Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@06:55:07 GMT

ضیافت امیکرون برای تعطیلات نوروزی

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۸۰۰۵۹

ضیافت امیکرون برای تعطیلات نوروزی

رسانه‌های کشور ۹ اسفند خورشیدی به بررسی امیکرون پرداخته اند. به‌گونه‌ای که هر کدام گزارش، یادداشت و مصاحبه‌هایی در این خصوص منتشر کرده‌اند که در ادامه بخشی از آنها رصد می‌شود.

تقاضای خرید واکسن ایرانی «پاستوکووک» از سوی کشورهای مختلف

 روزنامه کیهان به نقل از علیرضا بیگلری رئیس‌انستیتو پاستور ایران نوشت: کشورهای مختلفی از جمله همسایگان متقاضی خرید واکسن پاستوکووک هستند که برای صادرات آن در حال مذاکره‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به استقبال خوب مردم از واکسن پاستوکووک اشاره کرد و افزود: این واکسن در ورای مرزهای ایران اعم از دور و نزدیک، با استقبال مناسبی روبه‌رو شده است که این موضوع افتخاری برای کشور است. انستیتو پاستور ایران به پاسداشت اعتماد یک صد ساله مردم، خود را موظف دانست واکسن ایمن، کارا و موثری را تحویل دهد که موفق به این کار شد.

وی، ساخت واکسن پاستوکووک را حاصل یک طرح مشترک با کشور کوبا عنوان کرد و گفت: در این طرح مشترک موفق به تولید واکسن بسیار مناسب شدیم و آن را در اختیار هموطنان قرار دادیم. واکسن پاستوکووک هم برای بزرگسالان و هم کودکان در سبد واکسیناسیون علیه ویروس کرونا استفاده می‌شود و در حال حاضر تنها واکسن ایرانی است که به کودکان در کشور تزریق می‌شود.

تست انسانی واکسن «برکت» ویژه اُمیکرون آغاز شد

روزنامه کیهان در مطلب دیگری آورده است: پس از صدور مجوز وزارت بهداشت برای آغاز مطالعه بالینی واکسن برکت پلاس، تزریق این واکسن به نخستین داوطلب انجام شد.

بعد از موفقیت و اثربخشی ۱۰۰ درصدی واکسن جدید کوو ایران برکت ویژه سویه اُمیکرون در مرحله تست حیوانی و ارسال مستندات، صبح دیروز مجوزهای لازم و قانونی توسط سازمان غذا و دارو و کمیته اخلاق وزارت بهداشت برای آغاز تست انسانی این واکسن صادر شد. به دنبال صدور مجوزهای قانونی، دیروز تزریق بر روی اولین داوطلب انجام شد و مطالعه با تزریق واکسن برکت پلاس به ۲۰۹ نفر دیگر ادامه خواهد داشت.

بیم از چرخش کرونا در نوروز

روزنامه وطن امروز در گزارشی با اشاره به احتمال افزایش مبتلایان و فوتی‌ها با کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، نوشت: هر چند طی چند روز اخیر آمار مبتلایان به کرونا در کشور نزولی شده اما مرگ‌ومیرهای ناشی از این بیماری همچنان بالاست و احتمال دارد در صورت کم‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی با توجه به در پیش بودن سفرهای نوروزی، ویروس جهش‌یافته اُمیکرون در سطح وسیعی در کشور به چرخش درآید و تبعات سختی را به دنبال داشته باشد. البته کاهش شهرهای قرمز و همچنین گذر نسبی از قله پیک اُمیکرونی کرونا در کشور، تصمیمات جدیدی را در آستانه سال جدید رقم زد؛ تصمیماتی مانند برنامه‌ریزی برای سفرهای نوروزی و برگزاری حضوری کلاس‌های مقاطع آموزش عالی. این در حالی است که همچنان میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور روی عدد ۵۷ درصد قرار دارد.

بدون کارت واکسن راهی جاده نشوید

روزنامه صبح نو در مطلبی نوشت: موج ششم کرونا از قله پایین آمده و حالا گفته می‌شود در مسیر آرامش است اما سوال بزرگی که در این دوره مطرح شد این بود که چرا محدودیت‌های کرونایی در شهرهای قرمز کشور در نظر گرفته نشد؟ این در حالی است که تا حدود ۲۰ روز دیگر سفرهای نوروزی در کشور آغاز خواهد شد و با توجه به جمعیت واکسینه‌شده در برابر کرونا حتما سفرهای نوروزی بسیار پررونق‌تر از سال‌های قبل خواهد بود. از همین رو ستاد کرونا تمهیداتی را برای این مساله در نظر گرفته است.

حسین قاسمی دبیر کمیته اجتماعی، امنیتی و انتظامی ستاد کرونا با بیان اینکه در رابطه با سفرهای نوروزی ابتدا قرار شد طرح براساس تزریق دو دوز از واکسن کرونا انجام شود، تصریح کرد: اما ستاد ملی مقابله با کرونا بر ضرورت تزریق سه دوز واکسن تاکید کرد و بنا شد آن دسته از افرادی هم که سه ماه از تاریخ دوز دوم واکسن‌شان گذشته حتما دوز سوم را دریافت کنند.

 وی ادامه داد: بر این اساس قرار شد در فاز نخست براساس اطلاعات ارائه‌شده توسط دوستان سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای اطلاعاتی که از ۱۷۰۰ دوربین بین شهری و ۱۲۷ دوربین شهری احصا می‌شود، ملاک عمل قرار بگیرد.

عیدانه پر دردسر برای واکسن گریزها

روزنامه ایران در گزارشی با اشاره به شیوع امیکرون و نزدیک شدن به تعطیلات نوروز نوشت: ما کمتر از سه هفته دیگر وارد سال ۱۴۰۱ می‌شویم. درحالی که همچنان درگیر پاندمی کرونا هستیم و روزی حدوداً ۲۰۰ نفر را فقط بر اثر کرونا از دست می‌دهیم. برخی از کارشناسان از پایان پیک ششم کرونا همزمان با سال جدید خبر داده‌اند، اما اپیدمیولوژیست‌ها همچنان معتقدند  تا رفتار اجتماعی ما درست نشود، حتی اگر پیک هم نزولی شود ممکن است ویروس با گردش زیاد و تغییر سویه خود دوباره غافلگیرمان کند. این درحالی است که برخی خبرها حکایت از انفجار سفرها برای نوروز امسال دارد. شواهد میدانی نشان می‌دهد مردم بعد از پشت‌سر گذاشتن دو عید کرونایی، حالا اشتیاق زیادی به سفر و دید و بازدیدهای نوروزی پیدا کرده‌اند، این شواهد را از آمار پیش‌فروش خرید بلیت‌های نوروزی هم می‌توان فهمید. خیلی‌ها از صف بلیت‌های قطار که از روز یکشنبه باز شده بود، جا مانده‌اند. تعداد زیادی به‌دنبال بلیت اتوبوس و هواپیما رفته و عده بی‌شماری نیز در انتظار دریافت سهمیه نوروزی بنزین هستند. با این توصیف می‌توان نتیجه گرفت که ما امسال با یک عید متفاوت روبه‌رو خواهیم بود. درحالی که محدودیت‌های گذشته برداشته شده و «سه دوز واکسن کامل» و «عدم ابتلا به کرونا» ملاک جابه‌جایی‌های بدون جریمه در نظر گرفته شده است. تاکنون حدود ۲۳ میلیون نفر به دوز سوم واکسن روی خوش نشان داده‌اند که بیش از ۳۰ درصد از افراد مشمول دریافت واکسن می‌شود، اما برای گذر از یک عیدانه بی‌دردسر باید آمار واکسیناسیون (دو دوز) به بیش از ۸۰ درصد برسد.

کاهش ۵۰ درصدی مراجعات سرپایی ابتلا به امیکرون در مراکز درمانی

به گزارش روزنامه جمهوری اسلامی، کاهش ۵۰ درصدی مراجعات سرپایی مبتلایان به اُمیکرون به مراکز درمانی و نزولی شدن تعداد شهرهای قرمز نشان می‌دهد که افزایش واکسیناسیون توانسته شیوع سویه جدید را تا حد زیادی کنترل کند، تداوم این روند همچنان به تزریق دز سوم، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی بستگی دارد.

کارشناسان حوزه سلامت بر تزریق دز سوم واکسن در پیشگیری از شیوع بیشتر موج ششم تاکید دارند و معتقدند بعد از گذشت سه ماه از تزریق دز دوم و فارغ از نوع واکسنی که در نوبت‌های اول و دوم دریافت کرده‌اند جهت دریافت دز سوم هم باید اقدام کنند. متخصصان حوزه بهداشت و درمان معتقدند، لزوم تعامل مردم برای تکمیل واکسیناسیون امری بدیهی است و با توجه به جهش‌های ویروس کرونا پوشش واکسیناسیون باید به سطح ۹۰ درصد برسد.

علت خروج ناگهانی ۱۵۳ شهر از وضعیت قرمز کرونا

روزنامه ابتکار آورده است: عضو کمیته علمی کرونا با بیان اینکه در سراسر دنیا یک روند کاهشی ناگهانی در سویه امیکرون را شاهد هستیم که این بر خلاف مشاهدات در سویه دلتا است، در عین حال گفت: اما از نظر پاندمی هنوز در شرایط غیرعادی هستیم و خواهشم از مردم و مسئولین این است که شرایط را عادی نبینند.

مجید مختاری گفت: ما اکنون در حال طی کردن یک روند ملایم کاهشی در موارد ابتلا هستیم؛ البته همانطور که قبلا هم اعلام کردیم روند مرگ‌ومیر در بیماران کووید۱۹ حدود ۲ الی ۳ هفته عقب‌تر است؛ یعنی این آمار مرگ و میر فعلی مربوط به موارد ابتلای ۲ تا ۳ هفته قبل است. اکثر قریب به اتفاق این بیماران که فوت کردند نیز واکسینه نبودند، حتی در وجهه بین‌المللی نیز ۸۰ تا ۸۵ درصد فوت شدگان، واکسینه نبودند و یا بیماری‌های زمینه‌ای داشتند. گاهی نیز این تعداد مرگ و میر، باقی‌مانده بیمارانی هستند که از هفته‌های قبل‌تر در ICU‌ها بستری بودند.

وی افزود: به احتمال زیاد اگر این روند کاهشی در موارد فعلی ابتلا ادامه داشته باشد ان شاءالله در ۲ هفته آینده یا حتی زودتر، روند آرام کاهش در مرگ و میر را هم شاهد خواهیم بود. البته این موضوع وابسته به رفتار مردم عزیز است که چقدر اصول بهداشتی نظیر استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی، عدم تردد غیر ضروری و تجمعات را رعایت کنند. اگر این موارد طی چند هفته آتی رعایت شود ممکن است شاهد روند نزولی ابتلا و مرگ و میر باشیم.

ماسک‌های پزشکی کرونا هر چند ساعت یکبار باید عوض شود؟

به گزارش فرارو،‌ دکتر فرشید رضایی رییس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، به سوالاتی درباره زمان و نحوه استفاده از ماسک برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا، مدت زمانی که می‌توان از یک ماسک استفاده کرد، میزان تاثیر ماسک‌های پارچه‌ای در پیشگیری از انتقال کرونا و... پاسخ داد.

دکتر فرشید رضایی _رییس دفتر آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت، در پاسخ به سوالی مبنی بر ماسک‌های پزشکی هر چند ساعت یکبار باید عوض شود؟، گفت: ماسک‌های N ۹۵ هر هشت ساعت و ماسک‌های جراحی هر ۲ ساعت یکبار باید تعویض شود. ولی در صورت رخداد هرگونه نقص در عملکرد سوپاپ، تغییر شکل یا پاره شدن، آسیب به بندها، ایجاد مقاومت تنفسی و نیز ایجاد رطوبت زیاد در آن باید بلافاصله ماسک را تعویض کرد.

پوشیدن ماسک جراحی در زیر ماسک‌های N ۹۵ از این جهت که می‌تواند مانع انطباق کامل ماسک بر روی صورت کاربران شود، مجاز نیست، ولی پوشیدن ماسک جراحی بر روی ماسک‌های N ۹۵ برای افزایش طول عمر آن‌ها و امکان استفاده مجدد توصیه می‌شود.

دز سوم سینوفارم تا چه زمانی در برابر کرونا ایمنی ایجاد می‌کند؟

تارنمای انتخاب در گزارشی نوشت: نتایج تحقیقات نشان می‌دهد آنتی‌بادی‌های ایجاد شده توسط دوز تقویت‌کننده واکسن سینوفارم پس از ۶ ماه کاهش می‌یابد.

 محققان دریافتند آنتی‌بادی‌های ایجاد شده با دریافت دوز سوم واکسن کووید ۱۹ سینوفارم در کسانی که ۲ دوز اولیه را دریافت کردند، پس از ۶ ماه به شدت کاهش می‌یابد و تزریق دوز چهارم همین واکسن نیز به‌ طور قابل‌ توجهی تاثیر چندانی بر افزایش آنتی‌بادی ندارد.

محققان چینی اظهار کردند ایمن‌سازی مکرر با استفاده از واکسن‌های غیرفعال مانند واکسن سینوفارم به‌ عنوان چهارمین دوز تقویت‌کننده ممکن است برای افزایش بیشتر پاسخ آنتی‌بادی ایده‌آل نباشد.

البته هنوز مشخص نیست که میزان آنتی‌بادی چگونه می‌تواند بر اثربخشی دوز سوم یا چهارم در کاهش خطر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ یا مرگ ناشی از امیکرون تاثیر بگذارد.

جمع‌بندی

سومین نوروز کرونایی نیز از راه می‌رسد و حسرت دورهمی‌های عیدانه و دیدوبازدیدها را به دل همه می‌گذارد رسانه‌های صبح ایران با محور قراردادن واکسن‌های تولید ایران به موضوع تقاضای خرید واکسن ایرانی «پاستوکووک» از سوی کشورهای مختلف و آغاز تست انسانی واکسن «برکت» ویژه اُمیکرون، پرداختند. همچنین این رسانه‌ها با اشاره به افزایش سفرها در تعطیلات عیدنوروز و احتمال افزایش شیوع کرونا در این تعطیلات، آوردند که بدون کارت واکسن راهی جاده نشوید.   

برچسب‌ها ستاد کرونا واکسن کووید 19 نوروز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ستاد کرونا واکسن کووید 19 نوروز ستاد کرونا واکسن کووید 19 نوروز واکسن پاستوکووک سفرهای نوروزی وزارت بهداشت آنتی بادی مرگ و میر ا میکرون دوز سوم دز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۰۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم

ضیافت شام پر زرق و برق جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با خبرنگاران و سیاستمداران و کمدین‌های سرشناس شنبه شب در حالی برگزار شد که مخالفان جنگ غزه در بیرون سالن شعار می‌دادند.

به گزارش یورونیوز، در حالی که بسیاری از میهمانان در میان شعار‌های «شرم بر شما» و «فلسطین را آزاد کنید»، خود را به محل رویداد رساندند، جو بایدن از در دیگری به مراسم رسید و در طول سخنرانی‌اش هیچ اشاره‌ای به جنگ اسرائیل با حماس نکرد.

روز شنبه ۲۷ آوریل (۸ اردیبهشت) معترضان در بیرون محل برگزاری مراسم در هتل هیلتون واشنگتن تجمع کرده بودند و تصاویر ۱۲۵ خبرنگار کشته شده در جنگ غزه را در بیرون ساختمان به نمایش گذاشتند.

معترضان یک پرچم بزرگ فلسطین را نیز از پنجره‌ای بر روی نمای بیرونی هتل به نمایش درآوردند.

اما شرکت‌کنندگان در ضیافت سالانه رئیس جمهوری نیز حرفی از جنگ غزه نزدند. بایدن نیز از این فرصت تنها برای شوخی و هشداردهی در مورد مبارزه دونالد ترامپ برای بازپس‌گیری منصب ریاست جمهوری استفاده کرد.

او در بخشی از سخنانش با اشاره به رئیس جمهوری پیشین آمریکا، او را «دون چُرتی» نامید و گفت: «بله، سن هم مطرح است. من آدم بالغی هستم که دارم با یک بچه شش ساله رقابت می‌کنم.»

«چرتی» لفظی است که دونالد ترامپ برای خود بایدن به کار می‌برد.

بایدن ۸۱ ساله افزود: «معاون من در واقع از من حمایت می‌کند، اما مایک پنس، معاون پیشین ترامپ، ازتأیید او برای نامزدی در انتخابات خودداری کرده است.»

وی در سخنرانی ده دقیقه‌ای‌اش، با اشاره به خطر روی کار آمدن دوباره ترامپ ۷۷ ساله، بخش مهمی از اظهارات غیرشوخی‌اش را به «تهدید جدی علیه دموکراسی» اختصاص داد. او با یادآوری پرونده اتهامی ترامپ در پیوند با پرداخت حق‌السکوت به استورمی دنیلز، هنرپیشه پورن، گفت: «دونالد اخیرا روز‌های سختی را پشت سر گذاشته است که می‌شود اسمش را گذاشت طوفانی.»

«استورمی» در زبان انگلیسی به معنی «طوفانی» است.

دونالد ترامپ که بر خلاف سنت رایج، هیچ گاه در طول حضورش در کاخ سفید این مراسم شرکت نمی‌کرد، در ضیافت شنبه شب نیز حضور نداشت.

در این مراسم، یکی از معدود موارد اشاره به جنگ غزه از سوی کلی اودانل، رئیس انجمن خبرنگاران مطرح شد که به طور گذرا کشته شدن حدود صد خبرنگار در جنگ ۶ ماهه اسرائیل علیه حماس در غزه را یادآوری کرد. اودانل در شبی که تا حد زیادی به روزنامه‌نگاری اختصاص داشت، از خبرنگارانی که در سرتاسر جهان بازداشت شده‌اند، از جمله ایوان گرشکویچ در روسیه و آستین تایس که گمان می‌رود در سوریه بازداشت شده باشد، یاد کرد. خانواده‌های هر دو خبرنگار مانند ضیافت‌های قبلی در این مراسم حضور داشتند.

سازمان‌دهندگان تظاهرات در بیرون هتل هیلتون گفتند که هدف آن‌ها جلب توجه به تعداد بالای روزنامه‌نگاران فلسطینی و سایر روزنامه‌نگاران عرب است که از زمان آغاز جنگ در ماه اکتبر توسط ارتش اسرائیل کشته شده‌اند. بیش از ده‌ها روزنامه‌نگار در غزه هفته گذشته نامه‌ای نوشتند و از همکاران خود در واشنگتن خواستند که این ضیافت شام را به طور کامل تحریم کنند.

در آن نامه آمده بود: «تلفاتی که صرفا به خاطر انجام وظایف خبرنگاری به ما تحمیل می‌شود، سرسام‌آور است. ما در معرض بازداشت، بازجویی و شکنجه توسط ارتش اسرائیل هستیم، همه این‌ها به دلیل "جنایت" صداقت روزنامه‌نگاری است.»

دیگر خبرها

  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم