Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهسا بهادری: هر سال با نزدیک شدن به سال جدید و شروع اکران‌های نوروزی یکی از مهم‌ترین مسائلی که ذهن مخاطب سینمادوست را درگیر می‌کند، افزایش قیمت بلیت سینماهاست. مسئله اینجاست که آیا افزایش قیمت بلیت آن هم در شرایطی که سینماها تازه در حال جان گرفتن هستند، به بهبود اوضاع کمک می‌کند یا بیش‌تر باعث آسیب رساندن به آن می‌شود؟

سجاد نوروزی از اعضای شورای صنفی اکران به تازگی در گفتگو با مهر درباره تصمیم‌گیری برای افزایش قیمت بلیت سینماها برای اکران سال آینده گفت: «در این زمینه با همکاری صنوف و وزارت ارشاد تصمیم‌گیری‌هایی شده است که به زودی اعلام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیت این است که با این شرایط خاص اقتصادی قیمت بلیت سینما بالاخره باید تفاوت حداقلی با قیمت یک ساندویچ داشته باشد. وقتی قیمت همه چیز افزایش داشته و هزینه‌های اداره سالن چند برابر شده طبیعتاً قیمت بلیت سینما هم باید تابعی از وضع فعلی باشد. وقتی وضعیت اقتصادی کشور در همه حوزه‌ها نامساعد است، براساس کدام منطق می‌خواهیم سینما را از آن تفکیک کنیم؟»

سید امیر سیدزاده، تهیه کننده سینما، باور دارد در شرایط فعلی مصلحت بر این است که قیمت بلیت سینما افزایش پیدا نکند، چون اگر گران شود، قطعا کاهش مخاطب خواهیم داشت، به همین دلیل باید صبر کنیم که وضعیت کرونا بهتر شود، محدودیت‌ها برداشته شود و مخاطب سمت سینما بیاید تا فیلم‌ها فروش خوبی را تجربه کنند، به محض اینکه فیلم‌ها فروختند، پول به صنعت سینما تزریق می‌شود، پول که به صنعت سینما تزریق شود، آن زمان می‌توانیم نرخ بلیت را با در نظر گرفتن تورم، به قدری افزایش دهیم که مخاطبانمان از دست نروند.

سیدامیر سیدزاده

ممکن است این پرسش مطرح شود که مگر شرایط فعلی چه ایرادی دارد؟ باید پاسخ داد که سال ۱۳۹۹ و حتی سه ماه ابتدایی ۱۴۰۰ بخاطر شیوع کرونا، چراغ سینماها خاموش بود و فروش کل فیلم‌های سینمایی حتی به ۱۰۰ میلیون تومان هم نرسید، در چنین شرایطی قیمت بلیت سینما به ۳۰ هزارتومان رسید و اوضاع سینماها بسیار بد بود تا تا زمانی که چند فیلم پرفروش مانند«دینامیت»، «گشت ارشاد۳»، «قهرمان» و «آتابای» به سینماها آمدند. سینماها پس از مدت زیادی تعطیلی تازه در حال جان گرفتن هستند و این ریسک وجود دارد که اگر قیمت بلیت افزایش پیدا کند، رشد حضور مخاطبان کند شود.

محمدرضا مصباح، تهیه کننده سینما می‌گوید رخ دادن این اتفاق در شرایط فعلی، باعث می‌شود سینما به یک کالای لوکس تبدیل شود، او در این‌باره توضیح داد: «من فکر می‌کنم سینما سرگرمی است و اگر بخواهیم این نگاه سرگرمی را داشته باشیم، نمی‌توانیم افزایش قیمت بلیت را شرایطی که مردم در تنگنا هستند انجام دهیم، فکر می‌کنم بهتر است افزایش قیمت بلیت سینما، بعد از افزایش همه محصولات انجام شود. به عقیده من اگر قیمت بلیت سینما را زود افزایش دهیم، پس از مدت کوتاهی سینما از سبد خانوار ایرانی حذف می‌شود و به عنوان کالای لوکس به حساب می‌آید به همین دلیل دیگر نمی‌توان به راحتی آن را احیا کرد، پس بهتر است تا جایی که امکان دارد با همین قیمت‌ها جلو برویم.»

   بیش‌تر بخوانید:        سیدزاده: شورای صنفی نمایش، به بهانه بازیگر چهره نداشتن، به برخی از فیلم‌ها، فرصت اکران نمی‌دهد        فروش فیلم‌ها نصف شد / «خورشید» هنوز مخاطب دارد        از بزرگ‌ترین فیلم‌سوزی تاریخ تا جنگ بر سر اکران

قیمت‌ها چه زمانی گران شود بهتر است؟

هیچ کس مخالف گرانی قیمت بلیت سینما نیست، آن هم در زمانی که همه چیز گران شده؛ اما پیشنهادی که در این ایام مطرح می‌شود این است که بهتر است اینکار به مرور زمان و در یک موقعیت مناسب اتفاق بیفتد. 

سیدزاده درباره زمان درست افزایش قیمت بلیت سینما گفت: «زمانی این افزایش قیمت درست و مناسب است که دیگر اثری از کرونا نباشد، البته نباید سال دیگر ناگهانی قیمت بلیت را به ۵۰ هزار تومان برسانیم چون کشش ندارد، باید به صورت پله‌کانی این افزایش انجام شود مثلا سالی ۱۵ درصد که مخاطب سینمارو هم بتواند خودش را با شرایط وقف دهد.»

سیدزاده به آسیب ندیدن سینمادارن از عدم افزایش قیمت بلیت سینما اشاره کرد و گفت: «اگر بلیت سینما افزایش پیدا نکند، سینماداران هم آسیب نمی‌بینند چون درآمد اصلی سالن‌های سینما، از فروش بلیت نیست، از محل فروش و غرفه‌هایی است که در سینماها فعالیت می‌کند، بنابراین درست است که اگر قیمت بلیت افزایش پیدا کند ۱۰ تا ۱۵ درصد از آن سهم در جیب سینمادار می‌رود، اما به همان نسبت کاهش مخاطب را خواهیم داشت. پس بهتر است از گران کردن بلیت خودداری کنیم و مطمئن باشیم درآمد سینمادار هم کاهش پیدا نمی‌کند.»

محمدرضا مصباح هم پیشنهاد داد تا اینکار پس از افزایش قیمت تمام محصولات انجام شود تا نه مخاطب از دست برود، نه سینماداران و صاحبان اثر آسیب ببینند. 

او حتی معتقد است اگر افزایش قیمت بلیت نباشد، سینما زودتر رونق می‌گیرد، در این‌باره هم گفت: «فکر می‌کنم که باید مخاطب سینما را با سینما آشتی دهیم، بالاخره پس از دوسال بحران کرونا و عادت مردم به دیدن فیلم از طریق تلویزیون و شبکه نمایش خانگی، به هر حال جذب مردم و هدایت آن‌ها به سمت سالن‌های سینما سخت است، به هرحال افزایش بلیت می‌تواند این سختی را هم بیش‌تر کند.»

محمدرضا مصباح

 در واقع به نظر می‌رسد افزایش قیمت بلیت سینما در شرایط فعلی نه تنها به بهبود اوضاع کمکی نمی‌کند، بلکه باعث کند شدن روند بازگشت مخاطبان به سینما می‌شود. 

۵۸۲۴۵

کد خبر 1606582

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محمدرضا مصباح سیدامیر سیدزاده سینمای ایران شورای صنفی نمایش افزایش قیمت بلیت سینما افزایش پیدا شرایط فعلی فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۳۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با اضافه شدن فیلم «مست عشق» به چرخه اکران، سینما‌های این موسسه در دو روز پایانی هفته گذشته ۱۸ هزار مخاطب را جلب کردند که در روز جمعه ۷ اردیبهشت ماه سینما‌های ملت و باغ کتاب رکورد پرمخاطب‌ترین روز سال را برای خود ثبت کردند.

«پردیس سینما ملت» با ۴۳ درصد ضریب اشغال صندلی که قریب به ۷ هزار مخاطب را به خود اختصاص داده است، بیشترین آمار استقبال آن مربوط به فیلم‌های «مست عشق»، «تمساح خونی»، «بی بدن» بوده است.

«پردیس سینمایی باغ کتاب» که از بهمن ماه سال گذشته پس از چهار سال وقفه، دوباره فعالیت خود را آغاز کرده است، در دو روز پایانی هفته گذشته با نزدیک به ۵ هزار مخاطب، بیشترین سهم از فروش فیلم «مست عشق» را داشته است.

«پردیس سینمایی راگا» نیز از پرمخاطب‌ترین سینما‌های جنوب شهر تهران، با یک سالن مدرن و دو سالن ممتاز، در این دو روز با بیش از ۵۰ درصد ضریب اشغال صندلی، بیش از ۳ هزار نفر را به سینما کشانده است.

در پردیس‌های سینمایی «تماشا» و «رازی» نیز «مست عشق»، «تمساح خونی»، «سال گربه» و «بی بدن» پرمخاطب‌ترین‌های این دو سینما بوده اند و هر کدام از سینما‌ها به ترتیب تعداد ۱۸۰۰ و ۱۰۰۰ مخاطب را در دو روز پایانی هفته گذشته ثبت کرده اند.

موسسه تصویر شهر از موسسه‌های زیرمجموعه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است که مدیریت پنج پردیس سینمایی را برعهده دارد که پردیس سینما ملت با ۱۲ سالن نمایش، پردیس سینمایی باغ کتاب با ۱۱ سالن نمایش، سینما‌های راگا و تماشا در منطقه شهرری و یافت آباد هر کدام با سه سالن نمایش و پردیس سینمایی رازی در میدان رازی با ۲ سالن نمایش میزبان شهروندان و علاقمندان به سینما است.

دیگر خبرها

  • بلیط سینما بی‌سروصدا گران شد
  • بلیت سینما بعد از دو ماه دوباره گران شد
  • فروش نمایش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • آمار فروش و تماشاگران نمایش های در حال اجرا
  • «آکادمی پرندگان» بیش از ۵۰ میلیون تومان فروخت
  • فروش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت
  • درآمد ۷۰۰ میلیونی «گالیله»!/ «آکادمی پرندگان» ۵۰ میلیون فروخت
  • اعلام آمار فروش تماشاخانه‌های دولتی
  • تمساح خونی و سال گربه زیر سایه مست عشق