Web Analytics Made Easy - Statcounter

هانی زاده با بیان اینکه احتمال تشدید بحران اوکراین و ایجاد تقابل های سیاسی با روسیه است، گفت: بحران اوکراین ثابت کرد که آمریکا هم پیمان قابل اعتمادی نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسن هانی‌زاده کارشناس مسائل سیاسی در خصوص بحران اوکراین؛ در گفتگو با خاورستان، اظهارکرد: در سال ۲۰۱۹ و بعد از انتخاب آقای ولادیمر زلنسکی به عنوان رئیس جمهور اوکراین؛ که با دخالت آمریکا و با مدیریت و مهندسی انتخابات بر کرسی نشست، اوکراین به یک کشور مزاحم برای روسیه تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از آنجایی که آمریکایی ها، ناتو و اتحادیه اروپا تلاش کردند تا با استفاده از رئیس جمهور جوان و بی تجربه این کشور، اوکراین را به جایگاه انتقال سامانه موشک های هسته ای ناتو تبدیل کنند و در همین جهت هم سیگنال های فریبنده ای به اوکراین ارسال کردند که متاسفانه رئیس جمهور اوکراین هم فریب این سیگنال ها را خورد و موضعی ضد روسیه اتخاذ کرد.

کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: به همین دلیل هم روسیه بارها به اوکراین و رهبران این کشور اخطار داد که اگر اوکراین را به پایگاه موشک های ناتو تبدیل کنند، قطعا روسیه تصمیمات دیگری اتخاذ خواهد کرد و سرانجام هم آقای پوتین رئیس جمهور روسیه تصمیم نهایی خود را گرفت و فرمان حمله به اوکراین را صادر کرد.

هانی زاده با اشاره به اینکه به نظر می رسد که این بحران از چند زاویه قابل توجه است، گفت: زاویه نخست این است که آمریکایی ها و ناتو که در واقع از اوکراین برای آزار رساندن به روسیه استفاده می کردند، اکنون این کشور را تنها گذاشتند و اوکراین هم قادر به مقابله با روسیه نیست. بنابراین ممکن است که کی یف پایتخت اوکراین؛ طی روزهای آینده سقوط کند و روسیه دولت آقای زلنسکی را سرنگون و دولت دست نشانده ای تشکیل دهد.

وی اظهارکرد: آمریکا و ناتو که قبلا مدعی بودند که از اوکراین دفاع خواهند کردند، اکنون سکوت اختیار کرده و فقط به اعمال تحریم هایی علیه مقامات روسیه اکتفا کردند. بنابراین به نظر می رسد وضعیت بحران اوکراین در آینده تشدید و تقابل سیاسی بین اتحادیه آمریکا، اروپا و ناتو با روسیه تشکیل خواهد شد. همچنین احتمال دارد که برخی از سفارت خانه های روسیه در اتحادیه اروپا هم تعطیل شود و یک جنگ سرد جدیدی بین اروپا و روسیه آغاز شود.

بحران اوکراین ثابت کرد که آمریکا هم پیمان قابل اعتمادی نیست

هانی زاده تصریح کرد: در بحران اوکراین؛ آمریکا ثابت کرد که هم پیمان قابل اعتماد و اطمینانی نیست، همانطور که در افغانستان هم اشرف غنی در مقابل حمله طالبان تنها ماند و آمریکایی ها پشت دولت او را خالی کردند و در نتیجه دولت افغانستان که با انتخاب مردم شکل گرفته بود سقوط کرد و طالبان بر افغانستان مسلط شد.

وی بیان کرد: اکنون در اوکراین هم همین وضعیت در حال شکل گیری است و با اینکه آمریکایی ها همواره دولت اوکراین را برای تقابل با روسیه تشویق می کردند، اما با حمله روسیه به اوکراین، آمریکا، اتحادیه اروپا و ناتو سکوت کردند.

کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه طبیعی است که در روزهای آینده تنش های سیاسی بین روسیه و اتحادیه اروپا تشدید خواهد شد، ادامه داد: همچنین برخی کشورها مثل رژیم صهیونیستی، لبنان و ترکیه هم که قبلا داعیه دوستی با روسیه داشتند، اکنون موضع ضد روسیه اتخاذ کردند. بر همین اساس؛ طبیعتا روسیه در آینده مجبور خواهد شد که در سیاست های منطقه ای خودش تغییراتی ایجاد و تدابیر تنبیهی در مور اسرائیل، ترکیه و لبنان اتخاذ کند که این موضوع به نفع محور مقاومت خواهد بود.

وی یادآور شد: همچنین ممکن است بلوک بندی جدیدی ایجاد شود و چین، روسیه، کره شمالی، ایران، عراق و سوریه قطعا در یک جبهه قرار خواهند داشت و ایران هم به مواضع خود ادامه خواهد داد.

هانی زاده با بیان اینکه اکنون با بحران اوکراین، دنیا به این نتیجه رسید که آمریکا تنها منافع خودش را در نظر می گیرد، گفت: در دولت گذشته، برخی از جریان ها ادعا می کردند که دوران موشک، تقویت نظامی و تکیه بر امکانات نظامی به پایان رسیده ولی اکنون وضعیت اوکراین می تواند برای این جریان ها درس عبرتی باشد. چرا که ما تجربه رژیم بعث عراق را داشتیم که بعد از خلع سلاح مورد حمله آمریکا قرار گرفت، در لیبی هم بعد از اینکه قذافی رهبر سابق لیبی، سلاح های خودش را تحویل آمریکا و غرب داد مورد حمله قرار گرفت، این اتفاقات درس عبرت است و بر همین اساس هم پایان دوران موشک ها مقوله شکست خورده ای است.

وی تصریح کرد: اکنون وضعیت اوکراین باید برای هم پیمانان آمریکا در منطقه درس عبرتی باشد که این کشورها که به آمریکا و ناتو و اروپا تکیه می کنند باید بدانند که در دوران سخت و بحران نمی توانند به آمریکا اعتماد داشته باشند و نمونه بارزآن هم اوکراین است که اکنون در برابر روسیه تنها مانده و آمریکا هم عقب نشینی کرده و هیچ اقدام بازدارنده ای نسبت به حمله روسیه انجام نداده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بحران اوکراین اتحادیه اروپا هم پیمان قابل آمریکایی ها رئیس جمهور آمریکا هم هانی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۴۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحولات اوکراین| سکوت کاخ سفید درباره نابودی ۶ موشک دوربرد

قصد اوکراین برای اختصاص ۳۹۰ میلیون دلار برای خرید پهپاد، کمک جدید ۶۳۰ میلیونی نروژ به کی‌یف، مخالفت مردم آلمان با انتقال تاروس به اوکراین، نگرانی دبیرکل ناتو از تزلزل اعتماد کی‌یف و استفاده از زنان برای پاکسازی مین، از رویدادهای پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا، شب گذشته در نشست مطبوعاتی خود از اعتراف به اینکه ارتش روسیه موفق شده شش موشک ATACMS اوکراینی تحویل داده شده توسط ایالات متحده را سرنگون کرده، خودداری کرد.

او به خبرنگاران گفت: «من نمی‌توانم گزارش‌های مبنی بر سرنگونی هر یک از آنها را تأیید کنم.»

این مقام کاخ سفید هیچ مدرکی مبنی بر سرنگون نشدن این موشک‌ها ارائه نکرد. کربی همچنین به این سوال که دقیقاً چه تعداد موشک ATACMS در اختیار اوکراین قرار داده است، پاسخ نداد.

روز سه‌شنبه، وزارت دفاع روسیه گزارش داد که نیروهای پدافند هوایی این کشور شش موشک عملیاتی-تاکتیکی ATACMS آمریکایی و دو بمب هدایت‌شونده Hammer فرانسوی را در ظرف شبانه روز گذشته سرنگون کردند.

به گفته مقامات جمهوری کریمه نیز، چند موشک ATACMS نیروهای مسلح اوکراین در آسمان شبه جزیره منهدم شدند و مهمات منفجر نشده آنها کشف شده است.

هفته گذشته، روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که واشنگتن به طور مخفیانه بیش از 100 موشک دوربرد ATACMS را به کی‌یف منتقل کرده. به نوشته این نشریه، کی‌یف پس از دریافت موشک‌ها، بلافاصله از آنها استفاده و به فرودگاهی در کریمه حمله کرد.

در همان روز، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که انتقال موشک‌های ATACMS فقط باعث مشکلات بیشتر برای کی‌یف خواهد شد و روند اوضاع در جبهه نبرد را تغییر نخواهد داد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و نود و هشتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

واکنش زاخارووا از قصد اتحادیه اروپا برای انتقال سربازان اوکراینی به کشورشان

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، آن دسته از مقامات اتحادیه اروپا که تصمیم به انتقال مردان اوکراینی در رده سنی خدمت نظامی به کی‌یف دارند، را ریاکار نامید. وی بدین ترتیب به اظهارات معاون نخست وزیر و وزیر دفاع ملی لهستان، ولادیسلاو کوسینیاک-کامیش، در مورد تهیه طرحی مشابه در اتحادیه اروپا، پاسخ داد.

این دیپلمات در کانال تلگرامی خود نوشت: به گفته وزیر دفاع لهستان اتحادیه اروپا در نظر دارد در مورد انتقال مردان در سن نظامی به اوکراین تصمیماتی بگیرد. مذاکرات در این زمینه بین کی‌یف و بروکسل در حال انجام است. چه افراد پستی هستند که با وجود ادعای احترام برای حقوق بشر، حاضرند به زور مردان اوکراینی را برای اهداف جاه طلبانه مقامات کی‌یف قربانی کرده و دم چرخ گوشت بفرستند.»

 روز گذشته یک نماینده پارلمان اعلای اوکراین نیز فاش کرد که واحدهایی از مردان اوکراینی که آماده بازگشت به سرزمین خود برای جنگیدن هستند، در لهستان آموزش می‌بینند.

هشدار لهستان درباره جابجایی تجهیزات نظامی در نزدیکی مرزهای روسیه 

لهستان در مورد نقل و انتقالات تجهیزات نظامی در نزدیکی مرزهای روسیه به دلیل مانورهای نظامی ناتو هشدار داد. طبق اطلاعات سرویس مطبوعاتی فرماندهی ارتش لهستان، در ارتباط با برگزاری رزمایش ناتو Steadfast Defender 2024، نیروهای مسلح لهستان قصد دارند تجهیزات نظامی مشخصی را در اوایل ماه مه به مناطقی از خاک این کشور در مجاورت منطقه کالینینگراد روسیه منتقل کنند.

این فرماندهی در این رابطه از مردم این مناطق خواست در دهه نخست ماه مه از تردد غیرضروری در مناطق مرزی خودداری کنند. 

یک شهروند نیویورکی به انتقال فناوری پهپادها به روسیه اعتراف کرد

وزارت دادگستری ایالات متحده روز گذشته اعلام کرد که یکی از ساکنان شهر نیویورک متهم به سازماندهی طرحی برای انتقال فناوری‌های دوگانه آمریکایی در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین به یکی از شرکت‌های روسی، به جرم خود اعتراف کرده است.

این وزارتخانه یادآور شد که در مجموع فناوری‌هایی به ارزش بیش از 250 هزار دلار به روسیه منتقل شده است. طبق این اطلاعات، از این وسایل الکترونیکی دو منظوره در هواپیماهای بدون سرنشین ارتش روسیه استفاده شده است.

اختصاص بیش از 390 میلیون دلار برای خرید پهپاد در اوکراین

دنیس شمیگال، نخست وزیر اوکراین اعلام کرد که کابینه وزیران این کشور 15.5 میلیارد گریونا (بیش از 390 میلیون دلار) برای خرید 300 هزار هواپیمای بدون سرنشین برای ارتش اوکراین اختصاص داده است.

وی شب گذشته گفت: «این یک منبع مالی اضافی برای تامین 43.3 میلیارد گریونا (حدود 1.1 میلیارد دلار) است که ما در سال جاری برای تولید هواپیماهای بدون سرنشین اختصاص دادیم. با اعتبار تخصیص یافته امروز 300 هزار پهپاد در اختیار نیروهای امنیتی و دفاعی کشورمان قرار می گیرد.»

یک روز قبل، وزارت دفاع روسیه گزارش داد که هواپیماهای عملیاتی- تاکتیکی، نیروهای موشکی و توپخانه نیروهای مسلح روسیه یک کاخارنه مونتاژ پهپاد نیروهای مسلح اوکراین را نابود کردند.  پیش از این نیز ارتش روسیه بارها به مراکز تولید پهپادهای اوکراینی حمله کرده بود.

برنامه نروژ برای اختصاص 630 میلیون دلار دیگر به اوکراین

دولت نروژ قصد دارد در سال 2024 مبلغ 7 میلیارد کرون دیگر (633 میلیون دلار) از بودجه این پادشاهی را برای کمک به اوکراین اختصاص دهد. 

به گزارش رویترز، همانطور که نخست وزیر نروژ  پس از دیدار با رهبران مخالفان یادآور شد، چنین مبلغی در بودجه تجدید نظر شده دولت در ماه آینده گنجانده خواهد شد. به گفته او، حدود 540 میلیون دلار از این مبلغ برای کمک‌های نظامی و بقیه برای برنامه‌های بشردوستانه و غیرنظامی مصرف خواهد شد.

پیش از این در اواخر ماه آوریل، نروژ 13 میلیون دلار برای نگهداری تانکهای لئوپارد برای اوکراین واریز کرده بود. همچنین  نروژ در آموزش نیروهای خنثی کننده مین اوکراینی در لیتوانی مشارکت دارد. این آموزش در چارچوب همکاری بین کشورهای شمال اروپا انجام می‌شود.

استولتنبرگ: اعتماد اوکراین به متحدانش متزلزل شده است

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در مصاحبه با رویترز  اعلام کرد که اعتماد مقامات اوکراینی به متحدان غربی خود، از جمله کشورهای عضو ناتو، در بحبوحه تاخیر در تحویل تسلیحات متزلزل شده است.

استولتنبرگ گفت: «البته، این واقعیت که ما به آنچه وعده داده بودیم عمل نکردیم، اعتماد اوکراین به ما را خدشه دار کرده است.»

به عقیده او، تأخیر در ارسال کمک‌های نظامی به روسیه این امکان را داد تا ابتکار عمل را در میدان نبرد را به دست گیرد در حالی که نیروهای اوکراینی به دلیل فقدان مهمات، مجبور شدند به حالت دفاعی بروند.

مخالفت بیش از نیمی از مردم آلمان با عرضه تاروس به اوکراین

اکثریت شهروندان آلمانی با عرضه موشک‌های دوربرد تاروس به کی‌یف موافق نیستند. این مسئله از داده‌های یک نظرسنجی موسسه Forsa برای شبکه تلویزیونی NTV مشخص شده است.

بدین ترتیب، از میان دو هزار پاسخ دهنده به این سوال، 56 درصد از شهروندان از ابتکار عمل برای ارسال این نوع موشکها به اوکراین حمایت نکردند. تنها 37 درصد موافق بودند که البته نسبت به ماه قبل به طرز محسوسی بیشتر است. در آن زمان تنها 28 درصد از پاسخ دهندگان موافق عرضه تاروس به اوکراین بودند.

یادآوری شده که عرضه این موشک‌ها به کی‌یف، در 63 درصد موارد، توسط حامیان حزب "سبزها" حمایت شده و در عین حال سرسخت‌ترین مخالفان انتقال آنها هم طرفداران حزب "آلترناتیو برای آلمان" هستند.

وزیر خارجه مجارستان: سیاستمداران غربی به مرز شیدایی جنگ هسته‌ای رسیده‌اند

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط خارجی مجارستان معتقد است که برخی از سیاستمداران در غرب در رابطه با جنگ هسته‌ای دچار وسواس شده‌اند.

او در مصاحبه‌ای گفت:  متأسفانه اکنون این جنون نظامی اروپای غربی به ابعاد جدیدی رسیده و به نوعی وسواس جنگ هسته ای تبدیل شده است. ما قبلاً سخنان رئیس جمهور فرانسه (در مورد اعزام احتمالی نیروهای ناتو به منطقه درگیری اوکراین) را شنیده بودیم،  و اکنون رئیس جمهور لهستان نیز در مورد احتمال وقوع جنگ هسته‌ای صحبت کرده است.

سییارتو در عین حال بر اهمیت مذاکرات روسیه و اوکراین و همچنین لزوم دستیابی به صلح در کوتاهترین زمان ممکن تاکید کرد. به گفته او، کشورهایی که "به اندازه کافی شجاع" هستند و از راه حل مسالمت آمیز مناقشه دفاع می‌کنند، باید کنار  یکدیگر مانده و بر خواسته خود اصرار داشته باشند.

پیشنهاد استفاده از زنان در پاکسازی میادین مین در اوکراین

یولیا سویردینکو، وزیر اقتصاد اوکراین پیشنهاد کرد که زنان باید فعالانه تر در زمینه پاکسازی مناطق مین گذاری شده شرکت کنند.

او گفت: «برابری جنسیتی بخشی جدایی ناپذیر از سیاست اوکراین است که مبتنی بر اصول یکپارچگی، فراگیری و یکپارچگی استوار است. این امر در مورد همه انواع فعالیت ها، به ویژه مناطق مهمی مانند پاکسازی مین صدق می کند.»

وزیر اقتصاد این ابتکار را به سیاست برابری جنسیتی مربوط دانست و گفت که میانگین مشارکت زنان در میان اپراتورهای دولتی و غیردولتی عملیات مین زدایی تنها حدود 30 درصد است و باید افزایش یابد. 

تحولات اوکراین|کی‌یف قصد دارد زنان را نیز به جبهه بفرستدتحولات اوکراین| کودکان در مدارس برای جنگیدن آماده می‌شوندتحولات اوکراین| نگرانی زلنسکی از وضعیت ارتش در جبهه نبرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  • اینسایدر: برنامه پوتین جنگ همه‌جانبه با ناتو نیست، تضعیف درونی است
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد
  • تسلیحات لهستان ۱۵ اردیبهشت در نزدیکی مرز روسیه مستقر می‌شود
  • تحولات اوکراین| سکوت کاخ سفید درباره نابودی ۶ موشک دوربرد
  • زلنسکی: پس از پایان جنگ انتظار داریم به عضویت ناتو درآییم
  • استولتنبرگ: اعتماد اوکراین به ناتو خدشه‌دار شده است
  • روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه