Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج پژوهش پژوهشگران گروه فیزیولوژی دانشگاه تربیت مدرس بر روی در موش های صحرایی نشان داد که تحریک نورون های حسی بویایی با ایجاد تغییرات ساختاری و عملکردی نواحی مغزی می تواند توسعه بیماری شبه آلزایمری و عوارض رفتاری آن را کاهش دهد.

به گزارش ایسنا، آلزایمر یک اختلال شایع دوران سالمندی است که دارو درمانی تنها علامت های این بیماری را موقتا کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحریک مغزی یک راه جایگزین و مؤثر برای کنترل پیشرفت این بیماری است. برای مثال استفاده از تحریک عمقی به دلیل تهاجمی بودن با عوارض جدی همراه است. مسیر بویایی با نواحی مغزی متعددی ارتباط دارد که بر روی نوروژنز این نواحی و عملکردهای شناختی مانند حافظه و یادگیری اثرگذار است.

هدف این مطالعه که در قالب رساله دکترای تخصصی مرتضی سلیمی انجام شد، بررسی اثر تحریک الکتریکی پیاز بویایی بر ایجاد بیماری شبه آلزایمر در موش صحرایی است. در این پژوهش موش های صحرایی نژاد ویستار در چهار گروه قرار داده شدند. به کمک استریوتکس در نواحی پیاز بویایی، قشر پره فرنتال، هیپوکمپ پشتی و شکمی و نیز قشر انتورینال الکترود گذاری شده و به طور همزمان از این نواحی پتانسیل های میدانی موضعی ثبت شد. جهت بررسی های رفتاری از ماز بارنز، Yتشخیص شیء جدید و میدان باز استفاده شد. پلاک های آمیلوئید بتا با روش ایمنوهیستوفلورسانس سنجدیده شد. میزان زنده مانی سلول های پیاز بویایی با روش نیسل تعیین شد. توان، همبستگی سیگنال و تغییرات شبکه مرتبط با سیگنال های هنگام استراحت و انجام آزمون حافظه کاری سنجیده شد.

نتایج نشان داد: تزریق آمیلوئید بتا منجر به کاهش توان و جفت شدگی نوسانات مغزی در شرایط استراحت و حین انجام آزمون حافظه کاری می شود و تحریک الکتریکی پیاز بویایی می تواند باعث بهبود این شاخص ها شود. تحریک الکتریکی پیاز بویایی همچنین منجر به افزایش زنده مانی سلول های پیاز بویایی و کاهش تجمع رسوب پلاک های آمیلوئید بتا در هیپوکامپ و پیاز بویایی شد.

بنابراین یافته ها نشان می دهد تحریک نورون های حسی بویایی با ایجاد تغییرات ساختاری و عملکردی نواحی مغزی و خود پیاز بویایی توانسته توسعه بیماری شبه آلزایمری و عوارض رفتاری آن را کاهش دهد.

به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، این پژوهش در قالب رساله دکترای تخصصی مرتضی سلیمی در رشته فیزیولوژی با راهنمایی دکتر محمدرضا رئوفی و با مشاوره دکتر سیدجواد میرنجفی زاده و دکتر محمد جوان از اعضای هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه تربيت مدرس موش صحرایی آلزايمر نورون پیاز بویایی بیماری شبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۲۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در پنجمین روز از هفته سلامت،مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  با محوریت مراقبت و درمان دیابت در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد.

به گفته  دکتر گلفیروزی بیماری دیابت باید جدی گرفته شودو بیماریهای غیر واگیر باعث ۸۰ درصد مرگ و ۵۳ درصد بار بیماری ها در دنیا  و کشور هستند و در این بین ، دیابت شایع ترین بیماری متابولیک در دنیاست.

دکتر گلفیروزی گفت: با توجه به تغییر در سبک زندگی و افزایش عوامل خطر ابتلا به بیماری‌ دیابت خصوصا چاقی و کم تحرکی ، روند ابتلای افراد به دیابت در دنیا رو به افزایش است و تخمین زده میشود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران دیابتی به حدود ۶۳۰ میلیون نفر برسد.

وی از هزینه های بالای بیماری دیابت سخن گفت و افزود: حدود ۹ درصد از هزینه های بهداشتی در ایران صرف بیماری دیابت می شود که در راستای کاهش هزینه ها علاوه بر ارتقاء کیفیت خدمات در حوزه بهداشت در راستای  تشخیص به هنگام بیماریهای دیابت و فشار خون ، باید جهت افزایش سواد سلامت مردم  برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر برنامه ریزی و افراد را از دوران کودکی آموزش داد و ترغیب کرد تا سبک زندگی سالمی داشته باشند و با مدیریت وزن و فعالیت بدنی سلامت خود را حفظ کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان به اجرای پویش ملی سلامت که با هدف شناسایی بیماران دیابت و فشار خون در کشور اجرا گردید اشاره کرد و گفت :در این پویش بیش از یک میلیون و دویست هزار بیمار دیابتی و فشار خونی شناسایی شد که درمان به موقع این بیماران، گام بسیار مهمی در پیشگیری از عوارض بیماری و کاهش هزینه های  بسیار سنگین آن در حوزه درمان خواهد شد.

دکتر گلفیروزی در زمینه عوارض بیماری دیابت و اثرات آن بر سلامت افراد اظهار داشت: در  بسیاری از بیماران دیابتی حداقل ۵ تا ۱۰ سال پس از ابتلا به بیماری تشخیص داده میشود که در این زمان ممکن است فرد دچار  حداقل یکی از چشمی ،عصبی،قلبی  یا کلیوی شده باشد ،لذا جهت جلوگیری از افزایش عوارض این بیماری، هدف این است که با خدمات تشخیصی و درمانی مناسبی به افراد مبتلا ارائه و از عوارض این بیماری جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه راه اندازی کلینیک های دیابت برنامه ای است که می تواند ضمن کنترل این بیماری، خدمات مناسبی به بیماران ارائه نماید افزود :در این مرکز جامع ، علاوه بر خدمات مراقبتی سطح یک که شامل مراقبت پزشک و پرستار آموزش دیده دیابت ،مشاوره روان و تغذیه می باشد ،ویزیت متخصص داخلی به بیماران ارایه خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان:این مرکز مجهز به دستگاه های ازون تراپی ،پلاسما تراپی ،وکیوم زخم و خدمات درمانی با پانسمان های نوین می باشد که به بیمارانی دچار زخم دیابتی هستند ارایه خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان گفت: امیدواریم با مشارکت بیمه ها  و مردم بتوانیم برنامه ریزی مناسبی برای کنترل این بیماری در استان داشته باشیم .

دیگر خبرها

  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند