Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@04:48:04 GMT

تبدیل ضایعات کربن به پارچه، سوخت و لوازم آرایشی

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۵۸۵۰۵

تبدیل ضایعات کربن به پارچه، سوخت و لوازم آرایشی

به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، این فناوری علاوه بر کاهش گاز گلخانه‌ای دی‌اکسید کربن اتمسفر، موجب کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی مورد استفاده برای تولید استون و ایزوپروپان نیز می‌شود.

در این فناوری از نوعی باکتری بی‌هوازی موسوم به lostridium autoethanogenum استفاده می‌شود که توسط محققان دست‌ورزی شده تا گاز دی اکسید کربن را تخمیر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان با تجزیه و تحلیل چرخه حیات کربن دریافتند استفاده از این فناوری برای تولید ترکیبات شیمیایی صنعتی در مقیاس وسیع می‌تواند تولید گازهای گلخانه‌ای را به میزان ۱۶۰ درصد بیش از سایر فرایندهای متداول کاهش دهد.

ایزوپروپان ماده اولیه دو ترکیب شیمیایی ضدعفونی کننده توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت است که در نابودی ویروس کووید ۱۹ بسیار موثر هستند. استون نیز یک حلال برای ترکیبات پلاستیکی و فیبرهای مصنوعی است که رزین پلی استر را رقیق کرده و توانایی پاکسازی ابزارها را دارد.

قرار است گزارش کامل این تحقیقات در شماره جدید نشریه Nature Biotechnology  منتشر شود.

برچسب‌ها دی اکسید کربن فناوری تخریب محیط زیست برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دی اکسید کربن فناوری تخریب محیط زیست دی اکسید کربن فناوری تخریب محیط زیست برگزیدگان علم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۸۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: باید برای رفع این مشکل اقدامی عاجل کنیم. متاسفانه خودروهای ما در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۲ لیتر بنزین می سوزانند که این میزان ۲ تا ۳ برابر بیشتر از میانگین جهانی است. - اخبار سیاسی -

غلامرضا شریعتی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور و راه حل هایی که می توان برای برون رفت از این شرایط به کار برد، اظهار داشت:  مشکل اصلی ما این است که خودروهای تولید داخل مصرف بسیار بالایی از بنزین دارند و این امر باعث بروز معضل ناترازی بنزین شده است.

واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت

وی ادامه داد: دولت باید خودروسازان را مجبور کند که در تولیدات خود اصلاحاتی انجام دهند و خودروهای با کیفیت تولید کنند، اما متاسفانه خودروسازان به دنبال اصلاح تولیدات خود و تولید خودروهای با کیفیت نیستند.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: ما معتقدیم که بهترین راه کار برای بهبود ناوگان حمل و حمل در کشور در این شرایط که خودروسازان زیر بار اصلاح تولیدات خود نمی روند واردات خودروهای خارجی است.

شریعتی تصریح کرد: در حال حاضر سرمایه ملی کشور را به خاطر حمایت از خودروسازان داخلی از بین می بریم، امسال مجبوریم به میزان زیادی واردات بنزین انجام دهیم و این به معنای کسری بودجه بیشتر است.

وی با بیان اینکه مصرف بالای بنزین در خودروهای تولید داخل در ردیف اول متهمان ناترازی بنزین است، بیان داشت:  باید برای رفع این مشکل اقدامی عاجل کنیم. متاسفانه خودروهای ما در هر 100 کیلومتر 12 لیتر بنزین می سوزانند که این میزان 2 تا 3 برابر بیشتر از میانگین جهانی است.

شریعتی با تاکید بر اینکه باید از سرمایه ملی خودمان حفاظت کنیم، ادامه داد: علاوه بر بی‌کیفیتی خودروها، حجم بالایی از خودروهای فرسوده در سطح شهر در حال تردد هستند که این امر هم بر استفاده بیشتر از بنزین افزوده است.

عضو کمیسیون عمران بیان کرد: باید برای برون رفت از این شرایط اقدام به متنوع سازی سبد سوخت نیز بکنیم و از خودروهای برقی و هیبریدی هم در چرخه استفاده کنیم تا میزان  خودروهای استفاده کننده از بنزین کاهش پیدا کنند. همچنین ما باید به سمت استفاده از خودروهای دوگانه سوز  مثل سی ان جی و ال پی جی هم حرکت کنیم و به این وسیله از میزان مصرف بنزین در کشور بکاهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرآیند ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی در کارخانه‌های مشهور (فیلم)
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • معمای بنزین در ایران
  • بومی سازی تبدیل پسماند پلاستیک به سوخت جامد
  • هدف‌گذاری تبدیل یزد به قطب تولید ماشین‌آلات نساجی
  • برای رهایی از مشکلات ترافیکی باید به سمت استفاده از فناوری‌های مدرن حرکت کرد
  • پس از پراید وانت نوبت به بی‌ام‌و وانت رسید!
  • کشف لوازم آرایشی و بهداشتی غیر مجاز در کاشان