Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-03@04:55:44 GMT

برپایی هفته‌ فرهنگی ایران در لبنان

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۵۳۴۹۲

به گزارش ایکنا از لبنان، برگزاری چند میزگرد و هم‌اندیشی در موضوعات علمی، هنری، و همچنین برگزاری نمایشگاه بزرگ صنایع دستی و هنرهای ایرانی به همراه پخش فیلم‌های ایرانی و شب موسیقی ایران از جمله برنامه‌های این رویداد فرهنگی است.

مراسم افتتاحیه هفته فرهنگی ایران در این کشور با حضور محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان، و محمد المرتضی، وزیر فرهنگ لبنان، و با اجرای ارکستر ملی ایران به رهبری بردیا کیارس، روز دوشنبه هفته آینده (۹ اسفندماه) در سالن آمفی‌تئاتر انجمن هنری «رسالات» لبنان در بیروت افتتاح خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اجرای مشترک نوازندگان ایرانی و لبنانی از جمله برنامه‌های مراسم افتتاحیه خواهد بود. نوزاندگان ایرانی و لبنانی در اجرای مشترک خود چند قطعه فارسی و عربی را اجرا خواهند کرد.

در چارچوب این رویداد فرهنگی که به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان و مرکز فرهنگی رسالات برگزار خواهد شد، وزرای فرهنگ دو کشور به منظور تعمیق روابط فرهنگی دو کشور ایران و لبنان دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد.

برگزاری نشست هم‌اندیشی در موضوعات علمی، هنری، نمایشگاه صنایع دستی، هنرهای تجسمی، کتب هنری و گردشگری، عکس و کاریکاتور، کارگاه تخصصی فیلم به همراه پخش فیلم‌های ایرانی، شب موسیقی ایران از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده برای این هفته فرهنگی است.

علاوه بر این، در طول روزهای برگزاری هفته فرهنگی، ده‌ها هنرمند از هنرمندان کشورمان برای اجرای برنامه‌های هنری مختلف به لبنان خواهند پرداخت. این هنرمندان منتخب کشورمان، به همت وزارت فرهنگ وارشاد  اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، برای شرکت در این هفته‌ فرهنگی به لبنان اعزام شده‌اند.

برگزاری نمایشگاه با حضور هنرمندان و طراحان صنایع دستی از جمله خوشنویسی، کاریکاتور، عکاسی، گلدوزی، میناکاری، معرق‌کاری، گلیم‌بافی و قالیبافی از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده برای این هفته‌ فرهنگی است که در مراکز مختلف فرهنگی لبنان برگزار خواهد شد.

در چارچوب برنامه‌های این هفته، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برنامه‌های مختلفی با عنوان «روزهای فرهنگی فجر» برگزار خواهد کرد.

برگزاری نمایشگاه‌های علمی تخصصی، با هدف معرفی پیشرفت‌ها و دستاوردهای ایران اسلامی، عرضه‌ کتاب‌های متنوع، برگزاری کارگاه‌های هنرهای تجسمی، برگزاری میزگردهای ادبی، برگزاری کنفرانس گفت‌وگوهای بینادینی، و اکران چند فیلم سینمایی ایرانی از جمله فیلم «رد خون» از مهم‌ترین برنامه‌های رایزنی فرهنگی کشورمان برای این هفته‌ فرهنگی است.

بنا بر اعلام رایزن فرهنگی کشورمان هیئت‌هایی از هنرمندان، شاعران و نویسندگان ایرانی و لبنانی در این برنامه‌های فرهنگی که در چارچوب توسعه تعاملات فرهنگی دو کشور و با هدف معرفی غنای فرهنگی ایران در لبنان و منطقه برنامه‌ریزی شده است، شرکت خواهند کرد.

از دیگر برنامه‌های رایزن فرهنگی ایران در این هفته‌، برگزاری شب شعر با حضور و شعرخوانی شاعرانی از ایران، لبنان و فلسطین است.

گفتنی است، وزیر فرهنگ و ارشاد ایران و هیئت همراه در روزهای حضور در لبنان، از مناطق مختلف این کشور بازدید و با تعدادی از مقامات ارشد لبنانی دیدار خواهند کرد.

شایان ذکر است، هفته فرهنگی ایران در لبنان به مدت یک هفته و به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان، و با همکاری وزارت فرهنگ لبنان، و انجمن هنری «رسالات» لبنان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می‌شود.

کد خبر 1606636

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: لبنان جمله برنامه فرهنگی ایران ایران در لبنان رایزنی فرهنگی هفته فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۳۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است که با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، می‌توان امید داشت که افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ به ویژه در حوزه‌های دینی عملیاتی شود.

بیژن نوباوه وطن -نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با ایسنا درباره اعتبارات فرهنگی گفت: کشور از سال‌های اول انقلاب در بودجه‌نویسی نگاه بایسته‌ای به حوزه فرهنگ نداشته است. مسئله روز از جمله اقتصاد بر حوزه فرهنگی سایه انداخته و باعث شده بودجه فرهنگی تقریباً نصف شاخص بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: متوسط بودجه فرهنگی در دنیا هفت درصد است که این بودجه در کشور آمریکا هفت درصد به صورت آشکار و ۱۱ درصد به‌صورت پنهان است، اما در کشور ما در گذشته سه درصد و اکنون ۵/۲ درصد است؛ این نشان از نقص بسیاری جدی بودجه‌نویسی حوزه فرهنگ در کشور دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بی‌توجهی به بودجه فرهنگی را خطری برای فرهنگ کشور تلقی کرد و گفت: تقریباً همه دولت‌ها نسبت به بودجه فرهنگی کشور کم‌توجهی دارند و اساساً بودجه فرهنگی کفاف نیازهای توسعه فرهنگی کشور را نمی‌دهد؛ با ادامه این روند ما در حوزه فرهنگ و هنر و دین دچار مشکل خواهیم شد.

تخصیص یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی برای ارتقای فرهنگی کشور / دستگاه‌های فرهنگی سازماندهی مجدد می‌خواهند 

نوباوه بیان کرد: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهادها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی تاکید کرد: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه‌ بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: همه‌ مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهادها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

امیدواری برای افزایش عملیاتی ۲۵ درصد سهم فرهنگ در بودجه و انتقاد از موازی‌کاری

نوباوه وطن بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ را امیدوارکننده دانست و گفت: با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، امید داریم که بتوانیم افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ در بودجه را عملیاتی کنیم و شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.

وی در پایان مسئله موازی‌کاری در هزینه‌کرد بودجه فرهنگی را یک مشکل بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اسماعیلی با سفیر ایران در باکو دیدار کرد
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار در رشت
  • وزیر فرهنگ و ارشاد با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • دیدار وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان
  • رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ارمنستان چه می‌کند؟
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • برگزاری بیش از ۲۰۰ برنامه با حضور دو کاروان خدام رضوی همزمان با دهه کرامت
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!