Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه محمدشریفی نویسنده رمان "پرواز در قفس" می‌گوید که برای نوشتن این رمان ۷ سال زحمت کشیده و تلاش کرده تصویر جدیدی از معلولان به جامعه ارائه دهد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، رمان عاشقانه «پرواز در قفس» نوشته فاطمه محمد شریفی با نگاهی به زندگی افراد کم‌توان و زندگی با معلولیت به رشته تحریر درآمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نویسنده کتاب، با وجود ناتوانی جسمی و معلولیت یکی از موفق‌ترین هنرمندان به شمار می‌رود. او هنرمندی تواناست، آثار نقاشی زیادی خلق کرده و نمایشگاه‌های زیادی از آثارش برپا شده است.

او در کتاب "پرواز در قفس" که توسط انتشارات کتاب جمکران چاپ شده است، تصویر زندگی افرادی را پیش چشم مخاطب می‌گذارد که با تمام وجود آن‌ها را درک کرده است. درس‌ها و تجربه‌هایی است که برای عموم مردم و همچنین اطرافیان افراد دارای معلولیت نیاز است که بدانند و با آن ها آشنا شوند.

فاطمه محمد شریفی در گفت‌وگویی که با خبرنگار تسنیم داشته است، می‌گوید که نقاشی را از سال 1388 و از صفر آغاز کرده است. او همچین درباره نوشتن می‌گوید که به دلیل وقوع برخی اتفاقات شرایط روحی بسیار بدی داشته اما تصمیم می‌گیرد برای بهتر شدن حالش شروع به نوشتن کند.

وی درباره کتاب "پرواز در قفس" گفت: این کتاب درباره زندگی دختری معلول است که با تمام مخالفت‌ها و رنج‌ها سعی بر این دارد ‌که‌ با افکار پوچ بجنگد. در این جنگ، ‌اول او و همسرش رشد می‌کنند، سپس بچه‌دار می‌شوند و کودکی که از نظر همه‌ متفاوت است را به جامعه هدیه می‌کنند. باید بگویم که این کتاب‌ من تنها برای ‌فاطمه نیست، بلکه متعلق به همه دخترانی است‌ که با سختی و ‌محدودیت‌هایی که دارند، بر‌ای موفقیت و نگاه جدید تلاش می‌کنند اما زندگی آن‌ها همواره پر از سختی است. آن‌ها به این ‌سختی‌ها آگاه هستند اما‌ با‌قدم‌های محکم ‌‌پا به زندگی می‌گذارند و حتی زندگی مشترک‌شان را آغاز می کنند تا کامل شوند و رشد کنند.

محمدشریفی درباره روند نگارش این اثر گفت: برای چاپ و نوشتن این کتاب 7 سال زحمت کشیدم و کلی این در و آن‌ در زدم. کل رمان را با یک انگشت پا نوشتم و سختی‌های زیادی را تحمل کردم. خوشحالم که بالأخره این کتاب چاپ شد و امیدوارم با همکاری دوستان انتشارات کتاب جمکران بتوانیم این کتاب را به دست مخاطبان برسانیم.

او این کتاب را تلاشی برای چشاندن مزه عشق و محبت می‌داند و معتقد است که این اثر تذکر به همه کسانی است که افراد اطراف خود را از روی ظاهر قضاوت می‌کنند. وی بیان داشت: کسانی که چنین تفکری دارند‌ باید بدانند که ظاهر سالم دلیلی بر داشتن افکار سالم نیست. افراد معلول حق زندگی دارند و اطرافیان باید کمک حال آنان باشند، نه نمکی بر زخم‌شان. این کتاب را به مادرانی تقدیم می‌کنم که دختر محدود از نظر ناتوانی جسمی دارند. آنان خیلی بیشتر از بقیه درد و رنج می‌کشند.

این نویسنده با اشاره به برخی مشکلات و بی‌مهری‌ها نسبت به معلولین گفت: برخی برخوردها و توجهات مردم و مسئولین به گونه‌ای است که اگر خودمان در جامعه حضور داشته باشیم خوب و قابل قبول است، وگرنه کسی سراغی از ما نمی‌گیرد. مثلاً ورزشگاهی کوچک‌ در شمال شهر ما برای افراد محدود در نظر‌ گرفتند. برای من که مرکز شهر زندگی می‌کنم، رفت و آمد به این مکان ورزشی سخت است. علاوه بر این، معتقدم که باید فرهنگ‌سازی درستی صورت گیرد تا‌ ‌خانواده‌ها بدانند که ‌می‌توانند زندگی سالمی همراه با یک فرزند معلول داشته باشند و از کودکی ‌این کلمه را به‌کار نبرند که «نمی‌توانی»، «نمی‌شود» و...

وی در پایان گفت: به نظرم بزرگترین مشکل ما این است که خودمان را باور نداریم و مشکلات‌مان را خیلی بزرگ می‌بینیم.

«لشکر خوبان» به کتابفروشی‌های روسیه رسید/ تأکید رهبر انقلاب بر تولید فیلم از کتابی پر از «اعجاب»معرفی 30 کتاب شاخص تقریظی رهبر انقلاب در فضای مجازینسخه الکترونیکی کتاب «جهاد تبیین» منتشر شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب کتاب پرواز در قفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۰۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ستاد برگزاری سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران محمدحسین لطیفی کارگردان سینما و تلویزیون که تجربه فیلمسازی اقتباسی از کتاب «محمد؛ مسیح کردستان» پیرامون زندگی و زمانه شهید محمد بروجردی از فرماندهان دوران دفاع مقدس با عنوان «غریب» را در کارنامه دارد، با تاکید براینکه اساساً زیربنای هنرمند، اول استعداد و سپس مطالعه و آگاهی اوست، گفت: معتقدم پی و بتن یک فیلمساز باید سفت باشد که کتاب این کارکرد را برای او دارد.

وی افزود: اینکه من به عنوان فیلمساز استعداد دارم و هرچیزی را که در ذهن داشته باشم، بنویسم نهایتا برای یک فیلم کارایی خواهد داشت و در ادامه قابل تکرار نیست. قطعاً من به تمام جوان‌ها خواهم گفت؛ نباید کتاب از دست‌تان بیفتد تا در موضوع و آن چیزی که دوست دارید، قوی شوید.

لطیفی همچنین به موضوع اقتباس سینما از کتاب اشاره کرد و ادامه داد: در اقتباس یک متنی وجود دارد که به متنی دیگر و در قالب دیگری در می‌آید. یعنی یک رمان نوشته شده که بر اساس آن رمان اقتباسی صورت می‌گیرد. اقتباس روایت نعل به نعل کتاب نیست، چرا که قالب فیلم تفاوت با قالب رمان دارد. اقتباس یعنی اینکه ابتدا روح کار و شخصیت‌ها از رمان اخذ شود. در ادامه یکسری سکانس‌های حیاتی مشخص و سپس روایت در یک قالب دیگر آغاز شود. قالب متفاوت می‌شود، اما رگ و پی مسئله در قصه کتاب است. در برنامه‌ام است تا با اقتباس از رمان دو جلدی «از عشقاباد تا عشق‌آباد» منصور انوری فیلم «عشق آباد»‌ را بسازم. نمونه اقتباس در دوران قبل از انقلاب سریال «دایی جان ناپلئون» است و ما وقتی سریال و فیلم را در کنار هم قرار می‌دهیم، می‌فهمیم که رمان خیلی قوی‌تر است. اقتباس را باید برای نسل جدید تدریس کرد.

او درباره تجربه حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: یکی از علاقه‌مندی‌های من حضور در نمایشگاه کتاب تهران است اما گاهی من در زمان نمایشگاه مشغول پروژه‌هایی بوده‌ام که امکان حضور در نمایشگاه را از من می‌گرفت، اما امسال حتماً سعی خواهم کرد در نمایشگاه حضور داشته باشم.

کارگردان فیلم «غریب» مرادوه اهالی سینما با اهالی قلم و نویسنده‌ها و ناشران را موجب پیشرفت سینما دانست و تاکید کرد: کتاب‌های هنری و نفیس که مربوط به سینما است سهم کمی از تولیدات ناشران را دارند و کتاب‌های تخصصی ما در عرصه‌های فیلمسازی و کارگردانی خیلی دیر چاپ می‌شوند و میان ناشران این کتاب‌ها سهم کمی را میان ناشران به خود اختصاص داده‌اند که امیدوارم این روند تغییر کند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • پل آستر نویسنده معروف آمریکایی درگذشت
  • کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم
  • «پل آستر»‌ درگذشت
  • پل آستر درگذشت
  • از زندگی در کانکس تا حسرت نیاموخته‌ها / معلمان بجنوردی از سختی‌های شغل‌شان می‌گویند
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش
  • علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»
  • تجلیل جامعه معلولان از یک برنامه تلویزیونی/«نامیرا» فرهنگسازی کرد
  • نقد کتاب مویه های آمو