Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

علی صالح آبادی در مراسم رونمایی از سامانه برخط بازار متشکل ارزی با اشاره به دلایل راه‌اندازی این سامانه اظهار داشت: سه ماه گذشته در بازدیدی که از صرافی‌های میدان فردوسی داشتم شاهد ازدحام و صف طولانی مردم برای خرید و فروش ارز بودم که از همان تاریخ راه‌اندازی سامانه برخط بازار متشکل ارزی را دنبال کردیم چرا که این زیبنده مردم نیست که در صف خرید ارز بمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر از نظر ذخایر ارزی بانک مرکزی وضعیت بسیار خوبی دارد گفت: این زمان حال حاضر جزو بهترین زمان‌های ارزی کشور است و به اندازه کا فی ذخایر اسکناسی داریم.

رییس بانک مرکزی ادامه داد: در این سامانه قرار نیست بانک مرکزی یا دولت عرضه ارز داشته باشد بلکه عرضه کنندگان صرافی‌ها و خود مردم هستند.

صالح‌ابادی با بیان اینکه راه‌اندازی سامانه برخط بازار متشکل ارزی اتفاق بسیار خوبی در این حوزه محسوب می‌شود گفت: از امروز هر فردی از هر نقطه کشور برای تهیه ارز کافی است که به این سامانه مراجعه و ثبت تقاضا را انجام دهد در مرحله بعدی می‌تواند صرافی مورد نظر و زمان تحویل ارز را تعیین کند و در موعد مقرر ارز تقاضا شده را دریافت کند.

وی ادامه داد:‌افراد می‌توانند امروز تقاضای خود را ثبت کنند و یک ماه دیگر ارز مورد نیاز خود را تحویل بگیرند. تمام این امکانات باعث می‌شود که افراد برنامه ریزی دقیق‌تری برای تامین ارز مورد نیاز خود داشته باشند و همچنین تقاضا برای ارز شفاف می‌شود.

رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه برای این سامانه در حال حاضر مصارف 23 گانه تعریف شده است گفت: بنا نیست این سامانه فقط ارز مسافری تحویل و عرضه کند بلکه هر گونه تقاضای و اقعی را پوشش خواهد داد و محدودیتی برای پاسخ دادن به نیازهای واقعی از طریق این سامانه نداریم.

وی افزود: برای مثال دانشجویان برای تقاضای ارز دانشجویی می‌توانند مستندات مورد نیاز را بارگذاری و تقاضای خودرا ثبت کنند و در زمان مقرر ارز مورد نیاز را تحویل بگیرند.

صالح‌آبادی اظهارداشت:‌ کار این سامانه با عرضه ارز مسافری آغاز می‌شود و در ادامه تمام نیازهای واقعی بازار ارز را پوشش خواهد داد و به سایر حوزه‌ها نیز تعمیم پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: البته با راه‌اندازی سامانه برخط متشکل ارز ایران بنا نیست خرید و فروش ارز به صورت فیزیکی ممنوع شود.

وی با اشاره به حجم معاملات ا نجام شده در بازار متشکل ارزی گفت:‌در سال 1400 حجم معاملات در بازار متشکل ارزی 1.6 میلیارد دلار بوده که نسبت به سال گذشته رشد چهار برابری داشته است.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به معاملات و حواله‌جات سامانه نیما گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که وضعیت بازار ارز متعادل است و در سال 1400 حدود 26 میلیارد دلار ارز نیمایی عرضه شده است که نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشته است.

وی افزود: از ابتدای سال تا به امروز بانک مرکزی 50 میلیارد دلار برای انواع کالا از جمله کالاهای اساسی تامین ارز داشته است امیدواریم از طریق این سامانه‌ة‌ا به بازار ارز عمق بیشتری بدهیم.

صالح آبادی تاکید کرد:‌ بازار ارز چه در بخش اسکناس چه در بخش حواله برای بانک مرکزی بازار مهمی محسوب می‌شود و متعهد هستیم که بسترهای معاملاتی در این حوزه را شفاف‌تر و قابل دسترس‌تر فراهم کنیم.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: علی صالح آباد بانک مرکزی ذخایر ارزی دلار بازار متشکل ارزی سامانه برخط راه اندازی بانک مرکزی مورد نیاز بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۰۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا پور ابراهیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به جلسات ارزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد.

وی بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیزهایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون ارتقا دادیم.

وی متذکر شد: این موضوع طی ۴ سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند. بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب‌ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار داشت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است.

وی ادامه داد: در بخش سیاست‌های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه‌هایی که در گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست.

پورابراهیمی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و رؤسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد.

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.

کد خبر 6089748 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی