی با اقامت در اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مثلاً اجاره کلبه جنگلی شمال ، می‌توانید به اقشار کم‌درآمد جامعه کمک کنید.

گاهی در برخی روستاها، مردم محلی بخشی از خانه خود را به گردشگران کرایه می‌دهند. مبلغی که برای اقامت در این خانه‌ها پرداخت می‌کنید، بسیار ناچیز است و در عین حال پای سفره گرم و پربرکت آن‌ها می‌نشیند. این یعنی می‌توانید هم از سفر خود لذت ببرید و هم پای سفره دل آن‌ها بنشینید و بهتر با زندگی مردم روستای کشور خودتان آشنا شوید.

این نوع اقامت مزایای خاص به خود را دارد. مثلاً می‌توانید از مردم محلی درباره جاهای دیدنی خاص بپرسید. آن‌ها هم با روی خوش این جاذبه‌های گردشگری خاص را به شما معرفی می‌کنند. به یاد داشته باشید که شمال یعنی سفر به روستا و دل جنگل، اینکه به شهرهای شلوغ بروید که تفاوتی با تهران یا سایر شهرهای شلوغ نمی‌کند. اقامت در روستاها و خانه‌های روستایی یا ویلاهای شخصی شمالی بسیار کیف می‌دهد و شمال واقعی به حساب می‌آید.

خرید از فروشگاه‌های محلی

وقتی که قصد سفر به شمال دارید، قطعاً بار و بندیل خودتان را از تهران یا شهر مبداء می‌بندید. این کار شاید از نظر عقلانی منطقی به نظر برسد؛ اما بهتر است لیست کامل تهیه کنید و از مغازه‌های محلی خرید خود را انجام دهید. با این کار می‌توانید به مغازه‌های محلی که فروش چندانی ندارند کمک و سرمایه خود را به شهری دیگر تزریق کنید.

شاید همین کار ساده برای شما تفاوت چندانی از نظر مبلغ پرداختی نداشته باشد؛ اما به اقتصاد یک منطقه دیگر نیز کمک بسیاری می‌کنید. جالب است بدانید که معمولاً قیمت اجناس در مغازه‌های محلی از مغازه‌های شهرهای بزرگ همانند تهران هم کمتر است.

علاوه‌بر این کار، بهتر است سری به مغازه‌ها یا دکه‌های فروش سوغات و صنایع‌دستی بزنید. لازم نیست تا فقط با اجاره ویلا به اقتصاد یک منطقه کمک کنید. گاهی در کنار اجاره ویلا شمال می‌توانید یک شیشه مربای دست‌ساز را از مردم روستایی بخرید. یا در جایی که اقدام به اجاره ویلا جنگلی شمال کرده‌اید، چند کلاه حصیری بخرید. با همین کارهای ساده می‌توانید به اقتصاد یک منطقه دیگر کمک کنید.

در حال حاضر مدتی است که اکوتوریست را مطرح کرده‌اند. پس سعی کنیم در سفر فقط به فکر تفریح و استراحت خودمان نباشیم. سفر یک واژه بسیار گسترده است. با سفر می‌توانید فرهنگ مردم دیگر را بشناسید، به چرخش اقتصاد مناطق دورافتاده کمک کنید، طبیعت را دریابید و در نهایت خودتان هم از سفر لذت ببرید. پس بیایید از این پس به سراغ مناطق دور افتاده برویم، مراقب رفتارمان در طبیعت باشیم و به اقتصاد شهرها و مناطق کمتر شناخته‌شده کمک کنیم! با این کار حتی خودمان هم لذت بیشتری از سفر خواهیم برد و سفرمان به یک سفر ارزشمند، خاطره انگیز و دوست‌داشتنی تبدیل خواهد شد.

کد خبر 1605953

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۴۰۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد

ایسنا/خراسان شمالی جاده سلامت که قرار بود در سال‌های گذشته ساماندهی شود، اکنون بین دستگاه‌های مختلف دست به دست می‌شود و هنوز دستگاهی اعتبارات لازم برای آن را گردن نمی‌گیرد و ظاهراً به وضعیت جاده گلستان شهر بجنورد که تصادفات آن بین پلیس راه و راهور دست به دست می‌شود دچار شده است.

مسیری حدوداً ۶ کیلومتری که از دو روستای خداقلی و میرزا حسنلو می‌گذرد و در نهایت به بوستان ملی بش قارداش بجنورد می‌رسد را جاده سلامت نامیده‌اند. جاده‌ای که طی حدوداً ۱۰ سال گذشته، محل اصلی عبور ورزشکاران به سوی این نقطه گردشگری بوده است.

ایجاد و ساماندهی جاده سلامت در سال ۱۳۹۲ زمانی که ۱۳۰ هزار نفر از مردم استان در جشن و پیاده روی سالروز تأسیس خراسان شمالی در بوستان بش قارداش شرکت کردند و جاده بجنورد به اسفراین مسدود شد به تصویب کارگروهی به نام کارگروه فرهنگی و اجتماعی خراسان شمالی رسید تا مخاطرات ناشی از تردد در جاده، ورزشکاران را تهدید نکند.

مرداد ماه سال ۱۳۹۶ و بازهم در جشن سالروز تأسیس استان، زمانی که محمدرضا صالحی هشتمین استاندار خراسان شمالی سکان را به دست داشت نیز دوباره نام مسیر سلامت سر زبان‌ها آمد و قرار بود با همکاری دستگاه‌های مختلف ساماندهی شود تا از وضعیت فعلی که خاکی است و با هر بارانی تبدیل به گل و لای می‌شود، خارج شود.

از آن سال‌ها گذشت و پاسکاری بین دستگاه‌های اجرایی استان برای تعیین تکلیف این جاده و نحوه ساماندهی آن، به پیاده روی روز گذشته مردم و جشنی که به مناسبت چندین موضوع تدارک دیده شده بود رسید.

در عین حال که شاهد نزول بارش‌ها در هفته گذشته و بخشیدن سرسبزی، تازگی و شادابی به طبیعت و مردم بودیم، بخش‌هایی از جاده سلامت نیز به گل و لای تبدیل شد و تعدادی از مردمی که به این پیاده روی رفته بودند، آزرده خاطر شدند و واکنش‌های مختلفی داشتند.

در این پیاده روی، عده‌ای اعتقاد داشتند این مسیر باید آسفالت شود تا دیگر به وضعیت فعلی دچار نشود. اما عده‌ای دیگر اعتقاد داشتند اگر این مسیر آسفالت شود، خودروها در آن تردد خواهند داشت و دیگر مسیری برای مردم نخواهد بود و بیشتر متعلق به خودروها می‌شود و دیگر امنیتی برای ورزشکاران نخواهد داشت.

عده دیگری نیز بر این عقیده بودند که در پیاده روی و فعالیت‌های این چنینی نباید نگران خاکی و گلی شدن بود و این موضوعات جزو جدایی ناپذیر فعالیت‌های گردشگری محسوب می‌شود. اما بهتر بود متولیان در ساعات باقی مانده به شروع پیاده روی، وضعیت این جاده را اعلام و به مردم توصیه می‌کردند که با کفش‌های مناسب به پیاده روی بیایند. البته مردم خودشان نیز با توجه به وضعیت آب و هوایی، می‌توانستند این موضوع را پیش بینی کنند.

قول پیگیری شهردار برای حصول نتیجه

کشمیری شهردار بجنورد که در این پیاده روی حضور داشت، طی مراسمی که در بش قارداش برگزار شده بود، از مردم به دلیل مطلوب نبودن برگزاری این پیاده روی، عذرخواهی و اعلام کرد به رغم اینکه این مسیر در خارج از محدوده خدمات شهرداری بوده و تکلیفی برای آن بر دوش شهرداری نیست، قول داد با پیگیری‌های مستمر، وضعیت این جاده را مشخص کند.

پس از این ماجراها بود که امروز مدیرکل گردشگری خراسان شمالی از اختصاص پنج میلیارد تومان برای ساماندهی این جاده خبر داد.

ورود گردشگری و مرهمی بر جاده سلامت

علی مستوفیان مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بش قارداش، منطقه نمونه گردشگری، ملی و تاریخی است که یکی از نمادهای این خطه از کشور در بجنورد و استان محسوب می‌شود.

وی گفت: این محل در روزها و مناسبت‌های مختلف مورد استقبال مردم استان، مسافران و گردشگران بسیاری قرار می‌گیرد و انتظار مردم از ما این است که تمام تلاشمان برای ساماندهی مسیر سلامت که به این بوستان زیبا و تاریخی ختم می‌شود را به کار بگیریم.

وی تصریح کرد: در این راستا تصمیم گرفتیم پنج میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی خود را به این موضوع اختصاص دهیم تا در کنار سایر دستگاه‌ها، سهمی در تعیین تکلیف جاده سلامت که به بوستان ملی بش قارداش می‌رسد، داشته باشیم.

مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان شمالی تاکید کرد: دستگاه‌های تخصصی در این خصوص هر برنامه‌ای که لازم است اجرا شود را مشخص و آیتم‌های لازم را استخراج می‌کنند. ما نیز برای پیش‌برد امور، کمک اعتباری را در راستای گردشگری سلامت که یکی از ملاک‌های مورد تاکید ما محسوب می‌شود، خواهیم داشت و مشکلی نیز در جذب این اعتبار وجود ندارد.

جاده سلامت، سنگفرش شود

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز در خصوص این موضوع گفت: آسفالت مسیر مذکور با وجود این که بر عهده این اداره کل نبوده، صرفاً به منظور همکاری بر حسب اعتبارات پیش بینی و ابلاغ فرمانداری، عملیات راهسازی در حد عملیات خاکبرداری انجام شده و پیمان پروژه به انجام رسیده و پیمانکار نیز طلبکار است.

محمد مشتری اظهار کرد: جاده فوق به عنوان یک راه دسترسی بین باغات بوده و در سنوات قبل به نام جاده سلامت برای پیاده روی‌ها از شهر بجنورد به سمت بش قارداش نامگذاری شده است و چنانچه آسفالت شود تردد خودرو اتفاق می‌افتد که موجب تصادف با عابران پیاده خواهد شد. در همین خصوص به فرمانداری شهرستان بجنورد و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان پیشنهاد سنگفرش داده شده است.

مسئولیت با شهرداری نیست اما پای کار هستیم

محمد علی کشمیری شهردار بجنورد در این رابطه در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد: این جاده در خارج از محدوده شهری واقع شده و طبق قانون نمی‌توانیم از محل درآمدهای داخلی هزینه‌ای برای آن انجام دهیم.

وی گفت: با این وجود آمادگی این را داریم که اگر اعتباری از منابع غیر داخلی برای آن دیده شود و هر کدام از دستگاه‌های اجرایی استان در قالب تفاهم نامه یا مبادله موافقت نامه پای کار بیایند، مسیر جاده سلامت را ساماندهی کنیم.

وی افزود: اکنون وضعیت این مسیر همانند جاده گلستان شهر که بین پلیس راه و راهور اختلاف وجود دارد شده است. رسیدگی به جاده سلامت در حیطه اختیارات شهرداری نیست اما برخی چنین گمان می‌کنند.

وی در پاسخ به اینکه چرا گل و لای بودن این مسیر در روزهای قبل از برگزاری پیاده روی پیش بینی نشد، گفت: ما گل و لای بودن این مسیر را در نظر گرفتیم و یک روز قبل از پیاده روی، مسیر تیغ زده شد اما نیمه شب قبل از پیاده روی بارش رگباری باران آن وضعیت را برای قسمتی از مسیر به وجود آورد.

شهردار بجنورد ادامه داد: به دلیل محدودیت زمانی که وجود داشت، نمی‌توانستیم پیاده روی را لغو کنیم. از سوی دیگر امکان تغییر مسیر نیز وجود نداشت و به هیچ وجه زیر بار این موضوع که مسیر پیاده روی به خاطر مقداری گل و لای به جاده بجنورد-اسفراین منتقل شود، نمی‌رفتیم؛ چراکه این اقدام سلامتی و ایمنی مردم را به خطر می‌انداخت.

وی تاکید کرد: عده‌ای می‌گویند وجود این گل و لای در پیاده روی‌ها طبیعی است اما شخصاً آن را قبول نمی‌کنم؛ چراکه برنامه برگزار شده، یک پیاده روی عمومی بود نه تخصصی؛ بسیاری از افراد به بنده و همکارانم پیام داده و تشکر کردند و اعلام کردند که گل و لای بودن مسیر سبب جذابتر شدن پیاده روی و چالش‌های مثبت شد.

وی گفت: نگاه ما به برگزاری این پیاده روی، نگاه عمومی بود نه تخصصی؛ به همین دلیل حتی برای شخص خودم قابل قبول نیست و باید تلاش می‌شد که کمترین زحمت به عموم مردم منتقل شود. در واقع اگر این پیاده روی تخصصی بود، مشکل پیش آمده توجیه پذیر می‌شد؛ اما اکنون اینطور نیست.

کشمیری با بیان اینکه به علت عدم برگزاری مطلوب این برنامه، شرمنده همشهریانم شدم، تصریح کرد: پیش بینی شرایط جوی نامطلوب را کرده بودیم اما بارش رگباری باران در آن مسیر طی نیمه شب قبل، معادلات را بر هم زد و زمانی برای لغو کردن نیز وجود نداشت. البته اگر در ابتدای مسیر به مردم اعلام می‌کردیم که بخشی از مسیر، گلی شده است برخی افراد منصرف می‌شدند و ناراحتی کمتری به وجود می‌آمد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • اعلام محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های شمالی کشور
  • محدودیت های ترافیکی پایان هفته در جاده های شمالی کشور
  • اعلام محدودیت های ترافیکی پایان هفته در جاده های شمالی کشور
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد
  • هرج و مرج در شمال اراضی اشغالی و هجمه تند ضد مقامات صهیونیست
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • کاهش شدید معاملات مسکن در شمال اسرائیل/ درِ فروش و اجاره تخته شد
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • ارزش افزوده در شهرهای کوچک ناچیز است و باید این قانون اصلاح شود