Web Analytics Made Easy - Statcounter

حبیب الله زارع روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: پیش بینی می‌شود ردیابی و پایش ملخ مراکشی تا اواخر فروردین سال آینده در ۴۰ هزار هکتار از مزارع کشاورزی گنبدکاووس انجام شود.

وی افزود: از ابتدای بهمن امسال کار ردیابی ملخ به ویژه مراکشی بر اساس اطلاعات و مختصات مکان‌های آلوده در سال گذشته توسط ۲ تیم در مراتع مناطق شمالی شهرستان آغاز شده و به صورت مستمر در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی گنبدکاووس یادآور شد: بر اساس معیارهای سازمان خواروبار جهانی اگر احتمال پنج درصدی حمله ملخ صحرایی وجود داشته باشد باید ۱۰۰ درصد آمادگی برای مبارزه با آن تدارک دیده شود.  

زارع افزود: سطح عملیات ردیابی و پایش ملخ مراکشی سال زراعی گذشته ۳۲ هزار هکتار بود و در هزار و ۱۷۵ هکتار از اراضی شهرستان مبارزه شیمیایی با ملخ انجام و اجازه ورود این آفت به مزارع داده نشد.

وی ادامه داد: پیش بینی می‌شود مبارزه با ملخ مراکشی در سال زراعی جاری در سطح بیش از پنج هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی گنبدکاووس انجام شود.

مدیر جهاد کشاورزی گنبدکاووس در رابطه با اعتبارات مبارزه با ملخ صحرایی، گفت: در اعتبارات تملک دارایی شهرستان برای تهیه سموم، سوخت ماشین، نگهداری، سمپاشی و خرید خدمات سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال پیش بینی شد که تاکنون یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال آن تخصیص یافت و پیگیری لازم برای تخصیص بیشتر در حال انجام است.

زارع تصریح کرد: در صورت ادامه روند خشکسالی احتمال تاخیر در زمان تفریخ تخم نسبت به سال گذشته وجود دارد و در صورت کاهش بارندگی‌ها در اواخر سالجاری و فروردین سال ۱۴۰۱ در صورت کمبود پوشش گیاهی، در زمان تفریخ و ظهور پوره‌ها و نیاز تغذیه‌ای آنها، دوره پورگی کوتاه شده و سریع وارد مرحله مهاجر می‌شوند که در آن صورت خسارت به مزارع و باغات کشاورزی محتمل خواهد بود.

به گزارش ایرنا، هجوم ملخ‌ مراکشی به مراتع شمال استان گلستان در محدوده مرز خشکی ایران و ترکمنستان حدود ۹۰ سال سابقه دارد و زیستگاه این آفت وسعتی به طول ۱۲۰ کیلومتر و به عرض ۳۰ کیلومتر از حوالی شهرستان آق قلا تا مراتع و چراگاه‌های شهرستان مرزی مراوه‌تپه را در بر می‌گیرد.

ملخ مراکشی از مهمترین گونه‌های ملخ زیان‌آور در ایران است که به مراتع، مزارع غلات و صیفی حمله کرده و آسیب وارد می‌کند و علاوه بر مبارزه شیمیایی با این آفت، نوعی پرنده به نام “سار گلوسرخ” نیز از دشمنان بیولوژیک این آفت به شمار می‌رود.

شهرستان گنبدکاووس با جمعیت ۳۷۰ هزار نفر و گستره پنج هزار و ۷۲ کیلومتر مربع، حدود ۳۴۱ هزار هکتار مرتع و ۱۶۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.

برچسب‌ها گنبدکاووس کشاورزی گلستان ملخ صحرایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گنبدکاووس کشاورزی گلستان گنبدکاووس کشاورزی گلستان ملخ صحرایی کشاورزی گنبدکاووس ملخ مراکشی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۵۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به سطح زیر کشت زعفران در استان، گفت:سطح زیر کشت زعفران حدود ۸۰۰ هکتار است و سالانه بیش از ۳ تن و ۲۰۰ کیلو زعفران از مزارع استان برداشت می‌شود.

 محمد حسن کیانی فر افزود: بر اساس تقسیمات اقلیمی از ۱۳ اقلیم ۱۱ اقلیم در استان تفکیک شده است که لرستان به دلیل تنوع اقلیمی از لحاظ تنوع گونه‌های دارویی غنی است.

وی گفت:یکی از این گیاهان دارویی زعفران است وتوسعه گیاه دارویی زعفران درآمد زا است و به لحاظ اقتصادی برای کشاورز سودمند است.

کیانی فر افزود: زعفران به دلیل صادرات محور بودن برای کشور و استان ارز آور است،همین امر موجب شده است توسعه کشت زعفران در دستور سازمان جهاد کشاورزی قرار بگیرد‌.

وی متوسط عملکرد زعفران را چهار کیلو در هکتار عنوان کرد و افزود: زعفران لرستان طلای بی نظیری است که با توجه به آزمایشات انجام شده بر روی آن از لحاظ کیفیت در بالاترین رتبه‌ها قرار می‌گیرد.

 

 

دیگر خبرها

  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • هجوم ملخ ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • پیش بینی برداشت افزون بر ۶ هزار تن غلات در گراش
  • مبارزه با بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • مبارزه با  بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان