Web Analytics Made Easy - Statcounter

۵ سال پیش ۶۰ درصد پهنای باند کشور فقط در اختیار تلگرام قرار داشت. امروز اوضاع فقط کمی تغییر کرده است؛ زیرا اکنون هم ۵۶ درصد پهنای باند ایران در اختیار واتس اپ و اینستاگرام قرار دارد که معادل ۷۰ درصد از کل ترافیک بین‌الملل کشور است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حدود ۵ سال پیش وقتی مسوولان در شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی سهم تلگرام از پهنای باند ایران را اعلام کردند، بسیار عجیب به نظر رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدحسن انتظاری عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی گفت: ۶۰ درصد پهنای باند کشور در اختیار تلگرام قرار دارد که رقم بالایی است و وقتی چنین پهنای باندی در اختیار تلگرام قرار می‌گیرد، باید توجه مسئولان به این عرصه بیشتر شود.

کمی بعد امیر خوراکیان معاون محتوایی وقت مرکز ملی فضای مجازی کشور جزئیات بیشتری اعلام کرد و گفت: ۶۰ درصد پهنای باند کشور توسط تلگرام اشغال شده است. این شبکه پیام‌رسان در حال حاضر نزدیک به ۴۰ میلیون کاربر دارد که ساعت ۲۲ تا یک شب بیشترین ساعت ترافیکی آن است.

وقتی در سال ۹۶ به دلایل امنیتی برای مدت محدودی تلگرام و اینستاگرام در ایران مسدود شدند، وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات آماری از سهم این دو شبکه اجتماعی غالب در کشور اعلام کرد و گفت: پس از انسداد تلگرام و اینستاگرام مجموعا تا حدود ۴۵ درصد از پهنای باند اینترنت کشور کاسته شد.

یعنی تا سال ۹۶ در خوشبینانه‌ترین حالت سهم تلگرام و اینستاگرام از ترافیک ایران ۴۵ درصد بود.

پس از مسدود شدن تلگرام، جایگاه پرمخاطب‌ترین شبکه اجتماعی به واتس اپ رسید. بر اساس گزارش مرکز پژوهشی بتا از تعداد کاربران شبکه‌های اجتماعی مختلف در ایران، واتس اپ با حدود ۵۰ میلیون، تلگرام با ۴۹ میلیون مخاطب و اینستاگرام با ۴۷ میلیون مخاطب، پرمخاطب‌ترین شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌ها در ایران هستند.

در تازه‌ترین اطلاعات، امیر محمدزاده لاجوردی عضو هیأت‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت سهم ترافیک داخلی از پهنای باند کشور را ۲۰ درصد و سهم ترافیک خارجی در پهنای باند را ۸۰ درصد اعلام کرده و گفته: از ۸۰ درصد ترافیک ایران که به پهنای باند خارجی اختصاص دارد حدود ۷۰ درصد مربوط به محتوای واتس اپ و اینستاگرام است.

این آمار یعنی در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۶ درصد از کل پهنای باند کشور فقط به دو پیام رسان و شبکه اجتماعی واتس آپ و اینستاگرام تعلق دارد و ۵ سال پیش هم ۶۰ درصد پهنای باند کشور فقط در اختیار پیام رسان تلگرام قرار داشت؛ بنابراین در حالی که طبق اسناد بالادستی در کشور از جمله طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات باید به هدف گذاری ۷۰ درصد ترافیک داخلی و ۳۰ درصد ترافیک خارجی برسیم به نظر می‌رسد در سال‌هایی که سپری شده نه تنها این هدف محقق نشده و سهم ترافیک داخلی به جای ۷۰ درصد فقط ۲۰ درصد است؛ بلکه فقط شاهد جابه جایی جایگاه پلتفرم‌های خارجی از سهم پهنای باند کشور بوده ایم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: واتس اپ اینستاگرام اینترنت ملی شورای عالی فضای مجازی محمدحسن انتظاری ۶۰ درصد پهنای باند کشور تلگرام قرار فضای مجازی پیام رسان واتس اپ ۷۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۳۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود

ایتنا - شرکت نوکیا مشغول توسعه سیستم ارتباطات LTE/۴G برای ماه است و نخستین قطعه از شبکه احتمالا در اواخر سال جاری میلادی به این سیاره ارسال شود.
قرار است طی ماموریت IM-۲ شرکت Inituitive Machine سخت افزاری برای یک نسخه ساده از شبکه ارتباط اینترنتی به فضا پرتاب شود و روی قطب جنوب ماه فرود بیاید.

تجهیزات نوکیا که در اصل یک جعبه شبکه ارتباطی است، لندر ماه Nova-C را با کاوشگر MAPP و ابزار جهنده Micro-Nova ساخت همین شرکت مرتبط می کند و به این ترتیب قابلیت های شبکه اینترنتی در مسافت های کوتاه و طولانی آزموده می شود.

تیری کلاین رییس Bell Labs Solutions Research در نوکیا در بیانیه ای اعلام کرد: ارتباطات نیز مانند سرپناه، غذا و تجهیزات حیاتی بخشی مهم از هر ماموریتی است که به مریخ انجام می شود. با ایجاد یک شبکه اختصاصی در فضا، ما از همان فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌بریم که میلیاردها تلفن هوشمند را روی زمین به هم متصل می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی ناسا قراردادهایی با ۱۴ شرکت امضا کرد تا فناوری های نوین برای پشتیبانی از برنامه آرتمیس را توسعه دهند. نوکیا ۱.۴۱ میلیون دلار دریافت کرد تا نخستین شبکه سلولی روی ماه را بسازد. این شرکت به جای توسعه فناوری های جدید، سخت افزارهای فعلی را برای محیط ماه سازگار کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، شبکه ۴G/LTE نوکیا روی ماه پهنای باند بیشتری نسبت به سیستم های فرکانس بسیار بالا(UHF) فراهم می کند که برای ارتباطات فضایی توسعه یافته اند. این امر نه تنها ارتباطات بین فضانوردان بلکه برای سیستم های رباتیک خودران روی ماه را تسریع می کند. علاوه بر آن شبکه مذکور به تدریج برای مریخ سازگار می شود و در آینده به ۵G ارتقا می یابد.

دیگر خبرها

  • ۶ کیلومتر باند دوم محور نهبندان - زابل زیربار ترافیک رفت
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود
  • سیر صعودی و نزولی مشترکان اینترنت موبایل و ثابت در ایران
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • آخرین وضعیت ضریب نفوذ اینترنت در کشور  
  • فیلتر شکست خورد / حضور بیش از 40 میلیون ایرانی در اینستاگرام
  • مقاومت کسب و کارهای کوچک اینستاگرامی در مقابل فیلترینگ
  • گزارش‌های غیررسمی: بیش از ۴۰ میلیون ایرانی همچنان کاربر اینستاگرام هستند