Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@14:31:47 GMT

«ولیز» در ۱۴۰۰ هم زیانده خواهد بود؟

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۴۵۷۸۱

«ولیز» در ۱۴۰۰ هم زیانده خواهد بود؟

با لیزینگ ایران بیشتر آشنا شویم نوسانات شدید «ولیز» در سال ۱۴۰۰ روند زیاندهی «ولیز» ادامه دارد

اقتصاد آنلاین – سهیل بانی؛ شرکت لیزینگ ایران، در سال ۱۳۵۴ و به عنوان بنیان‌گذار صنعت لیزینگ در ایران تاسیس شد. موضوع فعالیت شرکت لیزینگ ایران، تامین مالی مشتریان از طریق تهیه کالاهای منقول و غیر منقول توسط شرکت و واگذاری آن به مشتری در قالب یکی از قراردادهای اجاره و یا فروش اقساطی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیزینگ ایران با وجود قدمت ۴۶ساله خود، چند سالی است که با مشکلاتی از جمله کمبود نقدینگی و زیاندهی مواجه است. در این گزارش بیشتر به وضعیت شرکت و سهام آن می‌پردازیم.

با لیزینگ ایران بیشتر آشنا شویم

شرکت لیزینگ ایران در سال ۸۳ و با نماد «ولیز» در سازمان بورس و اوراق بهادار پذیرفته و تبدیل به اولین شرکت لیزینگ بورسی شد. این نماد هم‌اکنون در گروه سایر واسطه‌گران مالی و در تابلو دوم بورس معامله‌ می‌شود. فعالیت اصلی شرکت در حال حاضر، انجام عملیات لیزینگ برای انواع خودروهای سواری و خودروها و ماشین‌آلات سنگین راهسازی، معدنی، صنعتی، خدماتی و ... است.

 ولیز علاوه بر انجام عملیات لیزینگ، فعالیت‌هایی فرعی از جمله خرید و فروش انواع اوراق بهادار نیز انجام می‌هد. البته شرکت لیزینگ ایران مجاز نیست که سهام بانک و یا موسسه اعتباری را که به طور مستقمم یا غیرمستقیم سهامدار شرکت محسوب می شود، خریداری کند.

بانک تجارت با در اختیار داشتن ۱۱.۹۲درصد از سهام لیزینگ ایران، سهامدار عمده شرکت محسوب می‌شود. با این وجود، حدود ۸۵درصد از سهام ولیز، به صورت شناور و در دست سهامداران خرد است و این مسئله باعث افزایش ریسک بی‌ثباتی در قیمت سهام می‌شود.

سرمایه لیزینگ ایران در زمان عرضه در بورس، معادل چهار میلیارد تومان بود که اکنون، پس از پنج مرحله افزایش سرمایه، به ۴۰۰میلیارد تومان رسیده است. همچنین ارزش بازاری شرکت به حدود ۵۲۰میلیارد تومان می‌رسد.

نوسانات شدید «ولیز» در سال ۱۴۰۰

سهام ولیز از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا کنون، افت قیمتی ۵.۵درصدی را ثبت کرده است و در مقایسه با شاخص گروه سایر واسطه‌گران مالی که در مدت مشابه سقوطی ۴۹درصدی را تجربه کرده، عملکرد قابل قبولی به جا گذشته است.

با این وجود، بررسی چارت قیمت ولیز در سال ۱۴۰۰، که در نمودار زیر نمایش داده‌ شده است، از نوسانات شدید این نماد حکایت دارد. ولیز در تمام مدت بهار امسال، با صف فروش سنگین همراه بود و پس از بازگشایی بدون محدودیت دامنه نوسان در هشتم تیر ماه، با افت ۲۷درصدی مواجه شد.

در ۱۶مرداد ماه، ولیز وارد یک روند صعودی بسیار شدید شد و تا پایان آبان ماه با رشد ۲۶۰درصدی همراه شد و به سقف قیمتی خود در ۲,۸۷۴تومان رسید. پس از آن، ولیز بار دیگر نزولی شد و در پایان روز معاملاتی ۴اسفند ماه به قیمت ۱,۳۲۵میلیارد تومان رسید.

روند زیاندهی «ولیز» ادامه دارد

بررسی صورت‌های مالی لیزینگ ایران در ۱۰سال گذشته، به خوبی شرایط شرکت را نمایان می‌کند. شرکت تا سال ۹۳، سودده بود و سود انباشته ۳۰میلیارد تومانی را ثبت کرده بود. اما پس از آن شرایط برای ولیز وخیم شد و توانست تنها در یک سال از ۷ سال آینده، سود شناسایی کند. زیان خالص لیزینگ ایران در سال ۹۸، با ثبت رقم ۹۵میلیارد تومان به اوج خود رسید اما در سال ۹۹، این مبلغ با اندکی کاهش مواجه شد. زیان انباشته شرکت نیز در پایان سال گذشته به ۱۹۸میلیارد تومان رسید.

با این وجود بررسی صورت‌های مالی ۹ماهه نخست سال ۱۴۰۰، نشان می‌دهد که عملکرد ولیز نسبت به سال گذشته افتی نسبی پیدا کرده است. ولیز تا پایان پاییز امسال، در حالی زیان خالص ۵۳میلیارد تومانی را ثبت کرده که این رقم در دوره مشابه سال گذشته معادل تنها ۲۹میلیارد تومان بوده است.

همچنین زیان عملیاتی ولیز، در پایان پاییز امسال به حدود ۵۰۰میلیارد تومان رسید که در مقایسه با سال ۹۹ حدود ۸۰درصد افزایش پیدا کرده است که خود شرکت، علت اصلی این افت را نبود نقدینگی موثر به دلیل بازپرداخت نشدن نسهیلات پرداخت شده به مشتریان، در سنوات گذشته اعلام کرده است. به این ترتیب زیان انباشته ولیز به ۲۵۱میلیارد تومان رسید.

گراف زیر، عملکرد ولیز در زمینه سود و زیان را در ۱۰سال گذشته و تا پایان پاییز سال جاری نمایش می‌دهد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شرکت لیزینگ لیزینگ ایران ولیز شرکت لیزینگ ایران لیزینگ ایران تومان رسید سال گذشته سال ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۴۵۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های پتروشیمی بدهی خود را به شرکت گاز تسویه کنند

مرتضی شاهمیرزایی گفت: شرکت‌های پتروشیمی باید به حساب و کتاب خود توجه کرده و بدهی‌ها را تسویه کند. طبیعی است که مطابق برنامه باید بدهی را پرداخت کرد تا مانند چند روز گذشته، گاز قطع نشود. البته مجتمع و شرکت‌ها در بالا و پایین دست نباید خوراک را دریغ کنند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز در آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اساسی در سال جاری، تامین خوراک است، گفت: همه ما برای تحقق بخشیدن به این مهم، وظیفه داریم. سه شرکت ملی گاز، نفت و پالایش و پخش، کمک می‌کنند تا این اتفاق رقم بخورد.

وی ادامه داد: شرکت‌های پتروشیمی باید به حساب و کتاب خود توجه کرده و بدهی‌ها را تسویه کند. طبیعی است که مطابق برنامه باید بدهی را پرداخت کرد تا مانند چند روز گذشته، گاز قطع نشود. البته مجتمع و شرکت‌ها در بالا و پایین دست نباید خوراک را دریغ کنند.

شاهمیرزایی افزود: رویکرد اصلی صنعت پتروشیمی در دولت سیزدهم این است که کم‌کاری‌های گذشته را با سرمایه‌گذاری جبران کند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی عنوان کرد: هم‌اکنون طرح‌های جمع‌آوری گاز‌های همراه نفت در قالب چهار طرح برای جمع‌آوری گاز‌های غرب و شرق کارون از سوی شرکت پالایش بیدبلند خلیج‌فارس، شرکت هویزه خلیج‌فارس، ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ و شرکت پتروشیمی مارون در حال اجراست تا از سوزاندن گاز‌هایی که در دهه‌های پیش سوزانده می‌شد، جلوگیری شود.

وی اظهار کرد: حداکثر تا سه سال آینده در مجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعب از گاز‌های همراه شرق و غرب کارون توسط صنعت پتروشیمی جمع‌آوری می‌شود که گاز متان آن به شبکه سراسری تزریق و C ۲+ آن خوراک پتروشیمی‌ها می‌شود.

شاهمیرزایی گفت: شرکت پتروشیمی به عنوان شرکت مادرتخصصی تا پایان این اتفاق در کنار هلدینگ‌ها خواهد بود. هلدینگ‌هایی که متعهد می‌شوند، باید به اندازه توان خود سرمایه‌گذاری کنند.

وی در پایان اضافه کرد: در حال حاضر مهمترین راهبرد صنعت پتروشیمی این است که به سمت تکمیل زنجیره ارزش برویم و این وابستگی در خام فروشی را به صفر برسانیم.

دیگر خبرها

  • دستور وزیر دفاع روسیه به ارتش برای اختصاص تسلیحات بیشتر در جنگ اوکراین
  • افزایش حدود ۱۴۰۰ تایی اتوبوس های پایتخت در ۳۲ ماه اخیر
  • ۱۴۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  • شهردار تهران: ۱۴۰۰ اتوبوس در ۳۲ ماه به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  •  افزایش حدود ۱۴۰۰ تایی اتوبوس‌های پایتخت در ۳۲ ماه اخیر/ ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران عمل کردیم
  • ۱۴۰۰ اتوبوس در ۳۲ ماه به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  • افزایش ۱۴۰۰ اتوبوس به پایتخت در ۳۲ ماه اخیر
  • شرکت‌های پتروشیمی بدهی خود را به شرکت گاز تسویه کنند
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • آبرسانی سیار به ۲۵۷ روستای استان گلستان