Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، روزنامه همشهری نوشت: هشتمین دور از مذاکرات برای لغو تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان در وین درحالی همچنان ادامه دارد که بحران در اوکراین به اوج خود رسیده‌ و به‌نظر می‌رسد همه تحولات جهانی را تحت‌الشعاع خود قرار داده‌است. درچنین شرایطی برخی کارشناسان معتقدند احتمال تأثیرگذاری این بحران بر روند گفت‌وگوها در وین وجود دارد و ممکن است تا حدودی به پیچیده‌ترشدن رایزنی‌ها بینجامد؛ تا جایی که برخی حتی از «فلج‌شدن مذاکرات در گام پایانی» سخن به‌میان آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ‌در حالی است که اخبار منتشرشده از روند گفت‌وگوها در وین حکایت از آن دارد که رایزنی‌ها در قالب‌های مختلف ادامه دارد و پیشرفت‌های به‌دست آمده در سطحی است که احتمال تأثیرگذاری بحران اوکراین بر روند مذاکرات را محدود می‌کند؛ گزاره‌ای که مقام‌های کاخ‌سفید نیز در روزهای اخیر بر آن تأکید کرده‌اند.

لحظه به لحظه با آخرین گزارش‌ها و تصاویر جنگ روسیه - اوکراین

برهمین اساس هم هست که به‌نظر می‌رسد طرف‌های حاضر در گفت‌وگوهای هسته‌ای وین براساس منافع خود همچنان به رایزنی‌های دیپلماتیک در وین ادامه می‌دهند و قصد ندارند تحت‌تأثیر بحران اوکراین، پیشرفت‌های به‌دست آمده در مذاکرات را نادیده بگیرند؛ موضوعی که فؤاد ایزدی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل و دانشیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران نیز آن را تأیید می‌کند و معتقد است در شرایط کنونی هم دیپلمات‌های حاضر در وین قادر خواهند بود از پیشرفت‌های به‌دست آمده در مذاکرات وین محافظت کنند. وی بر این اعتقاد است با توجه به تحریم‌های اخیر علیه روسیه که ازسوی آمریکا و اتحادیه اروپا اعمال شده‌است، روس‌ها اتفاقا دلایل بیشتری دارند که مصمم‌تر از قبل، در مسیر ناکارآمدسازی سیاست اعمال فشار آمریکا علیه ایران گام بردارند.


گفت‌وگوی همشهری با فؤاد ایزدی را در ادامه بخوانید.

اوج‌گرفتن بحران در اوکراین می‌تواند بر روند مذاکرات وین تأثیر بگذارد؟
پیش از تحلیل این موضوع باید تأکید کنم که جنگ در اوکراین سبب آسیب‌دیدن غیرنظامیان می‌شود و از این منظر مطلوب نیست. با درنظر گرفتن این موضوع، معتقدم بحران اوکراین نمی‌تواند تأثیر منفی قابل‌توجهی بر روند مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۴ در وین برجا بگذارد. باید درنظر داشت که در ماه‌های اخیر غربی‌ها به دفعات روس‌ها را تهدید می‌کردند که اگر درمقابل مطالبات غرب تمکین نکنند و در واقع از منافع خود کوتاه نیایند، در حوزه تحریم‌ها با آنها کاری می‌کنند که با ایران کردند و با کارزار «فشارحداکثری» منافع سیاسی و اقتصادی روسیه را درسطح جهان تحت‌تأثیر قرار می‌دهند. برهمین اساس به‌نظر می‌رسد روس‌ها نباید علاقه‌مند باشند اینگونه به‌نظر برسد که سیاست تحریمی غربی‌ها ‌علیه جمهوری‌اسلامی ایران جواب داده‌است و در مواجهه با روسیه نیز می‌تواند به‌کار ‌آید. در واقع اگر غربی‌ها موفق شوند از نوع مواجهه تحریمی با ایران، الگویی برای رفتار و مقابله با روسیه بسازند، این موضوع برای روس‌ها مطلوب نیست. بنابراین به‌نظرم در شرایط کنونی روس‌ها دلایل محکم‌تری برای تلاش درمسیر لغو تحریم‌های ظالمانه علیه ایران دارند.


 این رویکرد روسیه تا چه اندازه می‌تواند در رسیدن به «توافق مثبت» در وین به‌کار آید؟
به‌هرحال باید درنظر داشت که روس‌ها در سال‌های گذشته برای کاستن از تبعات منفی کارزار «فشارحداکثری» آمریکایی‌ها به ایران کمک‌های قابل‌توجهی کردند و در شرایط کنونی، با توجه به شفاف‌شدن اوضاع در اوکراین و همچنین موضع غرب در مواجهه با روسیه در قبال این بحران، اکنون روس‌ها دلایل بهتر و محکم‌تری برای حمایت از موضع ضدتحریمی ایران در مذاکرات وین دارند؛ رویکردی که می‌تواند در پیشبرد گفت‌وگوهای هسته‌ای درمسیر مثبت تأثیر مهمی داشته‌ باشد. بررسی سیر تحولات در بحران اوکراین نشان داد تلاش‌های روسیه برای حل دیپلماتیک این بحران و خودداری از درگیری نظامی، ازسوی اروپا و آمریکا با بن‌بست مواجه و معلوم شد غربی‌ها با مشکلات جدی برای رفع دغدغه‌ها و نگرانی‌های امنیتی روسیه روبه‌رو هستند.‌ البته تأکید می‌کنم که در بحران اوکراین غیرنظامیان آسیب می‌بینند و جنگ، زندگی مردم را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و به آنان آسیب می‌زند.
 برخی معتقدند با توجه به بحران اوکراین، تکیه بر نقش روسیه به‌عنوان ضامن یا محلی برای انبار اورانیوم غنی‌شده ایران، ممکن است با اما و اگرهایی مواجه شود. با این گزاره موافقید؟
اتفاقا معتقدم برای ما مثبت است. قبلا عده‌ای بر این اعتقاد بودند طرح اینکه روسیه نقش ضامن یا محلی برای انبار اورانیوم غنی‌شده ایران را داشته باشد، چنین توافقی می‌تواند علیه جمهوری‌اسلامی ایران باشد، چراکه ممکن است در آینده و با نقض دوباره برجام، شاهد همسویی روسیه و غرب در بازنگرداندن اورانیوم غنی‌شده به کشور باشیم. این درحالی است که در شرایط کنونی احتمال همسویی روسیه و غرب در این زمینه خیلی کمرنگ‌تر و در واقع خیال‌مان راحت‌تر شده‌است.


 به‌نظر شما درصورت قطع رابطه روسیه با اروپا و آمریکا، توافق‌ها در وین زیرسؤال می‌رود؟
فعلا و در شرایط کنونی بحث قطع رابطه مطرح نیست. بنابراین نمی‌توان در این زمینه با قاطعیت اظهارنظر کرد، اما باید درنظر داشت که مذاکرات هسته‌ای در سطح بالایی جریان دارد و با چنین تحولاتی زیرسؤال نمی‌رود.


 عده‌ای معتقدند اکنون و با توجه به شرایط موجود، احتمال اینکه روسیه خود به‌عنوان یک مسئله در مذاکرات وین مطرح شود، وجود دارد. با این گزاره موافقید؟
اصلا چنین موضوعی مطرح نیست. مذاکرات وین با رویکرد رفع تحریم‌ها علیه ایران و فعالیت‌های صلح‌آمیز کشورمان درجریان است و ما با زیاده‌خواهی غربی‌ها از جمهوری‌اسلامی ایران مواجه هستیم. مشکل اصلی مذاکرات آمریکاست، نه روسیه. بررسی تحولات نشان می‌دهد روسیه در سال‌های گذشته در قبال موضوع فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان رویکرد بهتر و منطقی‌تری داشته است.

 برخی اینگونه مطرح می‌کنند که با احیای توافق هسته‌ای احتمال گرایش ایران به‌سوی غرب وجود دارد و این مطلوب روس‌ها نیست. این موضوع را چگونه تحلیل می‌کنید؟
اینکه ایران به‌سوی غرب متمایل شود، توهمی بود که در دولت قبل بروز یافت و نتایج آن را هم مشاهده کردیم. ازسوی دیگر به‌نظر می‌رسد در غرب هم آمادگی کافی برای بهبود رابطه با ایران وجود ندارد و شاهد رفتار عمل‌گرایانه‌ای از آنها در این رابطه نیستیم. از این جهت به‌نظرم چنین گزاره‌ای به‌کلی نادرست است.

کد خبر 660286 برچسب‌ها روسیه - اوکراین مذاکرات وین هسته‌ای - مذاکرات ایران و روسیه جنگ

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: روسیه اوکراین مذاکرات وین هسته ای مذاکرات ایران و روسیه جنگ شرایط کنونی بحران اوکراین نظر می رسد مذاکرات وین تحریم ها غربی ها بر روند هسته ای روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۵۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحولات جهانی به سود ایران است

سعید لیلاز: غربی‌ها متوجه شدند که قسمت کوچکی از بحران میان فلسطین و اسرائیل، تحت تاثیر ایران است.

به گزارش مشرق، یک فعال سیاسی اصلاح طلب بر این باور است که تحولات جهانی چند سال گذشته به سود جمهوری اسلامی ایران بوده است.

سعید لیلاز طی گفتگویی با یورونیوز تاکید با بیان اینکه در سه سال گذشته همه تحولات بین‌المللی، کم یا زیاد، به سود جمهوری اسلامی بوده، تصریح می کند، از جمله بحران غزه که باعث شده توجه غرب همان قدر که از اوکراین منحرف شده، از روابط ایران و چین هم منحرف شود به سمت حل و فصل بحران غزه. بویژه که غربی‌ها در این فاصله متوجه شدند که قسمت کوچکی از بحران میان فلسطین و اسرائیل، تحت تاثیر ایران است.

وی همچنین در بخش دیگری از گفتگوی خود با اشاره به اینکه تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران بیشتر اثر سیاسی و سمبلیک دارد و بر زندگی مردم و اقتصاد ایران تاثیر عمیقی نخواهد داشت، می گوید: او درباره تاثیر تحریم‌ها بر روابط ایران و اروپا گفت: تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا نقار و شکاف بین ایران و این اتحادیه را بیشتر خواهد کرد. اتحادیه اروپا در گذشته میانجی بین ایران و آمریکا بود، ولی الان کشورهای عربی این نقش را بر عهده دارند.

دیگر خبرها

  • زمان اجلاس «صلح اوکراین» اعلام شد/ روسیه دعوت نشد!
  • ماکرون دوباره از احتمال اعزام نیرو به اوکراین خبر داد!
  • واکنش کرملین به مذاکرات «صلح اوکراین» در سوئیس در غیاب روسیه!
  • سوئیس: روسیه به مذاکرات صلح اوکراین دعوت نشده است
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • اتهامات آمریکا علیه روسیه نفرت‌انگیز و بی‌اساس است
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم