Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@15:55:56 GMT

چشم‌انداز سایت پسماند محمدآباد در تولید انرژی

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۵۷۹۰۲

چشم‌انداز سایت پسماند محمدآباد در تولید انرژی

زباله به طلای کثیف شهرت دارد و شهرداری قزوین با کمک شورای شهر برای جذب سرمایه و تولید انرژی و کود کمپوست از زباله برنامه‌هایی در نظر دارد اما به دلیل هزینه سنگین این طرح، قزوین نیازمند بودجه ملی و سرمایه‌گذار بخش خصوصی است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سایت پسماند تفکیک زباله محمدآباد ۱۰ سال پیش با هدف جمع‌آوری زباله و تفکیک آن در قزوین راه‌اندازی شد، در این سایت روزانه بیش از ۸۰۰ تن زباله از ۲۲ شهر و ۲۰۰ روستای استان جمع‌آوری و به این مکان منتقل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واگذاری غیر کارشناسی سایت پسماند زباله قزوین به پیمانکاری که هیچ‌گونه دانش و تخصصی در این خصوص نداشت، صدمات جبران‌ناپذیری به محیط زیست و تأسیسات وارد کرد و برای تعمیر و نگهداری لند فیل‌های این مرکز پسماند به ۶۰ میلیارد تومان بودجه نیاز است.

آنچه در محمدآباد می‌گذرد نشان دهنده وضعیت نامناسب زیست‌محیطی و عدول از چشم‌انداز و اهداف سایت پسماند است؛ انباشت زباله روی هم، ورود پرندگان هم‌زیست با زباله به سایت، شکل‌گیری اکولوژی نامناسب، آلودگی آب‌های زیر زمینی و بوی متعفن زباله برای روستاهای اطراف، بحران زیست‌محیطی برای سایت دفن زباله قزوین در آینده رقم می‌زند و به یک چالش ملی تبدیل خواهد شد.

تفکیک زباله از مبدا در این سایت شش درصد بوده که امروز به کمتر از دو درصد رسیده است و همان مقدار نیز در مقصد با انباشت زباله، نه تنها تفکیک نمی‌شود بلکه ترکیب و دفن می‌شود. جمع‌آوری زباله سالانه ۵۰ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه دارد که ۲۰ درصد این هزینه توسط شهروندان تأمین می‌شود.

زباله به طلای کثیف شهرت دارد و شهرداری قزوین با کمک شورای شهر برای جذب سرمایه و تولید انرژی و کود کمپوست از زباله برنامه‌هایی در نظر دارد اما به دلیل هزینه سنگین این طرح، قزوین نیازمند بودجه ملی و سرمایه‌گذار بخش خصوصی است.

ساماندهی سایت محمدآباد نیازمند اعتبار و توجه دولت است

سیده منیره قوامی، کارشناس حوزه محیط زیست می‌گوید: بسیاری از کشورهای دنیا به دنبال تولید انرژی از زباله هستند. یکی از گزینه‌های فعلی مدیران شهرداری قزوین تولید انرژی از زباله است. شهرداری به تنهایی نمی‌تواند وارد این حوزه شود زیرا زباله‌سوز بسیار گران است و برای تأمین زیرساخت‌های آن بیش از هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.

وی خاطرنشان می‌کند: تأمین اعتبار لازم تنها در صورت کمک‌های استانی، بودجه‌های ملی و جذب سرمایه‌گذار امکان‌پذیر است تا در راستای تحقق اهداف زیست‌محیطی و تأمین منابع درآمدی پایدار برای شهرداری اقدامات اساسی انجام شود.

این کارشناس محیط زیست تصریح می‌کند: اولویت‌ها در سطح ملی متناسب با وضعیت فعلی قزوین نیست و اولویت کشور در زمینه حفظ محیط زیست بیشتر متوجه شهرهای شمالی ایران است تا با ایجاد ظرفیت‌های لازم از تخریب بیشتر محیط زیست، منابع آبی و جنگلی در این مناطق جلوگیری کند.

از ظرفیت استانی در تولید زباله سوز استفاده شود

قوامی اظهار می‌کند: قزوین یک شهر صنعتی است و اگر استان بتواند از ظرفیت متخصصان بومی استفاده کند می‌تواند زباله‌سوز را با کمترین هزینه نسبت به مشابه خارجی تولید کند، سایت محمدآباد بعد از اینکه از دست شهرداری توسط مدیران بالادستی خارج شد به صورت موقت در اختیار شهرداری قرار گرفت و تا امروز تمدید شده است.

کارشناس حوزه محیط زیست اضافه می‌کند: شهرداری تا امروز راهبرد خاصی را در خصوص زباله نداشت، ظرفیت لندفیل ها رو به اتمام است و امیدوارم برنامه مطمئنی وجود داشته باشد تا کاربری لند فیلد ها را احیا و از تخریب محیط زیست و آلودگی آن جلوگیری کند. بهترین راهکار برای سایت محمدآباد تفکیک زباله مبدا است. میزان زباله مبدا کم شود.آموزش‌های لازم به شهروندان در خصوص کاهش تولید زباله و تفکیک داده شود. زباله خشک حجم زیادی دارد. با جداسازی در مبدا کاری که بسیاری از خانه‌ها انجام می‌دهند بار تفکیک زباله را در مقصد به حداقل برساند با این اقدام وزن زباله و پسماند کاهش پیدا می‌کند و تولید کود کمپوست اصولی راه اندازی شود تا بخش بزرگی از مشکلات زیست محیطی را حل کند.

در مدیریت صحیح زباله تنها ۱۰ درصد زباله باید دفن شود

قوامی در ادامه گفت: در خصوص لندفیل باید به ۱۰ درصد دفن زباله برسیم. زباله به عنوان طلای کثیف می‌تواند منبع درآمد پایدار برای شهرداری قزوین باشد اگر بتوانیم مشکلات زیست‌محیطی را مرتفع کنیم و با برنامه‌ریزی صحیح بخش عظیمی از زباله در مقصد تفکیک شود و افرادی که در سطح شهر از زباله به عنوان یک منبع درآمد می‌رسند در سایت محمد آباد به کار گرفته شوند در کاهش آسیب‌های زیست محیطی نقش اساسی خواهند داشت.

وی افزود: در قزوین باید مافیایی زباله از بین برود، زباله متعلق به شهرداری است یک کارخانه بازیافت در سایت محمد آباد راه اندازی شود یا بسیاری از کسانی که از طریق تفکیک زباله امرار معاش می‌کنند به محمد آباد منتقل شوند تا بتوانند علاوه بر درآمد، اشتغال‌زایی ایجاد شود و نظارت خوبی بر این گروه مشاغل صورت می‌گیرد.

شرکت سوئدی گزینه سرمایه گذاری سایت محمدآباد

مهدی صباغی، شهردار قزوین در خصوص سایت پسماند محمدآباد و تولید انرژی از زباله، می‌گوید: با یک شرکت سوئدی که بیش از ۱۲۰ سال در زمینه بهره‌برداری و تولید انرژی از زباله فعالیت دارد، رایزنی‌هایی انجام شده و اگر شرایط مهیا باشد، یک تحول در استان و حتی کشور رخ خواهد داد.

وی به تولید بیوگاز و انرژی از زباله اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: با وارد کردن کمپرسورها با راندمان بالاتر، می‌توان قزوین را به پایلوت این طرح در کشور تبدیل کرد. این فناوری‌ها در دنیا قابل دسترس و رایج است و عزم و اراده شهرداری بر بومی‌سازی این فناوری بر اساس توانمندی و ظرفیت‌های داخلی استان است.

شهردار قزوین تصریح می‌کند: فناوری‌ها را نمی‌توانند از دسترس ایرانی‌ها مخفی نگه دارند، ما در کشور به تنهایی قابلیت استفاده از هر نوع فناوری و حتی فناوری‌های برتر را داریم و بر همین اساس تصمیم داریم تا قزوین پایلوت این طرح برای تبدیل زباله به بیوگاز و برق باشد، رایزنی‌های خود را با یک شرکت سوئدی که مجوزهای لازم را از سفارت جمهوری اسلامی ایران در استکهلم اخذ کرده است و سابقه‌ای قریب به ۱۲۰ سال در صنعت زباله دارد، شروع کرده‌ایم تا بتوانیم در کمتر از یک سال این کارخانه را تأسیس کنیم.

صباغی تاکید می‌کند: با این فناوری، ما قابلیت تفکیک هر نوع زباله از قبیل آهن، شیشه، کاغذ، مقوا را با کمترین آسیب به محیط زیست خواهیم داشت؛ بیشتر کشورهای دنیا که در زمینه زباله و بهره‌برداری از آن حرفی برای گفتن دارند، تفکیک در مقصد انجام می‌شود که علاوه بر اشتغال و تولید انرژی استفاده‌های درآمدی پایداری را برای کشورشان رقم می‌زنند.

شهردار قزوین تصریح کرد: این اقدام در کشور برای جهش در امر تبدیل زباله به انرژی خواهد بود و ما تصمیم داریم تا بتوانیم با دریافت فناوری از شرکت سوئدی با استفاده از ظرفیت داخلی بومی‌سازی کنیم تا از توان متخصصان داخلی کشور در زمینه ساخت و نگهداری، تعمیرات و تأمین ظرفیت، نهایت استفاده را ببریم.

این طرح نیاز به هزینه زیاد برای ایجاد زیر ساخت دارد که نمی‌توان با بودجه شهرداری میسر شود بلکه با جذب سرمایه گذار متخصص و رفع موانع سرمایه گذاری ممکن می‌شود. اگر این طرح به سرانجام برسد درآمد پایدار برای شهرداری به وجود می‌آید و محیط زیست کمترین خسارت و آسیب را می‌بیند.

تولید انرژی از زباله در حال رایزنی است و هیچ اقدام عملی انجام نشده است

فرج الله فصیحی‌رامندی، رئیس شورای شهر قزوین می‌گوید: سال گذشته افزایش ۳۰ درصدی هزینه جمع‌آوری زباله و پسماند مصوب شد اما شهروندان با قبض‌های عوارضی ۷۰ درصد مواجهه شدند. هزینه جمع‌آوری زباله در قزوین ۵۰ میلیارد تومان است که تنها ۱۰ میلیارد تومان توسط شهروندان تأمین می‌شود و ما برابر مصوبه سال ۹۹ باید افزایش قیمت عوارض را با یک شیب ملایم انجام دهیم.

وی می‌افزاید: در گذشته تفکیک زباله از مبدا شش درصد بود که امروز به کمتر از دو درصد رسیده است و مشارکت شهروندان در این خصوص کمتر شده است.

رئیس شورای شهر قزوین خاطرنشان می‌کند: سایت پسماند محمدآباد مشکلات متعدد زیست‌محیطی دارد و مدیریت درستی بر آن اعمال نشده است. شهرداری با هزینه چند میلیاردی، زیر ساخت‌هایی را فراهم کرد اما برابر یک تصمیم نادرست علی‌رغم مخالفت شورا و شهرداری، سایت پسماند توسط نهادی اجرایی به پیمانکاری غیر تخصصی واگذار و پس از اینکه آسیب‌های جدی به زیرساخت‌ها وارد شد، مجدداً به شهرداری بازگردانده شد.

فصیحی‌رامندی تصریح می‌کند: در خصوص تولید انرژی از زباله فعلاً رایزنی اولیه انجام شده است اما شهرداری توان تأمین بودجه سه هزار میلیاردی برای تکمیل پروژه پسماند محمدآباد را ندارد و نیازمند جذب سرمایه‌گذار و بودجه‌های ملی است.

کد خبر 558046

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهرداری ها پسماند شهري مدیریت پسماند شهرداری قزوین قزوین زباله های شهری زباله تولید برق از زباله شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تولید انرژی از زباله پسماند محمدآباد جمع آوری زباله سایت محمدآباد شهرداری قزوین میلیارد تومان تولید انرژی برای شهرداری تفکیک زباله سایت پسماند سرمایه گذار جذب سرمایه شرکت سوئدی زیست محیطی شورای شهر محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۷۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۵ تنی پسماند روزانه اسالم با تفکیک از مبدا

ایسنا/گیلان شهردار اسالم با اشاره به اجرای طرح تفکیک از مبدا با محوریت آموزش دانش آموزان در مدارس، خاطرنشان کرد: روزانه ۱۵ تن زباله تولیدی داشتیم که با تفکیک از مبدا، پنج تن آن کاهش یافت البته با حضور گردشگران شاهد افزایش تولید زباله هستیم.

سیف الله صداقت دوست امروز، ۱۳ اردیبهشت ماه در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به افزایش بودجه شهرداری اسالم از ۲۴ میلیارد تومان در سال گذشته به ۴۸ میلیارد تومان در سال جاری، اظهار کرد: احداث بلوار ۶۰۰ متری و بهسازی خیابان کشاورز اسالم در دست اقدام است.

وی با بیان اینکه احداث یادمان مزار شهدای اسالم با اعتبار ۲.۵ میلیارد تومانی تا هفته دولت به اتمام می رسد، افزود: سال گذشته با ۱۸۴ تن آسفالت اقدام به آسفالت معابر و خیابان ها کردیم و تا پایان این دوره شورا و شهرداری اسالم، کوچه فاقد آسفالت نخواهیم داشت؛ البته برای زیرسازی نیازمند مصالح هستیم که با حمایت فرمانداری و دادستانی انجام خواهد شد.

شهردار اسالم در ادامه از اجرای طرح بازیافت زباله در این شهر از ۹ ماه گذشته خبر داد و عنوان کرد: نیازمند ۲۰۰۰ مترمربع عرصه جهت دفن و تفکیک زباله و بازیافت هستیم؛ البته اداره منابع طبیعی شهرستان تالش با واگذاری عرصه موافقت کرده و نیازمند تایید اداره حفاظت محیط زیست هستیم.

صداقت دوست با بیان اینکه روزانه ۱۰ تن زباله تولید می شود، تاکید کرد: برخی از روستاها نیز زباله های خودشان را به شهر اسالم می آورند و در ایام تعطیلات نیز شاهد تولید زباله هستیم که حجم زباله روزانه را تا ۲۵ تن افزایش می دهد.

وی با اشاره به اجرای طرح تفکیک از مبدا با محوریت آموزش دانش آموزان در مدارس، خاطرنشان کرد: روزانه ۱۵ تن زباله تولیدی داشتیم که با تفکیک از مبدا، پنج تن آن کاهش یافت؛ البته با حضور گردشگران شاهد افزایش تولید زباله هستیم.

شهردار اسالم رودخانه ناورود اسالم را بزرگترین و وحشی ترین رودخانه گیلان دانست و متذکر شد: پل ناورود سال ۹۸ بر اثر سیلاب تخریب شد که تاکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ همچنین بالغ بر ۱۰۰ متر دیواره سازی شده است.

وی اسالم را دارای ۱۷.۵ هکتار اراضی ساحلی دانست و یادآور شد: در راستای دستورات دولت سیزدهم و تاکید استاندار، موفق به آزادسازی حریم ۶۰ متری اسالم به طول یک کیلومتر شدیم و طرح سالم سازی داریم.

صداقت دوست از کاشت ۱۵۶۰ اصله نهال در اراضی ساحلی اسالم خبر داد و بیان کرد: ۱۵ اتاقک گردشگری نیز احداث شده و در حال احداث سرویس های بهداشتی هستیم.

وی با بیان اینکه در تابستان گذشته ۴۰ هزار نفر به ساحل اسالم آمدند، عنوان کرد: نیازمند اعتبار برای ساماندهی گردشگران هستیم؛ البته آماده سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومان هستیم که لازمه آن افزایش قرارداد واگذاری عرصه توسط اداره منابع طبیعی از ۱۵ سال به ۴۵ سال است.

شهردار اسالم، با اشاره به زیبایی های منطقه و گردشگرپذیری آن، تاکید کرد: به زودی جشن های تابستانه بومی و محلی را در ساحل اسالم برگزار می کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش ۵ تنی پسماند روزانه اسالم با تفکیک از مبدا
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • بررسی روند امحا و دفن زباله در ۴ شهر فارس
  • برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز
  • هر ثانیه ۲۰ کیلو گرم پسماند در مشهد تولید می‌شود
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • توضیح مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره قیمت خرید زباله در «نوماند»
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • واکنش شهرداری تهران به ارقام خرید پسماند خشک در قالب نوماند
  • برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک