Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز جمعه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری گاردین، محققان از داده‌های قدیمی‌تر به عنوان یک معیار تاریخی برای بالاترین دماهای ثبت شده در سطح اقیانوس‌ها استفاده و بررسی کردند که دمای اقیانوس‌ها در چه فواصل زمانی و به چه میزان از این معیار تجاوز می‌کند.

برای دستیابی به این معیار، محققان بالاترین دماهای سطح اقیانوس‌ها را بین سال‌های ۱۸۷۰ تا ۱۹۱۹ میلادی مشخص کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدد به دست آمده به عنوان گرمای شدید شناخته شد و محققان آن را با دماهای ثبت شده در سال‌های اخیر مقایسه کردند.

بر اسای نتایج این تحقیقات، در سال ۲۰۱۴ برای اولین بار دمای سطح بیش از نصف اقیانوس‌های جهان به طور همزمان از این معیار گرمای شدید عبور کرد. بعد از آن سال، این رویه تشدید شد و در سال ۲۰۱۹ میلادی دمای سطح ۵۷ درصد از اقیانوس‌های جهان از معیار گرمای شدید، گذشت.

محققان با مقایسه این معیار با اطلاعات مربوط به پایان دهه ۱۸۰۰ میلادی دریافتند در آن زمان تنها دمای ۲ درصد از اقیانوس های جهان بالاتر از معیار گرمای شدید بوده است.

به گفته محققان، اکنون دمای سطحی بخش عمده‌ای از اقیانوس‌های جهان به میزانی افزایش یافته است که تنها یک قرن قبل، افزایش دمای نادر محسوب می‌شد و هر ۵۰ سال یک بار رخ می‌داد.

بیش از ۷۰ درصد سطح زمین و بیش از ۹۰ درصد سطح قابل سکونت سیاره ما پوشیده از اقیانوس است. حدود ۹۷ درصد از آب موجود در کره زمین در اقیانوس‌ها وجود دارد. بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری که حیات ما وابسته به آنان است، در اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند. اقیانوس‌ها مانند ریه‌های سیاره ما هستند و بخش عمده اکسیژن مورد نیاز انسان را تامین می‌کنند.

اقیانوس‌های زمین، یک سیستم جهانی را تشکیل می‌دهند که امکان حیات انسان را در زمین فراهم می‌کند. آب باران، آب آشامیدنی، وضعیت آب و هوای زمین،‌ خطوط ساحلی، بخش عمده‌ای از مواد غذایی و حتی اکسیژن موجود در هوا در نهایت توسط دریاها تامین و تنظیم می‌شوند و به همین علت دما، ساختار شیمیایی، جریان‌های آبی و حیات اقیانوس‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه PLOS Climate منتشر شده است.

برچسب‌ها اقیانوس هند گرمایش زمین تخریب محیط زیست برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقیانوس هند گرمایش زمین تخریب محیط زیست اقیانوس هند گرمایش زمین تخریب محیط زیست برگزیدگان علم اقیانوس های جهان اقیانوس ها گرمای شدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۳۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش باران در تهران تا ظهر شنبه

اداره کل هواشناسی استان تهران، وضعیت جوی استان تهران را با فعالیت سامانه بارشی تا ظهر شنبه (۱۵ اردیبهشت ماه)، نیمه ابری تا ابری، در بعضی ساعات بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق و رخداد تگرگ پیش‌بینی کرده است.

به گزارش ایسنا، بر پایه بررسی نقشه‌های پیش‌یابی و واکاوی الگوهای همدیدی، وضعیت جوی استان تهران (پیرو هشدار سطح زرد) با فعالیت سامانه بارشی تا ظهر شنبه (۱۵ اردیبهشت ماه)، آسمان استان نیمه ابری تا ابری، در بعضی ساعات بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق و رخداد تگرگ در نقاط مستعد پیش‌بینی می‌شود.

همچنین تا روز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت‌ماه) به طور متناوب در سطح استان به ویژه در مناطق جنوب و غرب، افزایش سرعت باد و وزش باد شدید تا خیلی شدید و احتمال خیزش گرد و خاک دور از انتظار نیست.

براساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، آسمان تهران فردا (۱۴ اردیبهشت) نیمه ابری تا ابری و بارش باران گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد در بعضی ساعتها وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۵ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتی‌گراد و برای روز شنبه (۱۵ اردیبهشت) کمی ابری تا نیمه ابری و وزش باد در بعضی ساعتها وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

طبق این گزارش، فرودگاه امام خمینی (ره)، شهریار و ورامین با بیشینه دمای ۲۸ درجه سانتیگراد گرم‌ترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بارش باران در تهران تا ظهر شنبه
  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • عکس | کشف عمیق‌ ترین حفره آبی جهان در مکزیک
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد
  • (ویدئو) گرمای بی‌سابقه و خونخواری حیوانات یک باغ وحش!
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • ساخت دستگاهی برای حفاری عمق تا ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس شناسی
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان