Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@18:42:50 GMT

تاثیر بحران اوکراین و تحریم‎‌های روسیه بر اروپا

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۷۵۹۹۳

تاثیر بحران اوکراین و تحریم‎‌های روسیه بر اروپا

اتحادیه اروپا در صدد اقداماتی علیه روسیه است که این اقدامات می‌تواند کسورهای اروپایی را نیز تحت الشعاع قرار دهد.

به گزارش مشرق، عملیات روسیه در اوکراین وارد پنجمین روز خود شده و اروپا و آمریکا در واکنش به این اقدام تحریم‌هایی را علیه مسکو اعمال کرده و از تحریم‌های بیشتر سخن به میان آورده‎اند.

به گزارش «یورونیوز»، اقدام روسیه علیه اوکراین درخواست‌های غرب را برای اعمال تحریم‌ علیه مسکو افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: بخشی از دارایی‌های مالی بانک مرکزی روسیه در اروپا مسدود می‌شود پاسخ بانک مرکزی روسیه به تحریم‌های کشورهای غربی

یکی از خواسته‌های کلیدی دولت اوکراین این است که روسیه از SWIFT (سوئیفت) سیستم ارتباطات بین بانکی جهان، منع شود.

«دیمیترو کولبا»، وزیر خارجه اوکراین پیش از این گفت «من در این مورد دیپلماتیک نخواهم بودغ روسیه را از سوئیفت ممنوع کنید.»

اما سوئیفت چیست و چرا روسیه از استفاده از آن منع نشده است؟

SWIFT مخفف (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) «جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی در سراسر جهان»، یک سیستم پیام رسانی است که پرداخت‌های بین مرزی سریع را تسهیل می‌کند.

سیستمی مستقر در بلژیک در سال ۱۹۷۰ به عنوان تعاونی متشکل از هزاران موسسه مالی که از آن استفاده می‌کنند، راه اندازی شد.

طبق بررسی سالانه آن، در سال ۲۰۲۰، روزانه حدود ۳۸ میلیون پیام از طریق پلتفرم سوئیفت ارسال می‌شد؛ هر سال تریلیون‌ها یورو با استفاده از این سیستم منتقل می‌شود.

حدود ۳۰۰ بانک و موسسه مالی روسیه از سوئیفت برای نقل و انتقالات بین بانکی استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: «ناتو» متهم ردیف اول بحران اوکراین

با این وجود مسدود کردن دسترسی روسیه به این سیستم، در اروپا نیز تأثیرات منفی خواهد داشت که باعث می‌شود برخی از سران اروپایی از حمایت خود از چنین اقدامی خودداری کنند.

«کریستین لیندنر»، وزیر دارایی آلمان، می‌گوید که مسدود کردن دسترسی روسیه به سوئیفت، خطر زیادی را به همراه خواهد داشت که آلمان دیگر گاز و سایر مواد خام را از روسیه دریافت نکند، نگرانی‌ که طبق گزارش‌ها میان کشورهای اتحادیه اروپا شامل ایتالیا، مجارستان، قبرس و لتونی مشترک است.

در آمریکا نیز نگرانی‌هایی در مورد اثرات بالقوه بی ثبات کننده چنین اقدامی وجود دارد.

«برایان فری»، دادستان سابق وزارت دادگستری آمریکا در دوران «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا، به آسوشیتدپرس گفته است «در حالی که سوئیفت سیستم پیام رسانی اولیه برای پرداخت‌های مالی است، جایگزین‌هایی برای این سیستم وجود دارد، اما قطع ارتباط با روسیه باعث ایجاد مشکلات فوری و سرخوردگی برای جامعه بین المللی می‌شود.»

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس قیمت اوکراین روسیه مسکو دونالد ترامپ اتحادیه اروپا یورو نیوز سوئیفت آمریکا وزارت دادگستری آمریکا تحولات اوکراین ولادیمیر پوتین مشرق خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۵۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسپانیا موشک‌های پاتریوت به اوکراین می‌فرستد

روزنامه ال پائیس امروز (جمعه) از قول منابعی که خواستند نامشان فاش نشود نوشت، اسپانیا قراراست تعدادی موشک‌های پاتریوت به اوکراین بفرستد.

به گزارش ایسنا، اسپانیا ارسال پرتابه‌های پاتریوت ضد موشک به اوکراین را رد کرده اما قرار است گلوله‌های این پرتابه‌ها را به کی‌یف بدهد.

به نقل از خبرگزاری رویترز، یکی از منابع دیپلماتیک اسپانیا روز پنجشنبه به خبرنگاران خارجی گفت: «ما باید تعهد خود به اوکراین را تسریع ببخشیم.»

ال پائیس نیز گزارش کرد، اسپانیا سه آتشبار پاتریوت دارد که به صورت دست دوم در سال‌های ۲۰۴ و ۲۰۱۴ از آلمان خریداری کرده است.

اوایل ماه جاری میلادی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین به اعضای ناتو گفت که کی‌یف برای مقابله با حملات هوایی روسیه به حداقل هفت سیستم دفاع هوایی پاتریوت یا دیگر سیستم‌های پیشرفته هوایی نیاز دارد و از آنها خواست کمک‌های نظامی خود را برای کی‌یف افزایش دهند.

روز دوشنبه، وزرای اتحادیه اروپا گفتند که در حال بررسی چگونگی ارائه دفاع هوایی بیشتر به اوکراین هستند، اما به تعهدات خود مربوط به سیستم‌های پاتریوت که برای کی‌یف بیشترین ارزش را دارد، عمل نکرده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • (ویدئو) نابودی سیستم موشکی ۱۰۰ میلیون دلاری روسیه در حمله اوکراین
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • اسپانیا موشک‌های پاتریوت به اوکراین می‌فرستد
  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه