Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@23:15:50 GMT

زندگینامه: رفعت هاشم‌پور (۱۳۱۰-۱۴۰۰)

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۶۰۷۲۱

زندگینامه: رفعت هاشم‌پور (۱۳۱۰-۱۴۰۰)

به گزارش همشهری آنلاین، رفعت هاشم‌پور زاده ۷ آبان ۱۳۱۰ در اردبیل، از معتبرترین و برجسته‌ترین دوبلورهای تاریخ تلویزیون و سینمای ایران بود. وی در تاریخ ششم اسفند ۱۴۰۰ درگذشت. جلال مقامی همسر اوست.

افسوس جلال مقامی؛ همسر و همکار دلسوزم را از دست دادم | این بیماری مثل برگِ درخت آدم‌ها را می‌گیرد پیشینه

رفعت هاشم‌پور پس از فارغ‌التحصیلی  از هنرستان هنرپیشگی برای تحصیل در رشتهٔ بازیگری تئاتر وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران گردید و در این رشته با درجهٔ لیسانس فارغ‌التحصیل گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این که وی در رشتهٔ بازیگری تحصیل کرده بود، امّا فعالیت هنری خویش را، به دعوت هوشنگ لطیف‌پور، با دوبله آغاز نمود. وی کار دوبله را از نیمهٔ دههٔ ۱۳۳۰ و به‌طور حرفه‌ای از سال ۱۳۳۷ آغاز نمود و در کنار آن در فاصلهٔ سال‌های ۱۳۳۸ تا ۱۳۴۶ به عنوان معلم در آموزش و پرورش نیز مشغول به تدریس شد.

ویژگی‌های خاص صدای پر احساس، مصمم، دلنشین و حماسی او در کنار استعداد شگرف و توانایی مثال‌زدنی‌اش در هنر گویندگی باعث شد که او که خیلی زود مدارج پیشرفت در این عرصه را بپیماید و از همان نخستین سال‌های فعالیتش در نقش‌های نخست و به‌جای بزرگترین بازیگران بین‌المللی نظیر آنا مانیانی، ویوین لی، اینگرید برگمن، سوزان هیوارد، ریتا هیورث، ملینا مرکوری، لانا ترنر، اوا گاردنر، ایرنه پاپاس، جینا لولوبریجیدا، کاپوسین، ژان مورو، آن بنکرافت، کیم نواک، اورسولا اندرس، فی داناوی، و... در فیلم‌های ایرانی به‌جای شهلا ریاحی، فخری خوروش، آذر شیوا، و... گویندگی کند و حتی به صورت گویندهٔ ثابت برخی از این بازیگران درآید.

رفعت هاشم‌پور در دوران فعالیتش در دوبله با دیگر دوبلور معروف ایرانی، یعنی جلال مقامی آشنا شده و با وی ازدواج نمود.

شناسنامه کاری و حرفه‌ای و گویندگی بازیگران  سوزان هیوارد در فیلم‌هایی چون «خانهٔ بیگانگان»، «برف‌های کلیمانجارو»، «باغ شیطان»، «می‌خواهم زنده بمانم»، «جایی که عشق نیست»، «ظرف عسل»، «آوایی در قلب من»، و... ایرنه پاپاس در فیلم‌هایی چون «توپ‌های ناوارون»، «زوربای یونانی»، «زِد» و «محمد رسول‌الله»  اوا گاردنر در فیلم‌هایی چون «پنجاه و پنج روز در پکن»، «هفت روز در ماه می»، «کتاب آفرینش» و «مایرلینگ»  فی داناوی در فیلم‌هایی چون «بانی و کلاید»، «آسمان خراش جهنمی»، «سه روز کندور» و «تمساح آلبینو»  اورسولا آندرس در فیلم‌هایی چون «دکتر نو»، «چهار نفر عازم تگزاس» و «تازه چه خبر پوسی کت؟»  اینگرید برگمن در فیلم‌هایی چون «رولز رویس زرد» و «قتل در قطار سریع‌السیر شرق» به‌جای جینا لولوبریجیدا در فیلم‌هایی چون «سلیمان و ملکهٔ سبا» و «بندباز» (دوبله‌های نسخهٔ سینمایی) لانا ترنر در فیلم‌هایی چون «تقلید زندگی» و «مادام ایکس»  ایوون دوکارلو در فیلم‌هایی چون «ده فرمان» و «دستهٔ فرشتگان»  کاپوسین در فیلم‌هایی چون «از شمال به آلاسکا» و «پلنگ صورتی»  لورن باکال در فیلم‌هایی چون «داشتن و نداشتن» و «آخرین تیرانداز» جو وان فلیت در فیلم‌هایی چون «جدال در اوکی کرال» و «رود وحشی»  الن برستین در فیلم‌هایی چون «جن‌گیر» و «آلیس دیگر اینجا زندگی نمی‌کند» آنا مانیانی در فیلم‌هایی چون «رُم شهر بی‌دفاع» و «راز سانتاویتوریا»  ویوین لی در «بر باد رفته» هدی لامار در «سامسون و دلیله» مارتا اسکات در «ساعات ناامیدی» کیم نوواک در «سرگیجه» (دوبله نسخهٔ سینمایی) هایا هاراریت در «بن هور»  آنجی دیکینسون در «ریو براوو» ورا مایلز در «روانی» باربارا لودن در «شکوه علفزار»  پالی برگن در «تنگهٔ وحشت» آن بنکرافت در «معجزه‌گر»  دانیلا بیانکی در «از روسیه با عشق» اونور بلکمن در «پنجه طلایی»  ملینا مرکوری در «توپکاپی» النور پارکر در «آوای موسیقی» (در ایران: اشکها و لبخندها) شلی وینترز در «شکارچیان پوست سر» جیل ایرلند در «شهر خشن» سندی دنیس در «غریبه‌ها در شهر» (دوبله اول)  جیل سنت جان در «الماس‌ها ابدی‌اند»  لوئیز فلچر در «پرواز بر فراز آشیانه فاخته» (در ایران: دیوانه از قفس پرید) سوزان ساراندون در «راه رفتن مرد مرده» (در ایران: آخرین گام‌های یک محکوم به مرگ)  ناستازیا فیلیپوونا در فیلم روسی «ابله» زن دیوانه در فیلم ژاپنی «ریش قرمز» همسر استاکر در فیلم روسی «استاکر»  مادر آمیتاب باچان (وی جی) در فیلم هندی «قانون»  جان فرانسیس (لیزا/ایوت) در سریال «ارتش سری» جین فوندا در سریال «عروسک ساز» جکی باروس (هتی کینگ) در سریال «قصه‌های جزیره»  آذر شیوا در اغلب فیلم‌ها از جمله در «سلطان قلبها»  شهلا ریاحی در اکثریت فیلم‌ها فخری خوروش در «تاراج»، سریال‌های «پهلوانان نمی‌میرند» و «امام علی» مهین شهابی در چند فیلم اکرم محمدی در سریال «پدرسالار»  صفیه (با بازی سلما مصری) در فیلم «بازمانده» ساختهٔ سیف الله داد  فرزانه تاییدی در فیلم جهنم به اضافه من ساخته محمدعلی فردین کد خبر 660144 برچسب‌ها مجله دوبله ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فیلم هایی چون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۰۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد امام جمعه تبریز از عوارضی آزادراه سهند-تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی امام جمعه تبریز با انتقاد از پرداخت عوارضی سهند-تبریز گفت: از وزیر راه می‌خواهیم تا با عنایت ویژه به این موضوع ورود کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در خطبه‌های نماز جمعه این هفته‌ی تبریز ضمن خیر مقدم گویی به مهرداد بذرپاش وزیر راه، گفت: پرداخت عوارضی در آزادراه جدید سهند- تبریز به مردم شهر جدید سهند فشار مالی می‌آورد، کسی که به منزل خود می‌رود نباید عوارض پرداخت کند.

وی ادامه داد: نه تنها راهی برای حل مشکل این عوارض صورت نگرفته بلکه مقدارش افزایش نیز یافته است، به طوری که عوارض یک بار رفت و برگشت به شهر جدید سهند ۱۱ هزار تومان است، حالا اگر کسی در آنجا زندگی یا کار کند این مبلغ دو چندان می‌شود.

 آل هاشم خطاب به بذرپاش گفت: وقتی هم گله می‌کنیم می‌گویند طرف حساب پیمانکار است، به هر حال دولت باید به این مورد ورود کند حداقل مبلغ افزایش یافته کم شود.

وی در خصوص وضعیت جاده‌های استان گفت: وضعیت اتوبان تبریز-زنجان اگر درست نشود تمامی خودروهایی که در این جاده جاده تردد می‌کنند آسیب خواهند دید.

امام جمعه تبریز بر ضرورت ساماندهی جوامع حاشیه‌نشین شهر تبریز با توجه به استحکام کم واحدهای مسکونی و نوع بافت و اقلیم در برخی مناطق تاکید کرد.

وی ادامه داد: قطار تبریز به دانشگاه شهید مدنی برای حمل و نقل دانشجویان این دانشگاه کافی نیست از وزیر راه خواهشمندیم تا برای این موضوع نگاه ویژه‌ای داشته و دستور اضافه کردن یک واگن به این قطار را بدهد.

وی با اشاره به هفته‌ی کار و کارگر بیان کرد: دیدگاه اسلام به کارگران نگاهی قدرشناسانه بوده این در حالی است که نگاه سرمایه‌گذاری به کارگران به شکل استعماری است، جامعه باید خود را مدیون کارگر بداند چرا که ارزش دادن به کارگر ارزش به جامعه است.

 وی خاطرنشان کرد: جهش تولید در جامعه به واسطه‌ی کارگران تحقق می‌یابد لذا دولت و مجلس باید برای بهبود کسب‌وکار توان مضاعف داشته باشند و برای حمایت از کارگر شعار کافی نیست بلکه برای حفظ عزت کارگر باید اقدام عملی توسط مسئولان انجام شود.

آل هاشم در خصوص مشکلات جامعه‌ی کارگران گفت: تامین امنیت شغلی، همسان‌سازی حقوق کارگران با وضع تورم و اقتصاد، تامین مسکن با ساماندهی قراردادهای مناسب و ... از جمله مشکلات جامعه‌ی کارگری است.

وی با اشاره به روز معلم، گفت: نام‌گیری سالگرد شهادت آیت‌الله مطهری به عنوان روز معلم معنای عمیقی دارد معلم کسی است که در دل انسان چراغی روشن کرده و او را از جهالت به دانایی رهنمود می‌کند، معلم می‌تواند جامعه را از جهل به علم برساند و به آگاهی جامعه عمق ببخشد و به دانش جامعه بینش بخشد.

وی تاکید کرد: اگر قرار باشد در جامعه‌ای مبنای پذیرش سخن علم نباشد آن‌گاه در آن جامعه علم معلم هیچ ارزشی ندارد، بحث معیشت معلمان غیرقابل کتمان است و دولت و مجلس باید به وضعیت معیشت این قشر رسیدگی کنند.

امام جمعه تبریز با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور به کشور پاکستان، گفت: سفر ریاست جمهوری آقای رئیسی به پاکستان بسیار مهم بوده و موجب افزایش ارتباط سیاسی، اقتصادی، تجاری و... بین این دو کشور می‌شود.

وی ادامه داد: حمله‌ی ایران به رژیم صهیونیستی و تحقق عملیات وعده‌ی صادق با استقبال مردم پاکستان مواجه شده است، استقبال مردم از سفر رئیس‌جمهور کشورمان نشانگر دورنمای روشن و زمینه‌ساز وحدت بیشتر بین دو کشور است که امیدواریم این سفر بهره‌هایی خوبی برای کشورمان داشته باشد.

آل هاشم توضیح داد: طی روزهای اخیر شاهد گسترش اعتراضات دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا علیه رژیم صهیونسیتی بودیم که در این اعتراضات پلیس آمریکا در مقابل دانشجویانی که حامی مردم فلسطین بودند قرار گرفتند.

وی بیان کرد: دانشجویان آمریکا معتقدند که هئیت دولت آمریکا مالیات آن‌ها را در راه حمایت از رژیم صهیونیستی برای کشتن مردم مظلوم فلسطین و غزه خرج می‌کند.

آل هاشم تاکید کرد: روز ملی خلیج فارس امتداد هویت تاریخی و دیرپای مردم ایران زمین است که خلیج همیشه فارس، غیرانکارترین هویت تاریخ ایران است، روز خلیج فارس روز شادی برای مردم ایران است.

وی با اشاره به روز جهانی آزادای مطبوعاتی گفت: روز جهانی آزادی مطبوعات را به تمامی اهالی رسانه تبریک می‌گویم، البته منظور از آزادی مطبوعاتی ایجاد اغتشاش و انحراف در جامعه نیست بلکه آزادی در چارچوب قوانین کشور است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • سریال «حشاشین» در ایران ممنوع اعلام شد
  • دختر شاعر فلسطینی مانند پدرش کشته شد
  • استفاده از زندگینامه شهدای بین المللی در کنگره بزرگداشت ۳ هزار شهید سمنان
  • هاشم‌نژاد: غافلگیرانه گل خوردیم
  • گل اول تراکتور و ذوب آهن + فیلم
  • اعلام اولین ترکیب تراکتور با مطهری
  • اسرائیل تبدیل به بلای جان آمریکا شده است
  • چوبه‌دار یا تکرار ماجرای هاشم آغاجری؛ کدامیک سهم توماج صالحی می‌شود؟ 
  • انتقاد امام جمعه تبریز از عوارضی آزادراه سهند-تبریز
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲