Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، در یکی از نامه‌های عزت‌الله ضرغامی خطاب به علیرضا قاسمی فرزاد آمده است:

«در اجرای بند (ج) ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۴ مجلس شورای اسلامی و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث‌فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی مبنی بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غیرمنقول فرهنگی‌تاریخی کشور در فهرست آثار ملی و فهرست‌های ذی‌ربط، مراتب ثبت اثر فرهنگی‌تاریخی «عمارت آقازاده» واقع در استان همدان، شهرستان درگزین، بخش درگزین، دهستان درگزین، روستای شاهنجرین که پس از طی تشریفات قانونی لازم به شماره ۳۳۵۰۲ مورخ ۱۴۰۰/۸/۱۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، ابلاغ می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اثر مذکور تحت حفاظت و نظارت این وزارت است و هر گونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازات‌های اسلامی، تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده، جرم محسوب می‌شود و مرتکب مشمول مجازات‌های قانونی خواهد شد و مرمت و بازسازی اثر صرفاً با تأیید و نظارت این وزارت ممکن خواهد بود.»

همچنین در دیگر نامه‌های وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به استاندار همدان مراتب ثبت اثر فرهنگی‌تاریخی دیگر به شرح زیر ابلاغ شده است:

«خانه شمس» واقع در شهرستان همدان، بخش مرکزی، شهر همدان، خیابان بوعلی سینا، بالاتر از بانک مسکن، پلاک ۳۴۸ به شماره ۳۳۵۰۳ مورخ ۱۴۰۰/۸/۱۰

«خانه امیر افخم شورینی» واقع در شهرستان همدان، بخش مرکزی، شهر همدان، خیابان شهدای شورین، کوچه خلیل نرگس قمریان، خیابان دانش ۴، روبروی دبیرستان دخترانه عفتیه به شماره ۳۳۵۰۴ مورخ ۱۴۰۰/۸/۱۰

پیش از این نیز علی‌اصغر مونسان وزیر سابق میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نامه‌های مشابه مراتب ثبت ملی شش اثر فرهنگی‌تاریخی را به استاندار وقت همدان به شرح زیر ابلاغ کرده بود:

«خانه نوری مقدم (مدرسه مریم)» واقع در شهرستان همدان، بخش مرکزی، شهر همدان، بلوار خواجه رشید، کوچه پرون اعتصامی، محوطه شهید ساعی، پلاک ۳۰ به شماره ۳۳۱۲۳ مورخ ۱۳۹۹/۵/۲۰

«حمام قدیمی روستای علمدار علیا» واقع در شهرستان ملایر، بخش مرکزی، دهستان موزاران، روستای علمدار علیا، کوچه مسجد به شماره ۳۳۱۲۴ مورخ ۱۳۹۹/۵/۲۰

«باغ و عمارت کرد کریمی» واقع در شهرستان تویسرکان، بخش مرکزی، دهستان خرم‌رود، روستای قلعه آستیجان، به شماره ۳۳۳۹۷ مورخ ۱۴۰۰/۲/۶

«خانه پورسماکی (دبستان حاجی سابق) معیار ثبت اثر: ۹» واقع در شهرستان همدان، بخش مرکزی، شهر همدان، خیابان باباطاهر، کوچه قصابان، کوچه اجاق، بن‌بست نوروزی، پلاک ۳۳ به شماره ۳۳۳۹۸ مورخ ۱۴۰۰/۳/۵

«خانه سیفی ۲» واقع در شهرستان همدان، بخش مرکزی، شهر همدان، خیابان شهدا، کوچه زینل ۲، بن‌بست اول پلاک ۱۹، به شماره ۳۳۳۹۹ مورخ ۱۴۰۰/۲/۶

«خانه بابایی، معیار ثبت اثر: ۹» واقع در شهرستان همدان، بخش مرکزی، شهر همدان، خیابان باباطاهر، بلوار علویان، کوچه قصابان، کوچه حاج مصطفی، مابین بن‌بست حسینیه و دامغانی، پلاک ۶۸ به شماره ۳۳۴۰۸ مورخ ۱۴۰۰/۳/۵.

کد خبر 5432869

منبع: مهر

کلیدواژه: علیرضا قاسمی فرزاد همدان خانه تاریخی ویروس کرونا بوشهر کرمانشاه آمار کرونا شیوع کرونا تبریز واکسن کرونا همدان لیگ برتر فوتبال ایران عکس استانها بارش برف ایلام مراسم تودیع و معارفه اردبیل واقع در شهرستان همدان اثر فرهنگی تاریخی میراث فرهنگی مورخ ۱۴۰۰ مراتب ثبت بخش مرکزی شهر همدان ثبت اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۳۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین حریم مشهد با طرقبه شاندیز در انتظار ابلاغ وزارت کشور

به گزارش قدس خراسان، دو شهر طرقبه و شاندیز که تا پیش از تابستان۱۳۸۷ ازجمله بخش‌های شهرستان مشهد به حساب می‌آمدند، ۱۵ سالی می‌شود به شهرستانی مستقل با عنوان شهرستان بینالود یا طرقبه شاندیز در تقسیمات سیاسی استانداری خراسان رضوی و وزارت کشور تبدیل شدند.

با اینکه گفته می‌شود محدوده شهرستان طرقبه شاندیز از دوراهی طرقبه شاندیز (بعد از پل مهندس پرتویی) که عملاً انتهای بولوار وکیل‌آباد به حساب می‌آید آغاز و از شمال به محور مشهد قوچان محدود می‌شود و از جنوب با شهرستان نیشابور و از غرب نیز به شهرستان گلبهار متصل است و حریم‌هایی برای شهرستان طرقبه‌شاندیز با شهرستان‌های همجوارش در نظر گرفته شده، اما گویا هنوز که هنوز است حریمی برای مرز شهرستان‌های مشهد و طرقبه‌شاندیز به طور مشخص در اداره کل تقسیمات سیاسی وزارت کشور وجود ندارد. در این سال‌ها اما بحث‌های زیادی بر سر این موضوع وجود داشته که همچنان نیز ادامه‌دار است.

همه چیز در انتظار اعلام نهایی وزارت کشور

فرماندار مشهد در واکنش به اینکه سرنوشت تعیین حریم مشهد با شهرستان طرقبه‌شاندیز به کجا ختم شد به قدس می‌گوید: بر پایه آخرین اقداماتی که در این زمینه انجام شده حریم دو شهرستان مشهد و طرقبه‌شاندیز معین شده و در حال بررسی و پس از آن اعلام نهایی از سوی اداره کل تقسیمات کشوری است.

محسن داوری ادامه می‌دهد: چندی پیش مدیرکل تقسیمات کشوری وزارت کشور به همراه کارشناسان مربوط در مشهد حاضر شدند و از نزدیک در جریان بحث تعیین حریم مشهد و طرقبه‌شاندیز قرار گرفتند و نقشه‌ها نیز رصد شد.

وی اظهار می‌کند: گزارشی از شرایط موجود براساس نقشه‌هایی که تهیه شد تنظیم شده و در نهایت برای تصمیم‌گیری و تعیین‌تکلیف نهایی منتظر اعلام نظر اداره کل تقسیمات کشوری وزارت کشور هستیم.

فرماندار مشهد درباره مشخص بودن حریم این دو شهرستان بیان می‌کند: تا حدود زیادی مشخص شده، اما نمی‌توان تا زمان اعلام‌نظر وزارت کشور آن را رسانه‌ای کرد.

بلاتکلیفی حریم و ساخت‌وسازهای بی‌ضابطه

کارشناس ارشد شهرسازی و معماری درخصوص پیامدهایی که می‌تواند نامشخص بودن حریم شهرستان‌های مشهد و طرقبه‌شاندیز داشته باشد، می‌گوید: ابتدایی‌ترین و پیش پا افتاده‌ترین موضوع در این بحث همانی است که مردم مستقیم با آن دست به گریبان‌اند آن هم در موضوع ساخت‌وسازهایی که دارند.

محمدجواد رضایی ادامه می‌دهد: وقتی حریم مشخص نیست، مشکلات مهمی از جمله ساخت‌وسازهای بی‌رویه و بدون ضابطه شکل می‌گیرد که طی سالیان گذشته همه از آن خبر داشته و به معضلات آن نیز واقفیم. این موضوع البته در محدوده‌ای که اکنون مورد مناقشه مردم و مسئولان طرقبه و شاندیزاست بیشتر نمود دارد.

وی می‌افزاید: مشخص نبودن دقیق کاربری اراضی مورد مناقشه دو شهرستان اعم از گردشگری، کشاورزی، مسکونی یا حتی تجاری بودن آن‌ها خود محل اختلاف است که البته این نیز فرار سرمایه‌گذاران را در پی داشته و دارد، چراکه سرمایه‌گذاری حاضر به هزینه در یک منطقه می‌شود که امنیت سرمایه‌اش تضمین شده باشد. وقتی بلاتکلیفی حریم مشهد با طرقبه‌شاندیز ادامه‌دار باشد دیگر کسی راغب به هزینه در این منطقه نیست.

الگوبرداری از سایر شهرها

رضایی در پاسخ به این پرسش که برای رفع مشکل موجود چه باید کرد، می‌گوید: در کشور مثال‌های مشابهی مثل آنچه در مورد مشهد و طرقبه‌شاندیز وجود دارد، هست. نمونه‌اش شهرستان‌های ری و شمیرانات. می‌توان همان الگو را با تغییراتی در این مورد نیز دنبال کرد. توجه کنید زمانی که از محدوده شهری تهران وارد شهرستان‌های ری یا شمیرانات می‌شوید احساس نمی‌کنید وارد منطقه دیگری شدید در حالی که در واقع در محدوده تقسیمات سیاسی دیگری قرار گرفته‌اید این همان استفاده از الگوی متوازن شهری است که توانسته در این زمینه کارآمد باشد.

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر

هاشم رسایی‌فر

دیگر خبرها

  • ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است
  • حجاب و عفاف یکی از ابعاد مهم حیات فرهنگی است
  • قدردانی از معلمان و مدیران نمونه شهرستان فامنین
  • آزادی ۲ زندانی جرائم غیر عمد در همدان
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • تعیین حریم مشهد با طرقبه شاندیز در انتظار ابلاغ وزارت کشور
  • بازدید استاندار از اراضی ده هکتاری واقع در پهنه شمالی شهر زاهدان (شهرک شهریار)
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • افتتاح مجتمع چند منظوره آوای کوچه فیلم در بروجرد
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲