Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اتاق مشترک بازرگانی و کشاورزی ایران و برزیل گفت:۶۰ درصد از ذرت وارداتی به ایران از برزیل و ۴۰ درصد آن از اوکراین و روسیه خریداری می شود.

به گزارش ایسنا؛ سید فخرالدین عامریان امروز در نشستی با بیان اینکه ۳۴ اتاق مشترک داریم که یکطرف آن ایران و طرف دیگر کشورهای خارجی هستند، گفت: اتاق مشترک ایران و برزیل پنج سال پیش در تهران تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه ماه پیش هم نمایندگی اتاق مشترک ایران در کشور برزیل و شهر سائوپائولو با حضور نمایندگانی از دو کشور تشکیل شد. هدف از تشکیل این اتاق رایزنی در خصوص صادرات و واردات میان دو کشور است.

وی ادامه داد: سالانه ۵۰ میلیارد دلار واردات کالاهای اساسی همچون ذرت، سویا، گوشت و روغن داریم که ۱۰ درصد آن یعنی بیش از ۵ میلیارد دلار از کشور برزیل وارد می‌شود.

رییس اتاق مشترک بازرگانی و کشاورزی ایران و برزیل اضافه کرد: میزان صادرات ما به برزیل کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار است و تراز تجاری مثبتی به نفع برزیل داریم. در تلاش هستیم از طریق اتاق بازرگانی ایران در برزیل بتوانیم میزان تعرفه ها و عوارض گمرکی که مشمول کالاهای صادراتی از ایران می شود را کاهش دهیم.

انعقاد تفاهم نامه برای صادرات ۴۰۰ هزارتن اوره گرانول به برزیل

وی تصریح کرد: پسته، خرما، کشمکش، زعفران، فرش دستباف، محصولات پتروشیمی، قیر و فولاد کالاهای صادراتی ما به برزیل است. چندتفاهم نامه هم برای صادرات ۴۰۰ هزارتن اوره گرانول به برزیل و خرید نهاده های دامی از برزیل منعقد شده است.

عامریان در پاسخ به این سوال که چناچه مناقشات بین روسیه و اوکراین ادامه دار شود آیا برزیل می تواند بخشی از غلات مورد نیاز کشور را که تا پیش از این توسط اوکراین تامین می شد، تامین کند یا خیر؟، گفت:۶۰ درصد از ذرت وارداتی به کشور از برزیل و ۴۰ درصد آن از اوکراین و روسیه است. ۹میلیون تن ذرت دامی از برزیل، اوکراین و روسیه وارد می شود. باتوجه به اینکه برزیل دومین تولیدکننده ذرت در دنیا است هیچ مشکلی در تامین ۹ میلیون تن ذرت مورد نیاز ما نخواهد داشت. البته ما نیز بنا نداریم همه محصولات مورد نیاز را از یک کشور خریداری کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران در برزیل کشت فراسرزمینی انجام می دهد یا خیر، گفت: حدود ۸ سال است که در این کشورکشت فراسرزمینی و کشتارگاه های فراسرزمینی داریم که اقدام به تولید گوشت گوساله منجمد، سویا و ذرت می کنند.

رییس اتاق مشترک بازرگانی و کشاورزی ایران و برزیل گفت:برزیل زمین های کشاورزی بزرگی دارد. اتاق بازرگانی مشترک در تلاش است که زمین های با متراژ۱۰۰ هزارهکتار خریداری کند سپس آن را تقسیم بندی کرده و در اختیار کشاورزان ایرانی که می خواهند فرا سرزمینی کشت کنند، قرار دهد.

در برزیل ۶۰ هزارهکتار سطح زیرکشت داریم

این مقام مسئول در اتاق بازرگانی ایران و برزیل تصریح کرد: با توجه به اینکه کشور ما نیاز بیشتری به ذرت دامی، سویا، جو و گندم دارد وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی کشت فراسرزمینی معتقد است که بایستی در درجه اول کشت این محصولات مورد حمایت قرار گیرد. در حال حاضر نیز در برزیل ۶۰ هزار هکتار سطح زیر کشت داریم که بیشتر آن محصولاتی چون ذرت و سویا است.

به گفته وی در سال بیش از ۱۰۰ هزارتن گوشت منجمد گوساله از برزیل وارد می کنیم که این گوشت با حضور ناظرین شرعی و به صورت حلال تولید می شود و با کیفیت هستند. در یکی دو سال اخیر که قدرت خرید مردم در گوشت پایین آمده است واردات گوشت از برزیل توسط بخش خصوصی کمتر شده است و شرکت پشتیبانی امور دام خودش اقدام به خرید گوشت و عرضه آن با قیمت تنظیم بازاری می کند.

وی افزود: تا سال ۹۷ میزان واردات گوشت به کشور ۱۵۰ هزارتن بود ولی این رقم سال گذشته به کمتر از ۴۰ هزارتن رسید.

عامریان در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان اینکه برزیل بیشترین درآمد را از مالیات دارد، گفت: تعرفه و عوارض گمرکی کالاها در این کشور بیش از ۱۰۰ درصد و در برخی کالاهای لوکس مانند فرش به بیش از ۱۵۰ درصد هم می رسد. همین باعث می شود که قیمت فرش ایرانی دستباف به عنوان یک کالای لوکس با احتساب عوارض گمرکی بالا رود.

وی با اشاره به اینکه برزیل واردکننده کشمش، پسته، زعفران و خرما است، گفت: اگر عوارض گمرکی این محصولات کاهش یابد قطعا می توانیم در سال تا یک میلیارد دلار صادرات به این کشور داشته باشیم. همچنین برزیل خریدار قیر است و کشور ما نیز تولیدکننده آن. اگر مشکلات مرتفع شود صادرات دراین بخش هم افزایش می یابد.

رییس اتاق مشترک بازرگانی و کشاورزی ایران و برزیل از راه اندازی فروشگاه ایرانی در برزیل خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که در شهر سائوپائولوی برزیل فروشگاه و مکانی ثابت برای عرضه محصولات تولیدکنندگانمان داشته باشیم تا تولیدکنندگان بدون واسطه محصولاتشان را عرضه کنند.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش به صادرات سیب به برزیل نیز اشاره کرد و گفت: امسال با مازاد تولید سیب در کشور مواجهیم. وزارت جهاد کشاورزی نیز قصد صادرات دارد. چندین تجار برزیلی درخواست سیب ایران را داشتند ولی تفاهم نامه ای که باید بین دو کشور در مورد میوه باشد را با برزیل نداشتیم. امیدواریم بتوانیم با انعقاد تفاهم نامه ها و رفع مشکلات سیب و انار ایرانی نیز به برزیل صادر کنیم.

عامریان در ادامه گفت:تجار ما با کشور برزیل و قوانین تجاری آشنا نیستند. کالاهای پرطرفدار در این کشور را نمی شناسند. ما در اتاق بازرگانی در سائوپائولو شرایطی فراهم کرده ایم که تجار امکان مشاوره داشته باشند.

وی در پایان همچنین از آغاز تهاتر میان دو کشور ایران و برزیل خبرداد و گفت که قصد داریم با ارسال اوره برای برزیل ذرت و سویا از آنها دریافت کنیم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اوکراین و روسیه اتاق بازرگانی عوارض گمرکی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۳۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

خورشید گزدرازی رئیس اتاق بازرگانی بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص باید و نبایدهای اجرای طرح تعطیلی آخر هفته گفت: همانطور که می‌دانیم در قانون اتاق بازرگانی قید شده است که اتاق بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه حاکمیتی ایفای نقش کند.

فعال اقتصادی ادامه داد: همچنین در دستور کار اتاق بازرگانی و تعاون و اصناف که مجموعه‌ای از بخش خصوصی هستند، یکی از مواردی که سالیان گذشته به صورت مستمر انجام می‌شود پایش کسب وکار است. در هر صورت مولفه‌هایی همواره در این پایش‌ها در صدر قرار می‌گیرند. اتاق بازرگانی از این طریق با اطلاع از محیط کسب و کار در تلاش برای ایفای وظایف مشاوره‌ای خود نسبت به دولت است.

گزدرازی تاکید کرد: ما در تلاش هستیم که دولت  دید بهتری نسبت به این موضوع داشته باشد و از این طریق تصمیمات اقتصادی بهتری اتخاذ شود. در هر صورت ما نمی توانیم تعاملات اقتصادی و تجاری خود را با دنیای پیرامون قطع کنیم. ما بر این باوریم که در مباحث گمرکی و داد و ستد تجاری باید شرایط دیگر کشور‌ها را در نظر بگیریم.

ایران به رفتار اقتصادی کشورهای مقصد توجه داریم؟

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر خاطر نشان کرد: حتی در مباحث ارتباط اقتصادی در فضای مجازی نیز توجه به شرایط کشور‌های هدف مهم است. حتی در زمینه تجارت با کشور‌های خاورمیانه‌ای و شرق آسیا هم نمی‌توانیم عنوان کنیم که ما به رفتار اقتصادی کشور مقصد توجه نداریم؛ چرا که زنجیره عرضه کشور‌های بسیاری به هم متصل و اقتصاد‌هایی درهم تنیده هستند.

گزدرازی ادامه داد: در اکثر کشور‌های جهان هم اکنون تعطیلات آخر هفته روز‌های شنبه و یکشنبه است؛ در کشور‌های مسلمان اطراف ما نیز تعطیلات آخر هفته از جمعه ظهر شروع شده و تا یکشنبه ادامه دارد. اگر ما بخواهیم پنجشنبه و جمعه را تعطیل اعلام کنیم، علاوه بر قطع ارتباطی که در این دو روز داریم، در روز‌های شنبه و یکشنبه نیز نمی توانیم ارتباطی برقرار کنیم.

وی تاکید کرد: در روز‌های تعطیلی خارج از کشور اگر تاجری نیاز به هماهنگی و یا مراوده‌ای با شریک تجاری خارجی خود داشته باشد، چه در فضای مجازی و چه در مراجعه حضوری با عدم پاسخگویی مواجه می‌شود؛ چراکه اصلا امکان ارتباط وجود ندارد و کسی آن‌طرف نیست.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر گفت: به این صورت ما عملا چهار روز کاری را از دست می‌دهیم؛ از این رو ما به عنوان بخش خصوصی خواهشمندیم نسبت به این موضوع تمهیدات لازم اندیشیده شود چراکه فشار اقتصادی تعطیلات این‌گونه بر عهده بخش خصوصی و مردم خواهد بود.

درخواست بخش خصوصی از رهبر معظم انقلاب

وی تصریح کرد: اتاق ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی در نامه‌ای به دفتر مقام معظم رهبری از ایشان درخواست کرده است که نسبت به لغو تعطیلات پنجشنبه دستور فرمایند. شایان ذکر است که لغو تعطیلات پنجشنبه می‌تواند در رقابت پذیرتر کردن تجارت خارجی بخش خصوصی موثر بوده و ارتباط تجاری کشور ما را تقویت کند.

گزدرازی گفت: اگر بخواهیم چهار روز از هفته را تعطیل باشیم دو الی سه روز باقی مانده عملا فقط هزینه است و به شدت دچار مشکل می‌شویم. در این مسئله ما فقط با یک قشر خاص در ارتباط نیستیم، بلکه بحث مراوده با جامعه جهانی در جریان است و نمی توانیم نسبت به ملزومات آنها بی تفاوت باشیم. در هر صورت اقتصاد جهانی در حال انجام کار خود است و این ما هستیم که باید همراه شویم.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر ادامه داد: ما با توجه به اعتقادات اسلامی بر تعطیلی و انجام مناسک دینی روز جمعه تاکید داریم، اما براساس تاکید مقام معظم رهبری بر گسترش مشارکت مردم در امر تولید و همچنین با توجه به فرمایشات ایشان در اهمیت اقتصاد مردمی می‌توانیم با انتقال تعطیلات پایان هفته از پنجشنبه به روز شنبه، شرایط مطلوب تری را برای بخش خصوصی که همان مردم هستند فراهم کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سومین جشنواره چند رسانه‌ای گردشگری کشور به میزبانی کرمان برگزار می‌شود
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • حضور بیش از ۳۳ کشور آسیایی در اجلاس آسیا(ACD) به میزبانی اصفهان
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟