Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سال 97، از میان 66 هزار مجوزی که در وزارت جهاد کشاورزی درخواست شده بود، کمتر از 50 درصد کارآفرینان موفق به اخذ مجوز کسب‌وکار شدند و بیش از سی هزار کارآفرین پشت سد مجوزهای کسب‌وکار ماندند. ازجمله مشاغل در انحصار که می‌توان مثال زد: وکالت، سردفتری، دفتر خدمات الکترونیک قضائی، دفتر پیشخوان، پلیس+10، آموزشگاه رانندگی، درمانگاه، داروخانه، دندان پزشکی، پزشکی، پزشکی متخصص، خدمات پیراپزشکی مانند فیزیوتراپی، آزمایشگاه‌ها و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..است که در کنار سایر بخش ها بیشترین آسیب را از روند ناکارآمد صدور مجوز را دیدند.

"سید میثم رفیعی" کارشناس اصلاح نظام مجوزدهی در گقت و گو با خبرنگار برنا در خصوص اثرات مخرب روند معیوب صدور مجوز بر اقتصاد و تولید کشور اظهار داشت: شکی نیست که وضعیت فعلی اقتصاد کشور، تا حد زیادی وابسته به شرایط سخت کارآفرینی و فعالیت های مولد است. این شرایط سخت می‌تواند پیش از شروع کسب و کار یا پس از شروع آن  تعریف شود. در  این حوزه ادبیات بین المللی  تحت عنوان شاخص سهولت کسب و کار وجود دارد که متأسفانه وضعیت ایران در این شاخص مناسب نیست. وقتی که به زیرشاخص های آن نگاه کنیم متوجه می شویم  که در زیرشاخص «شروع کسب و کار» به مراتب وضعیت نامناسب تری داریم. 

سید میثم رفیعی عنوان کرد: اثرات مخرب این موضوع جنبه های مختلفی دارد. زمانی که سازوکارهای نظارت پسینی در کشور ما  ضعیف است و درصددیم در قالب نظارت پیشینی مسائل را کنترل کنیم، نتیجه اش باریک شدن قیف ورود به بازار برای کارآفرینان و کسب و کارها و حتی تعطیلی آنهاست . 

وی افزود:از طرفی عدم اصلاح فرآیندهای مجوزدهی، منجر به ایجاد رانت، امضاهای طلایی و انحصار شده که این ها  زمینه فساد و نیز فلج کردن اقتصاد کشور را فراهم می‌کند.

رفیعی با توجه به اهمیت بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط و ضرورت کارآفرینی و خوداشتغالی در اقتصاد و همچنین آسیب زا بودن مشروط کردن شروع کسب و کار به اخذ مجوز نیز بیان کرد:اگر حاکمیت در ازای دریافت مجوز، امتیازات خاص و منابع محدود در اختیار صاحبان کسب و کار قرار دهد، در این صورت مجوز معنا پیدا می کند اما در بسیاری از موارد حاکمیت چنین شرایطی برای صاحبان کسب و کاردر نظر نگرفته در نتیجه برای این موارد سهولت مجوزدهی و یا حذف آن، مفید است و بر کار آفرینی و خود اشتغالی تاثیر مثبتی دارد، از طرفی تقویت بانک های اطلاعاتی کشور و تبادل آنها هم می تواند کمک زیادی به نظارت پسینی و حذف مجوزها داشته باشد. 

در پایان این فعال حوزه ی اصلاح نظام مجوز دهی در ارتباط با تاثیر مجوز های کسب و کار در ایجاد رانت و فساد و امضاهای طلایی نیز گفت: مجوز به ذات خود منجر به رانت و امضای طلایی نمی شود اما فرآیند نادرست مجوز دهی سبب به وجود آمدن  امضا های طلایی می شود،این موضوع  تا حدی با ایجاد دولت الکترونیک بهتر شده البته این تصور که الکترونیکی کردن یک مجوز مسیر رانت و امضای طلایی و... را کاملا از بین می برد، اشتباه است و فرآیند هایی که پشت سامانه ها قرار دارد هم باید اصلاح شوند که برای این موضوع هم، ادبیات و روش هایی وجود دارد، روش های مانند کشف تقلب و تخلف، ایجاد شفافیت، ابزارهای هشدار دهنده و.... همگی کمک می کنند تا فرآیند مجوزدهی از جنبه های مختلف اسکن و بررسی شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد ادبیات شاخص کسب و کار ایران اقتصاد کشور دولت الکترونیک اقتصاد الکترونیک شاخص کسب و کار وزارت جهاد کشاورزی کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۴۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه های همکاری است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی رحمتی در بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ گفت: یکی از ابتکارات وزارت کشور طی امسال برگزاری نمایشگاه معرفی زنجیره ارزش است که همه استان‌ها بتوانند ظرفیت هایشان را در معرض دید عموم قرار دهند.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی یکی از استان‌های صنعتی کشور و در بسیاری از موارد دارای رتبه اول است.

وی ادامه داد: آذربایجان شرقی با هشت میلیارد تن بیشترین ذخیره معدنی کشور را دارد.

رحمتی افزود: یکی از زنجیره‌های ارزش راهبردی برای آذربایجان شرقی زنجیره ارزش صنایع معدنی است که در تولید کنسانتره و مس کاتدی در حال انجام طرح‌های عملیاتی هستیم.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه به صنعت فرش اشاره کرد و گفت: در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ زنجیره کامل تولید فرش و صنایع دستی استان را به نمایش گذاشته ایم و در کنار آن زنجیره صنعت چرم، کیف و کفش نیز ارائه شده است.

رحمتی ادامه داد: در آذربایجان شرقی ظرفیت بالایی در صنایع غذایی به ویژه شیرینی و شکلات وجود دارد و صادرات این محصولات نشان دهنده جایگاه این زنجیره ارزش است و اتفاق خوبی در این نمایشگاه برای شناسایی سرمایه گذاران در طول این زنجیره ارزش افتاده است.

وی به توانمندی‌های بالای استان در حوزه گردشگری نیز اشاره کرد و افزود: آذربایجان شرقی در کنار صنایع ظرفیت‌های گردشگری چشمگیری هم دارد.

وی تشریح کرد: آذربایجان شرقی ظرفیت‌های بالایی در گردشگری تاریخی و طبیعی دارد که می‌تواند برای سرمایه گذاران خارجی و داخلی دارای جذابیت باشد و این ظرفیت‌ها در نمایشگاه اکسپو به سرمایه گذاران عرضه شده است.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ فرصتی برای امضای تفاهم نامه‌های دوجانبه و چند جانبه است و در این راستا تفاهنامه‌ای در حضور وزیر محترم کشور مابین استان آذربایجان شرقی و کشور سوریه در سه محور اساسی به امضا رسید.

رحمتی گفت: آذربایجان شرقی در حوزه تولید لوازم یدکی و قطعات خودرو دارای افتخارات ملی و بین المللی است و بر اساس تفاهمنامه امضا شده با سوریه مقرر شد توجه ویژه‌ای به این موضوع شود تا بتوانیم سرمایه گذاری‌های مشترکی در این عرصه داشته باشیم.

وی ادامه داد: صنایع غذایی و صادرات آن از آذربایجان شرقی به کشور سوریه از دیگر محور‌های مهم این تفاهم نامه بود.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: برگزاری چنین نمایشگاه هایی فرصت استثنایی برای معرفی ظرفیت‌های کشور برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی علاقمند به سرمایه گذاری در کشورمان فراهم می‌کند تا بتوانند با این استعداد‌ها آشنا شوند.

رحمتی بیان کرد: امیدواریم با حمایت و پشتیبانی‌های دولت به ویژه وزارت کشور و استانداران شاهد رشد و تحول در همه استان‌ها باشیم.

رحمتی تاکید کرد: مهمترین وجه تمایز نمایشگاه اکسپو با سایر نمایشگاه ها تمرکز بر زنجیره‌های ارزش است که می‌تواند بهره وری را در صنایع ما بالا ببرد.

در سومین روز از نمایشگاه ایران اکسپو تفاهمنامه همکاری اقتصادی و تجاری در سه محور مهم مابین آذربایجان شرقی و سوریه با حضور وزیر کشور و استاندار آذربایجان شرقی به امضا رسید.

همچنین مراسم افتتاح واحد تولیدی انواع کفش ورزشی با سرمایه گذاری ۵ میلیون و ۵۴۲ هزار و ۵۰۰ یورویی برگزار شد.

 قرارداد همکاری با سرمایه گذار کشور ترکیه برای تولید جک تریلی دیگر تفاهم نامه‌ای بود که با حضور استاندار آذربایجان شرقی به امضا رسید.

دیگر خبرها

  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه های همکاری است
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه است
  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • این داروها عامل میگرن هستند
  • رئیس سازمان ملی استاندارد: امضای ایرانی جهانی شد
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود
  • سکوت جامعه آرامش قبل از طوفان است /حکومت پس از جنبش مهسا به رویه سابق برگشت / زندگی گراها فاقد توانمندی برای ایجاد سامانه های جدید قدرت هستند
  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است