Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@15:48:08 GMT

نوشدارویی برای یک مخترع کارآفرین/آقا مظفر رفت!

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۵۹۶۲۸

نوشدارویی برای یک مخترع کارآفرین/آقا مظفر رفت!

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، چند روزی است که خبر درگذشت یکی از نخبگان حوزه تولید ادوات کشاورزی گیلان را شنیدم و با خود گفتم گیلان چه بزرگانی در حوزه تولید داشت  که در گمنامی زیست کردند و حال در گمنامی به دیار باقی شتافتند، کم‌لطفی است اگر به‌عنوان یک گیلانی در رثای گیل‌مردی ننویسیم و به وجودش افتخار نکنیم چراکه این خاک حاصل‌خیز، نخبگان بزرگی چون «مظفر رخشاد» داشت و دارد و‌ زر خاک این دیار، جواهراتی تقدیم تاریخ کرده که حیرت‌انگیز است، یکی از این جواهرات «مظفر رخشاد» بود که اگرچه میزان تحصیلاتش خواندن و نوشتن بود اما با علاقه‌مندی، پشتکار، مدیریت صحیح و توجه ویژه‌ به نیاز بازار مصرف، خدمات شایانی در حوزه کشاورزی کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز گیلان و گیلانی باید این صنعتگر و مبتکر فقید را الگویی معرفی کند برای جوانان جویای نام و جویای کار تا بیاموزند که «توانستن را باید با خواستن صرف کرد» و بدانند باید تلاش کنند حتی باوجود همه سختی‌ها‌ چراکه شرط موفقیت تنها تلاش و پشتکار است.

آقا مظفر ما گیلانی‌ها!

آقا مظفر ما گیلانی‌ها در سال ۱۳۲۱  در اطراف رشت به دنیا آمد و در سنین نوجوانی تحصیلات حوزوی را آغاز کرد ولی با درگذشت ناگهانی پدرش، حوزه را کنار گذاشت و به خاطر گذران زندگی و کمک به خانواده وارد دنیای صنعت و کشاورزی حرفه‌ای شد، جالب است که جد مادری او  مکتب‌خانه‌دار مشهور  «ملا یزدان‌پرست» از دوستان دوران جوانی میرزا کوچک‌خان و پاتوق هم‌رزمان او بود و مادر آقا مظفر «کوچک خانم یزدان‌پرست» از شاعران شفاهی و سنتی خوانان زبان گیلکی موسوم  به اوروش واروش بود و می‌گویند یکی از دلایل ازدواجش با پدر آقا مظفر به خاطر  شنیدن صدای زیبای او در جمع روستانشینیان بود.

حال از داستان ازدواج پدر و مادر مرحوم می‌گذریم تا  به خدمات ارزنده این مبتکر فقید به جامعه صنعتی و مکانیزه کردن کشاورزی ایران بپردازیم چراکه آقا مظفر کاری کرده بود کارستان! تلاش، پشتکار و خستگی‌ناپذیری او باعث اشتغال‌زایی بسیار و جذب سرمایه‌گذار در استان شد و خدماتش برای همیشه در گیلان عزیز ما ثبت شد.

ساخت ماشین‌آلات سبک و کاربردی

مرحوم رخشاد ساخت ماشین‌آلات سبک و کاربردی در زمینه کاشت و برداشت و درو و برداشت گندم و برنج و جو و علوفه آن‌هم  برای اولین در کشور را در کارنامه داشت و ورود انواع دانه‌ها و تخم گیاهان از کشورهای آسیایی برای اولین بار و  تکثیر انواع گیاهان و درخت‌ها و بومی‌سازی این گیاهان با آب‌وهوای گیلان را به نام خود ثبت کرده است.

آقا مظفر ما گیلانی‌ها دست از تلاش برنداشت و طراحی ابراز ساده، اما مکانیزه کاربردی حفاری چاه‌های آرتزین و عمیق در گیلان را نیز به نام خود ثبت کرد و برگزاری متعدد نمایشگاه در کشورهای منطقه به‌ویژه اوراسیا و باکو در دهه هفتاد را در کارنامه داشت.

 

تلاش بی‌وقفه آقا مظفر!

مرحوم «مظفر رخشاد» با تلاش بی‌وقفه به معرفی صنعت کشاورزی گیلان به شرکت‌های معروف ژاپنی، تایلندی، مالزی، عربستان، باکو، ترکیه  و ایجاد ارتباط بین صنعت‌کاران کشاورزی این کشورها پرداخت و ایجاد باغ ارگانیک برای اولین بار به‌عنوان عکاسی که این روزها به آتلیه عکاسی معروف هست در ۴۰ سال پیش دایر کرد.

آقا مظفر یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انواع  ماهی پرورشی ایران!

این مرحوم را علاوه بر تولیدکننده صنعت ادوات  کشاورزی، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انواع  ماهی پرورشی ایران نیز می‌شناسند چراکه اصلاحات و تغییرات اساسی در این صنعت ایجاد کرد و بسیاری از دستگاه‌های استخرداری ازجمله پمپاژ ماهی و اکسیژن سازی ماهی در فصل گرم  ساخته آن مرحوم  برای اولین بار است که با مشابه‌سازی و الهام گرفتن از شرق آسیا ساخته شد.

تغییر در تکثیر تخم ماهی و آزادسازی تخم‌های ماهی مناسب رودخانه‌های گیلان در سطح گسترده  و ایجاد گلخانه خانگی در چهار دهه پیش تولید گرمایش مناسب با گیاهان بومی گیلان  از دستاوردهای مرحوم رخشاد است و در طول فعالیت خود به معرفی و مشابه‌سازی قایق موتوری و واردکردن قایق موتوری پیشرفته و راه‌اندازی مجدد موتور قایق در مرداب انزلی و جایگزین کردن موتور بی‌خطر برای مرداب و تغییر سبک قایق‌سواری در مرداب نیز پرداخت.

 

مرحوم رخشاد را در معرفی و کمک کشاورزان منطقه طارم و کمک به صادرات محصولات کشاورزی به بازارهای جهانی و آسیای میانه نیز می‌شناسند و همچنین می‌گویند ایجاد تغییرات اساسی در سلاح‌های شکاری را نیز در کارنامه خود داشته است.

آقا مظفر رفت!

و حالا خبر رحلت این نخبه گیلانی بسیار متأثرکننده بود و البته ناراحت‌کننده‌تر اینکه چرا در زمان حیات، او را به‌عنوان الگویی سخت‌کوش و گیلانی غیور  به جوانان دیار گیل و دیلم معرفی نکردند و این‌گونه گمنام این خادم بزرگ صنعت گیلان و ایران به عالم باقی بدرقه شد.

در هنگام نوشتن خدمات این بزرگ‌مرد گیلانی با خود گفتم مگر می‌شود چنین خادمِ بزرگی در گیلان نفس می‌کشید  و آنگاه گمنامی و نامهربانی متولیان قدردانی از چنین چهره‌هایی، سهمش شده باشد؟ اگرچه او از این دنیای فانی رخت بربست و مجالی برای قدردانی از این چهره فرهیخته نداریم اما می‌توان در این عصری که صنعت و تولید دغدغه کشور و تأکید رهبری است، از این چهره ارزشمند گیلانی  الگویی معرفی کرد برای جوان گیلانی و ایرانی. امید داریم که متولیان فرهنگی و الگوساز، آستین همت بالا بزنند و از این غیور مرد گیلانی و اسطوره صنعت استان، الگویی بسازند برای امروز و فردای گیلان و ایران.

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: برای اولین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۹۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر

به گزارش خبرنگار مهر ‌مقررات دست و پاگیر از بزرگترین مشکلات کارآفرین‌ها است. کارآفرین‌ها با وجود قوانین حمایت‌گر و بهبود نسبی شرایط، هنوز هم با موانعی از قبیل اجرای ضعیف و ناقص قوانین، مشکلات مربوط به زیرساخت مانند قطعی برق تولیدی‌ها و بوروکراسی اداری مواجه هستند.

در شرایطی که تولید حرف و هدف اول کشور است؛ بازیگران تولید یعنی تولیدکننده و کارآفرین باید بتوانند کسب و کار خود را راحت راه بیندازند و بعد به سرعت به سمت توسعه آن بروند. برنامه پایش‌، شب گذشته فرصتی را فراهم کرد تا کارآفرین‌ها به صورت زنده و مستقیم از مشکلات‌شان بگویند. از مقررات زائد یا سخت‌گیرانه‌ای که راه رسیدن به تولید را برایشان دورتر کرده است.

مهدی شفیعی قاسمی، اولین مهمان پایش بود. او صاحب شرکتی دانش‌بنیان است و در زمینه انرژی و تجهیزات تکنولوژی برای صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و آب فعالیت می‌کند. شرکت او ۱۴ سال پیش به همراه ۲۰۰ فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف تأسیس شد. این کارآفرین درباره قوانین و مقرراتی که سد راه کسب و کارش شده است، گفت: «در زمینه‌هایی قانون داریم اما دراجرا ضعیف است. مثلاً یک پروژه‌ای را با هزار زحمت برای کارفرما ارائه می‌دهیم. به بخش ضمانت‌نامه که می‌رسد؛ قانون اجازه می‌دهد که از صندوق‌های پژوهش فناوری استفاده کنیم اما کارفرما که گاهی خصولتی و شبه دولتی است؛ می‌گوید در آئین‌نامه آمده اما چون ریسک دارد نمی‌پذیریم. این باعث می‌شود مثلاً ۵ درصد به هزینه‌های شرکت اضافه شود. قانون جهش تولید دانش‌بنیان حمایت‌های بسیاری را برای تولید دارد. درواقع بالادستی تسهیلات را تصویب می‌کند اما وقتی به بانک‌ها می‌رسد، می‌گویند فقط باید تضمین ملکی بدهید.»

تولید دانش‌بنیان، ضرورت کشور

شرکت‌های دانش‌بنیان در شرایط امروز کشور به دانش‌فنی بسیاری دست‌یافته‌اند که نیاز کشور را به واردات برخی از محصولات، تأمین کرده‌اند. شفیعی، کارآفرین حوزه دانش‌بنیان دراین‌خصوص گفت: «یکی از محصولاتی که تولید می‌کنیم و سطح دانش فنی بالایی دارد؛ زنجیره لوله‌های پی‌وی‌سی است. این لوله‌ها در خانه‌ها و زیرزمین و این موارد استفاده می‌شود. قبلاً این محصول را از اروپا وارد می‌کردیم اما یک روز گفتند که دیگر نمی‌توانیم به ایران این محصول را بدهیم. اگر ما تولید نمی‌کردیم، کل زنجیره کشور دچار مشکل می‌شد. یکی از مسئولان این حوزه می‌گوید تولید دانش‌بنیان در کشور به ضرورت تبدیل شده است.»

شفیعی اذعان داشت که اگر مسئولان بتوانند به شرکت‌های دانش‌بنیان نگاه بیشتری داشته باشند و به طور مثال اگر مجوزی خواستند راحت‌تر و با تشریفات کمتری به او بدهند؛ در حوزه دانش‌بنیان‌ها بسیار رشد خواهیم کرد.

کارآفرین‌ها پای‌کار تولید هستند

مهمان بعدی برنامه پایش چهارم اردیبهشت هم کارآفرین بود. ناصرسادات، کارآفرین حوزه کشاورزی و دام‌پروری است. او کارش را از سال ۸۹ آغاز کرده و حالا به مرحله صادرات محصولات کشاورزی نیز رسیده است.

این کارآفرین از مشکلاتی مانند استعلام‌های موردنیاز برای تأسیس دام‌پروری و گلخانه گله داشت. او درباره یکی از مشکلات زیرساختی مربوط به کسب و کارش گفت: «یکی از مشکلات، قطعی آب چاه‌های کشاورزی است. سال گذشته خیلی از کشاورزان ضرر دیدند؛ زیرا وقتی گلخانه تأسیس می‌شود اگر تنها یک ربع برق نداشته باشد، تمام محصولاتش در گرمای تابستان از بین می‌رود. ما حاضریم برق خانه‌هایمان را قطع کنند اما برق گلخانه قطع نشود.» یکی دیگر از گله‌های این کارآفرین حوزه کشاورزی، وجود رقبای بزرگ و قدرتمندی مانند نهادهای عمومی غیردولتی است.

سادات در انتهای برنامه گفت: «تمام جوانان در همین آب و خاک می‌توانند بهترین تولید را داشته باشند. اگر گله‌ای داریم برای بهتر شدن شرایط است.»

کد خبر 6089241 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • حمایت دانشجویان گیلانی از دانشگاهیان آمریکا و اروپا
  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین
  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین ماه رمضان
  • معرفی بیش از ۹۷۰۰ گیلانی برای دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی
  • ۸۵ گیلانی امروز به سرزمین وحی اعزام می شوند
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • رقابت بیش از ۲۷ هزار داوطلب گیلانی در نوبت اول کنکور سراسری
  • رقابت بیش از ۱۱ هزار داوطلب گیلانی در ۲ گروه آزمایشی
  • دانش‌آموزان گیلانی همیار و سفیر نجات غریق می‌شوند