Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست‌وزیر عراق با استقبال از خروج نام این کشور از ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل، آن را به مثابه آغازی برای بازیابی نقش عراق در منطقه و حضورش در سطح بین‌المللی دانست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مصطفی الکاظمی در صفحه توئیتر خود نوشت: «عراق تمامی تلاش خود را ازراه برقراری روابط طبیعی با همسایگان، کشورهای دوست و جامعه جهانی برای بسته شدن پرونده‌ قطعنامه‌های بین‌المللی به کار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرونده‌هایی که به دلیل ماجراجویی‌های بیهوده حکومت سابق باز شده و هزینه‌های هنگفتی را در طول 32 سال بر دوش مردم ما گذاشت.»

او افزود: «مرحله جدیدی برای بازیابی نقش و حضور عراق آغاز شده است. حضوری که با وجود یک حکومت منسجم و عدم نقش‌آفرینی بیهوده برخی گروهها صورت خواهد گرفت.»

شورای امنیت سازمان ملل شب گذشته با صدور قطع‌نامه 2621 به اتفاق آرا اعلام کرد که دولت عراق با پرداخت غرامت به افراد و شرکت‌ها و دولت کویت رسماً از فصل هفتم منشور ملل متحد خارج شده است.

در این قطع‌نامه تأکید شده که عراق به تعهدات خود در قطع‌نامه‌های 687 (1991) و 692 (1991) درباره پرداخت غرامت به همه اطرافی که کمیته سازمان ملل تعیین کرده بود، از جمله خسارت‌های زیست‌محیطی و از میان رفتن منابع طبیعی عمل کرده و دیگر ملزم به ذخیره بخشی از درآمدهای نفتی خود در صندوق پرداخت خسارت به کویت نیست.

در این قطع‌نامه تأکید شده که به این ترتیب کمیته پیگیری پرداخت این خسارت و صندوق آن منحل می‌شود و همه مبالغ موجود در این صندوق به عراق پس داده می‌شود.

در جلسه شورای امنیت  که بامداد امروز چهارشنبه برگزار شد، فؤاد حسین، وزیر امور خارجه عراق تأکید کرد که عراق امروز صفحه مهمی از تاریخ خود را که حدود سه دهه طول کشید می‌بندد و صفحه تازه‌ای در تاریخ دیپلماتیک و سیاسی و اقتصادی خود می‌گشاید که موجب تقویت نقش منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای عراق متناسب با تاریخ و وزنه تمدنی‌اش به عنوان یک کشور اثرگذار و هماهنگ با اهداف جامعه جهانی می‌شود.

او گفت که بر اساس گزارش نهایی کمیته غرامت سازمان ملل، عراق پرداخت 52.4 میلیارد دلار بابت 1.5 میلیون مورد خسارت را پرداخته و دیگر هیچ تعهد مالی به موجب فصل هفتم منشور ملل متحد ندارد.

همچنین بسیاری دیگر از شخصیت‌های عراقی از این رویداد استقبال کرده و آن را مقدمه‌ای برای حرکت عراق در مسیر توسعه و برقراری روابط فعالانه در عرصه منطقه و جهان دانسته‌اند.

در این راستا برهم صالح، رئیس جمهور عراق نیز در توییتی در واکنش به جلسه اخیر شورای امنیت به منظور اعلام پایان پرداخت غرامت به کویت توسط عراق و خروج این کشور از فصل هفتم منشور سازمان ملل نوشت: «با پایان یافتن پرونده پرداخت غرامت عراق به کشور برادر کویت، ما فصلی ترسناک از جنگ بی فایده رژیم استبدای عراق را می بندیم.»

او ادامه داد: «جنگی که ملت ما و تمام منطقه بهای آن را پرداخت. امروز عراق در مسیر سیاست خارجی است که مبتنی بر برقراری روابط با برادران، همسایگان و جامعه بین الملل و حمایت از امنیت و صلح منطقه، به عنوان مصلحت مشترک جمعی، است.»

خروج رسمی عراق از فصل هفتم منشور ملل متحد/ استقبال مقامات عراقی از این دستاوردنشست شورای امنیت درباره حذف نام عراق از فصل هفتم سازمان ملل

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: منشور ملل متحد فصل هفتم منشور پرداخت غرامت شورای امنیت فصل هفتم سازمان ملل قطع نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۴۳۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالاً ۱۴ سال طول می‌کشد

یک مسئول ارشد سازمان ملل متحد با ابراز "هنوز تعداد زیادی مهمات منفجرنشده ارتش اسرائیل در خیابان‌ها و ساختمان‌های ویران‌شده غزه وجود دارد که جان غیرنظامیان را تهدید می‌کند." گزارش داد: آواربرداری در غزه ممکن است ۱۴ سال طول بکشد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «پیر لودامار» مسئول ارشد واحد مین‌روبی سازمان ملل متحد با اشاره به حجم ویرانی گسترده‌ای که رژیم صهیونیستی در نوار غزه به وجود آورده است اعلام کرد: عملیات آواربرداری در غزه در پی جنگ ویرانگر اسرائیل علیه این منطقه احتمالاً حدود 14 سال طول بکشد.

این مسئول سازمان ملل در یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو گزارش داد: حدود 37 میلیون تن آوار در غزه که یک منطقه بسیار پرجمعیت است به‌جای مانده است و با وجود اینکه نمی‌توان تعداد دقیق مهمات منفجرنشده در این منطقه را ارزیابی کرد اما انتظار می‌رود در شرایط مشخص آواربرداری در غزه حدود 14 سال به طول بینجامد.

وی گفت که گزارش‌ها نشان می‌دهد حداقل 10 درصد از مهمات شلیک شده به نوار غزه منفجر نشده‌اند و بنابراین تهدیدی دائمی برای مردم و تیم‌های امدادگری که قربانیان را از زیر آوارها بیرون می‌کشند وجود دارد و ما درباره 14 سال آواربرداری با استفاده از 100 کامیون صحبت می‌کنیم.

همچنین تیم سازمان ملل متحد بعد از یک ماموریت ارزیابی که در نوار غزه انجام داد اعلام کرد که ویرانی گسترده‌ای در شهر خانیونس در جنوب نوار غزه رخ داده و اعضای تیم سازمان ملل هر ساختمانی را که مورد بازدید قرار داده‌اند متوجه شدند با خاک یکسان شده است.

این تیم سازمان ملل به نقل از «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد گزارش داد که خیابان‌ها و مکانهای عمومی در خان یونس مملو از مهماتی است که هنوز منفجر نشده‌اند و همین امر خطرات شدیدی برای غیرنظامیان به ویژه کودکان به همراه دارد. بمب‌های سنگین منفجر نشده با تعداد زیاد هنوز در تقاطع‌های اصلی و داخل مدارس غزه وجود دارد.

این تیم سازمان ملل در ادامه به وضعیت بحرانی مردم غزه و آوارگان اشاره و اعلام کرد که مردم غزه با کمبود شدید آب و غذا و دارو مواجه‌اند و در پی تخریب بیمارستان ‌ها و نابودی سیستم بهداشت غزه شرایط آوارگان به شدت وخیم است.

سازمان ملل: 70 درصد مردم شمال نوار غزه با گرسنگی مواجه هستندگزارش سازمان ملل از زنده به گورشدن 20 نفر در بیمارستان ناصر

از طرف دیگر آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز اعلام کرد که بعد از گذشت بیش از 200 روز از جنگ اسرائیل علیه غزه خسارت‌های گسترده‌ای به زیرساخت‌های حیاتی در این منطقه وارد شده و حجم ویرانی‌ها بی‌سابقه است. خسارت‌های وارد شده به زیرساخت‌های حیاتی غزه نیز بسیار زیاد می‌باشد و بیش از یک میلیون نفر خانه‌های خود را به طور کامل از دست داده‌اند و 75 درصد مردم نیز آواره شده‌اند.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز در همین زمینه اعلام کرد که میزان ویرانی‌ها در نوار غزه تکان دهنده بوده و آتش بس تنها امید باقی مانده برای نجات ساکنان نوار غزه که هنوز توانسته‌اند زنده بمانند، است.

ماه گذشته بانک جهانی و سازمان ملل در گزارشی با بررسی میزان ویرانی‌هایی که رژیم اشغالگر در تجاوزگری وحشیانه خود در نوار غزه به وجود آورده است، اعلام کردند که هزینه خسارت به ساختمان‌ها و زیرساخت‌های حیاتی در نوار غزه تنها در 4 ماه تقریباً 18.5 میلیارد دلار است که معادل 97 درصد ناخالص تولید داخلی کرانه باختری و نوار غزه باهم، در سال 2022 می‌باشد.

بر اساس این گزارش، 72 درصد خسارت‌ها مربوط به ساختمان‌های مسکونی، 19 درصد به زیرساخت‌های خدمات عمومی مانند آب، بهداشت و آموزش و 9 درصد مربوط به ساختمان‌های تجاری و صنعتی است. برآوردها نشان می‌دهد تقریبا همه بخش‌های غزه تحت تاثیر این جنگ قرار گرفته‌اند و شاید بخش بسیار کمی باشد که هنوز آسیب ندیده است. بمباران‌ها حجم بسیار عظیمی از ویرانی را بر جای گذاشته‌اند که تخمین زده می‌شود حجم آنها ده‌ها میلیون تن باشد. این بدان معناست که عملیات آواربرداری در غزه سال‌ها طول خواهد کشید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالاً ۱۴ سال طول می‌کشد
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های اسراییل است
  • رئیس شورای اسلامی شهرکرد، سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه