Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@18:42:49 GMT

فروش نفت ایران افزایش می یابد

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۵۶۶۲۴

نماینده سابق ایران در اوپک گفت: درصورتی که تحریم های ایران نیز لغو نشود باز هم ممکن است کشورهای آسیایی با ایران قراردادهایی را در خصوص خرید نفت منعقد کنند، درحال حاضر بالای یک میلیون بشکه نفت صادر می شود و بعید نیست که این میزان افزایش یابد و تعداد خریداران نفت ایران بیش از حال حاضر شوند.

محمد خطیبی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه وضعیت بازار به گونه ای است که تقاضا به سرعت به حالت قبل از کرونا باز می گردد و در حال رشد بوده اما عرضه نمی تواند به همان تناسب افزایش یابد به همین دلیل بازار با یک افزایش قیمت مواجه است، اظهار کرد:علی رغم اینکه مصرف کنندگان بزرگ از ذخایر خود برداشت می کنند اما شرایط بازار متعادل نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید بر اینکه شرایط فعلی بازار بیانگر اوضاع نامطلوب بازار و عدم کفایت عرضه است، گفت: در چنین شرایطی برخی کشورها همچون هند، ژاپن و کره پالایشگاه های خود را برای خرید نفت از ایران آماده می کنند، ممکن است این کشورها با آمریکا مذاکره و بدون توجه به رفع تحریم ها اقدام به آماده سازی پالایشگاه ها کرده باشند.
نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه حتی ممکن است این کشورها با آمریکا نیز مذاکره ای نداشته باشند و باتوجه به نیاز خودشان تمایل به خرید نفت از ایران داشته باشند، اظهار کرد: باتوجه به رشد تقاضا و ناتوانی عرضه در تامین تقاضا بعید نیست که دچار یک کمبود در بازار شویم.
خطیبی  افزود: به مرور زمان این کمبود در بازار بیشتر نمایان می شود چراکه با رشد سالیانه تقاضا نیز مواجه هستیم، البته باورود به فصل تابستان وفصل پائیز وزمستان سال آینده شاهد رشد تقاضا خواهیم بود در این شرایط این کشورها تمایل دارند امنیت عرضه نفت ونیازمصرفی خود را از هم اکنون تامین کنند، در چند جا به کاهش قیمت ها درفصل بهار اشاره شده که بهتراست بجای کاهش قیمتها ازتعدیل قیمت ها استفاده شود.
ایران یک منبع مطمئن در بازار نفت است
وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه تولیدکنندگان با حداکثر ظرفیت فعالیت می کنند تامین مازاد تقاضا مشکل خواهد بود، در این شرایط یک منبع مطمئن به نام ایران وجود دارد که همه می دانند به دلیل تحریم ها از تمام پتانسیل خود استفاده نمی کند، بنابراین سعی می کنند که تا دیر نشده از این پتانسیل استفاده کنند، هر کشوری زودتر وارد کار شود تصمیم خردمندانه ای گرفته چراکه ممکن است اگر دیر شود پتانسیل ایران نیز پر شود و جایی برای تامین تقاضا وجود نداشته باشد.
نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه شرایط بازار و نیاز کشورها به گونه ای است که تحریم ها دیگر معنایی ندارد، گفت: بحث تحریم روسیه که مطرح شد، آمریکایی ها بیانیه دادند و اعلام کردند که تحریم های روسیه منهای انرژی است، یعنی به هیچ عنوان تحریم جدیدی در حوز انرژی اعمال نخواهد شد، درحالی که تنش ها با اکراین و روسیه بسیار جدی است.
خطیبی با بیان اینکه علی رغم اینکه آمریکا اعلام کرد که تحریم های سنگینی علیه روسیه اعمال می کند اما انرژی شامل آن نشد چراکه می دانند اگر انرژی تحرم شود بحران بزرگ ایجاد خواهد شد که قیمت ها دیگر قابل پیشبینی نیست، گفت: وضعیت فعلی نشان می دهد که بازار بسیار حساس شده است و تحریم ها دیگر پاسخگو نیست.
به گفته وی به نظر کشورهای اروپایی قصد دارند تا آخرین نفس با آمریکایی ها همکاری کنند اما کشورهای آسیایی به فکر خودشان افتادن تا راهی برای پاسخ به تقاضا بیابند به همین دلیل نیز اقدام به آماده سازی پالایشگاه های خود برای ورود نفت ایران کرده اند.
بعید نیست قیمت ها بالا بماند
نماینده سابق ایران در اوپک با اشاره به وضعیت قیمت ها در بازار نفت  در صورت شکست توافق و عدم تحقق برجام، گفت: با شروع فصل بهار قیمت ها تا حدودی کاهش می یابد یعنی سیستم های گرمایشی خاموش می شود اما مجدد در اواخر تابستان به شدت تقاضا رشد خواهد کرد و بازار نیازمند عرضه جدید است.
خطیبی با بیان اینکه عرضه جدید به دلیل کاهش سرمایه گذاری ها کاهش یافته و در خیلی بخش ها کلا سرمایه گذاری صورت نگرفته است، افزود: این در شرایطی است که اگر سرمایه گذاری نداشته باشیم عرضه جدیدی نیز نخواهد بود، علت این مساله تحریم ها کرونا و یا جود نا امنی در بازار نفت است، بازار نیز به این مساله واکنش نشان داده است و بعید نیست که قیمت ها از مرز ۱۰۰ دلار نیز بگذرد و در سطوح بالا باقی بماند.
به گفته وی، اگر وضعیت اوکراین و روسیه و آمریکا بدتر از حال حاضر شود ممکن است اوضاع بازار نفت در شرایط بدتری قرار بگیرد، در این بین کشورهای آسیایی باید به فکر امنیت انرژی خودشان باشند و ایران یکی از منابع مطمئن است که نشان داده کشورها می توانند روی آن حساب باز کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین فروش نفت نفت نفت ایران مذاکرات وین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین سابق ایران در اوپک تحریم ها بازار نفت بعید نیست قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۶۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • التهابات بازار خودرو، ارز و مسکن کاهش می‌یابد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • افزایش چهار برابری درآمدهای نفتی ایران با شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها