Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@00:44:46 GMT

چشم الکترونیکی به کمک نابینایان می آید!

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۶۰۵۴۳

چشم الکترونیکی به کمک نابینایان می آید!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ دانشمندان استرالیایی موفق شدند با کاشت چشم الکترونیکی در گوسفند به آن‌ها «بینایی فوق‌العاده واضح» بدهند.

این آزمایش نشان داد که گوسفندانی که سال گذشته سه ماه را با چشم‌های مصنوعی سپری کردند، دید جزئی را بازیابی کردند. این فناوری با بدن گوسفند سازگار بود؛ در نتیجه این تیم درخواستی برای شروع آزمایش ایمپلنت روی بیماران انسانی ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساموئل اگنبرگر، مهندس زیست پزشکی که روی آزمایش‌های ایمپلنت کار می‌کرد، می‌گوید: هیچ فعل و انفعال غیرمنتظره‌ای از بافت‌های اطراف دستگاه وجود نداشت و ما انتظار داریم که برای سال‌ها در جای خود باقی بماند.

محقق دیگری گفت: ما دریافتیم که این دستگاه تاثیر بسیار کمی بر نورون‌های مورد نیاز برای فریب مغز دارد و ما انتظار داریم که بتواند سال‌ها به طور ایمن در جای خود باقی بماند. ایده آزمایش این فناوری در این گوسفند‌ها اطمینان از این بود که ایمپلنت‌ها عوارض جانبی ناخواسته ایجاد نمی‌کند.

در مورد نحوه عملکرد این فناوری جدید، دستگاه آماده شده برای ایمپلنت به نام Phoenix ۹۹ اساساً چشم را فریب می‌دهد تا با انتقال بی سیم از یک دوربین کوچک متصل به یک عینک آفتابی به شکل سیگنال‌های برقی، دوباره ببیند. سپس این سیگنال‌ها توسط عصب بینایی پردازش شده و به مغز ارسال می‌شوند.

به طور معمول شبکیه چشم انسان نور را حس می‌کند و تکانه‌های الکتریکی را برای پردازش به مغز می‌فرستد. بیماران مبتلا به بیماری‌های دژنراتیو شبکیه به مرور زمان این عملکرد را از دست می‌دهند و نابینا می‌شوند.

ایمپلنت جدید یک شبکیه مصنوعی از طریق دوربین‌های عینکی که در نزدیکی چشم بیمار قرار می‌گیرد، ایجاد می‌کند. سپس دوربین‌ها مانند شبکیه نور را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کنند و ایمپلنت آن سیگنال‌ها را به مغز منتقل می‌کند.

با باقی ماندن سلول‌های سالم در چشم، تکنیک کاشته شده می‌تواند دید جزئی را به بیمار بازگرداند. کارشناسان بر این باورند که چشم‌های الکترونیکی مانند فونیکس ۹۹ می‌توانند در عرض چند سال محبوب شوند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نابینایان چشم بینایی چشم الکترونیکی سیگنال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۰۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون

محققان دانشگاه دوک (Duke) آمریکا با یک آزمایش خون جدید و با کمک هوش مصنوعی توانستند تا هشت سال زودتر از تشخیص آسیب ساختاری توسط اشعه ایکس، تعیین کنند که آیا فرد به آرتروز زانو مبتلا می‌شود یا خیر. محققان دقت این آزمایش را حدود ۷۷ درصد محاسبه کردند که نسبت به روش‌های دیگر، رقم خوبی محسوب می‌شود.

به گزارش دیجیاتو،  محققان می‌گویند با آزمایش خون می‌توان آرتروز زانو را در افرادی که هنوز علائمی در آن‌ها ایجاد نشده است و تا هشت سال قبل از اینکه اشعه ایکس قادر به تشخیص تغییرات در استخوان‌های آن‌ها باشد، شناسایی کرد. در این پژوهش، محققان خون ۲۰۰ فرد را که در اولین نمونه‌گیری از خونشان هیچ علامتی از آرتروز نداشتند، تجزیه‌وتحلیل کردند.

تشخیص زودهنگام آرتروز با استفاده از آزمایش خون

استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری در ابتدا به‌عنوان یک بیماری «ساییدگی» شناخته می‌شد؛ زیرا زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل یک مفصل (معمولاً در دست‌ها و زانوها) از بین می‌رود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین در طول زمان تغییر کند و منجر به درد، سفتی و تورم شود.

بااین‌حال، اکنون شواهد نشان می‌دهد که نوعی التهاب می‌تواند محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز باشد. این بدان معناست که نوعی «بیومارکر» (زیست‌نشانگر) یا علامت قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارد که می‌تواند نشان دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از اینکه آسیب ساختاری قابل تشخیص باشد، شروع می‌شود.

محققان در این پژوهش از مجموعه خون ۲۰۰ فرد استفاده کردند؛ این افراد درواقع از سال ۱۹۸۹ به‌صورت سالانه از نظر استئوآرتریت مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند. حدوداً ده سال بعد، نیمی از این افراد به آرتروز مبتلا شدند. به همین دلیل می‌توان بیومارکر‌های این افراد را طی سال‌های مختلف سنجید.

محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون افراد شناسایی کردند که نشان می‌دهد فرد به استئوآرتریت مبتلا می‌شود یا خیر. این پروتئین‌ها هشت یا چهار سال قبل از تشخیص با پرتو ایکس، در خون آن‌ها مشاهده شده بود.

با تشخیص این پروتئین‌ها، می‌توان با دقت ۷۷ درصد تشخیص داد که آیا فرد در آینده به آرتروز مبتلا می‌شود یا خیر. این روش در مقایسه با دقت حدود ۵۰ درصدی روش‌های مبتنی بر وزن و سن و همچنین دقت ۵۷ درصدی روش‌های مبتنی بر درد زانو، رقم خوبی محسوب می‌شود.

دیگر خبرها

  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان تجهیز می شود
  • دور برگشت لیگ یک گلبال کشور در بابلسر
  • اعزام ۱۰ تیم ورزش نابینایان البرز به مسابقات قهرمانی کشور
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • ترکیبی که بارسا را حذف کرد آماده نبرد در دورتموند!‏
  • ببینید | سیگنال مهم بانک مرکزی به قیمت دلار؛ خبرهای خوش در راه است؟
  • لیست بهترین جراح فک و صورت تهران
  • تصمیم مهم انریکه در آستانه دیدار مهم چمپیونزلیگ