Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@21:25:12 GMT

کوهکن: غرب به جز مذاکرات، گزینه دیگری ندارد

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۵۳۵۹۷

کوهکن: غرب به جز مذاکرات، گزینه دیگری ندارد

محسن کوهکن در گفت و گو با ایسنا، درباره مذاکرات وین اظهار کرد: براساس تجارب ۲۰۰ ساله اخیر و مخصوصا ۴۰ سال اخیر به این نتیجه می رسیم که آنجا که بر مواضع خود ایستادگی کرده و حرف خود را زده ایم، گرچه هزینه داده ایم، اما دستاورد بیشتری نسبت به هزینه ها بدست آورده ایم. اما اگر ترسیده ایم یا تسلیم نظریه پردازانی شدیم که شجاعت یا استقلال فکری نداشته اند، شکست خورده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نظریه پردازان فکر می کردند خدمت می کنند و از منافع کشور  کوتاه آمده اند و به طرف مقابل امتیاز داده اند، اما نتیجه عکس گرفتند و خدمتی به کشور نکردند.

وی با اشاره به تجربه یاسر عرفات در سازش با آمریکا گفت: یاسر عرفات در اواخر عمر خود گفته بود که بزرگ ترین اشتباه سیاسی او اعتماد به آمریکا بود. در واقع نتیجه همه این تجارب این است که باید در برابر غرب مخصوصا آمریکا محکم بایستیم و البته حرف خود را منطقی و مستدل بزنیم، ولی اصل را براین بگذاریم که آنها دنبال فریب دادن ما هستند.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: ما در مذاکرات باید ایستادگی داشته باشیم، مواضع منطقی خود را تبیین کرده و کوتاه نیاییم. براساس تجارب و مطالعات خود می‌گویم که وقتی ایستادگی می کنیم باید انتظار نتیجه بهتری نسبت به وقتی داشت که کوتاه می آییم.

کوهکن با بیان اینکه تیم مذاکره کننده ایران از ابتدا در همین مسیر حرکت کرد، افزود: البته قبل پیش بینی هم بود که طرف مقابل در برابر ایستادگی ما کوتاه بیاید. اکنون هم ما باید دنبال تضمین اجرای تعهدات طرف مقابل باشیم. همچنین طرف مقابل باید تعهدات قبلی خود را اجرایی کند.

وی خاطرنشان کرد: آمریکا دارد به این نتیجه می رسد که واقعیت جمهوری اسلامی ایران  را با همه مشخصاتش  بپذیرد و قبول کند این نظام را نمی تواند از بین ببرد. این ایران با رژیم صهیونسیتی کنار نمی آید و نمی توان به او قراردادهای دوره قاجار و پهلوی را تحمیل کرد.

این فعال سیاسی افزود: قراردادی با ۲ مورد اما با ضمانت اجرا ارزش بیشتری از توافقی دارد که ۱۰ بند داشته باشد اما ضمانتی در کار نباشد. غرب هم باید سر عقل بیاید و به تعهدات خود عمل کند. به هر حال ما ایستاده و غرب را مجبور کرده ایم که به توافق تن دهد و به آن عمل کند. امیدوارم خروجی مذاکرات این باشد که بدعهدی ها خنثی شود و طرف مقابل به تعهدات خود عمل کند. غرب بر خلاف میل خود باید این تضمین را بدهد زیرا اگر توافقی حاصل نشود، آنها هیچ گزینه دیگری ندارند.

وی با بیان اینکه ایران در اوج اقتدار منطقه ای قرار دارد، گفت: آمریکا هم جایگاه منطقه ای ایران را درک کرده است. شهید سلیمانی خطر بیشتری برای آمریکا نسبت به سردار سلیمانی دارد. وقتی در کشوری به تصویر شهید سلیمانی جسارتی می شود، مردم اعتراض کرده و پلیس مجبور به عذرخواهی شد.

کوهکن در پایان گفت: دیپلماسی از قدرت میدان استفاده می کند و نباید دیگر طوری صحبت کرد که اینگونه القا شود بین میدان و دیپلماسی تعارض وجود دارد.

منبع: الف

کلیدواژه: طرف مقابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۳۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف

فرارو- این مورخ از سال ۱۹۸۴ میلادی نتیجه تمام انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده را به درستی پیش بینی کرده است. او اعلام کرده که برای شکست بایدن در مقابل ترامپ در ماه نوامبر "اشتباهات زیادی باید رخ دهد".

به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، این استاد تاریخ در دانشگاه امریکایی در واشنگتن دی سی سیستمی را ابداع کرده که آن را "سیزده کلید" می‌نامد و کتابی در دهه ۱۹۸۰ میلادی نوشت که این ایده را توضیح می‌داد. او نظریه خود را با الهام از  "ولادیمیر کیلیس" دانشمند روس زلزله شناس مطرح کرده است.

کیلیس پس از وقوع یک زلزله عظیم در ژاپن و زلزله‌ای دیگر در مرکز کالیفرنیا در سال ۲۰۰۳ که در دوره زمانی پیش بینی شده توسط تیم بین المللی وی رخ داده بودند توجهات زیادی را به خود جلب کرد.

 لیچمن می‌گوید تکنیک اش او را قادر می‌سازد نتیجه آرای رای دهندگان را صرفا بر اساس عوامل تاریخی و نه با استفاده از نتایج نظرسنجی ها، تاکتیک‌ها یا رویداد‌های تبلیغاتی ترجیحی نامزد‌ها پیش بینی کند.

علیرغم نتایج نظرسنجی‌ها که نشان می‌دهند بایدن در سطح ملی با مشکل مواجه است و در چندین ایالت نوسانی عقب‌تر از نامزد رقیب اش می‌باشد لیچمن معتقد است که او کماکان رئیس جمهور باقی خواهد ماند و با چالشی جدی مواجه نخواهد بود. او می‌گوید: "برای آن که بایدن در انتخابات متحمل شکست شود خیلی مسائل باید اشتباه پیش بروند".

نظرسنجی‌هایی که نشان می‌دهند وضعیت ترامپ در سطح ملی و در ایالت‌های کلیدی در حال تغییر جدی است لیچمن را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند. او می‌گوید: "آنان مسحور چیز‌های اشتباهی شده اند که همانا نتایج نظرسنجی‌ها است. نخست آن که نتایج نظرسنجی‌هایی که شش تا هفت ماه پیش از انتخابات پیش بینی کنند از نظر من ارزشی معادل صفر دارند. همواره ممکن است یک رویداد فاجعه آمیز به اندازه کافی خارج از محدوده کلید‌ها رخ دهد که می‌تواند بر انتخابات تاثیر بگذارد. در اینجا ما برای اولین بار نه فقط یک رئیس جمهور سابق بلکه یک نامزد اصلی حزب را داریم که محاکمه می‌شود و چه کسی می‌داند که اگر او محکوم شناخته شود که احتمال تحقق این سناریو نیز زیاد است چگونه ممکن است همه چیز تغییر کند".

لیچمن می‌گوید پاندمی کووید – ۱۹ یک رویداد تاریخی بود که او را وادار کرد پیروزی بایدن در انتخابات سال ۲۰۲۰ را پیش بینی کند. او می‌افزاید: "ترامپ فکر می‌کرد کارزار انتخاباتی اولویت و اهمیت بیش تری دارد و به طور اساسی با پاندمی کووید مقابله نکرد. همین موضوع باعث باخت اش شد".

با این وجود، برخی از "کلید"ها به نفع ترامپ عمل می‌کنند. یکی از آن کلید‌ها وجود نامزد سوم است که ممکن است "رابرت اف کندی جونیور" نقش آفرین اصلی ان در رقابت انتخاباتی باشد. دو کلید دیگر مربوط به اقتصاد هستند. علیرغم آن که برخی از اعداد و آمار‌های اقتصادی ممکن است به نفع بایدن باشند، اما او از این نظر هنوز با بهبود رتبه در زمینه محخبوبیت مواجه نبوده است. ناآرامی‌های اجتماعی کلید دیگری می‌باشد که علیه بایدن عمل می‌کند. بسیاری از دانشجویان معترض ضد اسرائیل بایدن را به دلیل حمایت از اقدامات اسرائیل علیه مردم غزه، "جو نسل کُش" خطاب می‌کنند. هم جذابیت رئیس جمهور فعلی و هم کاریزمای رقیب نیز به عنوان یک کلید در نظر گرفته می‌شود و در حالی که بسیاری احساس می‌کنند هر دو نامزد بسیار پیر هستند به نظر می‌رسد سن بیش‌تر بایدن در مقایسه با ترامپ عاملی به ضرر بایدن باشد.

البته لیچمن در سال ۲۰۰۰ میلادی از نظر فنی نتیجه انتخابات امریکا را اشتباه پیش بینی کرد او پیش بینی کرده بود که "ال گور" برنده انتخابات می‌شود. البته لیچمن خود معتقد است که نتیجه آن انتخابات "به سرقت رفت" و می‌گوید ال گور رای مردم را کسب کرده بود. او می‌افزاید: "افراد زیادی هستند که دوست دارند شکست من را ببینند. واقعیت آن است که من یک انسان هستم. در نتیجه، نمی‌توان گفت که سیستم پیش بینی من هرگز دچار خطا نمی‌شود. هیچ چیز در دنیای انسانی کامل و قطعی نیست".

از جمله کلید‌ها در سیستم پیش بینی لیچمن می‌توان به این عوامل اشاره کرد: ماموریت حزب، رقابت، رئیس جمهور مستقر، نامزد سوم، وضعیت اقتصاد در کوتاه مدت، وضعیت اقتصاد در بلند مدت، تغییر سیاست، ناآرامی اجتماعی، رسوایی، شکست نظامی یا شکست در عرصه سیاست خارجی، موفقیت خارجی یا موققیت نظامی، کاریزمای مقام فعلی و کاریزمای رقیب.


دیگر خبرها

  • واکنش کرملین به مذاکرات «صلح اوکراین» در سوئیس در غیاب روسیه!
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • رانگنیک، سرمربی جدید بایرن؟
  • سومین دور مذاکرات مربوط به توافقنامه امنیتی آمریکا و اوکراین
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • دانشگاه‌ها؛ پاشنه آشیل دولت آمریکا / عملیات وعده صادق نتیجه اقتدار علمی ایران است   
  • دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف