Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از مدیکال‌اکسپرس، درمان "کارسینوم نازوفارنکس" (NPC) که به گروهی از سرطان‌هایی گفته می‌شود که از بینی و گلو نشأت می‌گیرند، به دلیل موقعیت منحصربه‌فرد آنها پیچیده است. پرتودرمانی اغلب درمان اصلی برای کارسینوم نازوفارنکس است. با وجود این، برخی از بیماران نسبت به پرتودرمانی مقاوم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی‌ها نشان داده‌اند که پدیده‌ای موسوم به "DNA متیلاسیون" (DNA methylation)، تاثیر زیادی بر مقاومت نسبت به پرتودرمانی دارد.

مقاومت نسبت به پرتودرمانی را می‌توان با استفاده از ترکیبات شیمیایی موسوم به حساس‌کننده‌های پرتوی کاهش داد که سلول‌ها را در برابر تشعشع، آسیب‌پذیرتر می‌کنند. گروهی از پژوهشگران به سرپرستی دکتر "کین فن"  از دانشگاه پزشکی جنوبی»  دکتر "یینگ ال‌وی" از بیمارستان "نانفنگ" چین، یک داروی گیاهی سنتی موسوم به "شنگمای یین" (Shengmai Yin) را به عنوان یک حساس‌کننده پرتوی مؤثر برای بیماران مبتلا به کارسینوم نازوفارنکس شناسایی کرده‌اند.

دکتر "فن" گفت: DNAمتیلاسیون، یک تغییر اپی‌ژنتیکی است؛ به این معنی که به جای جهش در کد ژنتیکی، با تغییر در نحوه بیان ژن‌ها ایجاد می‌شود. در نتیجه، تغییرات اپی‌ژنتیکی، برگشت‌پذیر هستند و اغلب می‌توان آنها را با کمک مواد گیاهی تعدیل کرد. ما با توجه به پژوهش‌های پیشین، بررسی کردیم که آیا "شنگمای یین" می‌تواند وضعیت DNAمتیلاسیون را در سلول‌های مبتلا به کارسینوم نازوفارنکس تغییر دهد و این که آیا چنین تغییراتی بر حساسیت پرتوی سلول‌ها تأثیر می‌گذارند یا خیر."

طب سنتی چین، در کاهش علائم شیمی درمانی موثر است

پژوهشگران در این پروژه، ابتدا سطوح DNAمتیلاسیون را در دو رده سلولی گوناگون کارسینوم نازوفارنکس یعنی "سلول‌های کارسینوم نازوفارنکس حساس به پرتو" (CNE-2) و "سلول‌های کارسینوم نازوفارنکس مقاوم به پرتو" (CNE-2R) مقایسه کردند. سلول‌های CNE-2R در ابتدا سطوح پایین‌تری از ژن‌های متیله‌شده را نسبت به سلول‌های CNE-2 داشتند. با وجود این، پژوهشگران پس از درمان سلول‌های CNE-2R با "شنگمای یین" دریافتند که متیلاسیون برخی از این ژن‌ها بازسازی شده است. یکی از این ژن‌ها، ژنی بود که گلیکوپروتئینی موسوم به "تناسین سی" (Tenascin-C) را رمزگذاری می‌کند. این گلیکوپروتئین، در فرآیندهای سلولی گوناگون از جمله تهاجم و مهاجرت سلول‌های تومور نقش دارد. پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که کاهش متیلاسیون در ناحیه "پروموتر" (promoter) این ژن، به افزایش بیان "تناسین سی" منجر می‌شود.

پژوهشگران، بیان "تناسین سی" را در هر دو رده سلولی مقایسه کردند و دریافتند که در سلول‌های CNE-2R بیش از اندازه بیان می‌شود. سپس، آنها دریافتند که "شنگمای یین"، تولید "تناسین سی" را در سلول‌های سرطانی کاهش می‌دهد. "فن" گفت: ما حدس زدیم که این موضوع ممکن است به دلیل بازیابی وضعیت متیلاسیون "تناسین سی" توسط "شنگمای یین" باشد. سپس، فرضیه خود را تایید کردیم. بررسی‌های ما نشان می‌دهند که "شنگمای یین" در متیلاسیون برخی از مناطق پروموتر ژن "تناسین سی" موسوم به نام نواحی "CpG" کمک می‌کند. "پروتئین اختصاصی 1" (SP1)، به نواحی متیله‌شده CpG متصل می‌شود و از بیان "تناسین سی" جلوگیری می‌کند.

یافته‌های این پژوهش، سه جنبه بسیار مهم "شنگمای یین" را به عنوان یک مکمل درمانی طی پرتودرمانی نشان می‌دهند. دکتر "ال‌وی" توضیح داد: نخست این که "شنگمای یین" علاوه بر کاهش عوارض جانبی پرتو، می‌تواند کارایی پرتودرمانی را افزایش دهد. دوم این که به دلیل اثر ضد تومور، می‌توان از آن به عنوان یک مکمل پیشگیرانه برای جامعه‌ای که همیشه به قدرت شفابخش طب سنتی تکیه می‌کند، استفاده کرد. سوم این‌که "شنگمای یین"، جایگزینی برای توسعه یک حساس‌کننده پرتوی مقرون به صرفه در صنعت داروسازی ارائه می‌دهد.

"شنگمای یین"، پتانسیل این را دارد که یک حساس‌کننده پرتوی ایمن، مؤثر و مقرون به صرفه و همچنین یک مکمل برای پرتودرمانی باشد. ساخت داروها بر اساس این طب سنتی چینی می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی و کاهش مرگ و میر بیماران مبتلا به «کارسینوم نازوفارنکس» کمک کند.

این پژوهش در "Journal of Pharmaceutical Analysis" به چاپ رسید.

کد خبر 660143 برچسب‌ها گیاهان دارویی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: گیاهان دارویی حساس کننده سلول های CNE سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۱۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی