Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@00:26:15 GMT

کمک به رشدجمعیت؛ اولویت وزارت بهداشت

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۸۱۸۷۳

کمک به رشدجمعیت؛ اولویت وزارت بهداشت

به گزارش وبدا، بهرام عین اللهی در مراسم گرامیداشت روز بهورز که جمعی از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، معاونان بهداشت، مدیران شبکه بهداشتی، بهورزان و مراقبان سلامت به صورت وبینار در آن حضور داشتند، گفت: خوشبختانه پس از انقلاب، زمینه خلاقیت‌ها و نوآوری‌های زیادی در کشور فراهم شده است که ایجاد شبکه بهداشتی، درمانی و آموزش و به کارگیری بهورزان از جمله این خلاقیت‌ها به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از اقدامات مقارن با تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایجاد شبکه بهداشتی و خانه‌های بهداشت در نقاط دور افتاده و استفاده از بهورزان باهوش، علاقمند و برخاسته از جامعه بود و عامل اصلی در موفقیت طرح بهورزی مردمی بودن آن است.

عین اللهی با اشاره به اینکه شعار تقدم پیشگیری بر درمان به عنوان یک کار علمی همواره باید مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: طرح‌های فرمایشی بدون در نظر گرفتن خاستگاه مردمی آن با شکست مواجه می‌شوند. طرح بهروز و مراقبت‌های بهداشتی یک طرح مردمی بود که از انسان‌های شریف و علاقمندی که از جنس خود مردم بودند برای پیشبرد اهداف آن استفاده شد.

وزیر بهداشت تصریح کرد: بهورزان انسان‌های فداکاری هستند که خود را وقف خدمت‌رسانی به مردم کرده و دستاوردهای بی‌نظیری در جهت سلامت مردم داشته‌اند و در جریان کرونا نیز تعدادی از این عزیزان به درجه رفیع شهادت رسیدند.

 عین اللهی گفت: این عزیزان چون خود را جدای از مردم نمی‌دانند و همرنگ آنان هستند، موجب ایجاد تحول در نظام سلامت شدند. در بحران سیل سال ۹۸ که در پلدختر حضور داشتم شاهد بودم که بعد از رفتن همه، بهورزان هنوز در منطقه حضور داشتند و حتی فرمانداران و استانداران نیز آمار منطقه را از آنان می‌گرفتند.

وی شاخصه اصلی بهورزان را مردمی بودن آنها دانست و گفت: خوشبختانه مراکز آموزش بهورزی با توجه به اهداف عملیاتی خود، آموزش‌های هدفمندی به بهورزان ارائه می‌دهند حتی بسیاری از آموزش‌های دانشگاهی ممکن است کارآمدی آموزش‌های بهورزی را نداشته باشد.

وزیر بهداشت یادآور شد: به روز بودن یکی از نیازهای این مراکز است که در جریان اپیدمی کرونا این به روز بودن کارآیی خود را نشان داد. یکی دیگر از نکات آموزشی درباره به روز بودن بهورزان توجه دادن آنها به سبک زندگی سالم است.

عین اللهی افزود: یکی از مشکلات ما در حوزه درمان همین عدم توجه به سبک زندگی سالم است که در روستاها به عکس شهرها کمتر شاهد مشکلات ناشی از آن هستیم زیرا روستاییان فعالیت بدنی زیادی دارند. در  زمینه سبک زندگی وظایف بهورزان با توجه به مناطق جغرافیایی فعالیت آنان ممکن است متفاوت باشد ولی آنچه مهم است این است که در این زمینه به روز باشند.

ضرورت بازسازی و تکمیل خانه‌های بهداشت
وزیر بهداشت گفت: یکی از مهم ترین برنامه‌های وزارت بهداشت بر اساس توصیه‌های مقام معظم رهبری بازسازی و تکمیل خانه‌های بهداشت است که از روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور می‌خواهم در این رابطه اقدام کنند.

عین اللهی افزود: گاهی چند خانه بهداشت از یک بیمارستان بازدهی بیشتری دارند. دیگر نباید شاهد خانه‌های بهداشت استیجاری باشیم و از همراهی معاونت توسعه وزارتخانه و کمک‌های مردمی برای توسعه این بخش بیشتر می‌توان کمک گرفت.

وی اظهارداشت: هر کدام از حوزه‌های درمان و بهداشت وظایف خاص خود را دارند و از بردن درمان در خانه‌های بهداشت باید اجتناب شود. اداره خانه‌های بهداشت باید بر عهده بهورزان، مراقبان سلامت و ماماها باشد.

وزیر بهداشت گفت: روسای دانشگاه های علوم پزشکی از مامور شدن بهورزان به مراکز درمانی جلوگیری کنند. ساختار موفق شبکه باید همینگونه که هست باقی بماند.

کمک به رشدجمعیت؛ اولویت اول وزارت بهداشت
عین اللهی با تاکید بر اینکه امروز مساله جمعیت اولویت اول وزارت بهداشت است، گفت: اوایل انقلاب رشد جمعیت به ویژه در روستاها خوب بود ولی متاسفانه دخالت مستقیم و غیرمستقیم خارجی‌ها و ترویج فرهنگ «فرزند کمتر، زندگی بهتر» موجب فاجعه جمعیتی شد.

وی افزود: اگر همین روال ادامه یابد جوانی جمعیت از بین می‌رود و تا ۲۰ سال دیگر سالخورده می‌شویم و دیگر نمی‌توانیم کشور مولّدی باشیم بنابراین یکی از مهم‌ترین تکالیف ما امروز کمک به رشد جمعیت است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: فرزند آوری موجب تحکیم خانواده و نشاط در جامعه می شود و بهورزان و مراقبان سلامت باید بهداشت و تغذیه مادران باردار را مورد توجه ویژه قرار دهند. شعار امروز ما باید «فرزند بیشتر، نشاط بیشتر» باشد.

ایران جزو ۱۰ کشور موفق در مهار کرونا
عین اللهی ایران را جزو ۱۰ کشور موفق در مهار کرونا دانست و گفت: سازمان بهداشت جهانی موفقیت‌های ایران در مهار کرونا را تایید کرده است و در این راستا، مهمترین نقش را حوزه بهداشت و بهورزان با انجام واکسیناسیون داشتند.

وزیر بهداشت یاآور شد: در طرح شهید سلیمانی هم شاهد بیماریابی، قرنطینه‌های خانگی و واکسیناسیون مردم در بسیاری از مناطق دورافتاده بودیم که به پشت سر گذاشتن پیک پنجم و سویه دلتا بسیار کمک کرد. ما بهورزان را مانند بسیجیان یک نیروی فداکار، مردمی، ولایتمدار و عاشق نظام و کشور می‌شناسیم و آنها مانند بسیجیان وارد کارزارها شده و فداکاری می کنند.

مجلس انقلابی نظام سلامت را تقویت کند
وی در حاشیه این مراسم گفت: حوزه سلامت نیازمند منابع پایدار است و امیدواریم مجلس مالیات ارزش افزوده و مالیات بر سیگار را به این حوزه برگرداند.

عین اللهی افزود: بیمه‌ها هم به این منابع نیاز دارند و هرچه منابع مالی بیمه‌ها تقویت شود خدمات بیشتری می‌توان به مردم ارائه کرد زیرا اکنون خدمات بیمه‌ها کافی نیست.

وی اظهار امیدواری کرد مجلس انقلابی با مصوبات خود نظام سلامت و بیمه ها را تقویت کند.

وزیر بهداشت درباره خدمات بیمه ناباروری گفت: همه خدمات ما را شورای عالی بیمه تعیین می‌کند. خدمات ناباروری را شورای عالی بیمه تصویب کرده و کارگزاران همه بیمه‌ها نیز این مصوبات را امضا کرده‌اند.

 

 
 
  
  
 

منبع: الف

کلیدواژه: خانه های بهداشت وزارت بهداشت وزیر بهداشت عین اللهی بیمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۱۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فرشیدی، در همایش پویش ملی سلامت دهان و دندان، گفت: بسیاری از بیماری‌ها از جمله فراموشی و سرطان بر اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.

وی افزود: باید به سبک زندگی سالم برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های غیر واگیر در زمینه بیماری‌های دهان و دندان توجه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: نباید فقط به شناسایی بیماری‌های غیر واگیر و درمان آن اکتفا کرد بلکه باید از ابتلای دیگر هم‌وطنان به این بیماری‌ها از جمله بیماری‌های دهان و دندان پیشگیری کرد.

فرشیدی افزود: باید همانند غربالگری فشار خون و دیابت که پارسال در کشور انجام شد بیماری‌های دهان و دندان نیز در شبکه نظام سلامت غربالگری شود تا توجه مردم به این بیماری و روش‌های پیشگیری از آن جلب شود.

وی گفت: هزینه درمان بیماری‌های دهان و دندان بالاست زیرا در طول سال‌ها این بیماری‌ها ایجاد شده و درمان نشده باقی مانده است، از این رو باید به خود مراقبتی و توجه به سلامت دهان و دندان در برنامه سلامت خانواده توجه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت در تأمین تجهیزات و پشتیبانی از ارتقای سلامت خانواده و افزایش سلامت دهان و دندان با هدف پیشگیری از ابتلاء به این نوع بیماری‌ها آماده همکاری است.

فرشیدی افزود: استفاده از هوش مصنوعی به ویژه برای تشخیص عکس‌های پزشکی در ارتقای سلامت دهان و دندان کشور مفید خواهد بود.

کد خبر 6100313 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • نقش ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده / فعالیت بیش از ۲۰ هزار ماما در کشور
  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان کودکان و دانش آموزان در کاشان
  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران