Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوزه مدیریت روان آب‌ها با ایجاد بندهای خاکی استاندارد ذخیره آب علی‌الخصوص در روستاها نجات‌بخش کشاورزی و دامپروری است که باید از سوی متولیان امر با جدیت بیشتری پیگیری شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از صبح توس؛ بارش های ناگهانی و جاری شدن سیلاب در مناطق مختلف کشور در فصول مختلف دیگر جزو حوادث طبیعی محسوب می شود، اما موضوع مدیریت روان‌آب ها مسئله ای است که متاسفانه با وجود شرایط خشکسالی و معضلات کمبود آب در کشور ما کمتر به آن پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خشکسالی های پی در پی در بخش های مختلف چه کشاورزی و چه دامپروری به کشور ما خسارات و لطمات زیادی را وارد کرده است، که یکی از موضوعات که می تواند به بخش کشاورزی و دامپروری ما در شرایط خشکسالی کمک کند، توجه به حوزه مدیریت روان آب ها و ایجاد بندهای خاکی استاندارد ذخیره آب علی الخصوص در روستاها و شهرستان های کوچک است، امروز باید مسئولان با ورود به این موضوع علاوه بر ارائه آموزش های لازم، کشاورزان و دامپروران را در راستای مدیریت منابع آبی حاصل از روان آب ها کمک کنند.



دستگاه‌های متولی تولید آب همچنان نظاره‌گر هدررفت سیلاب‌ها و روان آبها هستند

محمد امانی امانی بخشدار مرکزی رشتخوار در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: در حالیکه دشت رشتخوار یکی از بحرانی ترین دشت‌های کشور به لحاظ افت آب های زیرزمینی است و از لحاظ منابع آبی سخت در مضیقه بوده و درخواست مکرر کشاورزان مبنی بر کف شکنی و جابجایی چاه‌های کشاورزی و آب شرب خود گواه بر این موضوع است که دشت در حال جان دادن است اما دستگاه‌های متولی تولید آب همچنان نظاره‌گر سیلاب‌ها و روان آبهایی هستند که در این شرایط خشکسالی حکم کیمیا را داشته و هیچ برنامه ای جهت مهار سیلاب وجود ندارد و این آب رایگان هدر می‌رود.

امانی، عنوان کرد: با توجه به اینکه در چند سال اخیر برداشتها از سفره های زیرزمینی بالا رفته و در عوض تغذیه سفره های آب زیرزمینی بسیار کم بوده، در برخی از روستاها هم اکنون آثار فرونشست زمین مشهود و از طرفی سفره های آب نیز شور شده است.

وی تاکید کرد: از دستگاهای متولی انتظار می‌رود حداقل در بحث آموزش مردم  حتی به روش‌های سنتی مهار سیلاب نظیر سد خاکی و... اقدام موثرتری نمایند.

باید قدر آب باران در مناطق خشک که حکم طلا را دارد بیشتر بدانیم

بخشدار مرکزی رشتخوار گفت: شرایط فعلی و بی برنامه بودن در حوزه تولید آب برای مردم یکی از عمده ترین و مهمترین عوامل مهاجرت و خالی از سکنه شدن روستاهاست کما اینکه هم اکنون نیز این موضوع اتفاق افتاده و حتی رشد منفی جمعیت روستایی شهرستان براساس سرشماری سال 95 خود گواه بر این موضوع می باشد لذا باید قدر آب باران در مناطق خشک که حکم طلا را دارد بیشتر بدانیم و برای مهار و تغذیه سفره های زیرزمینی برنامه داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: روان آب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۴۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه بارش‌ها در شرق و شمال اصفهان

به گزارش خبرنگار مهر، منصور شیشه فروش بعد از ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هشدار بارش‌های رگباری در مناطق جنوب و شرق استان صادر شده است.

وی افزود: بر این اساس مدیریت بحران به دستگاه‌های امدادی و خدمات رسان در ادامه فعالیت سامانه بارشی طی امروز تا اخرشب اعلام آماده باش کرده است.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه شدت بارش‌های رگباری و تند باد طی امروزعصر تا شب در شهرستان‌های نائین، اردستان، خوروبیابانک، ورزنه، نطنز،
شهرضا، دهاقان، سمیرم، بخش انارک، بخش مهاباد وچوپانان پیش بینی شده است، ادامه داد: با توجه به بارش‌های چند روز اخیر و تجمیع رسوبات در مسیر رودخانه‌ها و دهانه پل‌ها و مستعد بودن شرایط سیلاب‌های محلی در مناطق ذکر شده، مدیریت بحران استان اصفهان تقویت نیروهای عملیاتی و تجهیزات دستگاه‌های امدادی برای پیشگیری و کنترل حوادث محتمل ناشی از سیلاب، طوفان و آبگرفتگی معابر شهری و روستایی و جاده‌ها و آمادگی اداره راهداری، شهرداری‌ها، پلیس راه، جمعیت هلال احمر، شرکت‌های آزادراهی، شرکت‌های امداد خودرو، اورژانس، شرکت‌های گاز، آب، برق، آب منطقه‌ای و فاضلاب و دهیاران و ستاد مدیریت بحران فرمانداری‌ها را ابلاغ کرده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تقویت تیم‌های عملیاتی جمعیت هلال احمر در جاده‌ها با تأمین اقلام ضروری و پیش بینی ظرفیت‌های اسکان اضطراری را ضروری دانست و گفت: شهروندان باید از انجام سفرهای غیر ضروری در محورهای شمال و شرق استان خودداری کنند.

وی گفت: پرهیز از صعود به ارتفاعات رعایت الزامات ایمنی و توجه به توصیه‌های پلیس در جاده‌ها،
حفاظت محصولات و سازه‌های کشاورزی گلخانه‌ها، واحدهای دام و طیور، شبکه‌های آب و گاز در برابر سیل، تندباد و گرد و خاک و بارش رگبار باران ضروری است.
شیشه فروش با تاکید بر لزوم عدم استقرار، توقف و تردد در مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی، پیشگیری و کنترل آبگرفتگی در معابر شهری دهانه پل‌ها و زیر گذرها، تخلیه رسوبات و نخاله از دهانه پل‌ها و بازگشایی مسیر رودخانه‌ها گفت: همچنین تخلیه اضطراری سکونتگاه‌های روستاهای در معرض خطر سیل ضروری است.

کد خبر 6088639

دیگر خبرها

  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • سه میلیون متر مکعب روان آب در سدهای خراسان جنوبی ذخیره‌ شد
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است
  • سیلاب ورودی شهر صفائیه رفسنجان مهار شد
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری
  • سد شکسته شده در خراسان جنوبی نداریم/ سلامت سد‌ها در برابر سیل
  • ادامه بارش‌ها در شرق و شمال اصفهان