Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@03:21:01 GMT

کوچکترین باتری جهان به اندازه یک دانه غبار!

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۷۳۹۱۴

کوچکترین باتری جهان به اندازه یک دانه غبار!

فرارو-محققان دانشگاه فناوری کمنیتس آلمان کوچکترین باتری جهان را به عنوان یک نمونه اولیه کاربردی ارائه کرده اند؛ این باتری"عملکرد ذخیره انرژی تشویقی در مقیاس کمتر از میلی متر مربع" را نشان می‌دهد.

به گزارش فرارو، اندازه‌ی این باتری قابل شارژ به کوچکی یک گرد و غبار است که میتواند کوچکترین تراشه‌های کامپیوتری جهان را به مدت تقریبا ده ساعت تغذیه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این باتری در دستگاه‌های میکروالکترونیکی کوچکی مانند حسگر‌های زیست سازگار و ایمپلنت‌های پزشکی کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تا به امروز میکروباتری‌ها یا قدرت بسیار کم تولید می‌کردند، یا محدودیت‌هایی در مورد محیط استفاده داشتند و یا به اندازه کافی کوچک نبودند، اما باتری‌های جدید می‌تواند این کاستی‌ها را برطرف کند. نسل فعلی میکروباتری‌ها با قرارگیری فیلم‌ها بر روی یک تراشه ایجاد می‌شد، این امر باعث می‌شد پیش از اینکه سطح ذخیره‌سازی انرژی خیلی کم شود، محدودیت‌هایی در کوچک شدن آن‌ها وجود داشته باشد. برای حل این مشکل سیستم جدید شامل پیچیدن نوار‌هایی از همان فیلم‌های مورد استفاده در میکرو باتری‌های فعلی می‌باشد که می‌توان آن‌ها را آزاد کرد و دوباره کویل کرد تا کشش کافی برای تامین انرژی یک کامپیوتر کوچک تولید و آزاد شود.


این تیم آلمانی هدف خود را ایجاد باتری قابل شارژی تعیین کرد که می‌توانند تا ۱۰۰ میکرووات انرژی در هر سانتی متر مربع را در خود نگه دارند. این مقدار انرژی مقدار مناسبی برای اکثر استفاده‌های کامپیوتری میکروسکوپی (از جمله اندازه گیری دمای هوای محیط) می‌باشد. این تیم تحقیقاتی برای دستیابی به تکنولوژی باتری‌های جدید از همان فرآیندی استفاده کردند که توسط تسلا برای تولید باتری خودرو‌های الکترونیکی در مقیاس بزرگ استفاده می‌شد. روش "Swiss-roll" یا "micro origami" برای ایجاد محصولی سازگار با فناوری‌های تولید تراشه‌های موجود استفاده می‌شود و قادر به تولید خروجی بالا خواهد بود.

اندازه این باتری‌ها کمتر از یک میلی‌متر مربع با حداقل چگالی انرژی ۱۰۰ میکرووات ساعت بر سانتی‌متر مربع است، اما با این وجود هنوز هم می‌توان آن ها را روی یک تراشه ادغام کرد. پروفسور الیور اشمیت، یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید:" پتانسیل بهینه سازی عظیمی برای این فناوری وجود دارد و ما می‌توانیم در آینده انتظار باتری‌های بسیار قوی تری را داشته باشیم." بدیهی است که این فناوری با در نظر گرفتن گوشی‌های هوشمند توسعه نیافته است و رویاپردازی درخصوص آیفون بعدی باتری‌های به این کوچکی کار دشواری است. با این حال، محققان امیدوارند که بتوانند با بکارگیری این باتری‌ها در میکرو نانوحسگر‌ها و حوزه‌هایی مانند اینترنت اشیا، ایمپلنت‌های پزشکی کوچک، سیستم‌های میکرورباتیک و الکترونیک جهان را شگفت زده کنند.

منبع: gizmochina

منبع: فرارو

کلیدواژه: باتری باتری کوچک متر مربع باتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۳۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گیزمو چاینا، این سری دارای تراشه جدید Kirin۹۰۱۰ هستند. تراشه جدید به طور واقعی آزمایش شده و عملکرد آن بهتر از انتظارات و بدون داغ شدن دستگاه بوده است.

Kirin۹۰۱۰ جایگزین تراشه های Kirin۹۰۰۰ شده که روی گره پردازشی کلاس ۷ نانومتری نسل دوم SMIC ساخته شده که به آن N+۲ نیز می گویند. تراشه های Kirin ۹۰۰۰ نیز براساس همین فرایند فناورانه ساخته شده اند.

SMIC بزرگترین پیمانکار تراشه سازی چین در جهان است. با توجه به ذخیره محدود موبایل های Pura ۷۰، پیش بینی می شود ظرفیت تولید تراشه های جدیدKirin هنوز محدود باشد. با این وجود تولید یک مدل پرچمدار جدید با تراشه جایگزین نشان می دهد هواوی اندک اندک چالش ذخایر تراشه خود را در بحبوحه تحریم های آمریکا با کمک نسخه های داخلی برطرف می کند.

البته اینکه SMIC چگونه توانسته تراشه های مذکور را بدون دسترسی به ابزارها و فناوری های خارجی بسازد، هنوز مشخص نشده است.

طبق گزارش ها تراشه جدید Kirin۹۰۱۰ دارای هسته خوشه ای مشابه نسخه های پیشین است. می توان Kirin۹۰۱۰ را یک نسخه تراشه Kirin۹۰۰۰ دانست که نسبت به نمونه های پیشین بازده بالاتری دارد.

با این وجود به نظر می رسدKirin۹۰۱۰ با وجود قدرت رایانشی بیشتر، سرعت عملکرد هسته آن کندتر است.

براساس گزارش های پیشین سریPura ۷۰ موبایل هایی پرچمدار با تمرکز بر عکاسی هستند. این سری شامل ۴ مدل Pura ۷۰، Pura ۷۰پرو، Pura ۷۰پرو پلاس و Pura ۷۰اولترا است.

کد خبر 6092832

دیگر خبرها

  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • جهان احتمالا با ذراتی پر شده که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند
  • اشتغال اهمیت دارد
  • (تصاویر) کوچکترین مدرسه دنیا
  • اسلامی: ایران در المپیاد مخترعین مقام اول را کسب کرد
  • قیمت باطری ماشین با دریافت باتری کهنه
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود
  • تولید ۱۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در اردبیل
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • همه باید در مسیر گره‌گشایی از مشکلات تولید گام بردارند