Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، میرطاهر موسوی در همایش علم، انتظام ملی و آینده که به مناسبات گرامیداشت روز جهانی آینده در فرهنگستان علوم به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: سرمایه گذاری دربازار سرمایه اجتماعی موجب گسترش اعتماد جمعی، توسعه سیاسی و اجتماعی، کاهش واگرایی و گسیختگی ها، بسط نظم و انتظام اجتماعی و همبستگی اجتماعی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بررسی وضعیت سرمایه اجتماعی ایران درقالب چند پیمایش ملی در دهه های ۸۰ و ۹۰ شمسی نشان می دهد  میزان سرمایه اجتماعی درایران کمتر از متوسط بوده و ازسوی دیگر اندازه آن به صورت نگران کننده ای روبه کاهش و فرسایش است.

استاد دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با بیان اینکه گسیختگی اجتماعی و کاهش همبستگی و انتظام اجتماعی، حیات اجتماعی ایران را تهدید می‌کند، ادامه داد: رشد فقر، بیکاری گسترده و مشکلات جوانان، بی ثباتی اجتماعی و اقتصادی، کاهش ظرفیت تولید ثروت وتامین رفاه برای اکثریت جامعه، افزایش آسیب های اجتماعی و شکل گیری آسیب های نوپدید، فزونی بی رویه بدمسکنی و حاشیه نشینی حدود ۲۲ میلیون شده است.

موسوی یادآور شد: در حال حاضر بخش بزرگی از مردم در امید به آینده متزلزل هستند و گمان دارند که از منابع اجتماعی و اقتصادی برای زندگی شرافتمندانه دور نگه داشته شده اند.

وی یادآور شد: توسعه و انتظام اجتماعی باید مورد توجه واقعی قرارگرفته و جلوگیری ازفرسایش و زوال آن در کلیه سطوح برنامه ریزی در نظام حکمرانی و عرصه عمومی در اولویت باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی همچنین گفت: بهره گیری از تجارب علمی و عینی جوامع در انتخاب و کاربست سرمایه اجتماعی به منظور ترمیم همبستگی و اعتماد و انتظام اجتماعی از جمله اقدامات الزم و ضرورت است.

تاسیس رشته آینده نگری در دانشگاه‌ها

فتح الله مضطرزاده دبیر شورای آینده نگری فرهنگستان علوم نیز در این همایش گفت: بحث آینده نگری در ایران مورد توجه مسوولان و محافل علمی دانشگاهی و فناوری قرار گرفته است، در دانشگاه‌ها رشته آینده نگری تأسیس شده و در سطح کارشناسی ارشد و دکتری دانشجویان در حال تحصیل در این رشته هستند و تعداد بسیاری از آنان نیز دوره دانش آموختگی خود را به پایان رسانده اند و بدیهی است که اساتید زیادی در این زمینه فعالیت دارند.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع که واحدهای آینده نگری با کدام استراتژی ومرتبط با کدام مأموریت باید فعالیت کنند، موضوعی است که فقط در چارچوب انتظام ملی قابل بررسی است که امید است صاحبنظران مرتبط، در آینده به آن بپردازند.

دبیر شورای آینده نگری فرهنگستان علوم یادآور شد: همچنین این شورا درجهت تحقق وظایف و مأموریت‌های خود اقدام به تمهیداتی به منظور زمینه‌سازی و آمادگی برای ایفای هرچه مطلوب تر اهداف خود کرده است که ایجاد یک بانک اطلاعاتی از گزارش‌های علم و فناوری کشورهای مختلف جهان یکی از مهم ترین این اقدامات است.

مضطرزاده عنوان کرد: همچنین گردآوری گزارش‌های علم و فناوری در ایران و ایجاد بانک اطلاعاتی از لیست موسسات آینده نگری به ویژه در دانشگاه‌ها، تشکیل هم‌اندیشی‌های متعدد در زمینه وضعیت علم و فناوری در ایران و جستجوی الگوی مناسب آینده نگری در در ایران طی فرآیند پنل نخبگان از دیگر اقدامات مورد توجه است.

دولت‌ها به علم و نظر دانشمندان توجه کنند

همچنین در این همایش رضا داوری اردکانی رییس فرهنگستان علوم و شورای آینده نگری اظهار داشت: همه نشانه‌ها حکایت از آن دارند که آینده‌نگری روز به روز دشوارتر می‌شود.

وی افزود: اگر در جایی آینده‌ نگری وجود داشته و برنامه‌ها طبق پیش بینی اجرا شده و  به نتیجه رسیده است باید بپذیریم که در آنجا هنوز نشانی از خرد عملی وجود دارد و به کمک آن، برنامه و نحوه اجرای آن را از جوانب مختلف در نظر آورده و آن را تدوین و اجرا می کنند.

رییس فرهنگستان علوم ادامه داد: آینده نگری کشورهای توسعه نیافته برای ورود به نظم تکنیکی و سازمان جهان جدید است و در آغاز آن باید برای رهایی از آشفتگی سازمانی و اقتصادی کنونی راهکار پیدا کرد.

داوری خاطرنشان کرد: این امر لوازم علمی و فرهنگی و سیاسی خاص دارد که از جمله مهم ترین آنها دقت و تعلق خاطر دانشمندان آینده نگر و اعتماد دولت‌ها به علم و نظر تحقیقی دانشمندان است.

برچسب‌ها فرهنگستان علوم اجتماعی ایران دانشگاه مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری دانشگاه مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری انتظام اجتماعی سرمایه اجتماعی فرهنگستان علوم آینده نگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۷۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران

تین نیوز

معاون برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران از برگزاری نخستین "رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران" در تیرماه سال جاری خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، معاون برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران از برگزاری نخستین "رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران" در تیرماه سال جاری خبر داد و گفت: هریک از فرودگاه های کشور دارای ظرفیت های سرمایه گذاری است که در قالب اطلس جامع سرمایه گذاری فرودگاه های کشور گردآوری شده و بناست در چنین رویدادی به سرمایه گذاران و بنگاه های اقتصادی ارائه شود.

علی عبدی اظهار کرد: معاونت برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی بر حسب وظیفه باید ضمن در نظر گرفتن منافع شرکت، شرایط را به گونه ای فراهم کند تا با توجه به اوضاع اقتصادی، سیاسی و بین المللی در آینده آسیبی به اقتصاد شرکت فرودگاه ها وارد نشود.

وی با بیان اینکه زیرساخت ها باید به نحوی فراهم شود تا همواره شاهد رشد اقتصادی شرکت فرودگاه ها باشیم، گفت: در حال حاضر عمده تمرکز شرکت بر درآمد ناشی از پروازهای عبوری است اما اعتقاد داریم که این نوع درآمد باعث شده تا از بسیاری فرصت های درآمدی دیگر غافل شویم.

معاون برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت فرودگاه ها با بیان اینکه در آینده ممکن است بحث درآمدهای هوانوردی دستخوش تغییر شود، گفت: این نوع درآمد هیچ گاه درآمد پایداری نیست و باید زیرساخت لازم برای ایجاد درآمدهای ثابت و پایدار ایجاد شود تا شرکت با تحولات سیاسی و بین المللی دچار ضرر و زیان نشود. بنابراین می بایست علاوه بر تلاش برای افزایش درآمد پروازهای عبوری، از ظرفیت های بالقوه موجود در فرودگاه های کشور به نحوی استفاده شود که شاهد افزایش درآمدهای پایدار در سایر حوزه های هوانوردی و همچنین درآمدهای غیر هوانوردی باشیم.

عبدی با بیان اینکه بیم آن می رود؛ با ضربه خوردن به درآمد ناشی از پروازهای عبوری، شرکت فرودگاه ها دچار مشکلات اساسی در پیشبرد طرح های توسعه فرودگاه ها و حتی انجام امورات جاری شرکت همچون پرداخت حقوق و دستمزد شود، گفت: کاپیتان نخجوانی بر مبنای نظر مقام عالی وزارت راه و شهرسازی به معاونت برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی شرکت ماموریت داده اند که سرمایه گذاری در فرودگاه های سراسر کشور به عنوان یک راهکار اساسی برای ایجاد درآمد ثابت و پایدار در دستور کار قرار گیرد.

وی ضمن اشاره به شعار امسال که مقام معظم رهبری بر جهش تولید با مشارکت مردم تاکید داشته اند، گفت: بدون شک با مشارکت مردم و سرمایه گذاران بخش خصوصی می توان تمامی فرصت های درآمدی را احصا کرد و جلوه ای تازه از فرودگاه های ایران در جهان به نمایش گذاشت.

معاون برنامه ریزی، نظارت و امور اقتصادی گفت: در تیر ماه امسال، "نخستین رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران" در سالن اجلاس سران با حضور وزیر راه و شهرسازی، کاپیتان نخجوانی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت فرودگاه ها، مسئولان مربوطه، سفیران کشورهای هدف در ایران و سفیران ایران در سایر کشورها، اتاق های بازرگانی، اتاق های صنعت و معدن، فعالین تجاری و اقتصادی و صاحبان بنگاه های اقتصادی برگزار خواهد شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود
  • حسابرسی داده‌محور و توسعه حسابرسی رایانه‌ای در اولویت است
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی
  • تهران از استان‌های محروم کشور است
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • تهران یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور است
  • جمع آوری ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز از مشعل‌های گازی کشور
  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد