Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: هرچند ماسک پارچه‌ای یک لایه به تنهایی چندان مؤثر نیست، اما اگر ماسک پزشکی در دسترس نباشد می‌توان از این ماسک استفاده کرد. ماسک‌های پارچه‌ای می‌تواند نقش مؤثری در کنترل انتشار قطرات و کاهش ریسک ابتلا به این بیماری داشته باشد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، فرشید رضایی درخصوص زمان تعویض ماسک‌های پزشکی، اظهار کرد: ماسک‌های N۹۵ هر هشت ساعت و ماسک‌های جراحی هر دو ساعت یک بار باید تعویض شود اما در صورت رخداد هرگونه نقص در عملکرد سوپاپ، تغییر شکل یا پاره شدن، آسیب به بندها، ایجاد مقاومت تنفسی و ایجاد رطوبت زیاد در آن بلافاصله ماسک باید تعویض شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پوشیدن ماسک جراحی در زیر ماسک‌های N۹۵ از این جهت که می‌تواند مانع انطباق کامل ماسک روی صورت کاربران شود، مجاز نیست اما پوشیدن ماسک جراحی روی ماسک‌های N۹۵ برای افزایش طول عمر آن‌ها و امکان استفاده مجدد توصیه می‌شود.

تأثیر ماسک‌های پارچه‌ای در جلوگیری از انتشار بیماری کرونا

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با اشاره به تأثیر ماسک‌های پارچه‌ای در جلوگیری از انتشار کرونا، تصریح کرد: برخی از مبتلایان به بیماری کرونا هیچ گونه علامت تنفسی ندارند و از طرفی در اوایل ابتلاء به بیماری نیز افراد مبتلا معمولاً بدون علامت هستند؛ بنابراین ویروس از طریق قطرات تنفسی که بر اثر صحبت کردن، حتی در سکوت تنفس کردن، سرفه و عطسه که به اطراف منتشر می‌شود، می‌تواند بیماری را به دیگران منتقل کند. این قطرات را می‌توان با ماسک در منبع آن‌ها کنترل کرد. هرچند ماسک پارچه‌ای یک لایه به تنهایی چندان مؤثر نیست، اما اگر ماسک پزشکی در دسترس نباشد، می‌توان از این ماسک استفاده کرد.

وی ادامه داد: براساس برخی مطالعات به طور کلی بر اثر صحبت کردن حدود ۱۰ هزار، سرفه ۳۰ هزار و عطسه حدود ۴۰ هزار قطره که ممکن است حاوی ویروس باشند به اطراف منتشر می‌شود. این قطرات وقتی از دهان و دستگاه تنفسی به بیرون منتشر می‌شود، عمدتاً درشت است و هرچه دورتر می‌شود در اثر گرما تبخیر و کوچک‌تر می‌شود. ماسک پارچه‌ای می‌تواند قطرات درشت منتشر شده را در نزدیک‌ترین نقطه به منبع انتشار به دام بیندازد. بررسی‌ها نشان داده است ماسک‌های پارچه‌ای می‌توانند نقش مؤثری در کنترل انتشار قطرات و کاهش ریسک ابتلاء به این بیماری داشته باشند.

چه کسانی نباید از ماسک استفاده کنند؟

رضایی خاطرنشان کرد: کودکان زیر دو سال، افرادی که مشکل تنفسی دارند که با ماسک زدن بسیار تشدید می‌شود و افراد ناتوان یا افرادی که به نوعی قادر به برداشتن ماسک از روی صورت بدون کمک نیستند، نباید از ماسک استفاده کنند.

به گزارش ایمنا، با ادامه همه‌گیری بیماری کووید ۱۹، استفاده از ماسک و سایر پوشش‌های صورت، در کنار شستن دست و فاصله‌گذاری اجتماعی، به‌عنوان ابزاری مهم برای کاهش انتقال ویروس کرونا ظاهر شده است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) و سازمان بهداشت جهانی، برای استفاده از ماسک تأکید فراوانی دارند و بسیاری از دولت‌ها پوشیدن ماسک را اجباری کرده‌اند.

هدف از پوشاندن صورت، جلوگیری از انتقال ویروس به دیگران در افراد آلوده به کووید ۱۹، به ویژه در افراد بدون علامت است. به طور کلی پوشش صورت، انتشار ذرات معلق در هوا را به شدت کاهش می‌دهد. استفاده از ماسک (شامل انواع ماسک ساده یا ماسک جراحی)، یکی از اقدامات پیشگیرانه‌ای است که می‌تواند شیوع برخی بیماری‌های ویروسی تنفسی ازجمله کووید ۱۹ را محدود کند.

کد خبر 558568

منبع: ایمنا

کلیدواژه: انواع ماسک استفاده از ماسک ماسک n95 ماسک های پزشکی ماسک پارچه ای ماسک استاندارد ماسک کرونا عدم استفاده از ماسک رعایت پروتکل های بهداشتی پروتکل درمانی کرونا در ایران ویروس کرونا آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا در ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ماسک های پارچه ای ماسک استفاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۷۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی

 مهدی زنگنه  در مراسم آغاز این طرح اظهار کرد: پوکی استخوان یا استئوپروز به کاهش توده استخوانی، ضعیف و سست شدن بافت استخوان گفته می‌شود که این حالت سرانجام به شکستگی استخوان منتهی خواهد شد، بطوریکه شکستگی ناشی از آن از هر سه زن بالای ۵۰ سال یک زن را درگیر می‌کند.

وی افزود: به همین منظور اداره اسکلتی،عضلانی دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر برای مدیریت بیماری پوکی استخوان و لزوم اجرای مداخلات پیشگیرانه و موثر، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را به عنوان یکی از دانشگاه‌های پایلوت اجرای برنامه کنترل بیماری استئوپروز و پیشگیری از بروز شکستگی‌های ناشی از آن، انتخاب و برنامه با هدف کاهش خطر شکستگی ناشی از پوکی استخوان در زنان ۵۰ سال و بالاتر از طریق شناسایی و درمان افراد در معرض خطر اجرا می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: این برنامه در سه مرکز خدمات جامع سلامت شهری حضرت فاطمه (س)، حضرت زینب (س) و حضرت معصومه(س) زاهدان به صورت پایلوت در حال اجراست و تمامی زنان ۵۰ سال و بالاتر می‌توانند با مراجعه به این مراکز از خدمات آموزشی و غربالگری پیشگیری از این بیماری بهره‌مند شوند.

وی افزود: پوکی استخوان در بیشتر مواقع بدون علامت و بیماری خاموش است و عوارض آن شامل، شکستگی خودبخودی، درد شدید کمر، قوز پشت، کوتاه شدن قد بیشتر از ۵.۲ سانتی‌متر است.

زنگنه بیان کرد: سنجش سلامت استخوان که به طور معمول شامل میزان خطر شکستگی استخوان است، تعیین می‌کند که فرد تا چه حد در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار دارد، بر اساس نتایج این سنجش و سن و شرایط فرد، پزشک تعیین خواهد کرد که آیا نیاز به سنجش تراکم استخوان(BMD) دارد.

وی تاکید کرد: متداول‌ترین روش برای تعیین میزان BMD ، اسکن تراکم استخوان یا سنجش میزان جذب اشعه ایکس (DXA) است که در این اسکن سریع و کم تهاجمی، میزان تراکم استخوان در ناحیه لگن و ستون فقرات مورد ارزیابی قرار می گیرد و نتیجه این سنجش نشان می‌دهد که فرد تا چه حد مبتلا و یا در معرض ابتلا به پوکی استخوان است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • برخورد قاطع و موثر با سرقت/ هوشمند سازی در دستور کار پلیس
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • آغاز برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟