Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-برش قرنیه آستیگماتیک روشی برای درمان نقایص اختلال بینایی از طریق فناوری لیزیک است که روی قرنیه اثر می‌گذارد و آن را صاف می‌کند.

جراحی برش آستیگمات قرنیه را می‌توان راهی برای درمان عیوب ناشی از بی نظمی‌های قرنیه که منجر به انحراف در روند بینایی می‌شود در نظر گرفت. با تکیه بر فناوری لیزیک که بر روی قرنیه کار می‌کند و تراز کردن آن انجام می‌شود و برای کسانی که تمایل به زدن عینک ندارند، این عمل جراحی مناسبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جراحی برش آستیگمات قرنیه چیست؟

در این روش از لیزر برای ترمیم آستیگماتیسم چشم (آستیگماتیسم) استفاده می‌شود. آستیگماتیسم نوعی عیب انکساری است که زمانی رخ می‌دهد که قرنیه کاملاً صاف یا صیقلی نشده باشد و باعث می‌شود نور به بیش از یک کانون در داخل شبکیه به جای یک نقطه مرکزی منفرد پراکنده شود.

اندیکاسیون‌های برش قرنیه آستیگماتیک

آستیگماتیسم نوعی اختلال است که باعث تاری دید می‌شود. درمان نشدن آستیگماتیسم ممکن است باعث تاری دید بیمار شود و روشن شدن موارد را غیرممکن کند، آستیگماتیسم همچنین با سردرد دائمی همراه با کاهش توانایی تمرکز بیمار همراه است.

جراحی انکساری برای آستیگماتیسم قرنیه

برش قرنیه آستیگماتیک شامل استفاده از لیزر روی قرنیه می‌شود تا نحوه ورود نور به چشم را تغییر دهد تا نور بتواند روی شبکیه متمرکز شود و دید واضحی ایجاد کند. جراحی‌های قرنیه عبارتند از:

تکنولوژی لیزیک برای برش آستیگماتیک قرنیه

روش جراحی لیزیک چشم رایج‌ترین کراتوتومی آستیگماتیک است که شامل ایجاد یک فلپ نازک در سطح قرنیه می‌شود. سپس لیزر مقدار بسیار کمی از بافت را از لایه‌های داخلی قرنیه که برای تغییر شکل آن برای دید واضح لازم است حذف می‌کند. فلپ در موقعیت اصلی خود قرار می‌گیرد تا روند بهبودی انجام شود. در حالی که در تکنیک PRK، لیزر لایه نازکی از بافت را از سطح قرنیه جدا می‌کند تا شکل آن را صاف کند و به تمرکز مجدد نور ورودی به شبکیه کمک کند.

موارد منع جراحی
چندین منع مصرف برای کراتوتومی لیزیک وجود دارد، از جمله:

- بیماران زیر ۱۸ سال
- زنان باردار یا شیرده
- افرادی که دارو‌های خاصی مصرف می‌کنند
- قرنیه نازک یا ناهموار
- بیماری‌های چشمی مانند گلوکوم یا خشکی شدید چشم
- سایر مشکلات سلامتی مانند دیابت، لوپوس یا آرتریت روماتوئید

عوارض جانبی کراتوپلاستی لیزیک

احساس ناراحتی در یکی دو روز اول بعد از جراحی. سایر عوارض جانبی نادر هستند و معمولاً با گذشت زمان از بین می‌روند و عبارتند از:

- تابش خیره کننده چشم
- مشکل رانندگی در شب
- دید دمدمی مزاج
- چشم‌های خشک یا خشن
- حساسیت به نور
- کبودی کوچک روی چشم

آمادگی برای عمل لیزیک

درمان لیزیک با جلسه‌ای با هماهنگ کننده چشم یا جراح شروع می‌شود که در مورد آنچه در طول و بعد از عمل باید انتظار داشت صحبت می‌کند. بیمار در مورد سابقه پزشکی خود سوال می‌شود و معاینه کامل چشم را انجام می‌دهد. این ممکن است شامل چندین آزمایش باشد که تعدادی از موارد مربوط به جراحی قرنیه آستیگماتیک را اندازه گیری می‌کند، مانند:

- اندازه گیری ضخامت قرنیه
- تنظیم انکسار نور در قرنیه
- مقدار فشار داخل چشم

مراحل عمل لیزیک چشم

- پزشک برای بی حس کردن چشم قطره می‌ریزد.
- یک میکروکراتوم یا لیزر فمتوثانیه برای ایجاد یک فلپ نازک در قرنیه استفاده می‌شود.
- قرنیه با استفاده از لیزر مخصوص برای تغییر شکل بافت زیر فلپ لایه برداری می‌شود.
- فلپ به جای خود برگردانده می‌شود و عمل جراحی به پایان می‌رسد.
- معمولاً عمل لیزیک حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. بیمار باید همراهی را انتخاب کند تا بعد از جراحی او را به خانه برساند.

توصیه‌های بعد از عمل لیزیک کراتوپلاستی

- بیمار در معرض خشکی دائمی چشم است، بنابراین قطره‌های مرطوب کننده باید به طور مداوم مصرف شود.
- بیمار موظف است برای جلوگیری از عفونت و التهاب از قطره‌های طبی استفاده کند.
- از مصرف هر گونه قطره چشمی بدون مشورت با پزشک خود در مورد آن‌ها خودداری کنید.
- تا دو هفته پس از جراحی در حمام آب گرم شنا نکنید و دوش نگیرید.
- بیمار ممکن است برای چند روز پس از جراحی هنگام خواب از یک محافظ پلاستیکی برای محافظت از چشم استفاده کند.
- به قرار‌های بعدی در چشم پزشک متخصص پایبند باشید.

مزایای جراحی لیزیک

- روند بهبودی نیاز به زمان کمی دارد.
- بیمار پس از لیزیک نیازی به ترک کار نخواهد داشت.
- بینایی تقریباً بلافاصله به طور قابل توجهی بهبود می‌یابد.
- خطر عفونت کمی وجود دارد.
- بدون نیاز به بانداژ روی چشم
- قرار ملاقات‌های بعدی بعد از جراحی کم است.

معایب عمل لیزیک

- ممکن است برای افرادی که قرنیه نازک دارند مناسب نباشد.
- خطر افزایش عوارض ناشی از فلپ قرنیه وجود دارد.
- با افزایش خطر دید ضعیف در شب مرتبط است.
- احتمال افزایش خشکی چشم وجود دارد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: عمل لیزیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۱۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب‌دیده اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب‌دیده است، اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان‌پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کند، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان می‌پردازد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که دندانی پوسیدگی سطحی دارد با ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد، دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده می‌شود و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان‌پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی مواد غذایی گفت: دندان‌ها وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارند، نخستین حساسیتی که نشان می‌دهند نسبت به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد، این مواد لابه‌لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده می‌شود که پس از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان‌پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماده غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل می‌گیرد و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله احتمال دارد دندان دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد، دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه‌روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی‌مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته باشد، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی افراد عادت دارند لیموترش را با دندان فشار دهند؛ این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زودهنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشک وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار است، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر است و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک‌بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به‌خوبی رعایت می‌کنند و از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید استفاده می‌کنند، مراجعه آن‌ها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک‌بار انجام شود.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، مراجعه کودکان به دندان‌پزشک باید هر شش ماه یا سالی یک‌بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده است و مداخله زودتر، هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندان‌پزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم اگر در موارد انتهای پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به ما تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان نیز ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • انجام نخستین عمل رادیکال نفروکتومی در بیمارستان شهید بهشتی تفت
  • ببینید | اظهارات تکان‌دهنده یک نماینده مجلس؛ بزرگان ما برای درمان مریضی‌شان سریع به اروپا می‌روند اما برای اقتصاد بیمار نه!
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده