Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@17:12:20 GMT

سازه‌هایی که دسترسی به آن‌ها دشوار است

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۷۴۵۷۲

سازه‌هایی که دسترسی به آن‌ها دشوار است

باشگاه خبرنگاران جوان - دسترسی به برخی از مکان‌ها از معابد آویزان از صخره‌ها گرفته تا کلیسا‌های روی ستون‌های صخره‌ها کار سختی است.

به گزارش listverse، برخی از ساختمان‌های باستانی جهان در نامناسب‌ترین مکان‌ها واقع شده اند. ساخت مکان‌های عبادتگاهی و معابد روی ارتفاع کوه‌ها و دشواری دسترسی به این ساختمان‌ها نشان دهنده اهمیت معنوی آن‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش چند مورد از سازه‌های قدیمی با دسترسی سخت آورده شده است.

کلیسای سنت میشل

یکی از این مکان‌ها، کلیسای سنت میشل در کشور فرانسه است. افراد برای رسیدن به کلیسای کوچک Saint-Michel d باید از ۲۶۸ پله حکاکی شده در صخره بالا بروند. این کلیسا در سال ۹۶۹ روی یک پلاگین آتشفشانی به ارتفاع ۸۵ متر ساخته شد. هسته این آتشفشان در مرکز دهکده Le Puy-en-Velay قرار دارد. این دهکده هم در یک دره پوشانده شده از بقایای آتشفشان‌های باستانی قرار دارد. مانند بسیاری از فضا‌های مقدس دین مسیحیت، این کلیسا هم به فرشته مایکل اختصاص دارد. به گفته راهبان دینی، فرشته مایکل در قله کوه‌ها و سایر مکان‌های مرتفع ظاهر می‌شد.

مقبره Gaztelugatxeko Doniene در کشور اسپانیا

این آرامگاه متعلق به قرن دهم بوده و بر فراز جزیره‌ای در ساحل بیسکای ایالت باسک اسپانیا قرار دارد. در سواحل متلاطم باسک، تونل‌ها، طاق‌ها و غار‌هایی در اثر فرسایش دریا ایجاد شده اند. نام این مکان از ترکیب کلمات باسکی به معنای قلعه سنگی گرفته شده است. این آرامگاه با یک پل سنگی به باسک و سایر نقاط متصل می‌شود. علاقه‌ مندان باید برای دسترسی به این مکان ۲۴۱ پله را بالا بروند. طبق افسانه‌های کشور اسپانیا، افراد پس از صعود به آرامگاه باید سه بار زنگ آن را به صدا درآورده و آرزو کنند.

صومعه سوملا در ترکیه

صومعه ارتدکس یونانی سوملا به حضرت مریم اختصاص دارد. این صومعه در ارتفاع ۱۲۰۰ متری و روی صخره‌ای در کوه ملا در ترکیه می‌چرخد. این صومعه یکی از قدیمی‌ترین صومعه‌های دین مسیحیت در جهان است. دو کشیش در قرن چهارم این مکان را تاسیس کردند. در قرن سیزدهم شکل کنونی آن به وجود آمد. مردم محلی، آن را با نام "Meryem Ana" می‌شناسند. احتمالا نامش از کلمه "Melas" به معنای سیاه گرفته شده باشد. شاید دلیل این نامگذاری کوه‌های کاراداگلار و رنگ سیاه نماد مریم مقدس باشد. پس از ابطال مبادلات ترکیه و یونان در سال ۱۹۳۰، بیشتر اجزای چوبی صومعه در یک آتش سوزی از بین رفت.

معبد معلق چین

این معبد معلق بیش از ۱۵۰۰ سال پیش روی پرتگاهی صخره‌ای در نزدیکی کوه هنگ در استان شانشی چین ساخته شد. این سازه با تیر‌های متقاطع بلوط سوراخ شده و فرو رفته در صخره‌ها نگه داشته می‌شود. این تنها معبد ساخته شده در دنیا با ترکیبی از سه فلسفه سنتی چین است. طبق افسانه‌های چینی، راهبی مجرد به نام لیائو ران این معبد را در سال ۴۹۱ ساخته و پس از انجام تعمیرات این مکان شامل چهل سالن و غرفه است.

معبد پوپا تاونگ‌کالات میانمار

این مکان مقدس در بالای صخره‌هایی با فاصله بیش از ۳۰ متر از زمین در مرکز میانمار ساخته شده است. این سازه بالای یک پلاگین آتشفشانی با ارتفاع ۲۲۵ متری قرار دارد. بر اثر فعالیت‌های زمین شناسی در اطراف کوه پوپا، یک آتشفشان خاموش با ارتفاع ۱۵۱۸ متر بالاتر از سطح دریا تشکیل شد. پوپا در زبان سانسکریت به معنای «گل» است. این مکان مقدس‌ترین کوه میانمار و منبع انرژی معنوی نات است. این مجموعه شامل صومعه‌ها وزیارتگاه‌ها است. برای رسیدن به این معبد باید ۷۷۷ پله را بالا رفت.

صومعه تثلیث یونان

این سازه حدود ۳۰۰ متر بالاتر از شهر کالاباکا قرار دارد. بر اساس شواهد، این صومعه از سال ۱۳۶۲ در اینجا بوده است. بسیاری از صومعه‌های متئورا، Agia Triada هم در نهایت اوایل قرن بیستم متروکه شد. در طول جنگ جهانی دوم هم آسیب‌هایی به آن وارد شد. در طی جنگ جهانی یکی از ساختمان‌های اصلی آن نیز در آتش سوخت. در دهه ۱۹۷۰ این معبد بازسازی شد.

سازه Paro Taktsang در کشور بوتان

این ساختمان به صومعه آشیانه ببر هم شهرت دارد. معبد Paro Taktsang نماد فرهنگی بوتان است. این سازه مقدس کنار صخره دره پارو بالا قرار داشته و در اطراف غاری در سال ۱۶۹۲ ساخته شد. به گفته برخی، راهبی به نام Padmasambhava روی پشت یک ببر نشسته و به این مکان پرواز کرد. پس از آن این صومعه به مکانی برای رام کردن ببر‌ها معروف شد.

کلیسای Katskhi Pillar جورجیا

این کلیسا در بالای یک سنگ آهکی قرار دارد. مردم محلی از آن به عنوان ستون زندگی یاد می‌کنند. نام این ستون Katskhi با ارتفاع ۴۰ متر است. محققان سال ۱۹۴۴ موفق به بازدید از این مکان شدند و برخی از اسرار آن را فاش کردند. به گفته محقق گرجستانی در قرن هجدهم نحوه بالا رفتن از این ستون مشخص نیست.

کلیسای سنگی Abuna Yemata Guh در اتیوپی

یکی از ۳۵ کلیسای سنگی منطقه Tigray کشور اتیوپی است. این سازه در ارتفاع ۲۵۸۰ متری قرار دارد. ورودی کلیسای Abuna Yemata Guh در یک سربالایی شیب دار است. بازدیدکنندگان با عبور از یک پل سنگی و یک پل عابر پیاده چوبی به این مکان می‌رسند. شهرت این کلیسا به خاطر نقاشی‌های دیواری و گنبدهایش است. قدمت آن به قرن پنجم بازمی گردد.

بیشتر بخوانید

کتابخانه مارپیچ چین؛ تلفیقی از هنر و علم + عکس

گزارش از مهران محمدپور

انتهای پیام/

باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی اخبار داغ فضای مجازی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مکان های تاریخی مکان های گردشگری معبد باستانی ساخته شد مکان ها صخره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۴۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای

ایسنا/لرستان پس از گذشت ۲۷ سال از عملیات اجرایی هتل صخره‌ای خرم‌آباد، خبرهای خوبی از سرعت بخشیدن به این پروژه به گوش می‌رسد.

هتل صخره‌ای یکی از پروژه‌های خرم‌آباد است که ۲۷ سال پیش عملیات اجرایی آن توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی آغاز شد و پس از گذشت تقریبا سه دهه هنوز به بهره‌برداری نرسیده است.

این پروژه در آغاز به عنوان طرحی بزرگ در شهر خرم‌آباد خودنمایی می‌کرد و بارقه امیدی در دل مردم این دیار برای ارتقای رونق گردشگری، مبلمان شهری و زیرساختی ایجاد کرد اما متاسفانه با گذشت تقریبا سه دهه و حضور استانداران مختلف در لرستان و حتی قرار گرفتن در لیست پروژه‌های اقتصاد مقاومتی استان افتتاح نشد، موضوعی که نماینده ولی‌فقیه در معارفه ابوطالب شفقت استاندار جدید استان به آن نیز اشاره داشت.

روز جمعه استاندار لرستان بازدیدی از هتل صخره‌ای انجام داد و از نزدیک در جریان مشکلات این پروژه قرار گرفت و این بازدید امیدی را دوباره در دل مردم به وجود آورد که با همدلی دستگاه‌های ذیربط و سرمایه‌گذار این پروژه نهایتا به نتیجه برسد.

طرح توسعه هتل صخره‌ای بازنگری و قرار است پنج ستاره شود

در این بازدید، نعمت‌زاده، نماینده سرمایه‌گذار هتل صخره‌ای خرم‌آباد، اظهار کرد: ۳۱۴۵ متر سند این هتل را داریم و بنای قدیمی آن ۱۰۷۵ متر بوده است.

وی ادامه داد: در سال ۹۴ که هتل صخره‌ای را از مالک قبلی خریداری کردیم طرح توسعه آن بازنگری و تصمیم بر آن شد از سه ستاره به پنج ستاره تبدیل شود و براین اساس تعداد اتاق‌های آن از ۵۵ به بیش از ۱۰۰ اتاق برسد.

نماینده سرمایه‌گذار هتل صخره‌ای خرم‌آباد با بیان اینکه در این سازه سه سالن با ظرفیت هرکدام هزار نفر دیده شده و تراکم آن بیش از ۱۵ هزار متر و زیربنای جدید آن ۲۹۰۰ متر است، اضافه کرد: در ورودی این هتل، یک پدبالگرد در نظر گرفته شده، همچنین تدارک یک تله‌کابین از محل هتل صخره‌ای تا تپه شهدای گمنام، یک دستگاه آمبولانس مدرن و یک دستگاه بالگرد دیده شده است.

نعمت‌زاده گفت: در سال ۹۵ مجددا عملیات اجرایی این هتل در خرم‌آباد آغاز و در مدت یکی دو سال ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی به دنبال داشت، تمام هزینه‌هایی که برای این پروژه صرف شده از آورده سرمایه‌گذار بوده و بنا داشتیم آن را به هشت طبقه برسانیم و علیرغم گرفتن مجوز با مخالفت شهردار وقت مواجه شدیم و این موضوع سبب تعطیلی پنج ساله هتل صخره‌ای شد.

وی بیان کرد: هم ‌اکنون موضوعی که مانع انجام کار ما شده راه دسترسی ۱۲ هزار متری است که دو متر از صخره را با هزینه خود سرمایه‌گذار مسطح کردیم اما از این ۱۲ هزارمتر تنها مجوز پنج هزار متر را گرفته‌ایم.

نماینده سرمایه‌گذار هتل صخره‌ای خرم‌آباد بیان کرد: برای ایجاد زیرساخت‌ها نیازمند همکاری شرکت‌های آب، گاز، برق و مخابرات هستیم.

مجموعه مدیریت شهری و لرستان با سرمایه‌گذار هتل صخره‌ای همراه هستند

در تشریح مشکلات هتل صخره‌ای، داریوش بارانی بیرانوند شهردار خرم‌آباد در این بازدید، گفت: ساختمان هتل صخره‌ای خرم‌آباد سه دهه است که به لحاظ روانی و اجتماعی یک فضای خیلی بدی را که زیبنده این شهر نیست، ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه مجموعه مدیریت شهری و استان با سرمایه‌گذار این هتل همراه هستند و حل مشکل راه دسترسی این هتل برعهده راه و شهرسازی لرستان است، اضافه کرد: اما با این اوصاف باید فرآیند تغییر کاربری طی شود و برای تحقق این امر مصوبه شورا و عدم نیاز شهرداری ضروری است.

شهردار مرکز لرستان بیان کرد: چهار کاربری نیازمند، مصوبه شوراست که شامل فضای سبز، معبر، تاسیسات شهری و پایانه(حمل و نقل) است و هم‌اکنون مانعی برای ادامه کار این پروژه وجود ندارد و سرمایه‌گذار می‌تواند عملیات احداث و تکمیل این پروژه را آغاز کند.

بارانی بیرانوند تصریح کرد: انتظار می‌رود سرمایه‌گذار تاثیر مثبتی بر فضای سبز این پروژه داشته باشد و علاوه بر بهبود فضای سبز نسبت به نورپردازی هتل صخره‌ای اقدام کند.

پرونده پروژه هتل صخره‌ای آماده ورود به کمیسیون ماده پنج برای واگذاری و تغییر کاربری است

در ادامه این بازدید بهزاد شاکرمی، مدیرکل راه و شهرسازی لرستان، اظهار کرد: زمینی که برای راه دسترسی هتل صخره‌ای مدنظر سرمایه‌گذار این پروژه بوده ۱۲ هزار متر است که دوهزار متر آن به سرمایه‌گذار واگذار شده و در آخرین جلسه‌ای که ۱۶بهمن ماه سال گذشته با استاندار داشتیم مقرر شد که اقدامات لازم برای واگذاری مابقی اراضی انجام شود تا اطمینان خاطری برای سرمایه‌گذار ایجاد کنیم.

وی اضافه کرد: پرونده این پروژه آماده ورود به کمیسیون ماده پنج برای واگذاری و تغییر کاربری است.

هیچ مانعی ادامه روند کار سرمایه‌گذار در هتل صخره‌ای وجود ندارد

 احمدرضا دالوند، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان نیز بیان کرد: در مقطعی که وارد لرستان شدیم یکی از دغدغه‌های مردم تکمیل همین هتل صخره‌ای بود و در همان روزهای آغازین موضوع را رصد و پیگیر کردیم.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی این پروژه سال ۷۰ بوده و قرار براین بود که سال ۷۹ به بهره‌برداری برسد اما به دلایل متعددی کار متوقف شده و این اختلاف نظری که بین سرمایه‌گذار و شهرداری وجود دارد از یک منظر حق با سرمایه‌گذار و از منظر دیگر حق با شهرداری است، بیان کرد: سرمایه‌‎گذار این پروژه بنا به گفته استانداروقت کار را شروع کرده تا براساس قول استاندار پروانه دریافت کند و از نگاه شهرداری این ساخت و ساز غیرمجاز تلقی می‌شود و این اختلاف نظر هفت ماه به طول انجامید که برطرف شود.

دالوند گفت: ماهی دو جلسه برای حل و فصل این مشکل پروژه برگزار و در نهایت این اختلاف‌نظر برطرف شد وهم‌اکنون هیچ مانعی ادامه روند کار وجود ندارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان بیان کرد: دغدغه سرمایه‌گذار در حال حاضر جاده دسترسی است و بناست این مشکل حل شود اما یک فرآیندی دارد که باید طی شود.

ادارات دولتی در بحث پروژه‌ها حق ندارند سلیقه‌ای تصمیم بگیرند

ابوطالب شفقت استاندار لرستان در این بازدید خرم‌آباد را شهری در پارک توصیف کرد و با بیان اینکه درست است که این شهر از فضای سبز بکر و کم‌نظیر برخوردار است اما براساس قانون باید فضای سبز در کنار کارهای عمرانی دیده شود، تاکید کرد: ادارات دولتی در بحث پروژه‌های بخش خصوصی حق ندارند سلیقه‌ای تصمیم بگیرند و باید با منطق اظهارنظر مثبت و منفی داشته باشند و بنده به عنوان استاندار این دیار اعمال سلیقه فردی را قبول ندارم

شفقت با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه کارها به مردم واگذار شود، تصریح کرد: مردم همین سرمایه‌گذاران هستند که باید بستر را برای حضورشان مهیا کنیم تا پای کار بیایند و سبب رونق کسب و کار و ایجاد اشتغال در لرستان شوند.

استاندار لرستان گفت: البته کسی که کسب و کار ایجاد می‌کند باید به یک سری اصول اعتقادی و دینی پایبند و آن را رعایت کند؛ همچنین اصول منطق و فرهنگ منطقه‌ای را نیز مدنظر داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: اگر ساختمانی ساخته می‌شود و یا کارخانه‌‎ای ایجاد می‌کنیم باید یک سری اصول از جمله حفظ فضای سبز رعایت شود و دستگاه‌های ناظر بر این قضیه در شهر که شهرداری است و در عرصه‌های طبیعی که منابع طبیعی و محیط زیست نظارت لازم را داشته باشند.

سرمایه‌گذار هتل صخره‌ای خرم‌آباد کار تکمیل و احداث این پروژه را آغاز کند

شفقت با بیان اینکه سرمایه‌گذار هتل صخره‌ای خرم‌آباد کار تکمیل و احداث این پروژه را آغاز کند، افزود: شهرداری، راه و شهرسازی و معاونت عمرانی نیز کارها را براساس مر قانون پیش ببرند و فرایند واگذاری زمین را در این پروژه انجام دهند.

وی شهردار را مسئول کنترل فضای بیرونی ساختمان‌ها برشمرد و با بیان اینکه نباید سلیقه‌ای در احداث ساختمان‌ها تصمیم گرفت بلکه باید شهرداری نظارت کافی داشته باشد و هارمونی لازم در ساخت و سازها رعایت شود تا مردم از معماری ساختمان‌ها لذت ببرند، بیان کرد: جمهوری اسلامی به سمت خصوصی‌سازی و تقویت مشارکت مردمی در امر سرمایه‌گذاری پیش می‌رود تا با این کار رفاه عمومی برای مردم ایجاد شود.

استاندار لرستان تصریح کرد: زیبایی شهر خرم‌آباد کم‌نظیراست و مردم این دیار باید قدردان این طبعیت خدادای با حفظ اصول دینداری باشند.

شفقت گفت: نخاله‌های ورودی شهر زیبنده این شهر زیبا نیست و باید هر چه سریعتر جمع‌آوری شوند.

در این برهه که قرار است دره خرم‌آباد ثبت جهانی شود قطعا نیازمند زیرساخت‌هایی همچون هتل صخره‌ای برای گردشگران داخلی و خارجی هستیم، چراکه با رونق گردشگری اشتغال پایدار ایجاد خواهد و امید می‌رود با حمایت استاندار جدید لرستان و دستگاه‌های ذیربط این پروژه به مرحله افتتاح و بهره‌برداری برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • باید فورا در غزه آتش‌ بس برقرار شود
  • سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود
  • مسیر دشوار والیبال ایران برای المپیکی شدن
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای
  • ادامه هتل«صخره‌ای»معطل راه دسترسی/استاندار:سرمایه‌گذار حمایت شود
  • ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای از سرگیری ساخت هتل صخره‌ای
  • سفر دشوار سایپا برای بازی جام حذفی
  • کار دشوار بارسا برای حفظ نایب قهرمانی لالیگا
  • برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند (عکس)
  • ساخت بیش از ۵۰ واحد مسکونی در صومعه سرا