Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران با بیان اینکه سال ۱۴۰۱، سال مهمی در حوزه نوسازی بافت فرسوده خواهد بود، گفت: براساس تفاهم نامه ای که به زودی فی ما بین سازمان بهسازی و نوسازی وزارت راه و شهرسازی و شهردار تهران امضاء خواهد شد، قرار است برای نوسازی بافت فرسوده به ازاء هر واحد مسکونی ۴۵۰ میلیون تومان وام با سود پایین و حدود ۶۰ میلیون تومان ودیعه مسکن واگذار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، حمیدرضا صارمی با حضور در یک برنامه تلویزیونی در خصوص امضاء تفاهم نامه شهرداری تهران با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به منظور احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی در شهر تهران، گفت: این تفاهم نامه بر مبنای قانون جهش مسکن که مهرماه امسال توسط دولت ابلاغ شد و بخشی از سیاست های شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران است، امضاء شد که بر اساس آن، هفته آینده کلنگ احداث ۴۵۰۰ واحد مسکونی به زمین زده می شود.


وی تصریح کرد: شهر تهران یک عقب ماندگی ۱۰ ساله در تولید مسکن دارد، یعنی سال ۹۰ در شهر تهران سالانه تقریباً ۲۹ هزار پروانه ساختمانی صادر می شد اما به مرور زمان کاهش یافته و امسال به ۵ هزار پروانه در سال رسیده، این در حالی است که تهران سالانه به حدود ۱۵۰ هزار واحد مسکونی نیاز دارد. همین موضوع و عوامل و متغیرهای متعدد دیگر از جمله طولانی بودن زمان صدور پروانه که رغبت به ساخت و ساز را کم کرده، موجب شد که متوسط قیمت مسکن از متری ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در سال ۹۰ به متری ۳۳ میلیون تومان در سال ۱۴۰۰ برسد، لذا شهرداری تهران در این دوره تصمیم دارد، برای جبران این عقب ماندگی در تفاهم با نهادهای دولتی، عمومی، خصوصی، نیمه خصوصی و ... سالانه  ۱۸۰ هزار واحد مسکونی را در شهر تهران احداث کند که در همین راستا تفاهم نامه ها وتوافق نامه های متعددی را به امضاء خواهد رساند. 


تخصیص ۲۰۰۰ میلیارد تومان بودجه برای نوسازی بافت فرسوده


معاون شهردار تهران با اشاره به بودجه تخصیص داده شده برای اجرای این طرح، اظهار کرد: شورای شهر تهران در بودجه سال ۱۴۰۱، یک رقم ۱۵۰۰ میلیارد را برای نوسازی بافت فرسوده و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تأمین زیرساخت های آن مصوب کرده است.

اجاره نشینی ۴۵ درصد تهرانی ها


صارمی ادامه داد: مسئله کاهش تولید مسکن در شهر تهران از سال ۹۳ آغاز شده که در این روند، میزان تولید سالانه مسکن از حدود ۲۰۰ هزار واحد مسکونی به ۶۰ هزار واحد رسیده و این کاهش تولید، موجب افزایش قیمت مسکن شده است. شهر تهران به دلیل افزایش جمعیت ناشی از مهاجرت ها، زاد و ولد و... همواره در معرض فشار تقاضای مسکن است، اما کاهش عرضه طی سال های اخیر موجب اجاره نشینی  ۴۵ درصد تهرانی ها و رسیدن  شاخص دسترسی مسکن به ۶۵ سال شده است که این اصلاً آمار خوبی نیست.  اکنون اگر ما بتوانیم سالانه حدود ۲۰۰ هزار واحد مسکونی تولید کنیم، تقریبا ۶۰۰ هزار نفر از اقشار متوسط و پایین جامعه خانه دار می شوند.


واگذاری مسکن به زوج های جوان 


معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اضافه کرد: شهرداری تهران بر اساس تبصره ۲۱ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها که سال ها مورد بی توجهی قرار گرفته بود، ملزم به تأمین مسکن برای دهک های پایین جامعه است و ما با استفاده از روش های گوناگون و بهره گیری از سرمایه عظیم مردمی به امید خدا این مهم را طی ۴ سال آینده به نتیجه خواهیم رساند. 


صارمی درخصوص محل احداث مسکن استطاعت پذیر گفت: بخشی از این خانه ها که طبق تفاهم نامه با سازمان ها و نهادهای مختلف اجرایی می شود، در جنوب شهر تهران از جمله مناطق ۱۸، ۹ ، ۲۱ و۴ و بخش دیگر نیز در زمین های ذخیره نوسازی شهر تهران واقع در منطقه۲۲ خواهد بود. رویکرد اصلی ما در این طرح بیشتر به سمت نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری است، چراکه اغلب دهک های ضعیف جامعه در این مناطق ساکن هستند و از این طریق شاهدکاهش فاصله شمال و جنوب شهر نیز خواهیم بود.


کاهش صدور پروانه به ۲ ماه 


وی تصریح کرد: سازمان نوسازی شهر تهران تولی گری بخش محدودی از ساخت و سازها در بافت فرسوده را بر عهده دارد و به طور کلی، مسئولیت اصلی شهرداری تهران در اجرای این طرح، پای کار آوردن نهادها و سازمان های مختلف و سازندگان برای اجرا است و رویکرد اصلی، مشارکت مردم، سازمان ها و نهادها و شهرداری تهران است، البته شهرداری تهران نیز زمین هایی را برای ساخت و ساز در اختیار سازندگان قرار می دهد، ضمن اینکه تسهیلاتی در ارائه پروانه و صدور مجوزها برای سازندگان درنظر گرفته است که می توان به کاهش صدور پروانه به ۲ ماه اشاره کرد.


صارمی با اشاره به اینکه مسئله تولید مسکن با کالاهای دیگر متفاوت است، بیان کرد: اگر در زمانی با کمبود کالایی در کشور مواجه شویم، مدیران می توانند این موضوع را با اقداماتی از جمله واردات آن کالا، کاهش عوارض گمرکی و ... مدیریت کنند اما مسکن، کالایی است که نمی توان آن را وارد کرد و نیازمند یک برنامه ریزی دقیق است.


وی ادامه داد: اکنون اقدامات لازم برای احداث سالانه حداقل ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در شهر تهران آغاز شده است که با ساخت ۳۰ درصد آن، شاهد مشارکت خود مردم و تاثیر آن بر بازار مسکن و اجاره خواهیم بود.


معاون شهردار تهران با بیان اینکه سال ۱۴۰۱، سال مهمی در حوزه نوسازی بافت فرسوده خواهد بود، گفت: براساس تفاهم نامه ای که به زودی فی ما بین سازمان بهسازی و نوسازی وزارت راه و شهرسازی و شهردار تهران امضاء خواهد شد، قرار است برای نوسازی بافت فرسوده به ازاء هر واحد مسکونی ۴۵۰ میلیون تومان وام با سود پایین و حدود ۶۰ میلیون تومان ودیعه مسکن واگذار شود که امیدواریم بتوانیم این مبلغ را به ۱۲۰ میلیون تومان برسانیم که یکی از مهم ترین اولویت های ما در تأمین مسکن است.

بر اساس گزارش روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، وی افزود: همچنین بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران اگر سازندگان اقدام به تجمیع پلاک ها در بافت های ریزدانه و نفوذناپذیر کنند، معابر به صورت رایگان محاسبه خواهد شد. مهم ترین هدف ما این است که بتوانیم در خود بافت فرسوده حدود ۳۰ هزار واحد را نوسازی کنیم تا گشایشی در مسکن ایجاد شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهرداري تهران بافت فرسوده نوسازی بافت فرسوده برای نوسازی بافت فرسوده هزار واحد مسکونی شهرداری تهران میلیون تومان شهردار تهران شهر تهران تفاهم نامه بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۱۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۰۰ درصدی بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن بازآفرینی در آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مهاباد؛ سرپرست اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی در ویدئو کنفرانسی بررسی روند اجرای طرحهای بازآفرینی شهری در استانها که با حضور دستیار ویژه وزیر و دبیر قرارگاه نوسازی مسکن و معاونین وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، گفت: طرح بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن محدوده‌های بازآفرینی شهری در ۱۰۰ درصد محدوده‌های بازآفرینی مصوب در ۲۲ شهر هدف سطح استان اجرایی می‌شود.

رسول عطائی افزود: در بخش نوسازی مساکن بافت فرسوده نیز برنامه دو ساله بازآفرینی شهری برای نوسازی واحد‌های مسکونی در بافتهای فرسوده شهری در آذربایجان‌غربی ۱۶ هزار و ۹۶۴ واحد است.

عطائی اظهارکرد: تاکنون ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی در سامانه ستاد ملی ثبت شده است و برای نوسازی مسکن پروانه ساختمانی دریافت کرده‌اند.

وی گفت: با این آمار آذربایجان‌غربی در نوسازی واحد‌های مسکونی در بافتهای فرسوده شهری بیش از ۷۵ درصد از برنامه دو ساله را اجرایی کرده است.

سرپرست اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی، با اشاره به طرح کلید به کلید اضافه کرد: آذربایجان‌غربی جزو استانهای پیشرو بوده و در آینده این طرح همراه با اطلاع رسانی عمومی عملیاتی می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد
  • معاون وزیر راه در پاسخ به جماران: از خاک هرمز و ابوموسی در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن استفاده نمی شود
  • نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد
  • اجرای ۱۰۰ درصدی بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن بازآفرینی در آذربایجان‌غربی
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران