Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از فعالان گردشگری کشورمان معتقدند به دلیل وجود یک "مافیای خاص" امکان اخذ مجوزهای لازم به منظور تأسیس یا بهره‌برداری از هتل‌های جدید عملاً به علت سخت‌گیری‌ها و فرآیند پیچیده بروکراتیک یا اساساً وجود ندارد!

به گزارش قدس آنلاین؛ به اذعان و باور بسیاری از کارشناسان، یکی از مشکلات اساسی صنعت گردشگری در ایران، کمبود زیرساخت‌های این صنعت و به‌صورت مشخص، مکفی نبودن "هتل‌ها و مراکز اقامتی" و به روز نبودن آنها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، بسیاری از فعالان گردشگری کشورمان نیز معتقدند به دلیل وجود یک "مافیای خاص" امکان اخذ مجوزهای لازم به منظور تأسیس یا بهره‌برداری از هتل‌های جدید عملاً به علت سخت‌گیری‌ها و فرآیند پیچیده بروکراتیک یا اساساً وجود ندارد یا اینکه در یک منطقه یا مکان خاصی وجود داشته و مافیای این حوزه عملاً هرگونه تحرک برای ساخت هتل جدیدی را کاملاً کنترل کرده و در راستای منافع خود هدایت می‌کند!

در همین رابطه، جمشید حمزه‌زاده؛ رئیس جامعه هتل‌داران ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی تسنیم درباره چرایی عدم رغبت سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در امر تأسیس و احداث هتل‌های جدید و کمبود شدید این زیرساخت‌ها در کشورمان با رد کردن ادعای وجود مافیا در زمینه ساخت و صدور مجوز احداث هتل‌ها گفت: موضوع نیاز به احداث هتل در یک مکان به هیچ عنوان مطلق نبوده و ممکن است علی‌رغم نیازمندی شدید یک نقطه به تأسیس هتل، یک نقطه دیگر از این منظر کاملاً اشباع شده باشد و هیچ نیازی به هتل جدید نداشته باشد.

رئیس جامعه هتل‌داران ایران ادامه داد: قطعاً در مجموع نیاز به تأسیس هتل‌های جدید از نظر کلی در کشور وجود دارد و سیاست کلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز به این سمت و سو است اما این موضوع که این امر در ید یک مافیای خاص باشد، می‌توان گفت درست نیست.

این فعال بخش خصوصی گردشگری ادامه داد: علاوه بر وزارت میراث فرهنگی که از طریق طراحی بسته‌های مختلف تشویقی به دنبال ترویج امر سرمایه‌گذاری در زمینه احداث هتل‌ها است، در شهرهای مختلف نیز شهرداری‌ها از طریق جانمایی مکان‌هایی مشخص برای احداث هتل به دنبال جذب سرمایه‌گذاری در این زمینه هستند.

دولت هیچگونه تسهیلاتی به هتل‌سازان اختصاص نمی‌دهد!

 حمزه‌زاده معضل اصلی امروز صنعت هتل‌داری به عنوان یکی از اجزای مهم صنعت گردشگری را علی‌رغم میل و انتظار مجموعه حاکمیتی کشور به سرمایه‌گذاری در این زمینه، عدم استقبال سرمایه‌گذاران دانست که باید ریشه‌یابی شده و علل ایجادکننده آن رفع شود.

وی با اشاره به این موضوع که یکی از دلایل اصلی کمبود انگیزه برای ساخت هتل را می‌توان کمبود حاشیه سود هتل‌سازی و مشکلات عدیده آن دانست، بیان کرد: یکی از علت‌های عدم سرمایه‌گذاری در ساخت هتل، ضعیف بودن سیاست‌های حمایتی دولت در این زمینه است که در بسیاری از نقاط دنیا، دولت‌ها با هدف توسعه سرمایه‌گذاری در امر احداث هتل‌ها اقدام به ارائه زمین رایگان می‌کنند در حالی که در کشورما علی‌رغم گران بودن قیمت زمین، چنین مشوق‌هایی وجود ندارد.

رئیس جامعه هتل‌داران ایران همچنین عدم دریافت مواردی همچون مالیات و بیمه از سازندگان هتل یا اعطای تسهیلات کم‌بهره از دیگر مصادیق سیاست‌های حمایتی دانست که هیچ یک از آنها در ایران توسط دولت اجرا نشده و به‌ اشخاصی که قصد سرمایه‌گذاری در امر احداث هتل را دارند تخصیص نمی‌یابد.

این فعال بخش خصوص گردشگری با بیان اینکه گذشته از عدم انجام حمایتی‌های لازم توسط دولت و ارائه مشوق‌های لازم، برخی از سیاست‌های اتخاذ شده نیز خود باعث ایجاد مانع در زمینه سرمایه‌گذاری در امر احداث هتل می‌شود، اظهار کرد: یکی از موارد مهمی که مانع از سرمایه‌گذاری در امر تأسیس هتل است به گونه‌ای که حتی برخی از سرمایه‌گذاران را برای احداث هتل جذب دیگر کشورها به‌ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌کند، دستوری بودن نرخ هتل‌ها در ایران است.

دستوری بودن نرخ هتل‌ها در ایران مانع جدی برای سودهی هتل‌های ایران و گران شدن قیمت برای گردشگران داخلی

حمزه‌زاده متذکر شد: موضوع دولتی بودن نرخ اقامت در هتل‌ها و عدم رقابتی بودن آن و تعیین بر اساس میزان عرضه و تقاضا یکی از موانع بسیار مهم و اساسی در موضوع تأسیس و ایجاد هتل‌های جدید است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر طبق دستورالعمل ابلاغی، نرخ اقامت هر شب در یک هتل 5 ستاره عالی برای هر گردشگر خارجی صرفاً چیزی معادل 15 تا 20 دلار است، تأکید کرد: قطعاً با توجه به ناچیز بودن این مبلغ، سرمایه‌گذار تصور می‌کند صرف هر گونه منابع مالی یا هزینه در امر احداث هتل در ایران ضرر است! چراکه نرخ اقامت هرشب برای یک گردشگر خارجی در کشورهای حاشیه خلیج فارس چیزی بالغ بر 200 دلار است!

رئیس جامعه هتل‌داران ایران با انتقاد از عدم وجود دستورالعمل در زمینه متناسب‌سازی نرخ اقامت در هتل برای مسافران و گردشگران خارجی اذعان کرد: در حالیکه فقط چیزی در حدود یک درصد از گردشگران ورودی خارجی در قالب تور وارد ایران می‌شدند، بدون تفکیک و توجه کافی به این امر، اقدام به ارائه تسهیلات کلی و در حقیقت یارانه به همه گردشگران خارجی کرده‌ایم که با توجه به کاهش درآمد هتل‌ها، تأثیر به‌سزایی بر کاهش انگیزه‌های لازم به منظور سرمایه‌گذاری در احداث هتل دارد.

این فعال بخش خصوص گردشگری با تأکید بر ضرورت آماده‌سازی بستر لازم بر منتفع ساختن سرمایه‌گذاران یادآور شد: تا زمانی که سرمایه‌گذار احساس کند در صورت سرمایه‌گذاری در زمینه تأسیس هتل عملاً نفع اقتصادی و سود نبرده و فراتر از آن حتی ممکن است متحمل ضرر شود، قطعاً موضوع سرمایه‌گذاری در امر تأسیس هتل توسعه پیدا نکرده و سامان نمی‌یاید.

افزایش ده‌ها برابری حامل‌های انرژی برای هتل‌ها

حمزه‌زاده همچنین با گلایه و انتقاد از افزایش چندین برابری هزینه‌های هتل‌ها به دلیل افزایش سرسام آور قیمت حامل‌های انرژی در سال جدید از جمله گاز که چیزی در حدود 7.5 تا 10 برابر رشد داشته است، افزود: تا زمانیکه این امنیت روانی برای سرمایه‌گذار ایجاد نشود که بعد از احداث هتل می‌تواند علاوه بر بازیابی سرمایه اصلی خود سود به‌دست آورد، قطعاً وی اقدام به صرف سرمایه خود در امر تأسیس هتل نمی‌کند و این نیازمند عزمی جدی و برنامه‌ریزی همه جانبه به منظور حمایت از این صنف است.

وی با اشاره به تسهیل فرآیند صدور مجوز برای ساخت هتل توسط وزارت میراث فرهنگی و روان‌تر شدن آن، مشکل امروز سرمایه‌گذاران را بیشتر خارج از وزارت میراث فرهنگی و عمدتاً در زمینه صدور پروانه ساخت توسط شهرداری دانست و گفت: مطابق رایزنی‌های انجام شده برخی از شهرداری‌ها در شهرهایی همچون تبربز، ارومیه و گرگان سرمایه‌گذاران احداث‌کننده هتل را از پرداخت عوارض مربوط به صدور پروانه ساخت معاف کرده‌اند، که امیدواریم این موضوع به دیگر شهرها نیز تسری یاید.

رئیس جامعه هتل‌داران ایران خاطرنشان کرد: امروز جامعه و صنعت هتل‌داری برای اصلاح وضعیت و بهبود نیازمند وجود نگاه تخصصی به این صنعت است و شروع این اتفاق می‌تواند از لغو نرخ‌گذاری دستوری هتل‌ها شروع شود.

گفتنی است؛ دو سال قبل و با شروع کرونا، فرخ مهر رئیس اتحادیه هتلداران گفته بود: با وجود تخفیف‌ها اگر 50 درصد ظرفیت هتل پر شود تازه آن زمان ما به نقطه سر به سر می‌رسیم و می‌توانیم هزینه‌های هتل را پرداخت کنیم اما با رکود ایجاد شده و کاهش سفرها و از طرف دیگر صفر شدن ورودی گردشگران خارجی، امیدواریم که مجبور به تعدیل نیروی کار نشویم.

وی در خصوص نصب صندوق‌های مکانیزه و اجبار صنف هتل‌داران از سال آینده بر نصب کارتخوان نیز بیان کرده بود: ما هیچ مشکلی با این امر نداشتیم زیر تمام هتل‌ها از سیستم مالی و نرم افزاری هتل‌داری استفاده می‌کنند. از سوی دیگر بیشتر مشتریان ما شرکت‌ها و موسسات هستند و فاکتور ‌خواهند برای همین هیچ مشکلی در این خصوص نداریم .

فرخی مهر در خصوص قیمت هتل‌های تهران در ایام عید اظهار کرده بود: بهترین زمان گردشگری برای تهران عید است زیرا شهر خلوت می‌شود و می‌توان نهایت استفاده را از جاذبه‌های فرهنگی و توریستی شهر برد. ضمن آنکه اداره کل میراث فرهنگی تهران و شهرداری نیز برنامه‌های متنوعی برای این ایام در نظر دیده‌اند ما نیز به تمام اعضاء ابلاغ کردیم که از اول فرودین تا 15 باید 50 درصد تخفیف قائل شوند که البته با توجه به وضعیت رکود و رقابت هتل‌ها معمولا از 27 اسفند و تخفیف‌های بیشتر به استقبال مسافران نوروزی می‌روند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سرمایه گذاری در امر وزارت میراث فرهنگی سرمایه گذاران هتل های جدید امر تأسیس احداث هتل ها تأسیس هتل نرخ اقامت حمزه زاده ساخت هتل هتل داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۸۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث ۲۷ شهر جدید در نقاط ساحلی

مدیرکل توسعه امور مسکن شرکت عمران شهرهای جدید ایران، گفت: مکان‌یابی ۲۷ نقطه ساحلی برای احداث شهرهای جدید در کشور در حال انجام است، اولین مکان ساحلی در بندرعباس کلنگ‌زنی شده و به‌زودی شاهد نتایج آن خواهیم بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سید مهدی میرجوادی ظهر امروز در جریان بازدید از شهر جدید امیرکبیر، اظهار داشت: عملکرد شهرهای جدید با گذشته قابل قیاس نیست و عملکرد رو به رشد و پیشرفتی بوده است. در سطح کشور بالغ بر 170 هزار واحد پروژه فعال در طرح نهضت ملی وجود دارد که بیش از 12 هزار قطعه زمین در قالب انفرادی و جمعی و سه هزار قطعه زمین در قالب جوانی جمعیت در شهرهای جدید کشور در این طرح واگذار شده است.

وی با بیان اینکه رسالت ما شهرسازی است، افزود: بر اساس سیاست کلان کشور برای ساماندهی جمعیت کلان‌شهرها سیاست شهرهای جدید از دهه 60 در کشور اجرا شد و امروز بعد از گذشته سه دهه برخی از شهرها به اهداف خود نزدیک و برخی دیگر به هدف خود نرسیدند. طرح‌های حمایتی مسکن مهر و نهضت ملی سبب شد واگذاری مسکن در شهر جدید به شدت افزایش پیدا کند و جمعیت در این سکونتگاه‌ها بیشتر شود.

مدیرکل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید تصریح کرد: ساختار شهرهای جدید کشور بسیار منظم است و بر اساس طرح جامع و اصول مهندسی شکل گرفته است اما قطعا نواقصی هم دارد، براساس آمایش سرزمینی اگر شهرهای جدید به عنوان توسعه شهر مد نظر باشند باید در برخی از طرح‌ها تجدید نظر داشته باشیم و در حوزه‌های اقتصادی فعال‌تر باشیم، توسعه کالبدی داشته باشیم و فضای شهری را فراهم کنیم همچنین کارکردهای اقتصادی اجتماعی و فرهنگی شهر را فعال کنیم که در این راستا نیازمند همکاری سرمایه گذاران برای کمک به شبکه دولت هستیم  همچنین برای رسیدن به توسعه اقتصادی نیازمند مشارکت مردم در حوزه ساخت هستم.

میرجوادی بیان کرد: دستور کاری که امروز در وزارتخانه به شدت دنبال می‌شود مکان‌یابی 27 نقطه شهرهای ساحلی در کشور است که در ماه‌های اخیر نخستین شهر ساحلی در بندر عباس کلنگ زنی شد و یک صفحه جدید بر اساس مطالعات علمی در کشور باز شد و به زودی نتایج آن را خواهیم دید، شهر جدید مهاجران امروز یک شهر شکل گرفته است بنابراین نگاه ما به این شهر باید به عنوان منبع خوب و اقتصاد محور باشد که تولید و درآمد به همراه داشته باشد نگاه کرد، اما شهر امیرکبیر با نقطه مطلوب فاصله دارد و برای شکل گیری شهر باید زیرساخت‌ها فراهم شود.

وی ادامه داد: 100 هزار واحد مسکن مهر در شهرهای جدید کشور باقی مانده بود که دارای نواقصی بودند و رفع نواقص در دستور کار قرار گرفت تاکنون نواقص 70 هزار واحد مسکن مهر در شهرهای جدید کشور رفع شده است و تنها 30 هزار واحد باقی مانده که باید سریع‌تر رفع شود چراکه انتظار نداریم پرونده مسکن مهر باز بماند، در دولت سیزدهم تاکید داریم پرونده مسکن مهر به طور کامل جمع شود، به متقاضیان مسکن مهر اطلاع‌رسانی شود تا قراردادهای خود را دریافت کنند و مابقی باقیمانده کارهای جزئی مساکن مهر امسال نهایی شود.

مدیرکل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید افزود: یک هزار و 600 واحد مسکن مهر در شهر مهاجران توسط شرکت عمران ساخته شد اما در طرح نهضت ملی مسکن انتظار بیشتری از شهرهای جدید وجود دارد، به ویژه در شهر جدید امیر کبیر سیاست دولت بر ویلایی سازی و واگذاری قطعات زمین است و انتظار داریم طرح حمایتی نهضت ملی در شهر امیرکبیر به خوبی دنبال شود. همچنین انتظار داریم بانک‌ها بر مبنای قانون جهش مسکن 20 درصدی که مکلف هستند و سهیمه ای که بانک مرکزی تعیین کرده را پرداخت کنند.

میرجوادی عنوان کرد: بر اساس دستور وزیر راه و شهرسازی در سال جدید هر ماه افتتاح خواهیم داشت و ماه گذشته در سهند هزار واحد تحویل شد و در  پردیس، هشتگرد و غیره به زودی افتتاح پروژه‌های نهضت ملی را خواهیم داشت و هم مسکن مهر تحویل خواهند شد. در شهر جدید امیرکبیر مقرر شد اقدامات 200 واحد نهایی شود همچنین در پروژه ستاد اجرایی فرمان امام  قدم‌های نهایی برداشته شود و به‌زودی شاهد افتتاح باشیم.

وی ادامه داد: در سایر پروژه‌ها نیازمند همکاری بانک‌ها در تامین مالی هستیم همچنین مردم باید در بحث آورده کمک کنند تا روند ساخت پروژه‌‌ها شتاب گیرد. میانگین پیشرفت در شهر مهاجران و امیر کبیر طی سال گذشته 35 درصد بوده که نشان از رشد فعالیت‌های عمرانی در این شهر دارد. انتظار داریم هفته‌ای یک درصد پروژه‌ها پیشرفت داشته باشند تا پروژه‌ها به زودی تحویل شوند اما در تامین مالی مشکلاتی وجود دارد.

مدیرکل دفترتوسعه امور مسکن شهرهای جدید بیان کرد: 4500 واحد در شهر  مهاجران و حدود 2 یا 3 هزار واحد در امیرکبیر قرار داد مشارکت مدنی ندارد و همکاران در استان باید کمک داشته باشند و برای افزایش سطح رضایتمندی مردم استان هر یک از بانک‌ها باید عهده‌دار یک پروژه باشند. سال گذشته از سوی ریاست جمهور به شبکه بانکی ابلاغ شد که تسهیلات و تامین مالی 400 هزار واحد نهضت ملی انجام شود و در شهر امیرکبیر باید این مهم اجرا شود.

میرجوادی تصریح کرد: طبق آخرین وضعیت در طرح نهضت ملی مسکن بیش از 2 میلیون و 500 هزار واحد در کل کشور در حال ساخت است. دولت شیوه‌های مختلفی از جمله انبوه سازی، واگذاری انفرادی و گروهی و غیره را برای اجرایی شدن طرح نهضت ملی به کار گرفته است. وزارت راه و شهرسازی میدان‌دار کار است ولی ساخت مسکن صرفا با تلاش‌های شبکه وزارت راه و شهرسازی به نتیجه نمی‌رسد که یکی از مشکلات تامین مالی و خدمات‌رسانی است و انتظار داریم دستگاه‌های خدمات‌رسان برای تکمیل زیرساخت‌ها در شهرهای جدید همکاری داشته باشند تا با افتتاح پروژه‌ها با مشکلات زیرساخت مواجه نشویم و نارضایتی مردم را به همراه نداشته باشد. در کشور ظرفیت ساخت 4 میلیون مسکن وجود داشته که این طرح در دستور کار قرار گرفت بنابراین باید این امر با همکاری و مشارکت دستگاه‌ها محقق گردد.

وی اضافه کرد: امسال سال خوبی در حوزه مسکن خواهد بود‌، خوشبختانه در چند سال اخیر تا حدودی در کنترل قیمت‌ها موفق بودیم و سیاست‌های مختلفی در این دولت دنبال می‌شود تا مهم‌ترین بخش سبد خانوار که مسکن است و در هزینه‌های 50 تا 70 درصدی سبد خانوار ایفا نقش دارد را تامین کنیم. بالغ بر 400 هزار واحد شبکه بانکی کشور تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت کرده‌اند، سیاست رشد مسکن در دولت سیزدهم دنبال شده است و در تمام شهرهایی که امکان تامین زمین وجود داشته باشد هم واگذاری زمین انجام می‌شود، شهرهای پردیس، بهارستان و پرند با مشکل زمین مواجه‌اند اما در باقی شهرهای جدید کشور نیز که زمین وجود دارد هدف ما ویلایی سازی است.

مدیرکل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید بیان کرد: در عصر هوش مصنوعی دولت باید به سمت الکترونیکی شدن پیش برود، خوشبختانه شرکت‌های عمران امروز می‌توانند خدمات خود را در بستر خدمات الکترونیک در قالب عرصه، فروش اقساطی، تحویل واحدها حتی شکایات و دیدار مردم با مدیرعامل و هیئت مدیره انجام دهند حتی این سامانه پشتیبانی دارد.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • کلنگ احداث هتل و تله‌کابین خوشاکو ارومیه به زمین زده شد
  • احداث ۲۷ شهر جدید در نقاط ساحلی
  • رونمایی از سامانه سرمایه‌گذاری استان یزد
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد