Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@05:48:15 GMT

روزهای سرنوشت‌ساز وزرای نفت و نیرو در دوحه قطر

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۴۵۹۵۶

روزهای سرنوشت‌ساز وزرای نفت و نیرو در دوحه قطر

به گزارش خبرنگار مهر برگزاری نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز، انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری و قراردادهای اقتصادی در حوزه نیرو و نفت و آغاز طرح «بنزین برای همه» از مهمترین اتفاقات حوزه آب و انرژی در هفته گذشته بود.

توجه ویژه به دیپلماسی انرژی در دستور کار دولت سیزدهم

اواسط این هفته رئیس‌جمهور همراه با هیأت همراه به منظور انعقاد تفاهم‌نامه ها و قراردادهای اقتصادی و همچنین شرکت در اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز راهی دوحه قطر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است ریاست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و قطر به عهده علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو گذاشته شد تا اهمیت همکاری در این حوزه را یادآور شود.

محرابیان در ابتدای ورود به این کشور محورهای همکاری را تشریح کرد و گفت: یادداشت تفاهم‌های بین دو کشور در زمینه برق، اتصال شبکه برق ایران به قطر، مبادلات کالا، سرمایه‌گذاری، توسعه روابط در زمینه مناطق آزاد و تجاری، حوزه‌های فرهنگی و گردشگری امضا می‌شود.

پس از ورود رئیس جمهور به این کشور نیز ۱۴ سند همکاری امضا شد که امضای ۶ سند آن بر عهده وزیر نیروی کشورمان قرار داشت.

همچنین دیدار با وزیر انرژی الجزایر و دیدار سه‌جانبه وزرای انرژی ایران، روسیه و آذربایجان از دیگر فعالیت‌های محرابیان در این سفر بود. از جمله مباحث اصلی در این دیدار بحث و بررسی در خصوص پروژه سنکرون‌سازی و اتصال شبکه برق سه کشور ایران، آذربایجان و روسیه بود که در این زمینه هر سه وزیر بر لزوم عملیاتی کردن پروژه مذکور، اتمام فاز مطالعاتی آن در اولین فرصت ممکن و متعاقباً عملیاتی کردن پروژه تاکید کردند.

بخش مهم دیگر این سفر ششمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) بود.

جواد اوجی، وزیر نفت که پیش از رئیس جمهور به این کشور سفر کرده بود، با محمد حامل، دبیر کل این مجمع دیدار کرد. وی در نشست نیز با بیان اینکه با توجه به اهمیت روزافزون فناوری‌هایی همچون فناوری‌های جذب، بهره‌برداری و ذخیره‌سازی کربن، هیدروژن آبی وکاهش نشت گاز متان لازم به نظر می‌رسد فرآیند توسعه و انتقال فناوری به‌عنوان یکی از راهکارهای اصلی ارتقای توان تولیدی و صادراتی اعضا و در نتیجه، تقویت سبد صادراتی گاز جی‌ئی‌سی‌اف تسهیل و تقویت شود، اظهار کرد: افزون بر این، انتقال دانش و تجارب موفق در زمینه‌های مورد علاقه همچون تولید ال‌ان‌جی، توسعه پایانه‌های صادراتی، روش‌های نوین مدیریت قراردادهای گاز، سازوکارهای نو سرمایه‌گذاری و تأمین مالی پروژه‌ها، مدیریت و مشارکت‌های راهبردی، حداکثر بهره‌برداری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مشترک را فراهم خواهد آورد.

وی با اشاره به اینکه ایران با داشتن ۳۳۸ هزار کیلومتر شبکه داخلی گازرسانی از کشورهای پیشرو در این زمینه است، تصریح کرد: در این بار، قویاً معتقدیم که اعمال تحریم‌های یکجانبه و فراملی قوانین داخلی بر هر یک از کشورهای عضو مجمع می‌تواند جریان پایدار و باثبات گاز طبیعی در سطح جهان را با اختلال روبه‌رو کند و امنیت عرضه گاز طبیعی را به مخاطره بیندازد.

سید ابراهیم رئیسی، ریاست جمهوری کشور نیز در این نشست گفت: اجلاس ششم، نخستین نشست سران پس از شروع پاندمی کوید -۱۹ می‌باشد و شعار آن یعنی «گاز طبیعی: شکل دهنده آینده انرژی» خود پیام سازنده و مثبتی به جامعه دارد؛ مبنی بر اینکه در شرایط موجود بازارهای انرژی و در مسیر دشوار جهان در بازیابی اقتصادی پس از کرونا، گاز طبیعی یک عامل کمک‌کننده خواهد بود.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: گاز طبیعی به عنوان سوختی پاک، ایمن و با منابع غنی قابل استحصال، برای دهه‌های آینده سهم قابل توجهی از ترکیب انرژی مصرفی جهان را به خود اختصاص خواهد داد و مزیت‌های اقتصادی، فنی و زیست محیطیِ خود را در مقایسه با سایر سوخت‌ها حفظ خواهد کرد.

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: روند رو به رشدِ برقی‌شدن در دهه‌های پیش رو، و نقش گاز طبیعی به عنوان مهمترین نهاده تولید برق، این چشم‌انداز را تقویت می‌نماید. از این منظر، رویکرد ما به‌عنوان اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز، برای عرضه بیشتر گاز طبیعی به بازار جهانی، رویکردی با جنبه‌های انسان‌دوستانه است.

این نشست با شعار «شکل دادن به آینده انرژی» هم‌زمان با نوسان قیمت انرژی و توجه به سریع‌ترین رشد این سوخت هیدروکربنی جهان برگزار شد. همچنین در این نشست همچنین از موزامبیک به‌عنوان عضو ناظر جدید استقبال شد.

در حاشیه این نشست نیز تفاهم‌نامه‌ای میان ایران و ونزوئلا با هدف گسترش همکاری در بخش‌های مختلف صنعت نفت امضا شد.

همچنین جواد اوجی با احسان عبدالجبار، همتای عراقی خود دیدار و درباره گسترش همکاری دو کشور در بخش انرژی مذاکره کردند.

آغاز طرح «بنزین برای همه» در جزیره کیش

البته سفر به قطر اتفاق مهم حوزه آب و انرژی در هفته گذشته نبود و آغاز اجرای طرح اختصاص «بنزین برای همه» در کیش نیز از جمله اتفاقات مهم هفته گذشته بود. همانطور که از قبل تاکید شده بود در این طرح مشابه گذشته قیمت بنزین یارانه‌ای ۱,۵۰۰ تومان و قیمت بنزین آزاد ۳ هزار تومان است و افراد فاقد خودرو که مصرف بنزین ندارند می‌توانند سهیمه بنزین یارانه‌ای خود را به دیگران انتقال داده یا به فروش برسانند و همچنین سهمیه خودروهای عمومی کماکان مانند قبل به کارت سوخت آنها تعلق می‌گیرد.

این اطلاعیه در پایان تأکید کرد که در پایان اسفندماه نتایج اولیه این طرح به استحضار ستاد اقتصادی دولت خواهد رسید.

کد خبر 5432291 علی مرادی

منبع: مهر

کلیدواژه: دیپلماسی انرژی طرح بنزین برای همه علی اکبر محرابیان جواد اوجی مجمع کشورهای صادرکننده گاز دوحه قطر وزارت جهاد کشاورزی قیمت نفت بانک مرکزی ایران بورس رستم قاسمی وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت دلار قیمت سکه بهار آزادی مجمع کشورهای صادرکننده گاز قیمت طلا سید رضا فاطمی امین نهضت ملی مسکن مسکن سازمان بنادر و دریانوردی مجمع کشورهای صادرکننده گاز رئیس جمهور گاز طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۴۵۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند

تردد بیش از ۱۳ میلیون خودروی فرسوده در کشور که در روز بیش از ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند یکی از چالش‌های بزرگ حوزه انرژی است که در شرایط ناترازی بنزین، خسارات شدیدی به بدنه اقتصاد کشور وارد می‌کند.

به گزارش برنا، فرسودگی خودرو به تنهایی می‌تواند مصرف سوخت آن را بالا ببرد و البته که خودرو‌های تولید داخل در صورتی که فرسوده هم نباشند، ۲ برابر استاندارد جهانی سوخت مصرف می‌کنند.

در حال حاضر که مسأله ناترازی بنزین به یک معضل بزرگ تبدیل شده و ایران را در جایگاه کشور واردکننده بنزین قرار داده، بد نیست نگاهی به آمار و ارقام خودرو‌های فرسوده بیندازیم:

براساس تازه‌ترین آمار، ۹۰ درصد از موتورسیکلت‌ها، ۴۸ درصد تاکسی‌ها، ۸۶ درصد مینی‌بوس‌ها، ۸۲ درصد اتوبوس‌های درون شهری و بیش از ۵۲ درصد از خودرو‌های برون شهری کشور فرسوده هستند.

در حالی که کشور با چالش ناترازی بنزین دست و پنجه نرم می‌کند، همچنان شاهد تردد خودرو‌های فرسوده‌ای هستیم که عملاً بنزین را هدر و هوا را آلوده می‌کنند؛ بر اساس محاسبات سازمان نوسازی ناوگان حمل و نقل، خودرو‌های فرسوده اعم از سواری، تاکسی، کامیون و کامیونت به ترتیب روزانه، ۱۲.۵، ۲۱، ۱۵ لیتر بنزین و تجاری سنگین ۱۷۵ لیتر گازوئیل مصرف می‌کنند. همچنین موتورسیکلت‌های فرسوده ۲ برابر سایر موتورسیکلت‌ها بنزین مصرف می‌کنند.

همچنین مصرف سوخت در خودرو‌های تجاری سنگین که فرسوده شده اند سرسام آور است؛ تازه‌ترین آمار ستاد نوسازی حمل و نقل نشان می‌دهد که خودرو‌های تجاری سنگین که فرسوده شده اند در روز بیش از ۱۷۵ لیتر گازوییل مصرف می‌کنند و این در حالی است که خودرو‌های استاندارد ۹۰ لیتر در روز مصرف گازوییل دارند.

فرسودگی خودرو‌ها تنها به اقتصاد ضربه نمی‌زند بلکه نقشی اساسی در آلودگی هوا نیز ایفا می‌کنند به گونه‌ای که ۶۰ درصد آلودگی در تهران ناشی از ذرات معلق که حاصل سوخت غیراستاندارد و خودرو‌های فرسوده است. سهم خودرو‌ها در آلودگی هوا بین ۴۰ تا ۷۳ درصد است که در کنار آن، انتشار گاز‌های آلاینده را هم باید در نظر گرفت که سهمی ۸۲ تا ۸۳ درصدی در آلودگی هوا دارد.

از سوی دیگر نقش خودرو‌های فرسوده در تصادفات رانندگی را نیز نباید نادیده گرفت. همه این موضوعات نشان می‌دهد که اسقاط خودرو‌های فرسوده تا چه حد و از هر لحاظ می‌تواند به نفع کشور باشد.

خودرو‌های فرسوده به تنهایی ضربه سنگینی به اقتصاد کشور می‌زنند و این خسارت به اندازه‌ای بالاست که نمیتوان آن را نادیده گرفت؛ اگر هر لیتر بنزین و گازوییل را با مبلغ ۷۰ سنت حساب کنیم، می‌بینیم که خودرو‌های فرسوده، به طور سالیانه، ۹ میلیارد دلار خسارت به کشور وارد می‌کنند و بیش از ۱۳ میلیارد لیتر بنزینی را هدر می‌دهند که میتواند در شرایط مطلوب، برای کشور ارزآوری داشته باشد.

با یک نگاه کلی به این آمار و ارقام و صدمات خودرو‌های فرسوده، هیچ گونه توجیه منطقی برای عدم اسقاط خودرو‌های فرسوده وجود ندارد و این مسأله نیازمند یک اقدام جدی و ضربتی است تا خودرو‌های فرسوده از رده خارج شوند که این اتفاق می‌تواند تا حد بسیار بالایی در رفع ناترازی بنزین موثر باشد.

دیگر خبرها

  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه
  • نیروگاه‌های برق به استقبال روزهای اوج مصرف تابستان می روند | وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • دیدار وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای در آستانه
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • نشست معاونان وزرای خارجه و نمایندگان ویژه بریکس در مسکو با حضور علی باقری
  • آغاز به کار نشست معاونان وزرای خارجه بریکس با محوریت بررسی تحولات منطقه