Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، تجارت مرزی به ویژه صادرات و حتی واردات هدفمند، امروزه جزو مهمترین مولفه‌های اقتصادی در دنیا به شمار می‌رود و همواره دولت‌های مختلف به دنبال افزایش سهم صادراتی و واردات هدفمند در کشور خود هستند و برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای را در این خصوص تمهید می‌کنند.

وجود ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک، پنج پایانه مرزی، هم مرز بودن با سه کشور، فعالیت ۹ گمرک مرزی و داخلی و همچنین یدک کشیدن نام دروازه اروپا از جمله مهمترین ظرفیت‌های تجاری آذربایجان‌غربی بوده که به خوبی از آن استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 توسعه صادرات غیرنفتی راهکاری موثر برای اشتغال پایدار و تحول اقتصادی در  آذربایجان‌غربی به شمار می‌رود و در این بین آذربایجان‌غربی توانسته طی سال جاری رشد قابل توجهی را داشته باشد.

صادرات غیرنفتی آذربایجان‌غربی از ۲ میلیون دلار فراتر رفت

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی در این خصوص اظهار داشته که امسال حدود ۲ میلیون دلار صادرات غیرنفتی در این استان ثبت شده که حدود ۳۰ درصد بیشتر از میزان تعیین شده است.

غلامرضا بابایی به این مطلب اشاره کرد که برای امسال یک میلیون و ۷۰۷ هزار دلار  صادرات هدفگذار شده بود که بیش از این میزان تحقق یافته است.

وی معتقد است با این آمار در بخش تحقق هدف تعیین شده، آذربایجان‌غربی بعد از چهارمحال بختیاری در رتبه دوم قرار دارد و به لحاظ ارزش دلاری میزان صادرات آذربایجان‌غربی با استان نخست فاصله چشمگیری پیدا کرد.

۷۷ درصد محصولات صادراتی مربوط به بخش پتروشیمی است

نوع محصولاات صادراتی نیز از مهمترین مسائلی است که همیشه مورد توجه بود و نشان از جایگاه و روند فعالیت هر خطه به شمار می‌رود و در این بین آذربایجان‌غربی با افزایش صادرات محصولات پتروشیمی به جایگاه مهم خود در شمال غربی ترین نقطه کشور تاکید دارد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی با تایید این مطلب یادآور شده که قسمت اعظم صادرات محصولات از این استان مختص محصولات گروه پتروشیمی  است که بالغ بر ۷۷ درصد و پس از آن صادرات محصولات کشاورزی است.

بابایی سهم محصولات صنعتی و معدنی در سهم صادرات استان را تقریبا ۱۱ درصد دانست و خاطرنشان کرد که حدود ۹۹ درصد از صادرات آذربایجان‌غربی به ۱۰ کشور است که در این بین ۸۲ درصد از صادرات محصولات از استان به لحاظ ارزش دلاری به ترکیه و ۱۴ درصد از آن به عراق و بقیه به کشورهای افعانستان، پاکستان، روسیه، آذربایجان و هند صادر می‌شود .

بابایی با اشاره به کشورهای هدف صادراتی نیز افزوده که به طور کلی ۹۷ درصد صادرات از آذربایجان‌غربی به ۲ کشور ترکیه و عراق بوده که نکته حائز اهمیت آن، رشد چشمگیر صادرات به ترکیه نسبت به مدت مشابه سال قبل است.

وی تاکید کرده که در واقع صادرات به ترکیه از مبادی گمرکات استان به لحاظ ارزش ۱۱۴ درصد و به لحاظ وزن ۱۷۷ درصد افزایش داشته است.

در کنارتوسعه فعالیت‌های صادراتی آذربیایجان‌غربی از نظر ارزش دلاری، ارزش وزنی محصولات صادر شده نیز بسیرا قابل توجه است و این رقم در آذربایجان‌غربی نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۴۸ درصدی را نشان می‌دهد.

ارزش وزنی صادرات گمرکات آذربایجان‌غربی ۱۴۸ درصد افزایش یافت

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی با تایید این مطلب معتقد است که صادرات هشت گمرک فعال در این استان با ثبت ۱۰ میلیون تُن انواع محصولات، نسبت به مدت مشابه سال قبل با ۱۴۸ درصد افزایش همراه است.

محمد دهقان به این مطلب نیز اشاره کرد که این میزان محصولات از گمرکات خوی، ارومیه، بازرگان، پلدشت، پیرانشهر، سرو، مهاباد و سردشت به ثبت رسیده و به کشورهای مختلف صادر شده است.

وی ادامه داده، بیشترین صادرات از گمرکات بازرگان، پیرانشهر و ارومیه به ترتیب با هشت میلیون و ۹۶۹ تن، ۳۷۱ هزار و ۹۵۷ تن و ۳۳۶ هزار و ۱۷۲ تن است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی اضافه کرده که کمترین میزان صادرات نیز مربوط به گمرکات مهاباد، سرو و پلدشت با ۸۹۸ تن، هزار و ۴۰۶ تن و ۱۰ هزار و ۳۰۸ تن کالا بوده است.

دهقان صادرات کالا از مرزهای خوی و سردشت را نیز به ترتیب ۱۸ هزار و ۷۷۰ تن و ۳۳۲ هزار و ۷۶۹ تن اعلام کرده است.

وی، ارزش صادرات کالا از گمرکات آذربایجان غربی در سال جاری را ۲ میلیون دلار ذکر کرد و معتقد است صادرات کالا امسال از نظر ارزشی نیز ۸۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.

به گفته وی، قسمت اعظم صادرات محصولات از آذربایحان غربی مختص محصولات گروه پتروشیمی است که بالغ بر ۷۷ درصد و پس از آن صادرات محصولات کشاورزی است.

در کنار توسعه صادرات انواع کالا از گمرکات آذربایجان‌غربی نباید از بخش صادراتی شهرک‌های صنعتی غافل شد زیرا شهرک‌های صنعتی بستر مناسبی برای ایجاد اشتغال و رونق تولید و جذب سرمایه گذاران مختلف هستند و می‌توان از این ظرفیت ایجاد شده در راستای توسعه صنعتی هر شهرستان استفاده کرد چرا که افزایش تولید، مهمترین بخش توسعه هر کشور و موتوری محرک برای رشد و توسعه بوده و در ایجاد رفاه عمومی بیشترین نقش را برعهده دارد.

ایجاد فرصت‌های شغلی، رونق تجارت خارجی، فراهم کردن زمینه‌های صادرات و هزاران مورد دیگر، مواردی است که تنها از طریق شهرک‌های صنعتی می‌توان به امر توسعه و تحرک چرخ اقتصادی دست یافت.

صادرات شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی به مرز ۱۲ میلیون یورو رسید

صادرات محصولات تولیدی از مهمترین مزایا و فرصت‌ها برای تولیدکنندگان به شمار می‌رود؛ این امر می‌تواند موتور محرکی برای چرخ اقتصاد باشد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی با تایید این مطلب که طی امسال حدود ١۲ میلیون یورو ارزش صادرات انواع محصولات تولیدی در شهرک‌های این استان است، معتقد است تعهد این سازمان برای صادرات ١٠ میلیون یورو بود که این رقم تحقق یافته بیش از رقم تعهدی بوده است. 

حسن حاتمی افزوده که صادرات شهرک های صنعتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا این صادرات با ارزش افزوده اقلام تولیدی همراه بود و صادرات به اصطلاح خام به شمار نمی رود.

در کنار توسعه صاردات شهرک‌های صنعتی؛ توسعه صادرات کنسرسیوم‌های صنعتی نیز بخشی قابل توجه و پیشرانی برای توسعه در شمال غربی ترین نقطه کشور به شمار می‌رود.

صادرات کنسرسیوم‌های صنعتی آذربایجان‌غربی به ۶۰۰ هزار یورو رسید

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی با تایید این مطلب بیان داشته که چهار کنسرسیوم (شرکت های همسو) صنعتی صادراتی در حوزه‌های عسل، عرقیات گیاهی، سنگ و محصول‌های باغی در این استان فعال بوده که طی امسال ۶۰۰ هزار یورو صادرات داشته است.

امیر شهسوار جلاوت معتقد است که این واحدها با هدف گسترش همکاری‌های مشترک شرکت‌های مدیریت صادرات در آذربایجان‌غربی و توسعه فعالیت‌های "B۲B" و استفاده از ظرفیت‌های مرزی این استان برای گسترش صادرات محصولات به کشورهای همسایه راه‌اندازی شده‌ است.

به گفته وی برنامه‌ریزی شده ۲ کنسرسیوم صادراتی فرش و مبل نیز راه‌اندازی شود تا تعداد کنسرسیوم‌های فعال این استان به ۶ مورد برسد.

به گزارش ایرنا، آذربایجان‌غربی مرز مشترک با عراق، ترکیه و نخجوان دارد و یکی از مهمترین استان‌های کشور در صادرات و واردات کالا به شمار می‌رود.

برچسب‌ها مهاباد آذربایجان غربی توسعه اقتصادی آذربایجان سرو پیرانشهر عراق صادرات غیر نفتی ترکیه پروندهٔ خبری ظرفیت مرزی آذربایجان‌غربی، دروازه‌ای به سوی تجارت جهانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مهاباد آذربایجان غربی توسعه اقتصادی مهاباد آذربایجان غربی توسعه اقتصادی آذربایجان سرو پیرانشهر عراق صادرات غیر نفتی ترکیه معدن و تجارت آذربایجان غربی صنعتی آذربایجان غربی نسبت به مدت مشابه سال قبل آذربایجان غربی صادرات محصولات شهرک های صنعتی شمار می رود سازمان صنعت ۲ میلیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۸۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟

زهرا اکرمی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان اینکه قیمت‌گذاری دستوری برای تن ماهی و رب گوجه حذف شده، گفت: در سال جاری کنسروها، از جمله تن ماهی هنوز گران نشدند، اما بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند که هنوز کاملاً تایید شده نیست و برای تعیین قیمت‌ها باید منتظر رفع شدن برخی ابهامات از جمله تثبیت دستمزد‌ها ماند.

به گزارش اکونگار، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار در رابطه با متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری در اسفندماه سال قبل، نشان می‌دهد که کنسرو تن ماهی با افزایش ۱۱۱.۶ درصدی قیمت نسبت به اسفند سال ۱۴۰۱، صدرنشین افزایش قیمت بوده است.

افت شدید تولید تن ماهی

به طور کلی صنایع کنسرو از سال ۱۴۰۰ به بعد که تن ماهی و رب گوجه فرنگی مشمول قیمت‌گذاری دستوری شدند، با مشکلات متعدد مواجه بودند؛ چراکه با وجود افزایش قیمت ماهی تن و در مواردی سایر هزینه‌های تولید، دولت به آن‌ها مجوز افزایش قیمت نمی‌داد. این مشکل تاجایی پیش رفت که منجر به کاهش تولید تن ماهی شد. در مجموع در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون قوطی کنسرو ماهی تولید شد، اما انجمن سال گذشته پیش‌بینی کرده بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به کمتر از ٢٠٠ میلیون قوطی کاهش یابد. این در حالی است که تولید این محصول در سال ۱۳۹۷ حدود۶۵۰ میلیون عدد در سال بود.

در نهایت سال قبل تولیدکنندگان خواستار این شدند که به جای قیمت‌گذاری پیشینی، یعنی لزوم دریافت مجوز برای تغییر قیمت محصولات، مشمول قیمت‌گذاری پسینی باشند. یعنی دستگاه‌های ناظر بر قیمت محصولات جدید آن‌ها نظارت کنند و در صورت تخلف و گران‌فروشی با آن‌ها برخورد کنند، اما مجبور به اخذ مجوز افزایش قیمت نباشند.

از طرف دیگر در سال‌های اخیر با توجه به مشکلات تامین مواد اولیه و همچنین مشکلات معیشتی، تولیدکنندگان صنعت کنسرو با افت تقاضا هم در بازار‌های صادراتی و هم در بازار‌های داخلی نیز مواجه شدند.

کاهش ۵۹ درصدی صادرات

برای مثال از سال ۱۴۰۱ قیمت ماهی تن صید داخل در کشور افزایش پیدا کرد، تا جایی که قیمت هر کیلوگرم ماهی تن صید داخل از قیمت انواع وارداتی این کالا بیشتر شد و این امر قیمت تمام‌شده محصول را به قدری بالا برده که امکان صادرات این کالا را از صادرکنندگان ایرانی گرفته است. صادرات تن ماهی در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱.۶ میلیون دلار رسیده بود، اما در زمستان سال قبل گزارش‌هایی از کاهش ۵۹ درصدی صادرات این محصول منتشر شد.

در بازار داخلی هم با کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا برای کنسرو ماهی تن کاهش یافته و در نتیجه این شرایط در سال گذشته شاهد رکود بازار و تولید با حداقل ظرفیت این محصول بودیم. در سال‌های اخیر هم فعالان این صنعت بار‌ها تاکید کرده‌اند که در پی حذف ارز دولتی تن ماهی، این محصول از سفره اقشار متوسط و ضعیف حذف شده است.

هنوز قیمت جدید مشخص نیست

سید محمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، در گفتگو با اکونگار، در رابطه با وضعیت تولید و قیمت تن ماهی در سال جاری، اظهار کرد: هنوزسازمان حمایت و سازمان‌های مرتبط دیگر قیمت جدیدی تعیین نکرده‌اند. در سال جاری هنوز دستمزد‌های جدید تثبیت نشده است. دستمزد هم بر قیمت تمام شده بیشتر کالا‌های ساخته شده مثل بسته‌بندی، کارتون، چاپ و ... اثرگذار خواهد بود؛ بنابراین با توجه به اینکه دستمزد دقیق مشخص نیست، قیمت جدید محصولات هم مشخص نشده است.

وی با اشاره به تنوع محصولات صنایع کنسرو، تصریح کرد: واحد‌های تولیدی مسئولیت دارند قیمت‌ها را بر اساس آخرین آنالیز قیمت تعیین کنند. بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند، اما هنوز کاملاً تایید شده نیست و کماکان قیمت‌های قبلی را بر محصولات خود درج می‌کنند.

برای افزایش قیمت نیازی به تایید سازمان حمایت نداریم

میررضوی درباره قیمت تن ماهی نیز گفت: تا سال گذشته دو محصول رب گوجه و تن ماهی مشمول قیمت گذاری تعزیراتی بود، اما بعد از برگزاری جلسات متعدد با ستاد تنظیم بازار در نهایت این دو کالا از قیمت گذاری دستوری خارج شد. از طرف دیگر با توجه به اینکه این دو کالا شاه‌بیت محصولات کنسرو هستند، تاکنون قیمت آن‌ها تغییر نکرده و همچنان با قیمت سال گذشته به فروش می‌رسند و این فرآیند تا تصمیم گیری نهایی در رابطه با قیمت‌ها ادامه دارد.

بر این اساس به گفته وی با توجه به تصمیمات سال گذشته، در حال حاضر افزایش قیمت تن ماهی و رب گوجه نیازی به مجوز سازمان حمایت ندارد، اما به هر حال نظارت بر قیمت‌ها در بازار ادامه دارد. همچنین تولید کنندگان بر اساس آنالیزی که ارائه می‌کنند می‌توانند قیمت جدید بر کالا‌های خود درج کنند. البته تاکنون افزایش قیمتی صورت نگرفته است.

میررضوی در ادامه با اشاره به افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، تصریح کرد: البته هنوز دولت تصمیم نهایی در رابطه با نرخ واردات کالا‌های اساسی نگرفته و این موضوع هم بر قیمت‌ها اثر خواهد داشت. البته فعلا همان قیمت‌های سال گذشته مدنظر دولت است.

به طور کلی به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با توجه به افزایش نرخ ارز در ابتدای سال، در ادامه شاهد افزایش قیمت در حوزه‌های مختلف خواهیم بود. اما باید دید تصمیم ستاد تنظیم بازار چه خواهد بود. معمولاً بخشنامه‌ها این است که قیمت‌ها نباید افزایش پیدا کند، اما همانطور که مشاهدات میدانی نشان می‌دهد همه چیز متاثر از افزایش نرخ ارز است.

وی افزود:، اما اگر دولت به اندازه نیاز صنعت، ارز در اختیار آن‌ها بگذارد تا حدودی وضعیت کنترل خواهد شد. در مجموع به نظر می‌رسد همه ابهامات تا پایان اردیبهشت رفع خواهد شد.

دیگر خبرها

  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی
  • ۲۷۳۲ مورد بازرسی کالا، فنی و نشت‌یابی از سوی واحد بازرسی شرکت گاز آذربایجان‌غربی
  • صادرات بیش از ۱۰۵ هزار تن کالا از گمرکات گیلان
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • ایجاد تبادل آخرین تجارت حوزه صادرات کشور با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند