Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی صالح آبادی در آئین رونمایی از سامانه برخط بازار متشکل ارزی گفت: مدتی قبل بنده در بازدید از صرافی‌های مرکز شهر گفتم که این صفوف زیبنده مردم نیست و با توجه به اینکه مشکلی از جهت تأمین ارز نداریم باید با کمک بازار مشکل ارزی این صفوف جمع‌آوری شود.

وی افزود: البته در این سامانه عرضه کننده مرکزی نیست و در واقع محلی برای ارتباط صادرکنندگان و متقاضیان واقعی و مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه خوشحالیم طبق وعده‌ای که داده بودیم با همکاری بازار متشکل ارزی توانستیم این سامانه را راه اندازی کنیم، افزود: این اتفاق هم موجب تکریم ارباب رجوع و مشتریان می‌شود و هم روش دسترسی آسان مردم به بازار را فراهم می‌کند که امکان برنامه ریزی را هم برای فرد فراهم می‌آورد.

صالح آبادی تصریح کرد: فقط نمی‌خواهیم ارز مسافری را در این سامانه عرضه کنیم، بلکه هرگونه تقاضای واقعی از را در این سامانه عرضه کنیم. در حال حاضر نیز مصارف ۲۳ گانه ای مشخص شده و محدودیتی وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه این سامانه با محوریت بازار متشکل ارزی و کانون صرافان است، افزود: هدف ما این است که روزی بگویم هیچ نیاز واقعی نیست که در این سامانه امکان ثبت آن وجود ندارد. البته الان با ارز مسافرتی شروع کرده‌ایم و به مرور با هماهنگی دستگاه‌ها، سایر نیازها هم پوشش داده می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: البته این سامانه به معنای نفی سایر دسترسی‌ها برای اخذ ارز نیست.

وی افزود: بازار متشکل هم خوشبختانه دوره موفقی را پشت سر گذاشته است و حجم معاملات آن در یک سال اخیر ۱.۶ میلیارد دلار که نسبت به سال گذشته حدود ۴ برابر شده است.

صالح آبادی تصریح کرد: در شرایطی قرار داریم که وضعیت بازار ارز خوب، متعادل و روان است. می‌توانیم بگوییم در یکی از بهترین شرایط از لحاظ ذخیره ارزی هستیم.

وی افزود: امسال بیش از ۲۶ میلیارد دلار ارز در سامانه نیما عرضه شده است که رشد بسیار خوبی نسبت به سال گذشته داشته است در مجموع بیش از ۵۰ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی و سایر نیازها تأمین ارز داشته‌ایم.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی خود را متعهد به ایجاد بسترهای معاملاتی آسان‌تر می‌داند افزود: با توجه به سابقه بنده در بازار سرمایه فکر می‌کنیم شفافیت، ایجاد بستری آسان و برخط برای تعادل عرضه و تقاضا بسیار مهم است و از این جهت چه در بازار حواله و چه در بازار اسکناس نسبت به عمق بخشی بیشتر بازار هدایت خواهیم کرد و به هر پیشنهادی که به شفافیت بیشتر و سهولت مردم برای دسترسی آسان‌تر کمک کند بانک مرکزی از آن استقبال خواهد کرد.

۲۲۳۲۲۷

کد خبر 1607895

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ارز سامانه نیما دلار بانک مرکزی جمهوری اسلامی بازار متشکل بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۴۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها

مرتضی افقه کارشناس اقتصادی با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی به مهر گفت: سیاست‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که واقعیت‌های اقتصادی دیده نمی‌شود به طوری که بازگشت ارز صادراتی با نرخ دستوری بسیار پایین‌تر از نرخ دلار غیررسمی و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی اجحاف در حق تولیدکنندگان بود و دستاوردی هم در زمینه کنترل بازار ارز و انتظارات نداشت.

افقه اظهار داشت: سیاست‌های پولی بانک مرکزی به ویژه تثبیت نرخ ارز در محدوده ۴۰ درصد و فشار به صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی باعث شده تولید صادراتی که از ارز یارانه‌ای استفاده نمی‌کنند در شرایط سختی قرار گیرند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه سیاست‌های اقتصادی نتوانسته متغیرهای اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد، خاطرنشان کرد: سیاست‌های پولی که بانک مرکزی اعمال می‌کند نتوانسته در بازار تأثیرگذار است و آمارها بیانگر این موضوع است.

او ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی به غلط سیاست‌های کنترل نرخ ارز از سوی بانک مرکزی دنبال می‌شود، در حالی که نرخ ارز امروز تحت تأثیر شدید انتظارات است و سیاست‌های پولی و ارزی این بانک نتوانسته نرخ‌ها را تحت کنترل درآورد.

افقه تصریح کرد: بانک مرکزی احتمالاً تحت فشارهای وارده یک سیاست‌هایی را اعمال می‌کند از جمله انتشار اوراق گواهی ۳۰ درصد که سیاست بسیار عجیبی بود. چون در شرایطی که بر رشد تولید تاکید بسیار زیادی می‌شود این سیاست فشار بسیار زیادی به تولیدکننده وارد کرد. از سوی دیگر این اوراق نتوانست قیمت ارز را نیز کنترل کند چراکه عامل افزایش نرخ چیز دیگری است؛ بانک مرکزی با این سیاست فقط به تولیدکننده اجحاف کرد.

او یادآور شد: درست است که مشکلات امروز نمود اقتصادی دارد اما ریشه این مشکلات در سیاست‌های خارجی و تنش‌های داخلی است و بخشی زیادی از اینها نیز در اختیار دولت نیست؛ اما در این شرایط فرمول‌های اقتصادی این چنینی و دستوری نیز جواب نمی‌دهد.

این کارشناس اقتصادی درباره سیاست پیمان سپاری ارزی نیز گفت: بخشی از صادرات ما مواد خام نفتی و فرآورده‌های آن است که عموماً از یارانه‌های ارزی هم بهره مند می‌شوند. این دسته از صادرات ارزش افزوده مناسبی ایجاد نمی‌کند. اما آن بخش بزرگی از صادرات کشور که تولیدات صنعتی به حساب می آیند به دلیل فشاری که بانک مرکزی آن هم در شرایط تحریم به آنها برای بازگرداندن ارز وارد می‌کند تحت ضربه قرار دارد و با ادامه شرایط می‌تواند به طور کامل از دست برود.

کد خبر 6089253 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد