Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره بهزیستی گناباد از فعالیت کمپ ترک اعتیاد بانوان در این شهرستان خبر داد و گفت: بیش از دوسوم بیماران بستری در این کمپ از شهرهای اطراف هستند.

علی آراسته در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: در کمپ‌های ترک اعتیاد بیشتر موضوعات درمان، بازتوانی و توانمندسازی افراد دارای آسیب با رویکرد روان‌درمانی و درمان بدون مصرف دارو پیگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: درخواست ایجاد کمپ ترک اعتیاد بانوان در گناباد از سه الی چهار سال پیش مطرح بوده ولی بنا به دلایلی با فعالیت این کمپ در شهرستان مخالفت می‌شد اما در نهایت مسئولان به این نتیجه رسیدند که وجود این کمپ در شهرستان نیاز است.

آراسته افزود: کمپ ترک اعتیاد بانوان گناباد که مجوز آن حدود یک سال قبل صادر شده، با ظرفیت حدود ۲۰ تخت فعال است و در حال حاضر به طور میانگین ۱۳ بیمار در این کمپ بستری و تحت درمان هستند.

بسیاری از افراد بیمار برای اینکه شناخته نشوند، در شهری به جز شهر خود بستری می‌شوند

رئیس اداره بهزیستی گناباد گفت: بسیاری از بیماران برای اینکه شناخته نشوند، در شهری به جز شهر خود بستری می‌شوند و بر همین اساس اکثر آنان از شهرهای اطراف از جمله تربت حیدریه، بجستان، کاشمر، مه‌ولات و... هستند.

آراسته نصریح کرد: به طور کلی افراد معتاد طبقه بالای جامعه معمولا برای ترک اعتیاد به مراکز ترک اعتیاد سایر شهرها مراجعه می‌کنند و مراجعان کمپ‌های ترک اعتیاد در شهرهای کوچک بیشتر از افراد طبقه پایین و ضعیف جامعه هستند. به همین دلیل بسیاری از این افراد توانایی پرداخت کامل هزینه‌های درمانی را ندارند که این موضوع ادامه فعالیت کمپ‌های ترک اعتیاد از جمله کمپ ترک اعتیاد بانوان گناباد را با چالش‌هایی مواجه می‌کند.

وی در رابطه با میزان استقبال از این مرکز درمانی اعتیاد گفت: بحث‌های درمان اعتیاد به خصوص در مورد بانوان در شهرهای کوچک خیلی قابل هضم نیست و اثربخشی آن به خوبی جا نیفتاده است و در شهر کوچک و مذهبی چون گناباد هنوز آنطور که باید و شاید جایگاه این کمپ مورد قبول واقع نشده و استقبال از آن کم است.

مردان برای اینکه محیط امنی برای اعتیاد خود فراهم کنند، زنان را هم درگیر اعتیاد می‌کنند

رئیس اداره بهزیستی گناباد در پاسخ به این سوال که مهمترین عامل یا عوامل روی آوردن بانوان به اعتیاد چیست، گفت: در مورد آقایان و بر اساس مراجعانی که ما داشته‌ایم، دلایل اقتصادی کمتر دخیل است و بیشتر جنبه تفریحی اعتیاد مورد توجه است اما در رابطه با بانوان و مراجعان معتادی که ما تاکنون داشته‌ایم، اکثرا از طبقه پایین جامعه هستند و شاید ارتباطاتی که بین افراد این قشر از جامعه صورت می‌گیرد، یکی از علل روی‌ آوردن افراد به اعتیاد باشد. همچنین مشاغل سخت و یا به دلیل بیماری‌های خاصی که بعضا بانوان دارند، به توصیه افراد دیگر و برای درمان به سمت و سوی اعتیاد کشیده می‌شوند.

وی اعتیاد مردان را از جمله عوامل دیگر روی آوردن بانوان به اعتیاد ذکر کرد و افزود: در ۶۰ الی ۷۰ درصد از بانوان مراجعه‌کننده به مراکز ما شوهران آن‌ها هم معتاد هستند و شوهران این افراد برای اینکه محیط امنی برای اعتیاد خود فراهم کنند، اغلب سعی می‌کنند زنان را هم درگیر اعتیاد کنند.

آراسته ادامه داد: در طبقات بالای جامعه چون اماکن تفریحی و امکانات رفاهی زیاد است، اعتیاد خیلی در محیط خانواده نمود پیدا نمی‌کند اما در طبقات پایین چون به لحاظ اماکن تفریحی و... محدودیت‌هایی وجود دارد، اکثر افراد معتاد با تشویق بانوان به اعتیاد فضای منزل را برای خود امن می‌کنند.

وی افزود: متاسفانه بسیاری از افراد به دلیل فقر فرهنگی به اعتیاد فقط به عنوان یک تفریح نگاه می‌کنند و نه یک آسیب اجتماعی که این نیز خود از دلایل مهم گیر افتادن آنان در دام اعتیاد است.

برای درمان اصولی و اساسی اعتیاد باید تمام سازمان‌ها و ارگان‌ها پای کار بیایند

وی با اشاره به ماهیت کمپ‌های ترک اعتیاد گفت: کمپ‌های ترک اعتیاد مانند مسکن در جامعه است که برای مدتی باعث تسکین آسیب‌های اجتماعی می‌شود و این افراد برای دوره‌ای کوتاه در کمپ‌ها جذب می‌شوند اما برای اثربخشی درمان باید به سایر جنبه‌ها و به خصوص مراحل پس از درمان نیز توجه شود چرا که درمان اعتیاد فقط یک درمان جسمانی نیست و اگر فقط جسم فرد معتاد درمان شود، درمان سطحی بوده و اثرگذار نخواهد بود.

آراسته با بیان اینکه سال گذشته بالغ بر ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال به معتادان پاک شده، پرداخت شده است، خاطرنشان کرد: درمان و ارائه تسهیلات به تنهایی کافی نیست زیرا فردی که معتاد شده، جایگاه و هویت اجتماعی خود را از دست داده و برای درمان اصولی و اساسی اعتیاد باید تمام سازمان‌ها و ارگان‌ها پای کار بیایند و در حیطه وظایف قانونی خود اقداماتی را انجام دهند زیرا درمان به تنهایی راه به جایی نخواهد برد و در این صورت امکان بازگشت فرد به اعتیاد زیاد است.

وی آموزش و ایجاد اشتغال را از پیش‌نیازهای اساسی فرد بعد از درمان یاد کرد و گفت: باید برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود و سایر نهادها و سازمان‌ها از جمله مراکز آموزش فنی‌حرفه‌ای، اداره کار، صنعت و معدن و... بخشی از کار را بر عهده بگیرند و همه با هم کمک کنیم این افراد پل‌هایی را که خراب کرده‌اند، ترمیم کرده و کم‌کم جایگاه اجتماعی از دست رفته خود را بازیابند.

آراسته همچنین به لزوم ورود سازمان تبلیغات اسلامی و اداراتی چون اداره ارشاد اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از مباحثی که در جامعه مغفول مانده، موضوعات دینی و مذهبی است و شاید بسیاری اوقات افرادی که به دام اعتیاد می‌افتند، از مباحث دینی و مذهبی فاصله می‌گیرند. در جامعه ما که عقاید دینی و مذهبی رواج دارد، نیاز است سازمان‌ها و اداراتی چون تبلیغات اسلامی و اداره ارشاد به این موضوع وارد شوند و در زمینه این موضوعات نیز در کمپ‌ها فعالیت‌های مناسبی انجام شود.

رئیس اداره بهزیستی گناباد در مورد میزان آمار افراد درگیر اعتیاد در شهرستان گناباد خاطرنشان کرد: با توجه به تعاریف گسترده و متفاوتی که از اعتیاد داریم، آمارها هم متفاوت است و مشکل است بتوانیم آمار دقیقی گزارش کنیم؛ حتی اگر فقط بر اساس بیمارانی که به مراکز ترک اعتیاد مراجعه می‌کنند، بخواهیم آمار ارائه کنیم، باز هم مشکل است چون بسیاری از افراد این کمپ‌ها هم از خود شهرستان نبوده و از شهرهای اطراف هستند. بنابراین به طور کلی نمی‌توان آمار روشن و دقیقی از تعداد افراد درگیر اعتیاد در شهرستان ارائه کرد. البته وجود تعداد زیاد کمپ‌های ترک اعتیاد در یک شهر دلیل بر زیاد بودن افراد درگیر اعتیاد در آن شهر نیست.

وی یادآور شد: برای معتادان از واژه بیمار استفاده می‌کنیم چون توقع این افراد این است که تمام مسئولان در جامعه به چشم یک بیمار به این افراد نگاه کنند اما برخوردی که در جامعه با آن‌ها می‌شود، با برخوردی که با یک فرد بیمار می‌شود، فاصله زیادی دارد که البته جامعه هم تا حدودی حق دارد ولی باید همه ارگان‌ها و دستگاه‌ها دست در دست هم بگذاریم، به این افراد کمک کنیم و آن‌ها را به جامعه بازگردانیم چون در جامعه‌ای که دچار آسیب است، هیچکس ایمن نیست.

در شهرستان گناباد علاوه بر کمپ ترک اعتیاد بانوان چهار کمپ ترک اعتیاد ویژه آقایان نیز فعال است که مراجعه‌کنندگان به این کمپ‌ها نیز اکثرا غیرگنابادی و از شهرهای اطراف هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها اعتیاد ترك اعتياد گناباد خبرهای شهرستان گناباد کمپ ترک اعتیاد بانوان کمپ های ترک اعتیاد شهرهای اطراف درگیر اعتیاد سازمان ها کمپ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۹۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، فرزاد پیشکاری در این کارگاه آموزشی که با حضور رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و بهگر ها و مدیران خانه های بهداشت کارگری استان برگزار شد، با بیان اینکه سلامت روحی، جسمی و روانی کارگران در بهره وری و راندمان کارگاه ها و کارخانجات تاثیر گزار است، بهگران و مدیران خانه های بهداشت کارگری را سفیران سلامت وزارت کار در کارگاه ها و واحد های تولیدی و صنعتی خواند و اظهار داشت: پیشگیری از آسیب های اجتماعی کم هزینه تر از درمان است و باید بیشتر در این حوزه فعالیت نمود.

پیشکاری به رسالت خانه های بهداشت کارگری در سلامت کارگران اشاره کرد و خواستار فرهنگ سازی مقوله ایمنی، حفاظت فنی و بهداشت محیط در بین جامعه به ویژه جامعه کار و تولید کشور شد.

مدیر کل کار کردستان با بیان اینکه کشور نیازمند تلاش کارگران است و چرخه های اقتصادی هر جامعه به دست کارگران به حرکت در خواهد آمد، اظهار داشت: آموزش و توانمند سازی کارگران و آگاهی آنان نسبت به حق و حقوق خود از اولویت ها و وظایف وزارت کار است که در این زمینه مدیریت امور اجتماعی با تلاش شبانه روزی و کار جهادی بستر آموزش و توانمند سازی کارگران و کارفرمایان را فراهم خواهند کرد.

گفتنی است در پایان این دوره آموزشی از بهگر های برتر واحد های تولیدی و صنعتی استان با اهدای لوح سپاس، تقدیر شد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901404

دیگر خبرها

  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • حس خوب حمایت
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است 
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی استان سمنان
  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند
  • ۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان