Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ رئیس شورای دام ایران گفت: در حال حاضر گوشت وارداتی نداریم، اگر هم وجود داشته باشد به صورت رسمی وارد نشده و زیرزمینی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاهواز، منصور پویان عصر امروز در حاشیه دهمین نمایشگاه کشاورزی، نهاده‌ها، تجهیزات آبیاری، لوازم باغبانی و گلخانه‌ای، دام، طیور،  آبزیان، داروهای دامپزشکی و صنایع وابسته در خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نقش نمایشگاه‌ها در عرضه کالا و نمایش قدرت در بخش دام و طیور موثر است؛ پیش از برگزاری این نمایشگاه در بخش دام آن‌طور که باید حضور و نمود نداشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس شورای تامین دام ایران یکی از نقص‌های موجود در استان خوزستان عدم وجود صنعتگران در حوزه گوشت است؛ عنوان داشت: عدم وجود سردخانه‌های گوشت نیز از یکی دیگر از ضعف‌های استان به شمار می‌رود در سال 1400 حدود 71 میلیون و 600 هزار رأس دام سبک در  توسط سازمان دامپزشکی اعلام شد.

پویان با اشاره به وجود 9 میلیون رأس گاو و گوساله در استان بیان داشت: در میان 71 میلیون رأس دام سبک حدود 24 میلیون بز وجود دارد که به عنوان خطری جدی برای مراتع به شمار می‌رود. 

وی با بیان اینکه گوشت وارداتی به کشور به صورت زیرزمینی وارد می‌شود؛ تصریح کرد: در حال حاضر گوشت وارداتی نداریم، اگر هم وجود داشته باشد به صورت رسمی وارد نشده و زیرزمینی است؛ متاسفانه سیاست‌گذاران در بخش دامی به ویژه وزارت جهاد با تصمیمات خلق‌الساعه و نادرست سرمایه ملی را از بین می‌برند.

14 درصد محصولات کشاورزی کشور در خوزستان تولید می‌شودآزاد‌سازی سواحل به خوزستان رسید/ 80 ‌درصد ‌سواحل آبادان و خرمشهر رفع تصرف شدخط و نشان تعزیرات برای گرانفروشان؛ نظارت بر بازار شب عید خوزستان تشدید می‌شود

رییس شورای تامین دام ایران افزود: نیاز کشور به گوشت بیش از یک میلیون است در حالی که تولید در کشور 900 هزار تن می‌باشد در دوران کرونا کاهش 50 درصدی مصرف گوشت را داشته‌ایم بر همین اساس باید برنامه‌ریزی لازم برای مازاد تولید و ذخیره سازی آن صورت گیرد، تعطیل شدن طرح حمایت از صادرات دام آسیب جدی را به دامداران وارد می‌کند.

پویان با بیان اینکه قیمت دام استان میانگین کشوری است، ادامه داد: تولید یک کیلوگرم گوشت برای دامدار استان بالای 70 هزار تومان می‌شود، دولت در ماه‌های آخر سال پشتیبانی بازار دام را رها می‌کند، رها کردن گوشت در ماه‌های آخر سال خطر بزرگی است که برخی از این وضعیت سودهای کلانی می‌برند در این ماه‌ها تقاضا بالا بوده و قیمت‌ها تحرک کمتری می‌کرد اما اکنون قیمت حرکت شدیدی داشته است، نرخ لاشه بره گوسفندی 130 هزار تومان است و اگر کسی بیشتر بفروشد، گران‌فروشی است.

وی با اشاره به افزایش قیمت 24 درصدی گوشت ابراز داشت: گوشت نسبت به تورم آنچنان تغییر نرخ پیدا نکرد و کل افزایش قیمت آن 24 درصد بود، چون بازار مصرف بسیار بزرگی داریم انتظار این بود که قیمت دام متناسب با تعداد دام باشد در حال حاضر قیمت جهانی گوشت در کشورهای اطراف کیلویی 2 دلار و 70 سنت است اما هزینه دامدار ما بیشتر است و حاشیه سود کمتری دارند.

رییس شورای تامین دام ایران با بیان اینکه طرح های حمایتی ما در بخش تولید بیشتر شبیه جوک است تا واقعیت، گفت: خرید حمایتی با قیمت 62 هزار تومان و مجوز صادرات دو طرح حمایتی بودند که هر دو متوقف شدند وبا وجود دام مازاد در کشور حمایتی صورت نگرفت؛ کشوری دامداران آن به سختی تولید انجام می‌دهد و سپس بر روی صادرات محصول عوارض می‌گذارند این دولت و نمایندگان چه خدماتی به تولیدکننده داده اند؟ آیا نهاده درستی ارائه شده است؟ با توقف صادرات دام نزدیک 4.5 میلیون دلار ضرر به این بخش وارد شد.

پویان با اشاره به مشکلات طرح نهاده اظهار داشت: ابتدا مرغداران و گاو‌های شیری را در نظر گرفتند و دام سبک را در نظر نگرفتند، دامداران گوشتی همیشه با مشکل تولید مواجه هستند و دامداران ریز کاملا از صحنه خارج شده‌اند.

وی در پایان بیان داشت: رانت موجود در کشور به خاطر شبکه نادرست توزیع است، از نظر تولید کنندگان گوشت نهاده هیچ اثری بر تولید آن‌ها ندارد اما در بحث گاوهای شیری و مرغ بسیار اثرگذار است.

انتهای پیام/331/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دام ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۶۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • امحاء۲۰۰ کیلوگرم گوشت منجمد فاسد در آمل
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • واردات ۲۰ تن گوشت گرم گوسفندی به استان یزد
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان