Web Analytics Made Easy - Statcounter

 ابوالفضل عمویی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران درخصوص آخرین وضعیت مذاکرات ایران و چهار عضو برجام درخصوص احیای توافق و بازگشت آمریکا، گفت: گفت‌وگوها مقدار زیادی جلو رفته و یک متن اولیه آماده شده، این متن به توافق نزدیک است؛ اما هنوز چند مساله باقی مانده که تا زمانی که این مسائل حل نشود، نباید انتظار داشته باشیم توافق انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: یعنی موضوعات زیادی تا الان در توافق مطرح بوده که به یک راه‌حل‌هایی درمورد آن رسیده شده است اما چند موضوع که جزو خطوط قرمز ایران است هنوز لاینحل مانده و نظرات ایران تامین نشده و بنای جمهوری اسلامی ایرانی این است که بر خطوط قرمز خود استوار باشد.

عمویی اضافه کرد: موضوعات چند دسته اصلی دارند، یک بحث این است که طرف مقابل هنوز برای حفظ بخشی از تحریم‌هایی که در دوره ترامپ گذاشته، مقاومت می‌کند. برای ما مهمترین نکته این است که هر اقدامی که ذیل کمپین فشار حداکثری صورت گرفته و بنای آن بر این بوده که ایران تحت فشار مسیر حرکت خود را تغییر دهد، عناصر این کمپین یعنی تحریم‌هایی که ذیل آن انجام شده باید برداشته شود.

وی افزود: این خواسته اساسی بود که به تیم مذاکره‌کننده ابلاغ شده و در قانون اقدام راهبری هم در مورد آن صحبت شده است و یکی از موضوعات بحث تحریم است.

نماینده تهران در مجلس همچنین ابراز داشت: موضوع دیگر مساله تضمین است، من اشاره کردم یکی از تجربیات ما در دوره برجام این بود که طرف مقابل علیرغم تعهداتی که می‌دهد آن‌ها را اجرا نمی‌کند و از این جهت یک خواسته منطقی این است که ما از طرف مقابل تضمین بگیریم. در گفت‌وگوها هم طرف‌های حاضر بر اصل «منطقی بودن خواسته ایران برای گرفتن تضمین» اذعان دارند، اما وقتی که وارد مکانیزم می‌شوند، طرف آمریکایی به عنوان طرف خطاکاری که از توافق خارج شده و اکنون می‌خواهد به توافق برگردد و باید تضمین بدهد، برای اجرای این تضمین‌ها مقاومت می‌کند.

عمویی در رابطه با انعطاف ایران در حوزه تضمین برای پیش‌برد مذاکرات، عنوان کرد: ما برای این مساله راهکارهای مختلفی ارائه کردیم یعنی هم تضمین سیاسی، هم تضمین حقوقی، هم تضمین اقتصادی و هم حوزه فنی انواع راهکارهای تضمینی بود که ما ارائه کردیم. همه این پیشنهادها از طریق کانال‌هایی که وجود دارد به طرف مقابل ابلاغ شده اما آن ها هنوز ابتکار عملی برای پذیرش این پیشنهادات ندارند. ما هم فکر می‌کنیم بازگشت آمریکا به توافق بدون تضمین وارد شدن به یک فضای ناپایدار و موقتی است.

وی اضافه کرد: برای راستی آزمایی مکانیزم‌هایی پیشنهاد شده و فکر می‌کنم که در این مساله راهکارها شفاف‌تر است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در تشریح نگرانی‌های ایران در مذاکرات، گفت: موضوع دیگری که در مذاکرات باقی مانده بحث عواملی است که ممکن است این توافق را ناپایدار کند. از دید ما هدف این مذاکرات این است که روند تجارت خارجی ایران عادی شود، یعنی ایران مانند هر کشور دیگری در دنیا بتواند کالا خرید کند یا بفروشد چه این کالا نفت باشد، چه بشردوستانه باشد و چه تولیدات داخل باشد.

وی افزود: موضوعاتی که ممکن است این توافق را دچار چالش کند و ادعاهای سیاسی که ممکن است درباره همکاری‌های ما با آژانس مطرح شود، باید به نحوی مورد حل و فصل قرار گیرد. البته به دلیل فشارهای سیاسی که طرف مقابل به شکل مرسوم در عرصه مذاکرات اعمال می‌کند، تاکنون پاسخ‌هایی که در رابطه با این ادعاها از سوی ایران داده شده، نادیده گرفته شده است اما به هر حال در نهایت این مسئله باید به نحوی در مذاکرات حل و فصل شود.

عمویی در پاسخ به این سوال که چه میزان این احتمال وجود دارد که ما لغو همه تحریم‌ها بدون تضمین را بپذیریم؟ تصریح کرد: مسئله‌ای که هست این است که چه تحریم اساسی باقی بماند و یا تضمینی در قبال تعهدات طرف مقابل گرفته نشود، موجب ناپایدار شدن این توافق خواهد شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به این سوال که در ارتباط با خطوط قرمز ایران آیا اساسا نرمشی از طرف مقابل صورت گرفته یا خیر؟ گفت: مطالبات ما تاکنون در موضوعات مختلف ارائه شده و در همین رابطه بخش زیادی از تحریم‌ها رفع خواهد شد اما هنوز درباره بخشی دیگری از آنها که طرف مقابل اراده‌ای برای برداشتن آنها نشان نداده، مقاومت صورت می گیرد.

وی ادامه داد: ما در داخل برجام ۶ دسته تحریم موضوعی و ۷۴۵ تحریم فرد، شرکت یا نهاد داشتیم که باید همه اینها رفع شود. اما در دوره ترامپ دو دسته تحریم موضوعی دیگر در حوزه فلزات، همکاری های مالی و بانکی و حوزه انرژی اضافه شد که شامل  حدودا ۸۰۰ مورد تحریم جدید ذیل کمپین فشار حداکثری می شود.

عمویی خاطرنشان کرد: در حال حاضر درباره تحریم های برجامی به نظر می آید که طرف مقابل آمادگی رفع آن را دارد ولی در ارتباط با تحریم های دوره ترامپ بهانه می آورند و مدعی هستند که این تحریم ها مرتبط با برجام نیست. با این حال ما تاکنون توانستیم طرف مقابل را مجاب به رفع بخش قابل توجهی از تحریم ها کنیم.

این عضو کمیسیون امنیت ملی درباره علل لغو جلسه مجلس با امیرعبدالهیان گفت: مجلس به صورت خاص روند مذاکرات را رصد می کند. ما جلسات مختلفی را چه با کارشناسان و چه با افراد مطلع که در مذاکرات حضور دارند، برگزار کرده ایم و این روند ادامه خواهد داشت. با این حال رئیس مجلس عضو شورای امنیت ملی و کمیته هسته ای است و اطلاعات لازم را به مجلس شورای اسلامی منتقل می‌کند و نمایندگان نیز در همین راستا مورد مشورت قرار خواهند گرفت.

وی خاطرنشان کرد: البته مکانیزم رسمی مجلس این است که پس از انقعاد هر توافقی باید این توافق به مجلس شورای اسلامی ارائه شود و  مورد بررسی و تصمیم گیری در مجلس  قرار گیرد که مسئله به صراحت در ماده ۷ قانون راهبردی نیز مورد اشاره قرار گرفته است.

عمویی در پاسخ به این سوال که اینکه گفته می‌شود با انعقاد توافق احیای برجام، غنی سازی ایران به زیر ۵ درصد خواهد رسید، گفت: اگر توافقی صورت بگیرد به این عنوان که تحریم ها برداشته شود و ما در یک پروسه راستی آزمایی به این نتیجه برسیم که تحریم ها در عمل برداشته شده، ایران به تعهدات سابق خود در برجام بازخواهد گشت. بنابراین با توجه به اینکه ایران در برجام متعهد شده که به مدت ۱۰ سال غنی سازی را در محدوده ۳.۶۷ درصد نگه دارد، ما به شرط رفع تحریم ها مجددا باید این محدودیت ها را اعمال کنیم./ ایلنا

منبع: فردا

کلیدواژه: مذاکرات وین تحریم های ترامپ عمویی تضمین های برجامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۸۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است

به گزارش قدس آنلاین، ان بی سی نوشت که کاخ سفید ماه‌هاست که به دنبال توافق آتش‌بس برای آزادی اسیران دربند حماس است، اما دور کنونی مذاکرات در یک برهه حساس جنگی و انتخاباتی انجام می‌شود.

مقام های آمریکایی پیش نویس توافق فعلی را آخرین و بهترین نسخه می ‌دانند، چرا که به عقیده آنها اسرائیلی‌ها در این دور از مذاکرات با شروط کلیدی موافقت کرده‌ و در مورد آنها سازش کرده‌اند.

یکی از مقام های آمریکایی در این خصوص گفت: "رئیس جمهوری بدان روی بسیار نگران میزان حساسیت برهه کنونی است که دیگر برگی برای بازی برایش باقی نمانده است.

به نوشته ان بی سی، در ماه‌های اخیر مذاکرات بر سر توافقی که شامل آتش‌ بس موقت و آزادی برخی از اسیران می‌شود به مرحله حساسی رسیده و سپس فروپاشیده است. اما به گفته مقام ها، اکنون که اسرائیل مصر است به‌رغم مخالفت‌ های آمریکا، حمله نظامی به شهر رفح را انجام دهد، شکست مذاکرات آتش‌ بس فرصتی برای احیای آن‌ باقی نمی گذارد. به گفته این مقام ها، این بار شکست در حصول توافق می تواند به تشدید جنگ و تهدید بیشتر جان اسیران منجر شود.

این بزنگاه تاریخی با اعتراض های فزاینده دانشگاهی و تهدید به تظاهرات در برنامه های انتخاباتی بایدن و سایر مقام های ارشد دولت در تابستان پیش رو همزمان شده است. برخی از مقام های دولتی به طور خصوصی گفته اند که یکی از مزیت های مهم در گشایش دیپلماتیک جنگ غزه می تواند تأثیر آن بر این اعتراضاتی باشد که در برخی از موارد به خشونت کشیده شده است.

برخی از مقام های آمریکایی نسبت به دستیابی به توافق آتش بس ابراز خوش بینی کرده و گفته اند که هدف آمریکا آن است که آتش بس موقت طولانی تر شده و راه را برای پایان جنگ هموار کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • حماس : پایان هر توافقی باید تضمین‌ کننده آتش‌ بس دائمی باشد
  • منتظر پاسخ هستیم و در عین حال دستمان روی ماشه است
  • حماس: پایان هر توافقی باید تضمین‌کننده آتش‌بس دائمی باشد
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • پیام حماس به گروه‌های مقاومت درباره مذاکرات
  • جزئیات جدید از پیشنهاد مصر درباره غزه
  • جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود
  • جزئیات جدید از پیشنهاد مصر درباره غزه؛ تل‌آویو با خروج نیروهایش از «نتزاریم» موافقت کرد